WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    My też.się właśnie karmimy, już nam to trochę lepiej wychodzi, ale a.badziak ja mam jedno dziecko i gdyby nie maż to bym nie jadła i brudem zarosla,bo Mały placzliwy jest, także podziwiam.
    Mizzelka gratuluję.
    Odplad nam pepuszek :-)
    Pytanie do mam po cc czy z przytulaniem trzeba czekać 6 tyg?

Haha chcialam ci powiedzie odnosnie ostatatniego pytania Tak tez mam chcice, tydaien po cc juz mnie skrecalo :) ogolem po cc nie trzeba czekac 6 tygodni, ale te 4 tygodnie tak. Takze jeszcze tydzien u mnie :) no i zalezy tez od samopoczucia mamusi i checi jak wiadomo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka

ogrlmne gratulacje Mamusiu widzisz jednak jak kibicujemy sobie nawzajem to porpdy ida szybko i sprawnie ! :) odpoczywajcie <3

P.s my juz przechodzimy na Pampersy 2 ! Za 3 dni moj ukochany konczy miesiac <3

edit. Za 4 dni, myslalam ze dzis niedziela haha xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 11:21

Reni@, mizzelka lubią tę wiadomość

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Karolina

a jakich wkladek uzywalas??

Bo ja uzywam z johnsons takie w rozlwym pudelku w rosmanie sa po 18,99 i nawet nawal im nie straszny u mnie sie super sprawdzaja

Używałam już Lansinoh, Helen Harper, Bella i teraz jestem na etapie Canpolu. Szału nie ma, ale jest trochę lepiej, bo mam wrażenie, że są najgrubsze z tych wszystkich.

Dzięki Sarcia :-) wypróbuję Johnsona!

sarcia123 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 15 października 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Hej ciocie. Dawidek jest juz z nami.
    Urodziłam o 3:05 na sali porodowej tylko zdążyłam przybyć i było spore rozwarcie i za h wile pełne i skurcze parte.
    Niestety szyldy mnie już lekarz bo peklam nieźle i odbytu tez ucierpiał :( przy 2 dziecku te obkurczanie tez mało przyjemne ale cieszę się że już po wszystkim.
    Mały był raz owinięty pepowina ale wszystko dobrze.
    Waży 4200... mierzy 57cm i główka 37.
    Także zapowiadał się na małego a tu psikus :)
    Już jesteśmy po karmieniu i ładnie śpi tylko przy mnie :D

Gratulacje <3 ekspresowe załatwienie sprawy ;-) zdrówka dla Was!

mizzelka lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 15 października 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    My też.się właśnie karmimy, już nam to trochę lepiej wychodzi, ale a.badziak ja mam jedno dziecko i gdyby nie maż to bym nie jadła i brudem zarosla,bo Mały placzliwy jest, także podziwiam.
    Mizzelka gratuluję.
    Odplad nam pepuszek :-)
    Pytanie do mam po cc czy z przytulaniem trzeba czekać 6 tyg?

Brawo! :-) dzielna mama :-)

Z tym przytulaniem to nie wiem :-( też bym już chciała. Ale zauważyłam, że mam problem, żeby stanąć w większym rozkroku, więc nie wiem czy przytulanki by się udały :-/

Chwilka84 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 15 października 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Używałas może wkładki z Lansinoh? Wg mnie są najlepsze-dobrze wyprofilowane, mega chłonne i nie przeciekaja. Innych już nie kupuje. Próbowałam też z LOVI i Chicco i uważam, że są słabe.

Kupiłam je razem z laktatorem i używałam jako pierwszych. Po 10 minutach przeciekały :-(

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszzzz... mizzelka... zazdrość mnie zżera ze masz go już przy sobie ;) ja chyba dzisiaj spróbuje fugi na kolanach... ehhh...

Pumpkin, mizzelka lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko gratulacje! Wypoczywaj i szybko wracaj do domku z maluszkiem :)

A my idziemy do domu dziś!

Chwilka84, Pumpkin, kalika, kehlana_miyu, Sylwia_i_Niki, Blu, Reni@, mizzelka, Kasia! lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    O dziwo nic. :D sam sobie wybrał sobotę :D
    Magia pełni księżyca :-D

mizzelka lubi tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uffff, po 3 godzinach usnoł, nareszcie i nawet ciepłej inki sie mogę napić:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 12:43

kalika, Pumpkin, kehlana_miyu, Blu lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Ja mam podobnie, chociaż staram się nie dokarmiać mm. Ściągam z piersi i daje butle. Niestety nie daję rady piersią :( Mała gryzie do krwi, nakładki nie pomagają wcale... Doszłam do wniosku, że bez sensu katować siebie i małą, płakać przed każdym dawaniem cycka. Co prawda troche kłopotliwe takie ciąganie + karmienie + mycie i wyparzanie butli ale zdecydowanie jestem spokojniejsza i mała chyba też czuje, że się tak nie denerwuje...

A nakladki dajesz na "suche" sutki? Ja caly czas smaruje Maltanem wiec jest "poslizg" i sutek fajnie sie dopasowuje do nakladki.nic nie boli

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • kalika Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też wtrąbił cycka, potem 60 ml odciagnietego i zasnął, a ja razem z nim na pół godziny ;)

Niecierpliwa Karolina, najwyraźniej masz większe potrzeby niż ja w kwestii wkładek. Mi te Lansinoh wystarczają. Dobrze, że jest w czym wybierać, mam nadzieję, ze w końcu trafisz na swój ideał :)

Chwilka84 lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignas ma katar :( i to taki zółtawy :( kuz zlapal od starszego brata. Poki co zakrapiam solą fizjologiczna i smaruje mascia majerankowa + odciagam Frida. Mam jeszcze wodę morska UNIMER ale boję sie tym psikac bo to cisnienie jakies duze jest

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    A nakladki dajesz na "suche" sutki? Ja caly czas smaruje Maltanem wiec jest "poslizg" i sutek fajnie sie dopasowuje do nakladki.nic nie boli

Na "mokro" je daje, w sensie kazali lekko poślinić żeby się przyczepiły. Na chwile się trzymają ale przy przystawianiu zsuwają się i i tak muszę je trzymać. No a ból jest identyczny jak przy ich braku. Testowałam dwa rodzaje - avent i canpol.

Niecierpliwa, ja kupiłam chicco:
    http://www.empik.com/chicco-wkladki-laktacyjne-antybakteryjne-30-szt-chicco,p1062997280,dziecko-p?

są bardzo chłonne, miałam 2 dni nawału i dawały radę, nie przeciekały ani nic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę że męczycie się z bólem sutków przy karmieniu. Jeśli ten ból jest tylko na początku karmienia to jest to normalne i w takiej sytuacji wystarczy przed karmieniem sciagnac parę ml mleka z piersi i będzie lepiej. A jeśli bolą przez całe karmienie tzn że dziecko jest źle przystawione i trzeba mu zabrać cycusia i przystawiać aż będzie ok. Po jakimś czasie dziecko samo już wie jak ma łapać i jest o niebo lepiej :)

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fugi czyściutkie! Podłoga umytą 2 razy :) ehhhh...

Reni@, Anoolka, Blu, Anieńka, Jutysia, Chwilka84, mizzelka, kalika, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie kupilam jak wspomnialam te z Johnsonsa i od razu mi przypasowaly bo nie sa akies mega grubssne ale za to mega chlonne mi ani razu nie przeciekly a naprawde mialam mega nawal pokarmu przy moich giga piersiach :) takze smialo moge polecic

Reni@ mi polozna mowila ze takim malym smerfikom nie nalezy kropic niczym co jest w aerozolach pod cisnieniem do noska

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:

Reni@ mi polozna mowila ze takim malym smerfikom nie nalezy kropic niczym co jest w aerozolach pod cisnieniem do noska

Tak wlasnie myślałam. Zostane przy tej soli fizjologicznej i masci majerankowej. Oby na tym katarze sie skonczylo

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z synkiem próbowałam wkładek z różnych firm i w końcu pozostałam przy wkladkach z babydream za 7 zł. Nie mogę pojąć za co większość producentów sobie tyle kasy liczy bo 20 zł za trochę waty i folii to przegiecie. A musiałam ich używać przez długie miesiące to można z torbami pójść.

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka

Zalezy co kto preferuje bo jednemu sprawdza sie te za 7 zl innemu za 5 a kolejnemu za 20 zl..takze chyba nie ma reguly. Ja pozostaje przy johnsonsah ktore wlasnie kosztuja prawie 20 zl a jest ich 50 sztuk to wustarczaja praktycznie na miesiac liczac codziennie 2 wkladki, bo ja jp.czesciej zmieniac nie musze niz raz dziennie po kapieli.

‹‹ 940 941 942 943 944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ