X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    No właśnie ciężko powiedzieć czy bd szczęściara i bd mieć tylko brzuszne skurcze czy krzyżowe.
    A porodowe to ból pulsacyjny. Złapie cie na minutę czasu albo pół. . Mi gin kazał zwacac uwagę na te dłuższe i twardnieje brzuch, ból intensywny na @ i tak promieniuje po całości brzucha kręgosłupa takie napięcie. Ja np mam wtedy problem z oddychaniem :)
    Twardnienie brzucha mam przy każdym skurczu, bol miesiaczkowy łapie mnie wieczorami i w nocy i trwa kilka minut ciągle, brzuch przy nim dalej ma swoją akcję skurczową tzn twardnieje i puszcza normalnie, nie jest tak, że jest twardy dopóki bol miesiaczkowy nie minie. Z kręgosłupa nie czułam do tej pory nic, więc może wszystko przede mna:)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 14 października 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiące piersią - ja nie wiem jak pogodzić ssanie prawie non stop z jeszcze dwójką dzieci (: musiałam włączyć butelkę bo inaczej nic bym nie zrobiła... podziwiam te które dają radę i karmią naturalnie, ja muszę dokarmiać nie dość że od drugiej doby mała mnie tak pokąsała że krew mi leciała to na dodatek wisiała by przy cycku prawie cały czas... teraz odciągam laktatorem mlesio i dokarmiam mieszanką i mała przesypa po 2,5-3 godziny a ja mam czas dla chłopaków (:

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Mi gin kazał zwacac uwagę na te dłuższe i twardnieje brzuch, ból intensywny na @ i tak promieniuje po całości brzucha kręgosłupa takie napięcie. Ja np mam wtedy problem z oddychaniem :)

ja właśnie dzisiaj zauważyłam, że jak mnie złapie mocniejszy skurcz to zaczyna mi szybciej bić serce i tak ciężko mi się oddycha.. aż się wystraszyłam

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.badziak wrote:
    Dziewczyny karmiące piersią - ja nie wiem jak pogodzić ssanie prawie non stop z jeszcze dwójką dzieci (: musiałam włączyć butelkę bo inaczej nic bym nie zrobiła... podziwiam te które dają radę i karmią naturalnie, ja muszę dokarmiać nie dość że od drugiej doby mała mnie tak pokąsała że krew mi leciała to na dodatek wisiała by przy cycku prawie cały czas... teraz odciągam laktatorem mlesio i dokarmiam mieszanką i mała przesypa po 2,5-3 godziny a ja mam czas dla chłopaków (:

U mnie tez po butelce (mojego mleka) spi dlugo a przy cycku zasypia wiec kilka dni tylko z butli pil. Ale dalej mam nawal i musze go przystawiac bo laktator nie sciaga tak rownomiernie. Tak jak juz dzis pisalam wyprobowalam nakladki na sutki i nic nie boli

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    U mnie tez po butelce (mojego mleka) spi dlugo a przy cycku zasypia wiec kilka dni tylko z butli pil. Ale dalej mam nawal i musze go przystawiac bo laktator nie sciaga tak rownomiernie. Tak jak juz dzis pisalam wyprobowalam nakladki na sutki i nic nie boli
    U mnie nawału nie było - liczę więc, że już się nie pojawi :) mąż kupił mi nakładki na sutki ale użyłam raz, bo Olo nie umie w nich ssać i się krztusi. Smaruję sutki kremem z medeli, chyba pomaga bo tylko bolą ale krew z nich ni leci ani nie pękają.

ex2bwn15260327bu.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja caly czas smaruje Maltanem

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Kkaaarrr u nas wlasnie to samo. Skora schodzi z brzucha,eaczek nog a dzis nawet z noska. Nie pamietam czy przy pierwszym synku tak było. Dzis posmatmruje go emolium po kąpieli
    I u nas to samo. Położna poradziła aby kąpać w emoliencie. Robię mu kąpiele z emolium, a potem dodatkowo nawilżam emulsją z tej samej serii.
    Już powoli widać poprawę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 20:09

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cały dzień spędziłam dzisiaj na jeżdżeniu od lekarza do lekarza. Tyle się dowiedziałam ze nic się nie dzieje, porodu ni widu ni słychu ;)

Jak do wtorku nie ruszy samo to o 8.oo mam się pojawić w szpitalu i zaczynamy testowanie, czy oxy zadziała... jeszcze nie wiem jak to zrobię ale musze tego uparciucha zmobilizować do wyjścia po dobroci przed wtorkiem :p

Poza tym wkurzyłam się, bo w luxmedzie miałam wizytę, żeby przedłużyć L4. Lekarka powiedziała ze ona ma takie zasady, że l4 po terminie nie przedłuża... WTF ?! Sugerowala odbycie stosunku w celu przyspieszenia porodu :P

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu to działaj :-)
    A tak na marginesie to strasznie zazdroszczę ;-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 14 października 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ja caly czas smaruje Maltanem

Też używam Maltanu. Na szczęście brodawki nie bolą i nie są poranione. Podobno ten krem dobrze hartuje. Chyba faktycznie :-)

Co do nawału to ja dzisiaj znowu miałam nieprzyjemną pobudkę. Mały był karmiony o 4 w nocy. O 8 rano obudziłam się cała mokra. Znowu materac do szuszenia i wszystko do prania. Już nie wiem jakich wkładek używać. Próbuję z trzecimi i mam wrażenie, że wszystkie są za cienkie :-/

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, ale czego? Ja bym wiele dała, żeby mieć już synka obok ;)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez używam maltanu.
    Nakładki silikonowe (z campolu) nie sprawdziły się u nas.
    Wkładek wogole nie używam odkąd byka położna i mówiła ze lepiej jest jak oddychają sutki.
    A mokra tem mam piżamę jak się budzę :) dziś mały jadł z jednego cyca a z drugiego leciał pokarm aż po brzuchu :)

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, to jaki plan na wygonienie? ja już chyba rozłożyłam ręce... przestaję wierzyć w to że w brzuchu faktycznie jest mały człowiek ;p

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Kasia! Znajoma

Wysłany: 14 października 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też skórki schodzą. Byliśmy u pediatry i powiedziała żeby kąpać w nawilżaczu, u nas Oilatum i jeszcze na silne skórki wypisała maść cholesterolową robioną na zamówienie. Powiedziała że tak bywa często z przesuszoną skórą.

km5suay31n7mm376.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kąpię w Oillanie od poczatku. Dziś posmarowałam Emolium. Mnie bardzo pomógł na suchą skórę brzucha w ciaży wiec moze Małemu też pomoze

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Blu, to jaki plan na wygonienie? ja już chyba rozłożyłam ręce... przestaję wierzyć w to że w brzuchu faktycznie jest mały człowiek ;p

Chwilowo brak nowych pomysłów ;) kiedyś czytałam, jak dziewczyna rozsypuje zapałki i po każdą z namaszczeniem się schyla :P chyba jestem na to za leniwa :D

Uwierzysz, że jest tam człowieczek jak juz łaskawie wyjdzie na zewnątrz i ryknie na całą salę ile fabryka dała ;)

A w temacie suchej skóry noworodka, to u naszej córy dobrze spisał się właśnie korochmal i linomag.

Wysłany: 14 października 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już trochę tęsknię za mężem.

A Wy się rozpakujecie w ten weekend. Tak czuję ;-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina

a jakich wkladek uzywalas??

Bo ja uzywam z johnsons takie w rozlwym pudelku w rosmanie sa po 18,99 i nawet nawal im nie straszny u mnie sie super sprawdzaja

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.wrzuce zdjecia chłopaków jak tylko wlacze komputer.postaram sie jutro

Gratuluje nowym mamuśkom.

kehlana_miyu, diewuszka86, Reni@, marlon, Anoolka lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu z tego co pamiętam to Ty przekonywałaś że trzeba myć fugi, żeby wywołać poród :) Zainspirowana tym ja swój wywołałam myjąc na kolanach podłogę ;D

Ja mam nakładki silikonowe Avent Philips i ogólnie wydaje mi się, ze jest lepiej. Sutki nie krwawią, ale automatycznie jak się z nich korzysta to mleko się rozlewa na brodawkę. Ale stosuje też dodatkowo krem Purelan z Medeli. Nie wiem czy nie mam przypadkiem właśnie nawału dzisiaj i czy jutro nie będzie mi potrzebny "na gwałt" laktator. Chyba z rana wyśle męża do apteki i kupie ręczny, bo czuje że mi dziś piersi urosły o 1,5rozmiaru.

my się jeszcze uczymy siebie i macierzyństwa. Szczerze to nie spodziewałam się, że będzie to aż tak trudne (głownie to kp) i ta bomba hormonalna. Potrafie ryczeć i śmiać się równocześnie.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
‹‹ 937 938 939 940 941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ