X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jakwidac ile lekarzy tyle teorii, czasami to oszalec mozna jedrn gada to drugi tamto, trzeci jeszcze co innego i badz tu czlowieku madry :D

• Blu Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym karmieniem nocnym to chyba zależy ile dziecko ważyło jak się urodziło. Moja była duża i lekarka mówiła żeby nie dokarmiać w nocy jeśli sama się nie obudzi. Jednak ja czasem budzilam, może nie dokładnie co 3 godziny, ale jednak. Gdzieś po miesiącu jak widziałam, że dalej ładnie przybiera to dałam spokój ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za mamusie rodzące ;)

Ola Gratulacje i niech rośnie a zdrowo :) ładna waga :)

A u mnie cisza... bóle na @ aby. Pewnie jak przy córce ostrzegawczo kilka dni przed porodem ehh.
    Może 12.10 (tp z 1 usg)coś ruszy... nie mam ochoty znów się tarmosic na badania tyle km... a wizyta 13.10.

Ola_Ola lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było na żądanie. Ładnie przybierala :)

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu niecałe 2h temu zameldowalam się w szpitalu, rozwarcia brak, na ktg jakieś skurcze są, ale jak mi pani położna powiedziała szybko to nie będzie :) leżę na oddziale, mam sale jednoosobowa, nie mam pojecia jak działa szpital więc sobie leżę czytam książkę i czekam, chyba ktoś przyjdzie dzisiaj i zdradzi plan postępowania :) póki co położna powiedziała, że pewnie będzie cewnik.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl tak czy inaczej dobrze ze jesteś pod opieką, może akurat malutka stwierdzi, że najwyższy czas wychodzić i nie potrwa to długo. Trzymam kciuki! A miałaś usg, wiadomo ile może ważyć?

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam przy przyjęciu, nie jest źle 3400 g. Położna mnie pomierzyla i stwierdziła, że powinnam moc urodzić :)
    Chciałbym żeby nagle malutka stwierdziła: mamo wychodzę :)

Sylwia91, Blu, Sunshine89, Reni@, kalika, Ibiza lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Trzymam kciuki za mamusie rodzące ;)

Ola Gratulacje i niech rośnie a zdrowo :) ładna waga :)

A u mnie cisza... bóle na @ aby. Pewnie jak przy córce ostrzegawczo kilka dni przed porodem ehh.
    Może 12.10 (tp z 1 usg)coś ruszy... nie mam ochoty znów się tarmosic na badania tyle km... a wizyta 13.10.
    U mnie to samo. Ból na @, do tego silne bóle pleców szczególnie lędźwiowego kręgosłupa, no i parę razy bardzo silne skurcze. Teraz cisza... Niech to pójdzie w jedną bądź drugą stronę, bo takie cykanie po 5 skurczy na kilka godzin bardzo mnie męczy... A już myślałam że coś z tego będzie bo były naprawdę mocne i co 4 min.

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, kciukamy! <3 dasz radę na pewno, oby tylko się zaczęło konkretnie :)

szynszyl lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    To jakwidac ile lekarzy tyle teorii, czasami to oszalec mozna jedrn gada to drugi tamto, trzeci jeszcze co innego i badz tu czlowieku madry :D

co więcej u mnie jedna zmiana potrafiła powiedzieć jedno, a druga zupełnie co innego.

mam pytanie: czy są tu mamy, którym wyszło źle badanie słuchu u noworodka? U nas jedno uszko ok, drugie wyskakiwalo "kontrola" i mamy skierowanie do audiologa + pobrali mocz na cmv u dzieciątka..
    Lekarka mówiła, żeby się nie martwić, bo w znacznej większości przypadków to mąż plodowa zalega. Ale martwię się strasznie:(

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Miałam przy przyjęciu, nie jest źle 3400 g. Położna mnie pomierzyla i stwierdziła, że powinnam moc urodzić :)
    Chciałbym żeby nagle malutka stwierdziła: mamo wychodzę :)

Będzie dobrze! Kciuki^^

szynszyl lubi tę wiadomość

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ogolem dzieci nie powinno sie wybudzac na jedzenie tak mi lekarka mowila, ze dziecko wie kiedy jest glofne i napewno nam to zakomunikuje i ze czasami poprostu potrzenuje eiecej snu i nie powinnismy ingerowsc w to, wiec ja nie wybudzam :)

No to mnie i lekarze i położne mówili coś całkiem odwrotnego.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    co więcej u mnie jedna zmiana potrafiła powiedzieć jedno, a druga zupełnie co innego.

mam pytanie: czy są tu mamy, którym wyszło źle badanie słuchu u noworodka? U nas jedno uszko ok, drugie wyskakiwalo "kontrola" i mamy skierowanie do audiologa + pobrali mocz na cmv u dzieciątka..
    Lekarka mówiła, żeby się nie martwić, bo w znacznej większości przypadków to mąż plodowa zalega. Ale martwię się strasznie:(

U nas tez tak wyszlo, i 20.10 mam wizyte z malutkim kontrolna bo jedno ucho wyszlo wlasnie ok a drugie ze nie slyszy niby, swoje juz wyplakalam teraz wiem ze bedzie juz tylko dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz usg szpitalnym nie wierze za grosz., bo moj lekarz oszacowal wage malego na 3300g, wsga urodzeniowa 3360 gram a przy przyjeciu lkarz stwierdzil ze za duzy on nie jest i ze niby wazy 2600 g wiec lekarz a lekarz to tez szkoda gsdac :)

• Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciocie <3

7fd013e63a2c283d.jpg

Anieńka, aneta93, Jola1985, lu.iza, Kasik2, Evelle, mizzelka, diewuszka86, marlon, szynszyl, Reni@, Sylwia91, Sylwia_i_Niki, Blu, Anoolka, Rutelka, kehlana_miyu, kalika, Jutysia, Sylwusia100, kasia_1988, Dea28, Ola_Ola, kkkaaarrr, India9, linka89, Ibiza lubią tę wiadomość

klz9upjyjtca1iud.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko taką schrupać Sunshine89!!! i oczywiście piękny wystrój.
    Chyba tylko ja wiem jak bardzo zazdroszczę :)

Sunshine89 lubi tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    No to mnie i lekarze i położne mówili coś całkiem odwrotnego.
    U mnie też mówili, że obowiązkowo trzeba wybudzać. Mój mały inaczej przespałby całą noc bez problemu. Podobnie ma się sytuacja z pieluchami - siedziałby w brudnej gdybym nie wybudzała do zmiany i karmienia - a niby też wie, że ma brudno ;)

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    U mnie to samo. Ból na @, do tego silne bóle pleców szczególnie lędźwiowego kręgosłupa, no i parę razy bardzo silne skurcze. Teraz cisza... Niech to pójdzie w jedną bądź drugą stronę, bo takie cykanie po 5 skurczy na kilka godzin bardzo mnie męczy... A już myślałam że coś z tego będzie bo były naprawdę mocne i co 4 min.
    Nasze dzieci mają nas chyba gdzieś. Zimno buro i ponuro... a w brzuszku chyba im najlepiej ;)

Tez juz marze żeby być po.. bo aby te straszaki mnie denerwują, już nie mogę się doczekać jak bd dochodzić do formy... mimo że bd nieprzespane noce przez karmienia i pieluchy ale to i tak mnie nie ominie i tak...

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:

Moja przyjaciolka tak miala i na potwornym badaniu bylo wszystko ok. Wcale sie nie dziwie ze Cie to martwii. Ja tez mysle o tym dodatkowym USG glowki ale staram sie nie nakrecac bo wiem ze to sie źle konczy dla psychiki

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:

A czy w szpitalu powtarzali badanie następnego dnia? Mój synek tak miał ale powtórzyli i już było ok.

‹‹ 919 920 921 922 923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ