X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. Chcialabym pochwalic sie moim cudem ktory przyszedl na swiat w dniu dzisiejszym okolo godziny 14. Porod naturalny bez znieczulenia, niestety popekalam i mnie nacieli. JASIO wazy 3780g i mierzy 57 cm. Pierwsze karmienie okolo 1.5h i po tym spi a ja sie na niego patrze jak

kalika, Sylwusia100, Kasik2, marlon, szynszyl, mizzelka, Anoolka, Sylwia_i_Niki, sarcia123, Ola_Ola, Reni@, kicia 123, kkkaaarrr, aneta93, India9, lu.iza, diewuszka86, Blu, Kai, Kasia!, Jutysia, NiecierpliwaKarolina, Sylwia91, a.badziak, KKasiaKK, kehlana_miyu, Ibiza, Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka, gratuluję! Trochę wycierpialas, ale maluszek ukoi każdy ból. Odpoczywajcie!

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anienka gratulacje

klz9zbmhugl0l61p.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka serdeczne gratulacje ^^

Mam już wielka ochotę dołączyć do grona mamusiek :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anienka gratulacje i niech rośnie ci zdrowo a rana niech się szybko goi ;)

Sarcia weź może rutinoscorbin i wapno. W razie gorączki paracetamol.
    Ale na gardło jedynie płukanki może z rumianku... bo nic mi nie przychodzi do głowy

sarcia123 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mały tak gmera juz nie powiem gdzie ze zastanawiam się czy za chwile nie wyjdzie, taki ból. Ale co tam.. pewnie mnie z tydzień pomęczy... tak się spieszyl a teraz na odwrót ;)

Przy córce tak się licho nie czułam na końcówce jak teraz, ale to moze przez ta szyjkę itp

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie gratulacje dla wczorajszych i dzisiejszych nowych mam
    Wracacie do sił i cieszcie się maluszkami.

Mało się odzywam bo U mnie w domu istny szpital strasza córcia zapalenie krtani, gorączka i zapalenie spojówek. Max zapalenie gardła i ja gorączka i zapalenie krtani.
    Podobno młody ma małe szanse na zakażenie ale drze o niego. Masakra. Czuje się tragicznie. Nawet nie wiem skąd to się przypaletalo.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze sezon na jakies parszywe chorobska w pelni :/ ehhh... ja dodatkowo mimo iz dzis sie wyproznialam normalnie taz stolec luzny (sory za doslownosc) choc to sama natura, no i jak juz wspomnialam ogolnie jestem otepiala i gardlo mnie boli zaraz bede probowac domowe metody, synek nakarmiony Tatus go bawi chce minimalnie sie do niego zblizac zeby go nie zarazic, w razieco mierze mu co kilka godzin temperature chociaz ja goraczki na szczescie nie mam tylko bol glowy na ktory wzielam paracetamol no i lekko zatkany nos :(

Oby tylko malec sie nie zarazil, bo biedne dzieciatko ma dopiero 3 tygodnie! W razie co mam w pogotowiu pedicetamol w kropelkach i czopki dla niemowlaczkow ale jestem dobrej mysli ze sie nie zarazi i bedzie ok

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anienka gratulacje !

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKasiaKK, Anieńka gratulacje! Wszystkiego dobrego dla was i waszych maluszków. Odpoczywajcie póki jeszcze możecie :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    U mnie mały tak gmera juz nie powiem gdzie ze zastanawiam się czy za chwile nie wyjdzie, taki ból. Ale co tam.. pewnie mnie z tydzień pomęczy... tak się spieszyl a teraz na odwrót ;)

Przy córce tak się licho nie czułam na końcówce jak teraz, ale to moze przez ta szyjkę itp
    Ja mam to samo:( Maly tak mi napiera na dol i szyjkę że aż zaciskam zęby albo ręce na czymś i cieszę się że jutro mam wizytę to mi lekarz ją sprawdzi. Ja czuje takie wypychanie jakby próbował sie prostować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 22:31

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Hello. Chcialabym pochwalic sie moim cudem ktory przyszedl na swiat w dniu dzisiejszym okolo godziny 14. Porod naturalny bez znieczulenia, niestety popekalam i mnie nacieli. JASIO wazy 3780g i mierzy 57 cm. Pierwsze karmienie okolo 1.5h i po tym spi a ja sie na niego patrze jak
    Anieńka, gratulacje :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszysykim nowym mamusiom serdecznie gratuluje :) duzo zdrowka dla was i maluszkow no i sily i cierpliwosci !! :)

p.s nam dzis w koncu odpadl kikut od pepuszka uffff ! 3 tygodniemto trwalo o.O

Reni@, mizzelka, India9, Dea28 lubią tę wiadomość

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka gratulacje :) Zobaczysz szybko zapomnisz o trudach porodu. Odpoczywaj teraz i ciesz się maleństwem.

Sylwia powodzenia. Rozwarcie imponujące. Może już nawet urodziłaś :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka gratuluję! Odpoczywajcie ;)

Sylwia trzymam kciuki, bo te 6 cm zobowiązuje :P

Przybijam piątkę wszystkim, które próbują wszystkiego, żeby dzidziuś opuścił swoje lokum. Ja juz też najchętniej położyłabym się na porodówce i zgodziła na wszystko, żeby tylko wylazł. Skurcze jakieś tam mam, ale od czasu do czasu, brzuch twardy, młody ćwiczy kuny fu... jeszcze żeby pogoda była po naszej stronie a tu nic z tego. Istna depresja przedporodowa O.o

Sylwia91, Anoolka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyslalam mojej gince smsa o tym swedzeniu skóry. Kazała jak najszybciej zrobić badania w kierunku cholestazy. Idę jutro z rana. Kurcze, boję się, dziewczyny.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, jedyna nadzieja w niedzielnej pełni księżyca. Ja juz na nic innego nie liczę, potem to aby dobić do 4 kg i cc bo sama takiego kloca nie urodzę

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Wyslalam mojej gince smsa o tym swedzeniu skóry. Kazała jak najszybciej zrobić badania w kierunku cholestazy. Idę jutro z rana. Kurcze, boję się, dziewczyny.

Kai trzymam kciuki, żeby wyniki były dobre. Trzymaj się.

l54t4dr.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję ogromnie nowym Mamuśkom! :-) Brawo Wy! :-) teraz cieszcie się Maluszkami i odpoczywajcie :-)

No i trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny w dwupakach! Może październikowa pełnia coś zdziała ;-)

Sylwia91, Anoolka, Blu lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc mam mało dyskretne pytanie :-P jak u Was z krwawieniem?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ