X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    My też.się właśnie karmimy, już nam to trochę lepiej wychodzi, ale a.badziak ja mam jedno dziecko i gdyby nie maż to bym nie jadła i brudem zarosla,bo Mały placzliwy jest, także podziwiam.
    Mizzelka gratuluję.
    Odplad nam pepuszek :-)
    Pytanie do mam po cc czy z przytulaniem trzeba czekać 6 tyg?

Haha chcialam ci powiedzie odnosnie ostatatniego pytania Tak tez mam chcice, tydaien po cc juz mnie skrecalo :) ogolem po cc nie trzeba czekac 6 tygodni, ale te 4 tygodnie tak. Takze jeszcze tydzien u mnie :) no i zalezy tez od samopoczucia mamusi i checi jak wiadomo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka

ogrlmne gratulacje Mamusiu widzisz jednak jak kibicujemy sobie nawzajem to porpdy ida szybko i sprawnie ! :) odpoczywajcie <3

P.s my juz przechodzimy na Pampersy 2 ! Za 3 dni moj ukochany konczy miesiac <3

edit. Za 4 dni, myslalam ze dzis niedziela haha xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 11:21

Reni@, mizzelka lubią tę wiadomość

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Karolina

a jakich wkladek uzywalas??

Bo ja uzywam z johnsons takie w rozlwym pudelku w rosmanie sa po 18,99 i nawet nawal im nie straszny u mnie sie super sprawdzaja

Używałam już Lansinoh, Helen Harper, Bella i teraz jestem na etapie Canpolu. Szału nie ma, ale jest trochę lepiej, bo mam wrażenie, że są najgrubsze z tych wszystkich.

Dzięki Sarcia :-) wypróbuję Johnsona!

sarcia123 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 15 października 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Hej ciocie. Dawidek jest juz z nami.
    Urodziłam o 3:05 na sali porodowej tylko zdążyłam przybyć i było spore rozwarcie i za h wile pełne i skurcze parte.
    Niestety szyldy mnie już lekarz bo peklam nieźle i odbytu tez ucierpiał :( przy 2 dziecku te obkurczanie tez mało przyjemne ale cieszę się że już po wszystkim.
    Mały był raz owinięty pepowina ale wszystko dobrze.
    Waży 4200... mierzy 57cm i główka 37.
    Także zapowiadał się na małego a tu psikus :)
    Już jesteśmy po karmieniu i ładnie śpi tylko przy mnie :D

Gratulacje <3 ekspresowe załatwienie sprawy ;-) zdrówka dla Was!

mizzelka lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 15 października 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    My też.się właśnie karmimy, już nam to trochę lepiej wychodzi, ale a.badziak ja mam jedno dziecko i gdyby nie maż to bym nie jadła i brudem zarosla,bo Mały placzliwy jest, także podziwiam.
    Mizzelka gratuluję.
    Odplad nam pepuszek :-)
    Pytanie do mam po cc czy z przytulaniem trzeba czekać 6 tyg?

Brawo! :-) dzielna mama :-)

Z tym przytulaniem to nie wiem :-( też bym już chciała. Ale zauważyłam, że mam problem, żeby stanąć w większym rozkroku, więc nie wiem czy przytulanki by się udały :-/

Chwilka84 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 15 października 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Używałas może wkładki z Lansinoh? Wg mnie są najlepsze-dobrze wyprofilowane, mega chłonne i nie przeciekaja. Innych już nie kupuje. Próbowałam też z LOVI i Chicco i uważam, że są słabe.

Kupiłam je razem z laktatorem i używałam jako pierwszych. Po 10 minutach przeciekały :-(

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszzzz... mizzelka... zazdrość mnie zżera ze masz go już przy sobie ;) ja chyba dzisiaj spróbuje fugi na kolanach... ehhh...

Pumpkin, mizzelka lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko gratulacje! Wypoczywaj i szybko wracaj do domku z maluszkiem :)

A my idziemy do domu dziś!

Chwilka84, Pumpkin, kalika, kehlana_miyu, Sylwia_i_Niki, Blu, Reni@, mizzelka, Kasia! lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    O dziwo nic. :D sam sobie wybrał sobotę :D
    Magia pełni księżyca :-D

mizzelka lubi tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uffff, po 3 godzinach usnoł, nareszcie i nawet ciepłej inki sie mogę napić:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 12:43

kalika, Pumpkin, kehlana_miyu, Blu lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Ja mam podobnie, chociaż staram się nie dokarmiać mm. Ściągam z piersi i daje butle. Niestety nie daję rady piersią :( Mała gryzie do krwi, nakładki nie pomagają wcale... Doszłam do wniosku, że bez sensu katować siebie i małą, płakać przed każdym dawaniem cycka. Co prawda troche kłopotliwe takie ciąganie + karmienie + mycie i wyparzanie butli ale zdecydowanie jestem spokojniejsza i mała chyba też czuje, że się tak nie denerwuje...

A nakladki dajesz na "suche" sutki? Ja caly czas smaruje Maltanem wiec jest "poslizg" i sutek fajnie sie dopasowuje do nakladki.nic nie boli

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • kalika Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też wtrąbił cycka, potem 60 ml odciagnietego i zasnął, a ja razem z nim na pół godziny ;)

Niecierpliwa Karolina, najwyraźniej masz większe potrzeby niż ja w kwestii wkładek. Mi te Lansinoh wystarczają. Dobrze, że jest w czym wybierać, mam nadzieję, ze w końcu trafisz na swój ideał :)

Chwilka84 lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignas ma katar :( i to taki zółtawy :( kuz zlapal od starszego brata. Poki co zakrapiam solą fizjologiczna i smaruje mascia majerankowa + odciagam Frida. Mam jeszcze wodę morska UNIMER ale boję sie tym psikac bo to cisnienie jakies duze jest

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    A nakladki dajesz na "suche" sutki? Ja caly czas smaruje Maltanem wiec jest "poslizg" i sutek fajnie sie dopasowuje do nakladki.nic nie boli

Na "mokro" je daje, w sensie kazali lekko poślinić żeby się przyczepiły. Na chwile się trzymają ale przy przystawianiu zsuwają się i i tak muszę je trzymać. No a ból jest identyczny jak przy ich braku. Testowałam dwa rodzaje - avent i canpol.

Niecierpliwa, ja kupiłam chicco:
    http://www.empik.com/chicco-wkladki-laktacyjne-antybakteryjne-30-szt-chicco,p1062997280,dziecko-p?

są bardzo chłonne, miałam 2 dni nawału i dawały radę, nie przeciekały ani nic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę że męczycie się z bólem sutków przy karmieniu. Jeśli ten ból jest tylko na początku karmienia to jest to normalne i w takiej sytuacji wystarczy przed karmieniem sciagnac parę ml mleka z piersi i będzie lepiej. A jeśli bolą przez całe karmienie tzn że dziecko jest źle przystawione i trzeba mu zabrać cycusia i przystawiać aż będzie ok. Po jakimś czasie dziecko samo już wie jak ma łapać i jest o niebo lepiej :)

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fugi czyściutkie! Podłoga umytą 2 razy :) ehhhh...

Reni@, Anoolka, Blu, Anieńka, Jutysia, Chwilka84, mizzelka, kalika, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie kupilam jak wspomnialam te z Johnsonsa i od razu mi przypasowaly bo nie sa akies mega grubssne ale za to mega chlonne mi ani razu nie przeciekly a naprawde mialam mega nawal pokarmu przy moich giga piersiach :) takze smialo moge polecic

Reni@ mi polozna mowila ze takim malym smerfikom nie nalezy kropic niczym co jest w aerozolach pod cisnieniem do noska

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:

Reni@ mi polozna mowila ze takim malym smerfikom nie nalezy kropic niczym co jest w aerozolach pod cisnieniem do noska

Tak wlasnie myślałam. Zostane przy tej soli fizjologicznej i masci majerankowej. Oby na tym katarze sie skonczylo

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z synkiem próbowałam wkładek z różnych firm i w końcu pozostałam przy wkladkach z babydream za 7 zł. Nie mogę pojąć za co większość producentów sobie tyle kasy liczy bo 20 zł za trochę waty i folii to przegiecie. A musiałam ich używać przez długie miesiące to można z torbami pójść.

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka

Zalezy co kto preferuje bo jednemu sprawdza sie te za 7 zl innemu za 5 a kolejnemu za 20 zl..takze chyba nie ma reguly. Ja pozostaje przy johnsonsah ktore wlasnie kosztuja prawie 20 zl a jest ich 50 sztuk to wustarczaja praktycznie na miesiac liczac codziennie 2 wkladki, bo ja jp.czesciej zmieniac nie musze niz raz dziennie po kapieli.

‹‹ 940 941 942 943 944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ