X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. Chcialabym pochwalic sie moim cudem ktory przyszedl na swiat w dniu dzisiejszym okolo godziny 14. Porod naturalny bez znieczulenia, niestety popekalam i mnie nacieli. JASIO wazy 3780g i mierzy 57 cm. Pierwsze karmienie okolo 1.5h i po tym spi a ja sie na niego patrze jak

kalika, Sylwusia100, Kasik2, marlon, szynszyl, mizzelka, nick nieaktualny, Sylwia_i_Niki, nick nieaktualny, Ola_Ola, Reni@, kicia 123, kkkaaarrr, aneta93, India9, lu.iza, diewuszka86, Blu, Kai, Kasia!, Jutysia, NiecierpliwaKarolina, Sylwia91, a.badziak, KKasiaKK, kehlana_miyu, Ibiza, Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka, gratuluję! Trochę wycierpialas, ale maluszek ukoi każdy ból. Odpoczywajcie!

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anienka gratulacje

klz9zbmhugl0l61p.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka serdeczne gratulacje ^^

Mam już wielka ochotę dołączyć do grona mamusiek :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anienka gratulacje i niech rośnie ci zdrowo a rana niech się szybko goi ;)

Sarcia weź może rutinoscorbin i wapno. W razie gorączki paracetamol.
    Ale na gardło jedynie płukanki może z rumianku... bo nic mi nie przychodzi do głowy

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mały tak gmera juz nie powiem gdzie ze zastanawiam się czy za chwile nie wyjdzie, taki ból. Ale co tam.. pewnie mnie z tydzień pomęczy... tak się spieszyl a teraz na odwrót ;)

Przy córce tak się licho nie czułam na końcówce jak teraz, ale to moze przez ta szyjkę itp

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie gratulacje dla wczorajszych i dzisiejszych nowych mam
    Wracacie do sił i cieszcie się maluszkami.

Mało się odzywam bo U mnie w domu istny szpital strasza córcia zapalenie krtani, gorączka i zapalenie spojówek. Max zapalenie gardła i ja gorączka i zapalenie krtani.
    Podobno młody ma małe szanse na zakażenie ale drze o niego. Masakra. Czuje się tragicznie. Nawet nie wiem skąd to się przypaletalo.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze sezon na jakies parszywe chorobska w pelni :/ ehhh... ja dodatkowo mimo iz dzis sie wyproznialam normalnie taz stolec luzny (sory za doslownosc) choc to sama natura, no i jak juz wspomnialam ogolnie jestem otepiala i gardlo mnie boli zaraz bede probowac domowe metody, synek nakarmiony Tatus go bawi chce minimalnie sie do niego zblizac zeby go nie zarazic, w razieco mierze mu co kilka godzin temperature chociaz ja goraczki na szczescie nie mam tylko bol glowy na ktory wzielam paracetamol no i lekko zatkany nos :(

Oby tylko malec sie nie zarazil, bo biedne dzieciatko ma dopiero 3 tygodnie! W razie co mam w pogotowiu pedicetamol w kropelkach i czopki dla niemowlaczkow ale jestem dobrej mysli ze sie nie zarazi i bedzie ok

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anienka gratulacje !

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKasiaKK, Anieńka gratulacje! Wszystkiego dobrego dla was i waszych maluszków. Odpoczywajcie póki jeszcze możecie :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    U mnie mały tak gmera juz nie powiem gdzie ze zastanawiam się czy za chwile nie wyjdzie, taki ból. Ale co tam.. pewnie mnie z tydzień pomęczy... tak się spieszyl a teraz na odwrót ;)

Przy córce tak się licho nie czułam na końcówce jak teraz, ale to moze przez ta szyjkę itp
    Ja mam to samo:( Maly tak mi napiera na dol i szyjkę że aż zaciskam zęby albo ręce na czymś i cieszę się że jutro mam wizytę to mi lekarz ją sprawdzi. Ja czuje takie wypychanie jakby próbował sie prostować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 22:31

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Hello. Chcialabym pochwalic sie moim cudem ktory przyszedl na swiat w dniu dzisiejszym okolo godziny 14. Porod naturalny bez znieczulenia, niestety popekalam i mnie nacieli. JASIO wazy 3780g i mierzy 57 cm. Pierwsze karmienie okolo 1.5h i po tym spi a ja sie na niego patrze jak
    Anieńka, gratulacje :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszysykim nowym mamusiom serdecznie gratuluje :) duzo zdrowka dla was i maluszkow no i sily i cierpliwosci !! :)

p.s nam dzis w koncu odpadl kikut od pepuszka uffff ! 3 tygodniemto trwalo o.O

Reni@, mizzelka, India9, Dea28 lubią tę wiadomość

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka gratulacje :) Zobaczysz szybko zapomnisz o trudach porodu. Odpoczywaj teraz i ciesz się maleństwem.

Sylwia powodzenia. Rozwarcie imponujące. Może już nawet urodziłaś :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka gratuluję! Odpoczywajcie ;)

Sylwia trzymam kciuki, bo te 6 cm zobowiązuje :P

Przybijam piątkę wszystkim, które próbują wszystkiego, żeby dzidziuś opuścił swoje lokum. Ja juz też najchętniej położyłabym się na porodówce i zgodziła na wszystko, żeby tylko wylazł. Skurcze jakieś tam mam, ale od czasu do czasu, brzuch twardy, młody ćwiczy kuny fu... jeszcze żeby pogoda była po naszej stronie a tu nic z tego. Istna depresja przedporodowa O.o

Sylwia91, nick nieaktualny, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyslalam mojej gince smsa o tym swedzeniu skóry. Kazała jak najszybciej zrobić badania w kierunku cholestazy. Idę jutro z rana. Kurcze, boję się, dziewczyny.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, jedyna nadzieja w niedzielnej pełni księżyca. Ja juz na nic innego nie liczę, potem to aby dobić do 4 kg i cc bo sama takiego kloca nie urodzę

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Wyslalam mojej gince smsa o tym swedzeniu skóry. Kazała jak najszybciej zrobić badania w kierunku cholestazy. Idę jutro z rana. Kurcze, boję się, dziewczyny.

Kai trzymam kciuki, żeby wyniki były dobre. Trzymaj się.

l54t4dr.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję ogromnie nowym Mamuśkom! :-) Brawo Wy! :-) teraz cieszcie się Maluszkami i odpoczywajcie :-)

No i trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny w dwupakach! Może październikowa pełnia coś zdziała ;-)

Sylwia91, nick nieaktualny, Blu lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc mam mało dyskretne pytanie :-P jak u Was z krwawieniem?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ