X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Blu Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola spory synek! Gratulacje :D

Widzę, że kilka z nas byłaby zadowolona z dzisiejszej daty :D lub też daty "w najbliższym czasie" :D

aneta93, mizzelka, Ola_Ola lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola gratulacje !

Ola_Ola lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelko serdecznie gratuluję synka ^^ wypoczywajcie i szybko do domku :)

Ola_Ola również gratuluje :) mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie po cc :)

Rutelka, Ola_Ola lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratuluję :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Gratuluję
    Obok mnie łóżko się zwolnilo. Zapraszam

A gdzie jesteś? Mnie wzięli na położnictwo, wczoraj było dużo porodów. Część pojechała na patologię, część na położnictwo właśnie.

Jestem wykończona. Nie spałam 2 noce. Wczorajszej nocy zaczął się poród, a dzisiejszą nie spałam bo synek pierwszą noc ze mną. Ekscytacja i troska mi nie pozwoliły. Czekam na męża, żeby się wyspać.

Poród miałam łatwy dość, ale opiszę fo jak nabiorę sił.

• Blu Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, a jak Ty się czujesz? Do kiedy czekasz aż sam się poród rozkręci?

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Cześć cioteczki! 9.10 urodził się Michał, ostatecznie przez cc. 3900 g i 55 cm, 18:25, 10 pkt, 39t 4d. Dochodzę do siebie po cesarce. Pierwsza faza poszła nam super,w drugiej niestety nie wstawił się do kanału i po 2 godz męczarni pojechaliśmy na cc.
    Gratulacje dla Was! Dobrze że ostatecznie wszystko dobrze się skończyło i najważniejsze że dzidziuś zdrowy a rodzice szczęśliwi <3

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, gratulacje. Michas to niezły klocuszek :)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Rutelka, ogromne gratulacje. Dużo zdrówka dla was!!

A my się właśnie karmimy. Zaspaliśmy oboje na karmienie i zamiast 3h odstepi wyszlo nam ponad 4. Tak ciężko mi go wybudzac w nocy kiedy i ja bym najchętniej pospala... A wczoraj zaliczylismy pierwszy spacer ibarfzo nam się podobalo ;D

Też nam się to zdarzyło parę razy :-P Mały akurat w nocy śpi jak zabity. W dzień sam się rozbudza co 3 godziny.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola gratuluję :) zdrówka i dochodź do siebie szybciutko.

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolem dzieci nie powinno sie wybudzac na jedzenie tak mi lekarka mowila, ze dziecko wie kiedy jest glofne i napewno nam to zakomunikuje i ze czasami poprostu potrzenuje eiecej snu i nie powinnismy ingerowsc w to, wiec ja nie wybudzam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola

Gratuluję ! :)

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Wybudzasz na karmienie? Ja nie budze. Wczoajw dzien spal 4.5 godziny. Czasami spi 3 a czasami po godzinie czy 2 dopija i spi dalej
    Wgl poki co jest fajnie. Z pierwszym od poxzatku2 mielismy problemy. Teraz jest calkuem inaczej i oby tak zostalo.

Dziewczyny widze ze wiele z Was ma jakies objawy . Trzymam kciuki zeby Was ruszylo :)
    Borysek na wyjsciu ze szpitala mial 2825, 4 dni pozniej przybral jedynie do 2855, wiec kazali budzic aby go podtuczyc troszke. Idziemy sie ważyć w czwartek, mam wielka nadzieję, że ładnie przybierze, a ja dostane zielone światło na dluzsze odstepy jesli panicz nie bedzie sie domagal

Reni@ lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola gratulacje, wszystkiego co najlepsze dla was obojga :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie jestem po ktg, dzisiejsza data zdecydowanie nie dla nas :) skurczy brak, nawet tych malusich :) choć wydaje mi sie to niemożliwe bo od kilku dni mam straszne bóle podbrzusza i dosłownie czuje jak mnie w środku rozrywa... Moze urodzę bez skurczy :d

Ibiza lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymamy kciuki za nasze przyszle rodzace i za skurcze juz te wlasciwe :) kurcze mi jest dziwnie bez brzucha chwilami jeszcze lapie sie na tym ze jak przytule siedo meza to staje w wiekszsjodleglosci jak bym miala brzuch czy odruchowo sie czasami poglaskam haha :D

P.s moj kawaler w srode konczy 3 tygodnie! Wow, jak ten czas leci :)

Reni@, Anieńka, aneta93, Blu, linka89, mizzelka, Sylwia_i_Niki, Sylwia91, diewuszka86, Dea28, Ibiza lubią tę wiadomość

• ewuszka Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualizacja. W sobotę pisałam o nieudanej oksytocynie, wczoraj była przerwa , dziś miała być kolejna próba. Ale oczywiście nie od rana tylko trzeba było czekać na obchód. Oczywiście opóźniony, zaczął się dopiero po 11. No i co? Kazali mi z patologii zabrać rzeczy bo już tam podobno nie wracam.

Podlaczyli oksyyocyne i położna mówi ze lekarz zadecyduje czy po 4 czy po 6 godz przebijają pęcherz.

Myślę spoko.

A tu za 5 min wpada lekarz, mówi ze chcą żebym dzisiaj urodziła i przebił pęcherz. Więc jestem bez wód, kroplowka robi kap kap i czekamy :)

Dzisiaj mamy z Mężem rocznicę pierwszej randki, może Olka Fasolka zdąży zrobić nam prezent :)

Anieńka, aneta93, Evelle, marlon, Blu, linka89, Anoolka, mizzelka, Reni@, Sylwia91, diewuszka86, kalika, Jutysia, Dea28, Ibiza lubią tę wiadomość

thgf9n7308r1f84t.png
  • Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola, gratulacje! Zdrówka dla Michasia i szybkiego powrotu do formy dla Ciebie po cc :)

Właśnie, właśnie, mamusie w dwupaku do boju! Trzymamy kciuki za jakieś świeżutkie wieści - najlepiej już z porodówek :D

Evelle, Ola_Ola lubią tę wiadomość

klz9upjyjtca1iud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszka

no to dzis rodzisz :) daj znac w miare mozliwosci :p

p.s na porodowkach to norma codziennie kazdy gada co innego i konkretow żadnych, mnie tez na cc znienacka wzieli bo tez nie widzialam o ktorej godzinie bede miec, a tu pielegniarka przyxhodzi o 8.30 ze na 9 ciecie :)

• elficzka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ogolem dzieci nie powinno sie wybudzac na jedzenie tak mi lekarka mowila, ze dziecko wie kiedy jest glofne i napewno nam to zakomunikuje i ze czasami poprostu potrzenuje eiecej snu i nie powinnismy ingerowsc w to, wiec ja nie wybudzam :)

mi lekarka mówiła, żeby wybudzać.. Jak młody spał 7mą godzinę i spadł mu cukier poniżej normy, to kazała budzić co 4h max i karmić.

Rutelka, Ola, gratulacje!

f2w3rjjgdr0iznvo.png
‹‹ 918 919 920 921 922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ