X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jakwidac ile lekarzy tyle teorii, czasami to oszalec mozna jedrn gada to drugi tamto, trzeci jeszcze co innego i badz tu czlowieku madry :D

• Blu Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym karmieniem nocnym to chyba zależy ile dziecko ważyło jak się urodziło. Moja była duża i lekarka mówiła żeby nie dokarmiać w nocy jeśli sama się nie obudzi. Jednak ja czasem budzilam, może nie dokładnie co 3 godziny, ale jednak. Gdzieś po miesiącu jak widziałam, że dalej ładnie przybiera to dałam spokój ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za mamusie rodzące ;)

Ola Gratulacje i niech rośnie a zdrowo :) ładna waga :)

A u mnie cisza... bóle na @ aby. Pewnie jak przy córce ostrzegawczo kilka dni przed porodem ehh.
    Może 12.10 (tp z 1 usg)coś ruszy... nie mam ochoty znów się tarmosic na badania tyle km... a wizyta 13.10.

Ola_Ola lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było na żądanie. Ładnie przybierala :)

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu niecałe 2h temu zameldowalam się w szpitalu, rozwarcia brak, na ktg jakieś skurcze są, ale jak mi pani położna powiedziała szybko to nie będzie :) leżę na oddziale, mam sale jednoosobowa, nie mam pojecia jak działa szpital więc sobie leżę czytam książkę i czekam, chyba ktoś przyjdzie dzisiaj i zdradzi plan postępowania :) póki co położna powiedziała, że pewnie będzie cewnik.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl tak czy inaczej dobrze ze jesteś pod opieką, może akurat malutka stwierdzi, że najwyższy czas wychodzić i nie potrwa to długo. Trzymam kciuki! A miałaś usg, wiadomo ile może ważyć?

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam przy przyjęciu, nie jest źle 3400 g. Położna mnie pomierzyla i stwierdziła, że powinnam moc urodzić :)
    Chciałbym żeby nagle malutka stwierdziła: mamo wychodzę :)

Sylwia91, Blu, Sunshine89, Reni@, kalika, Ibiza lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Trzymam kciuki za mamusie rodzące ;)

Ola Gratulacje i niech rośnie a zdrowo :) ładna waga :)

A u mnie cisza... bóle na @ aby. Pewnie jak przy córce ostrzegawczo kilka dni przed porodem ehh.
    Może 12.10 (tp z 1 usg)coś ruszy... nie mam ochoty znów się tarmosic na badania tyle km... a wizyta 13.10.
    U mnie to samo. Ból na @, do tego silne bóle pleców szczególnie lędźwiowego kręgosłupa, no i parę razy bardzo silne skurcze. Teraz cisza... Niech to pójdzie w jedną bądź drugą stronę, bo takie cykanie po 5 skurczy na kilka godzin bardzo mnie męczy... A już myślałam że coś z tego będzie bo były naprawdę mocne i co 4 min.

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, kciukamy! <3 dasz radę na pewno, oby tylko się zaczęło konkretnie :)

szynszyl lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    To jakwidac ile lekarzy tyle teorii, czasami to oszalec mozna jedrn gada to drugi tamto, trzeci jeszcze co innego i badz tu czlowieku madry :D

co więcej u mnie jedna zmiana potrafiła powiedzieć jedno, a druga zupełnie co innego.

mam pytanie: czy są tu mamy, którym wyszło źle badanie słuchu u noworodka? U nas jedno uszko ok, drugie wyskakiwalo "kontrola" i mamy skierowanie do audiologa + pobrali mocz na cmv u dzieciątka..
    Lekarka mówiła, żeby się nie martwić, bo w znacznej większości przypadków to mąż plodowa zalega. Ale martwię się strasznie:(

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Miałam przy przyjęciu, nie jest źle 3400 g. Położna mnie pomierzyla i stwierdziła, że powinnam moc urodzić :)
    Chciałbym żeby nagle malutka stwierdziła: mamo wychodzę :)

Będzie dobrze! Kciuki^^

szynszyl lubi tę wiadomość

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ogolem dzieci nie powinno sie wybudzac na jedzenie tak mi lekarka mowila, ze dziecko wie kiedy jest glofne i napewno nam to zakomunikuje i ze czasami poprostu potrzenuje eiecej snu i nie powinnismy ingerowsc w to, wiec ja nie wybudzam :)

No to mnie i lekarze i położne mówili coś całkiem odwrotnego.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    co więcej u mnie jedna zmiana potrafiła powiedzieć jedno, a druga zupełnie co innego.

mam pytanie: czy są tu mamy, którym wyszło źle badanie słuchu u noworodka? U nas jedno uszko ok, drugie wyskakiwalo "kontrola" i mamy skierowanie do audiologa + pobrali mocz na cmv u dzieciątka..
    Lekarka mówiła, żeby się nie martwić, bo w znacznej większości przypadków to mąż plodowa zalega. Ale martwię się strasznie:(

U nas tez tak wyszlo, i 20.10 mam wizyte z malutkim kontrolna bo jedno ucho wyszlo wlasnie ok a drugie ze nie slyszy niby, swoje juz wyplakalam teraz wiem ze bedzie juz tylko dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz usg szpitalnym nie wierze za grosz., bo moj lekarz oszacowal wage malego na 3300g, wsga urodzeniowa 3360 gram a przy przyjeciu lkarz stwierdzil ze za duzy on nie jest i ze niby wazy 2600 g wiec lekarz a lekarz to tez szkoda gsdac :)

• Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciocie <3

7fd013e63a2c283d.jpg

Anieńka, aneta93, Jola1985, lu.iza, Kasik2, Evelle, mizzelka, diewuszka86, marlon, szynszyl, Reni@, Sylwia91, Sylwia_i_Niki, Blu, Anoolka, Rutelka, kehlana_miyu, kalika, Jutysia, Sylwusia100, kasia_1988, Dea28, Ola_Ola, kkkaaarrr, India9, linka89, Ibiza lubią tę wiadomość

klz9upjyjtca1iud.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko taką schrupać Sunshine89!!! i oczywiście piękny wystrój.
    Chyba tylko ja wiem jak bardzo zazdroszczę :)

Sunshine89 lubi tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    No to mnie i lekarze i położne mówili coś całkiem odwrotnego.
    U mnie też mówili, że obowiązkowo trzeba wybudzać. Mój mały inaczej przespałby całą noc bez problemu. Podobnie ma się sytuacja z pieluchami - siedziałby w brudnej gdybym nie wybudzała do zmiany i karmienia - a niby też wie, że ma brudno ;)

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    U mnie to samo. Ból na @, do tego silne bóle pleców szczególnie lędźwiowego kręgosłupa, no i parę razy bardzo silne skurcze. Teraz cisza... Niech to pójdzie w jedną bądź drugą stronę, bo takie cykanie po 5 skurczy na kilka godzin bardzo mnie męczy... A już myślałam że coś z tego będzie bo były naprawdę mocne i co 4 min.
    Nasze dzieci mają nas chyba gdzieś. Zimno buro i ponuro... a w brzuszku chyba im najlepiej ;)

Tez juz marze żeby być po.. bo aby te straszaki mnie denerwują, już nie mogę się doczekać jak bd dochodzić do formy... mimo że bd nieprzespane noce przez karmienia i pieluchy ale to i tak mnie nie ominie i tak...

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:

Moja przyjaciolka tak miala i na potwornym badaniu bylo wszystko ok. Wcale sie nie dziwie ze Cie to martwii. Ja tez mysle o tym dodatkowym USG glowki ale staram sie nie nakrecac bo wiem ze to sie źle konczy dla psychiki

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:

A czy w szpitalu powtarzali badanie następnego dnia? Mój synek tak miał ale powtórzyli i już było ok.

‹‹ 919 920 921 922 923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ