Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Z tym karmieniem nocnym to chyba zależy ile dziecko ważyło jak się urodziło. Moja była duża i lekarka mówiła żeby nie dokarmiać w nocy jeśli sama się nie obudzi. Jednak ja czasem budzilam, może nie dokładnie co 3 godziny, ale jednak. Gdzieś po miesiącu jak widziałam, że dalej ładnie przybiera to dałam spokój
-
Trzymam kciuki za mamusie rodzące
Ola Gratulacje i niech rośnie a zdrowoładna waga
A u mnie cisza... bóle na @ aby. Pewnie jak przy córce ostrzegawczo kilka dni przed porodem ehh.
Może 12.10 (tp z 1 usg)coś ruszy... nie mam ochoty znów się tarmosic na badania tyle km... a wizyta 13.10.Ola_Ola lubi tę wiadomość
-
Blu niecałe 2h temu zameldowalam się w szpitalu, rozwarcia brak, na ktg jakieś skurcze są, ale jak mi pani położna powiedziała szybko to nie będzie
leżę na oddziale, mam sale jednoosobowa, nie mam pojecia jak działa szpital więc sobie leżę czytam książkę i czekam, chyba ktoś przyjdzie dzisiaj i zdradzi plan postępowania
póki co położna powiedziała, że pewnie będzie cewnik.
-
mizzelka wrote:Trzymam kciuki za mamusie rodzące
Ola Gratulacje i niech rośnie a zdrowoładna waga
A u mnie cisza... bóle na @ aby. Pewnie jak przy córce ostrzegawczo kilka dni przed porodem ehh.
Może 12.10 (tp z 1 usg)coś ruszy... nie mam ochoty znów się tarmosic na badania tyle km... a wizyta 13.10. -
sarcia123 wrote:To jakwidac ile lekarzy tyle teorii, czasami to oszalec mozna jedrn gada to drugi tamto, trzeci jeszcze co innego i badz tu czlowieku madry
co więcej u mnie jedna zmiana potrafiła powiedzieć jedno, a druga zupełnie co innego.
mam pytanie: czy są tu mamy, którym wyszło źle badanie słuchu u noworodka? U nas jedno uszko ok, drugie wyskakiwalo "kontrola" i mamy skierowanie do audiologa + pobrali mocz na cmv u dzieciątka..
Lekarka mówiła, żeby się nie martwić, bo w znacznej większości przypadków to mąż plodowa zalega. Ale martwię się strasznie:( -
sarcia123 wrote:Ogolem dzieci nie powinno sie wybudzac na jedzenie tak mi lekarka mowila, ze dziecko wie kiedy jest glofne i napewno nam to zakomunikuje i ze czasami poprostu potrzenuje eiecej snu i nie powinnismy ingerowsc w to, wiec ja nie wybudzam
No to mnie i lekarze i położne mówili coś całkiem odwrotnego.
-
nick nieaktualnyelficzka wrote:co więcej u mnie jedna zmiana potrafiła powiedzieć jedno, a druga zupełnie co innego.
mam pytanie: czy są tu mamy, którym wyszło źle badanie słuchu u noworodka? U nas jedno uszko ok, drugie wyskakiwalo "kontrola" i mamy skierowanie do audiologa + pobrali mocz na cmv u dzieciątka..
Lekarka mówiła, żeby się nie martwić, bo w znacznej większości przypadków to mąż plodowa zalega. Ale martwię się strasznie:(
U nas tez tak wyszlo, i 20.10 mam wizyte z malutkim kontrolna bo jedno ucho wyszlo wlasnie ok a drugie ze nie slyszy niby, swoje juz wyplakalam teraz wiem ze bedzie juz tylko dobrze -
nick nieaktualny
-
Anieńka, aneta93, Jola1985, lu.iza, Kasik2, Evelle, mizzelka, diewuszka86, marlon, szynszyl, Reni@, Sylwia91, Sylwia_i_Niki, Blu, Anoolka, Rutelka, kehlana_miyu, kalika, Jutysia, Sylwusia100, kasia_1988, Dea28, Ola_Ola, kkkaaarrr, India9, linka89, Ibiza lubią tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina wrote:No to mnie i lekarze i położne mówili coś całkiem odwrotnego.
NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość
-
Sylwia91 wrote:U mnie to samo. Ból na @, do tego silne bóle pleców szczególnie lędźwiowego kręgosłupa, no i parę razy bardzo silne skurcze. Teraz cisza... Niech to pójdzie w jedną bądź drugą stronę, bo takie cykanie po 5 skurczy na kilka godzin bardzo mnie męczy... A już myślałam że coś z tego będzie bo były naprawdę mocne i co 4 min.
Tez juz marze żeby być po.. bo aby te straszaki mnie denerwują, już nie mogę się doczekać jak bd dochodzić do formy... mimo że bd nieprzespane noce przez karmienia i pieluchy ale to i tak mnie nie ominie i tak...Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
elficzka wrote:co więcej u mnie jedna zmiana potrafiła powiedzieć jedno, a druga zupełnie co innego.
Lekarka mówiła, żeby się nie martwić, bo w znacznej większości przypadków to mąż plodowa zalega. Ale martwię się strasznie:(
Moja przyjaciolka tak miala i na potwornym badaniu bylo wszystko ok. Wcale sie nie dziwie ze Cie to martwii. Ja tez mysle o tym dodatkowym USG glowki ale staram sie nie nakrecac bo wiem ze to sie źle konczy dla psychiki -
nick nieaktualnyelficzka wrote:co więcej u mnie jedna zmiana potrafiła powiedzieć jedno, a druga zupełnie co innego.