X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Blu Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Dziewczyny wracam do żywych. Dziś przejechaliśmy ze szpitala na Karowej do centrum zdrowia dziecka. Jestem tu z synkiem. Mam miejsce w pokoju matek, mogę się wyspać i zostawić małego pod opieką - on jest na oddzielnej sali na którą zawsze mogę pójść.

Jutro się dowiem co i jak będą mu robić. Dziś spałam po południu zaraz po przyjeździe do CDZ. Mój pierwszy dłuższy sen od 5dni.

Jutro nadrobie forum i zaczne pracować nad listą. Gratulacje dla świeżych mamuś.

Oczywiście mega kciuki, żeby pobyt z leciał Wam szybciutko! <3 Daj znać, co postanowią lekarze

Rutelka lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Mizzelka wybierzcie jakaś trasę do szpitala z dziurami na drodze ;p

A w sumie myślałam, że już jesteś w szpitalu. Chyba też bym nie czekała dłużej, tylko niech podłączą oxy i heja z brzucha ;)

Ja byłam na pobraniu krwi, w poludnie ktg i później gin, wiec będę się mało odzywać, co nie znaczy ze rodzę :P

Miłego dnia, może ktoś się zdecyduje na dzisiaj :) mi też już każda data pasuje :D
    Akurat o licha drogę do szpitala nie musze się martwić :D
    Pochodziłam trochę i skurcze znikły. .. także ten tego... szkoda gadać.

Trzymam kciuki za wyniki ;)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badz czujna Mizzelka ;-)

mizzelka lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nadal to glupie przeziebienie trzyma :/ najgorzej z tum gardlem i kaszlem ktory sie pojawil bo musze trzymac brzuch bo inaczej blizna mnie boli :/ malego karmie piersia, poki co jest zdrowy na szczescie tylko cos w nosku mu swiszcze

w dodatku sie wkurzylam bo dzis z dziecmi chcialam jechac do lekarza z corka na bilams a z malym na patronaz i lekarka akurat dzis ma urlop , a dwa dni wczesniej jak dzwonilam to mowili ze bedzie, :/

• Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki! codziennie was czytam, ale już ledwo żyje :( co się biorę aby cos napisać ( jak córa juz śpi ) to mi się wybudza i walczymy o dalszy sen.... rozchorowala mi się i straszny kaszel ją męczy :( za miesiąc kończy 2 lata i do tej pory miała tylko raz gorączkę.... a teraz ten kaszel jak u gruźlika :(
    o 12.50 wizyta, zobaczymy co tam lekarz powie

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jutro się uda :) idę zrobić pranie, cokolwiek żeby głowę zająć jakoś bo witki opadają.

U mnie w przychodni to jest bałagan. Musiałam dzwonić po to żeby położną przysłał a dokumenty dawno zostały wysłane po porodzie. .. albo o szczepionki bo nie pilnowali. Także wiem co czujesz.

Zdrówka dla cb. A mały na pewno się nie zarazi... będzie dobrze :)

Do nas na weekend przyjeżdża siostra męża z synkiem 3 letnim a w pon był chory ehh.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia zdrowia dla córci! Współczuję choroby ehhh

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam problem bo skurcze mam caly czas, nawet i regularne. Czekam na bolesne albo na wody :)

Reni@ lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta a co ile masz? Mnie tez dzisiaj ostro łapią.. juz jestem wykończona ta końcówka :p

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co 7-9 kilka razy, pozniej z 15 min spokoj, zalezy w jakiej pozycji jestem ale na ktg w ciagu 25-30 min zawsze mam ze 4 skurcze

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a sam skurcz ile trwa? pol minutki? minutkę? dwie?

strzel sobie ciepłą kąpiel, pochodź troche i jak nie przejdzie to raczej TO :D
    ja juz znam bóle porodowe, więc wiem na co czekać.
    bo u mnie są krzyżowe niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 13:06

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje że twoje dziecko nie bd miało takiego poczucia humoru jak moje :D :D

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to juz brzuch popekal nad pepkiem a jeszcze niedawno nie mialam zadnego rozstepu. W nocy co 1,5-2 godz ide do wc takie mam parcie na pecherz, a najgorzej to mnie bola uda w nocy, zanim bok zmienie to masakra... Ta koncowka to na prawde nic przyjemnego :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zmieniaja skurcze natezenie po zmianie pozycji, juz nawet nie patrze na czas tylko czekam na bolesne:) a skurcz to z pol min trzyma

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny nie zazdroszcze tych rozterek ze skurczami i porodem...kurde a pomyslec ze jeszcze 3 tygodnie temu mialam to samo.... no tylko ez termin mialam szybciej niz wy to fakt, ale moj syn i tak wszystkich zaskoczyl i mial w d... terminy jakiekolwiek :)

Wysłany: 14 października 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizellka dziękujemy :* !
    ja też niby wiem co to skurcze, ale kilka razy łapał mnie taki jak z Nikolą juz do szpitala jechałam :p ale co z tego 1-2 i cisza....

Miałam na wizycie ktg aż 10min :p nic się nie zapisało, ale tętno synka super. Szyjka miękka, skrocona ale jeszcze jej trochę jest, o rozwarcie nie pytałam :/ Mój dr twierdzi, że w moim przypadku nie ma co na nią patrzeć, bo z córa skurcze były regularne co 5 min, a ja zamknięta na 4 spusty :p ale mam mało leżeć,a dużo chodzić to może cis szybciej ruszy :p poczucie humoru to on ma....leżeć z 2 letnim dzieckiem :D

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to masz jak ja, skurcze i zamknieta szyjka. I jak rodzilas w koncu? Cc czy wywolanie pomoglo?

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały słodziak nie ma ochoty odczepic się od cycka, ale co mi tam, niech je :)

Mizzelko trzymam kciuki za jakąś akcję :)

Wogole dzisiaj też "urodziłam" jakieś całkiem spore coś, skrzep mam nadzieję, w ogóle się nie spodziewałam i nawet nie miałam możliwości zobaczyc co to, ale troszkę się uspokoilam, że wy też tak mialyscie.

Linka to znieczulenie to pikuś, mi Pan tak ładnie zrobił, że bolało mniej niż pobieranie krwi :) a igły nie będziesz widzieć :)

3jgx3e3kscbj73hd.png

Wysłany: 14 października 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta miałam masaż szyjki, po którym trochę ruszyło ale finalnie skończyło się cc przy 9cm.
    Teraz podejmuje próbę sn, ale ostateczna decyzja zapadnie na IP jak juz pojadę rodzic :p

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Mi to juz brzuch popekal nad pepkiem a jeszcze niedawno nie mialam zadnego rozstepu. W nocy co 1,5-2 godz ide do wc takie mam parcie na pecherz, a najgorzej to mnie bola uda w nocy, zanim bok zmienie to masakra... Ta koncowka to na prawde nic przyjemnego :)
    No u mnie też popękane brzuch mocno.
    Kości bolą. Chodzę jak torba na boki... aż chrupie mi tam na dole ale gin mówił ze mały mocno nisko to się nie dziwie :D
    Ale już bliżej niż dalej :)

A może kwestia kilku h skoro pojawiły się skurcze u cb? Ja to ściągnęła sb aplikacje żeby mniej więcej je ogarnąć :)

‹‹ 935 936 937 938 939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ