X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dokładnie. . Przy takim maluchu się nie poleży :D

Sarcia te zastanawianie się jest najgorsze czy to juz czy nie.. żeby się nie pospieszyć za bardzo. Ale dziś jak bd takie akcje to.jadę i tak... może po oksy szybko pójdzie Bo wczoraj w nocy czop konkretnie poszedł, dziś już nie ma krwi itp ciekawe jakie teraz jest rozwarcie :P

Aneta może dziś wieczorem coś u nas ruszy he he :D

Malowanka lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powoli Was nadrabiam:)
    Trzymam kciuki za mamusie rodzące.
    Rutelko, daj znac, jak z Synkiem.

My walczymy z kp, jest cholernie ciezko,Mały sie wkurza napina, pręży, złapie na 3 min i usypia.Dzisiaj juz nie wytrzymałam i wziełam doradce laktacyjnego a mój Synekznią zassał pięknie pierś,jak nigdy i spi juz 3 godziny!!!!!ja go nie poznaje, gorzej, jak mam go sama przystawić, kuzwa, jakie to trudne, zreszta ona sama powiedziała,że Mały to nie łatwy egzemplarz...
    Zazdroszcze Wam, jak tak czytam, że Wasze Maluszki tak ładnie jedza...

Pytanie do mam po cc-czy Wy tez macie miejsce po cięciu zdrętwiałe?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka ale cwaniaczek mały :-) no ale pokazał że umie jeść to teraz już matki nie oszuka :-)

Chwilka84 lubi tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczescie ani w pierwszej ani w tej ciazy nie bylo rozstepow

Wlasnie sprobowalam nakladki na sutki i EUREKA . nic nie boli. Jaka ja glupia bylam ze wczesniej nie sprawdzilam. Jednak czlowiek cale zycie sie uczy
    Nie moge caly czas na laktatorze jechac bo sciaga nierownomiernie i gule mi sie w piersiach robia
    No i dzis zaliczylismy pierwszy spacerek bo ladna pogoda :)

Wczesniej pojechalam do galerii i kupilam sobie plaszczyk ala skorkowy i kurtke przejsciowa bo stare juz zuzyte strasznie. A co. Matka tez musi jakos wygladac ;)

Oj dziewczyny ja tez wspolcxuje tego czekania

mizzelka, aneta93, Blu, Dea28, kehlana_miyu, Ibiza lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    No u mnie też popękane brzuch mocno.
    Kości bolą. Chodzę jak torba na boki... aż chrupie mi tam na dole ale gin mówił ze mały mocno nisko to się nie dziwie :D
    Ale już bliżej niż dalej :)

A może kwestia kilku h skoro pojawiły się skurcze u cb? Ja to ściągnęła sb aplikacje żeby mniej więcej je ogarnąć :)
    Kochana u mnie to skurcze pojawily sie juz w 16 tyg i 2 razy lezalam z nimi w szpitalu, podtrzymanie ciazy od 19 tyg i juz wtedy byly tak czeste jak dzis. Na ktg pokazywaly 30-40 teraz mam ponad 100 nawet, ale nie bola. Mam tak codziennie.

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis caly dzien na nogach, mimo ze lekarz kazał sie oszczędzać przez skaczące ciśnienie, ale tak sie boje tego wywołania ze mam nadzieję że odejdą mi te wody, albo zaczną sie bolesne skurcze i wyjdzie ten Cudaczek, a jak leze to nie pcha mi sie na ta szyjkę.

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też brzuch strzelił w kilku miejscach :/ tydzień temu albo i lepiej jak trochę się obniżył...

Aneta leżenie nie pomoże niestety :p masz może piłkę? ja pożyczyłam od sąsiadki i sobie kicam na niej :D szkoda, że nie zrobiłam tego wcześniej, bo bardzo pomaga na kręgosłup :)

Chwilka ja pierwsze cc odczuwam do tej pory....właśnie ten zdretwialy brzuch :/

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pilki i nie znam nikogo kto by miał a jak siedzę to czuje jak mi prze główką, to może się przepchnie w koncu :D bo na męża sily mi brak, wszystko boli jakby mnie przejechał czołgiem, chodzę troche po schodach i dużo po domu, sklepach, rodzine zwiedzam :d a szyjka byla jeszcze 2 dni temu zamknięta, wiec nawet wątpię ze cos ruszy do wtorku i nie wiem czy w ogóle mi ta oksytocyna pomoże skoro mam skurcze takie mocne a nic jej nie rusza, boje się ze sie tylko nacierpie i skończymy cc

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może spróbuj masażu sutkow?? lepsza zawsze naturalna oksytocyna niż ta w kroplowce:) i siedź jak najwięcej może to pomoże, skoro czujesz nacisk ;)

Mi w krzyżu wszystko skrzypi i się przestawia jak za długo leżę albo siedzę w jednej pozycji...jakby miało mnie zaraz połamać.... straszne uczucie :/ wstać w nocy do WC mam problem bo córkę budzę tym strzelaniem kości :D

szynszyl lubi tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi strzelilo wczoraj w miednicy to myślałam ze może wody pójdą ale niee :)
    A dzis to caly dzień na nogach, juz mnie kręgosłup boli :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tak stzelilo kiedyś to jaki ból w kościach i spać wcale nie mogłam bo promieniowania na kręgosłup :D

No porodowe skurcze to już bolą. Tak jak mnie wczoraj lapaly i były bardzo podobne tyle ze potrafiły się uspokoić a nie powinny :P

O tak piłka dobra rzecz a szczególnie przy porodzie ;)

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzis w nocy lapaly takie skurcze inne, bo ciagnelo mnie konkretnie w podbrzuszu podczas skurczów, tak bardzo nisko. Praktycznie przy samym spojeniu. Czy to sa te przed porodowe? Bo większość mam takich które nie ciągną, boli mnie tylko no zebro albo oddychac nie moge, ale wcześniej tych"w dole" nie mialam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 16:45

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, borykamy się z luszczaca skórką. Na poczatku byla tylko na zgieciach stopek i raczek, ale zaczęło się to rozprzestrzeniac. Położna wczoraj kazala nie panikowac tylko smarowac oliwka. Niby czytalam, ze dzieciaczki po urodzeniu "zmieniaja skore", ale strasznie się martwię, bo to wygląda jak łuszczyca :( dodatkowo w pachwinach mamy popekane od szpitala i jeszcze schodzi skorka na jaderkach :(

Smaruje pupe Linomagiem, polozna poradzila pachwinki posmarowac Bepanthenem, smaruje od wczoraj, spektakularnych efektow brak.. myjemy sie w plynie do kapieli Hipp i smarujemy oliwka Hipp. Rozwazam kapiel w krochmalu...

Jak u was ze skórką maluszków? Jest idealnie czy też jakieś problemy i to rzeczywiście normalne, że takowe się pojawiają?

Reni@ lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkaaarrr u nas wlasnie to samo. Skora schodzi z brzucha,eaczek nog a dzis nawet z noska. Nie pamietam czy przy pierwszym synku tak było. Dzis posmatmruje go emolium po kąpieli

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Kkaaarrr u nas wlasnie to samo. Skora schodzi z brzucha,eaczek nog a dzis nawet z noska. Nie pamietam czy przy pierwszym synku tak było. Dzis posmatmruje go emolium po kąpieli
    No to może to rzeczywiście normalne, byloby cudownie jakby zluszczyla sie jedna warstwa a potem byl spokój! Tego nam życzę:)

Reni@ lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina u nas to samo. Schodzi też z brzuszka i z czółka. Położna powiedziała, że to normalne. Dzisiaj był u nas pediatra i też powiedział, że ok. Możemy smarować, ale nie ma potrzeby, bo spejtakularnych efektów nie będzie, a ta skóra i tak musi zejść.

kkkaaarrr, Reni@, mizzelka, Dea28, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Mnie dzis w nocy lapaly takie skurcze inne, bo ciagnelo mnie konkretnie w podbrzuszu podczas skurczów, tak bardzo nisko. Praktycznie przy samym spojeniu. Czy to sa te przed porodowe? Bo większość mam takich które nie ciągną, boli mnie tylko no zebro albo oddychac nie moge, ale wcześniej tych"w dole" nie mialam

ja mam od tygodnia takie skurcze mocne, właśnie w dole.. ale nie czuję żeby one ciągnęły w dół więc nie wiem czy to te :/

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka czułam takie odrętwienie. Teraz jest już lepiej, ale przy dotyku nadal takie dziwne uczucie. No i pojawiło się zgrubienie pod skórą powyżej cięcia. To też podobno normalne.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 14 października 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Kochane, borykamy się z luszczaca skórką. Na poczatku byla tylko na zgieciach stopek i raczek, ale zaczęło się to rozprzestrzeniac. Położna wczoraj kazala nie panikowac tylko smarowac oliwka. Niby czytalam, ze dzieciaczki po urodzeniu "zmieniaja skore", ale strasznie się martwię, bo to wygląda jak łuszczyca :( dodatkowo w pachwinach mamy popekane od szpitala i jeszcze schodzi skorka na jaderkach :(

Smaruje pupe Linomagiem, polozna poradzila pachwinki posmarowac Bepanthenem, smaruje od wczoraj, spektakularnych efektow brak.. myjemy sie w plynie do kapieli Hipp i smarujemy oliwka Hipp. Rozwazam kapiel w krochmalu...

Jak u was ze skórką maluszków? Jest idealnie czy też jakieś problemy i to rzeczywiście normalne, że takowe się pojawiają?
    U nas dokładnie to samo... w sumie od 5 doby się zaczęło... smaruję, ale to raczej mało pomaga...

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    No właśnie ciężko powiedzieć czy bd szczęściara i bd mieć tylko brzuszne skurcze czy krzyżowe.
    A porodowe to ból pulsacyjny. Złapie cie na minutę czasu albo pół. . Mi gin kazał zwacac uwagę na te dłuższe i twardnieje brzuch, ból intensywny na @ i tak promieniuje po całości brzucha kręgosłupa takie napięcie. Ja np mam wtedy problem z oddychaniem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 18:27

‹‹ 936 937 938 939 940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ