Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyChwilka84 wrote:My też.się właśnie karmimy, już nam to trochę lepiej wychodzi, ale a.badziak ja mam jedno dziecko i gdyby nie maż to bym nie jadła i brudem zarosla,bo Mały placzliwy jest, także podziwiam.
Mizzelka gratuluję.
Odplad nam pepuszek
Pytanie do mam po cc czy z przytulaniem trzeba czekać 6 tyg?
Haha chcialam ci powiedzie odnosnie ostatatniego pytania Tak tez mam chcice, tydaien po cc juz mnie skrecaloogolem po cc nie trzeba czekac 6 tygodni, ale te 4 tygodnie tak. Takze jeszcze tydzien u mnie
no i zalezy tez od samopoczucia mamusi i checi jak wiadomo
-
nick nieaktualnyMizzelka
ogrlmne gratulacje Mamusiu widzisz jednak jak kibicujemy sobie nawzajem to porpdy ida szybko i sprawnie !odpoczywajcie
P.s my juz przechodzimy na Pampersy 2 ! Za 3 dni moj ukochany konczy miesiac
edit. Za 4 dni, myslalam ze dzis niedziela haha xDWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 11:21
Reni@, mizzelka lubią tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:Karolina
a jakich wkladek uzywalas??
Bo ja uzywam z johnsons takie w rozlwym pudelku w rosmanie sa po 18,99 i nawet nawal im nie straszny u mnie sie super sprawdzaja
Używałam już Lansinoh, Helen Harper, Bella i teraz jestem na etapie Canpolu. Szału nie ma, ale jest trochę lepiej, bo mam wrażenie, że są najgrubsze z tych wszystkich.
Dzięki Sarciawypróbuję Johnsona!
sarcia123 lubi tę wiadomość
-
mizzelka wrote:Hej ciocie. Dawidek jest juz z nami.
Urodziłam o 3:05 na sali porodowej tylko zdążyłam przybyć i było spore rozwarcie i za h wile pełne i skurcze parte.
Niestety szyldy mnie już lekarz bo peklam nieźle i odbytu tez ucierpiałprzy 2 dziecku te obkurczanie tez mało przyjemne ale cieszę się że już po wszystkim.
Mały był raz owinięty pepowina ale wszystko dobrze.
Waży 4200... mierzy 57cm i główka 37.
Także zapowiadał się na małego a tu psikus
Już jesteśmy po karmieniu i ładnie śpi tylko przy mnie
Gratulacjeekspresowe załatwienie sprawy
zdrówka dla Was!
mizzelka lubi tę wiadomość
-
Chwilka84 wrote:My też.się właśnie karmimy, już nam to trochę lepiej wychodzi, ale a.badziak ja mam jedno dziecko i gdyby nie maż to bym nie jadła i brudem zarosla,bo Mały placzliwy jest, także podziwiam.
Mizzelka gratuluję.
Odplad nam pepuszek
Pytanie do mam po cc czy z przytulaniem trzeba czekać 6 tyg?
Brawo!dzielna mama
Z tym przytulaniem to nie wiemteż bym już chciała. Ale zauważyłam, że mam problem, żeby stanąć w większym rozkroku, więc nie wiem czy przytulanki by się udały
Chwilka84 lubi tę wiadomość
-
kalika wrote:Używałas może wkładki z Lansinoh? Wg mnie są najlepsze-dobrze wyprofilowane, mega chłonne i nie przeciekaja. Innych już nie kupuje. Próbowałam też z LOVI i Chicco i uważam, że są słabe.
Kupiłam je razem z laktatorem i używałam jako pierwszych. Po 10 minutach przeciekały -
Pumpkin wrote:Ja mam podobnie, chociaż staram się nie dokarmiać mm. Ściągam z piersi i daje butle. Niestety nie daję rady piersią
Mała gryzie do krwi, nakładki nie pomagają wcale... Doszłam do wniosku, że bez sensu katować siebie i małą, płakać przed każdym dawaniem cycka. Co prawda troche kłopotliwe takie ciąganie + karmienie + mycie i wyparzanie butli ale zdecydowanie jestem spokojniejsza i mała chyba też czuje, że się tak nie denerwuje...
A nakladki dajesz na "suche" sutki? Ja caly czas smaruje Maltanem wiec jest "poslizg" i sutek fajnie sie dopasowuje do nakladki.nic nie boli -
Mój też wtrąbił cycka, potem 60 ml odciagnietego i zasnął, a ja razem z nim na pół godziny
Niecierpliwa Karolina, najwyraźniej masz większe potrzeby niż ja w kwestii wkładek. Mi te Lansinoh wystarczają. Dobrze, że jest w czym wybierać, mam nadzieję, ze w końcu trafisz na swój ideałChwilka84 lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Ignas ma katar
i to taki zółtawy
kuz zlapal od starszego brata. Poki co zakrapiam solą fizjologiczna i smaruje mascia majerankowa + odciagam Frida. Mam jeszcze wodę morska UNIMER ale boję sie tym psikac bo to cisnienie jakies duze jest
-
nick nieaktualnyReni@ wrote:A nakladki dajesz na "suche" sutki? Ja caly czas smaruje Maltanem wiec jest "poslizg" i sutek fajnie sie dopasowuje do nakladki.nic nie boli
Na "mokro" je daje, w sensie kazali lekko poślinić żeby się przyczepiły. Na chwile się trzymają ale przy przystawianiu zsuwają się i i tak muszę je trzymać. No a ból jest identyczny jak przy ich braku. Testowałam dwa rodzaje - avent i canpol.
Niecierpliwa, ja kupiłam chicco:
http://www.empik.com/chicco-wkladki-laktacyjne-antybakteryjne-30-szt-chicco,p1062997280,dziecko-p?
są bardzo chłonne, miałam 2 dni nawału i dawały radę, nie przeciekały ani nic. -
nick nieaktualnyDziewczyny widzę że męczycie się z bólem sutków przy karmieniu. Jeśli ten ból jest tylko na początku karmienia to jest to normalne i w takiej sytuacji wystarczy przed karmieniem sciagnac parę ml mleka z piersi i będzie lepiej. A jeśli bolą przez całe karmienie tzn że dziecko jest źle przystawione i trzeba mu zabrać cycusia i przystawiać aż będzie ok. Po jakimś czasie dziecko samo już wie jak ma łapać i jest o niebo lepiej
-
nick nieaktualnyA ja wlasnie kupilam jak wspomnialam te z Johnsonsa i od razu mi przypasowaly bo nie sa akies mega grubssne ale za to mega chlonne mi ani razu nie przeciekly a naprawde mialam mega nawal pokarmu przy moich giga piersiach
takze smialo moge polecic
Reni@ mi polozna mowila ze takim malym smerfikom nie nalezy kropic niczym co jest w aerozolach pod cisnieniem do noska -
sarcia123 wrote:
Reni@ mi polozna mowila ze takim malym smerfikom nie nalezy kropic niczym co jest w aerozolach pod cisnieniem do noska
Tak wlasnie myślałam. Zostane przy tej soli fizjologicznej i masci majerankowej. Oby na tym katarze sie skonczylo
-
nick nieaktualnyJa z synkiem próbowałam wkładek z różnych firm i w końcu pozostałam przy wkladkach z babydream za 7 zł. Nie mogę pojąć za co większość producentów sobie tyle kasy liczy bo 20 zł za trochę waty i folii to przegiecie. A musiałam ich używać przez długie miesiące to można z torbami pójść.
kkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnoolka
Zalezy co kto preferuje bo jednemu sprawdza sie te za 7 zl innemu za 5 a kolejnemu za 20 zl..takze chyba nie ma reguly. Ja pozostaje przy johnsonsah ktore wlasnie kosztuja prawie 20 zl a jest ich 50 sztuk to wustarczaja praktycznie na miesiac liczac codziennie 2 wkladki, bo ja jp.czesciej zmieniac nie musze niz raz dziennie po kapieli.