X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kolejnym rozpakowanym :-)

My dalej walczymy z brzuszkiem. Raz jest lepiej raz gorzej. Dostają debridat i espumisan i na razie tyle bo poza tym mają tyle witamin że co karmienie coś pływa w mleku. Za 3 tyg powtarzamy badania krwi bo mały ma anemie. Przed nami jeszcze szereg badań i wizyt u specjalistów. Póki nie mieli 3kg kazali budzić na jedzenie. Teraz budzą sie sami ale dłużej niż 4h jeszcze nie wytrzymali.

Od dziś mąż wrócił do pracy i to zaczyna od nocnej zmiany :-/

Ps.masażu brzuszka nie stosowałam ani okładów. Musze spróbować. Czasem układam ich na brzuszkach ale sie denerwują. Większy problem ma Krystian.zauważyłam że pomaga im na brzuszek ciepła kąpiel od razu są spokojniejsi. No pozdrawiam. Przede mną pierwsza samotna noc w domu, bo w szpitalu już taką zaliczyłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 22:09

marlon, diewuszka86 lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wody odeszły...

Ola_Ola, Reni@, Blu, aneta93, marlon, Kasia!, diewuszka86, Kasik2, kalika, mizzelka, lu.iza, Jutysia, Anieńka, Sylwia_i_Niki, szynszyl, Evelle, Sylwusia100, Sylwia91, linka89, Ibiza, Anoolka, Dea28 lubią tę wiadomość

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:
    U mnie też mówili, że obowiązkowo trzeba wybudzać. Mój mały inaczej przespałby całą noc bez problemu. Podobnie ma się sytuacja z pieluchami - siedziałby w brudnej gdybym nie wybudzała do zmiany i karmienia - a niby też wie, że ma brudno ;)

Jakbyś pisała o moim Pisklaku :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea fajnie, że znajdujesz czas, żeby się z nami podzielić swoimi doświadczeniami. Na pewno dasz radę bez męża, będzie trudniej ale dzieciaczki już coraz większe a i Ty nabierasz wprawy. Twoje maluchy mają już ponad miesiąc, nieźle ten czas leci.

KKasiaKK kciuki mocno zaciśnięte!! Już niedługo maleństwo będzie z Tobą :)

Dea28 lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola - gratulacje!
    ewuszka - powodzenia!
    szynszyl - oby coś się zaczęło dziać
    Sunshine89 - jaka cudna córcia!!
    Dea - fajnie, że się odzywasz. Na pewno sobie świetnie poradzisz sama. <3
    KKasiaKK - powodzenia :)

U mnie nudy.
    KTG płaskie.
    Szyjka długa i zamknięta. (nie wiem jakim cudem, bo jeszcze miesiąc temu była krótka i była afera)
    Ciśnienie 100 na 55.
    Nic nie wskazuje na poród przed terminem.
    Jest mi mega ciężko. Nie śpię w nocy. Odpadłam wczoraj w wannie.
    Przytyłam 23 kilo od początku ciąży.
    Czuję się jakbym siedziała na aktywnym wulkanie, na Islandii na dodatek, bo pogoda podła.

Sunshine89, Dea28 lubią tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja tak samo czuje. Jeszcze jak smyrnie to aż z bólu przysiade...
    Jeszcze teraz spuchne wiec dodatkowe kg i kolejne obciążenie na kręgosłup a ten to już mnie dziś wyjątkowo boli...

Ehh To sb pomarudzilam :<

kicia 123 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odeszly mi wody, tzn ciagle sie sacza. Dzwonilam do mojej poloznej niestety jest 200km od Warszawy, wiec mam jechac na ip i poprosic o zastepstwo. Na razie skurczy jakis mocnych brak, mamy czekac okolo 2h. Dopakowalam torbe i czekam. Nie moge w to uwierzyc ze to sie dzieje!! :)

marlon, Reni@, Kasik2, Blu, szynszyl, Evelle, diewuszka86, kalika, Sylwia_i_Niki, Sylwusia100, aneta93, Sylwia91, Jutysia, India9, Ibiza, Anoolka, Dea28 lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 02:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Dziewczyny odeszly mi wody, tzn ciagle sie sacza. Dzwonilam do mojej poloznej niestety jest 200km od Warszawy, wiec mam jechac na ip i poprosic o zastepstwo. Na razie skurczy jakis mocnych brak, mamy czekac okolo 2h. Dopakowalam torbe i czekam. Nie moge w to uwierzyc ze to sie dzieje!! :)

Powodzenia!
    Dawaj znać co i jak w miarę możliwości :)

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Anieńka

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • India9 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Ciocie
    SZYMON urodził się SN o godz. 15:12 w 40t2d.

Waży 3750g i mierzy 56cm.
    Mamusia szczęśliwa, a tatuś dumny.
    Trochę possał i teraz śpi w najlepsze.
    Gratulacje kochana :-) zdrówka dla Was

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Cześć cioteczki! 9.10 urodził się Michał, ostatecznie przez cc. 3900 g i 55 cm, 18:25, 10 pkt, 39t 4d. Dochodzę do siebie po cesarce. Pierwsza faza poszła nam super,w drugiej niestety nie wstawił się do kanału i po 2 godz męczarni pojechaliśmy na cc.
    Gratuluję!!!
    Oby mama szybko wróciła do formy, a Michałek zdrowo rósł :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki!!!trzymsm kciuki za edpredowe porody no i wiesci :)

• Blu Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anienka powodzenia :)

Jak Wy to robicie z tymi wodami? Jakieś przysiady czy co :P dajcie jakieś wskazówki :D

Sylwia91, Anoolka lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze porody ^^

Same nocne marki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 04:51

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, czyli kwestia godzin dzieli nas od 2 kolejnych maluchow :)

My znow przespalismy karmienie po 3h, po 4h wybudzilam z wielkim trudem. Teraz jemy i walimy w pieluche jednocześnie :)

Blu, Dea28 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ksrmieni numer 3....zeby moje dziecko chvial8 spac te 3 godzijy miedzy karmieniami tp bym przeszczesliwa byla...a nie tsn budzi sie co 1,5 h....

• Canario Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny! Na pewno szybko wam pójdzie i juz za moment będziecie tulić maleństwa.
    My po karmieniu nr 2 idziemy dalej spać dobranoc :) jak wejdę następnym razem to liczę na same dobre wieści :)

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że strasznie mało nas zostało nierozpakowanych. A tu dopiero 1/3 miesiąca minęła. Jak Rutelka wróci do formy, to pewnie ogarnie listę. Mam też wrażenie, że całkiem spora grupa sie od dawna nie odzywa. Ciekawe czemu. Mam nadzieję, że wszystko u nich ok.
    Rodzacym życzę powodzenia!
    Mnie już drugi dzień swędzi skóra. Nie mam zadnej wysypki, nie jest to bardzo mocne, ale się drapie. Nie chcę sobie wkrecac jakiejs cholestazy ani tym podobnych, ale też nie chcę czegoś przegapić. Co o tym myslicie?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Wydaje mi się, że strasznie mało nas zostało nierozpakowanych. A tu dopiero 1/3 miesiąca minęła. Jak Rutelka wróci do formy, to pewnie ogarnie listę. Mam też wrażenie, że całkiem spora grupa sie od dawna nie odzywa. Ciekawe czemu. Mam nadzieję, że wszystko u nich ok.
    Rodzacym życzę powodzenia!
    Mnie już drugi dzień swędzi skóra. Nie mam zadnej wysypki, nie jest to bardzo mocne, ale się drapie. Nie chcę sobie wkrecac jakiejs cholestazy ani tym podobnych, ale też nie chcę czegoś przegapić. Co o tym myslicie?
    Ja w poniedziałek mam cięcie i chce dotrzymac tej daty :-) ogarniam pokoik na gotowo i dużo się wyleguje :-) ale faktycznie duzo dziewczyn ma juz maluszki ze soba nawet z mojego terminu :-)
    Tez milam ze 4 tyg temu problem ze swedzeniem skory ale u mnie za duzo czekolady i nabiału poszło w ruch :-)

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka powodzenia. Szybkiego i sprawnego porodu życzę :)

Kai mnie też często swędzi skóra. Oprócz brzucha często nogi. Tłumaczę sobie to tak, że chodzę w legginsach ostatnio non stop. Mam też jakieś uczulenie na nadgarstku od początku ciąży, ale to miejscowo tylko. Myślę, że jeśli brak wysypki to nie masz się co martwić.
    Co do listy to faktycznie jak Rutelka to uporządkuje to okaże się, źe sporo z nas urodziło. Ja w każdym razie pewnie zamknę listę :) Chociaż były już niespodzianki więc nigdy nic nie wiadomo, jakby co spakowana jestem.
    U nas w ogóle zamieszanie bo mąż zmienia pracę i na samym początku roku prawdopodobnie na jakiś czas będzie musiał wyjechać z kraju.. Do tego praca bardzo wymagająca wiążąca się na co dzień z wyjazdami w pl i za granicą. I mam mieszane uczucia. Póki co mąż miał pracę 5 km od domu. Z jednej strony trafiła mu się okazja super, lepsza kasa i rozwojowo bez porównania, a z drugiej myślę, że to najgorszy moment teraz na takie rewolucje. Jednym słowem boję się po prostu, jak ja bez niego momentami sobie dam radę. Mam tu rodziców co prawda, ale w końcu to nie to samo. Czy po 2/3 tyg rozłąki taki maluch nie zapomni taty? Eh.. To się wygadałam..

Miłego dnia dziewczęta.

l54t4dr.png
‹‹ 921 922 923 924 925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ