Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak jak podejrzewalam rano, wieczorem odpadl nam kikut pępka
Ja tez doszlam dzis do wniosku ze musze kupic male opakowanoe Bebilonu w razie czego. Jednego dnia mam multum pokarmu a drugiego na styk a wrecz malo. Ignas duzo wypija i wolę miec w zanadrzu mm gdyby trzeba bylo jedno karmienie zastąpićPumpkin lubi tę wiadomość
-
Hej.
znów mnie chwile nie było. ale jestem sama z chłopakami... no to teraz sie przedstawimy. Krystian i Adrian foto zrobione po wyjsciu ze szpitala. Jak zgram jakieś teraźniejsze też wrzuce
Limerikowo, Kasik2, marlon, aneta93, NiecierpliwaKarolina, kalika, diewuszka86, kasia_1988, Jutysia, Blu, Ola_Ola, Anieńka, Sylwia_i_Niki, walleriana, Reni@, xMadzik, Ibiza, sarcia123, Anoolka, kkkaaarrr, Sylwusia100, Eryka, Pumpkin, szynszyl, Evelle, Sylwia91, Kasia!, mizzelka, Chwilka84, India9 lubią tę wiadomość
-
Dea, jak patrzę na to zdjęcie (swoją drogą cudowne słodziaki) i teraz sama wiem jak wygląda opieka nad noworodkiem to dopiero dociera z czym wiąże się posiadanie bliźniaków.
Kobieto Ty na medal zasługujesz!!!
Czapki z głów! Jesteś mega dzielna i naprawdę podziwiam!
Pumpkin, Evelle, Sylwia91, mizzelka, kehlana_miyu, India9 lubią tę wiadomość
-
Sylwusia100 wrote:Dziewczyny czy wy macie juz problemy z kolkami? Od kiedy podajecie espumisan?
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Dea śliczne masz te skarby
Zaglądam co u was w krótkiej przerwie podczas walki o zaśnięcie małegonie wiem co mu jest chce do piersi, ale ulewa co chwile albo kupa. Juz poszło 10 pampersow i kilka bodziakow. W końcu dałam smoczek i chyba powoli się uspokaja, ale jeszcze co chwile poplakuje.
-
A my się karmimy...
Była zmiana pieluszki. Mała już całą podmyta..już mam zakładać pampersa...
A tu nagle jak nie kichnie...to nr 2 poszło z wystrzalu na mnie...Na łóżko... Na podłogę...
Z mężem nie wiedzieliśmy czy się śmiać czy płakać... Ale chyba lepiej te pierwszeAnoolka, Sylwia_i_Niki, Sylwia91, mizzelka, kehlana_miyu, Blu lubią tę wiadomość
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anoolka wrote:Kasik ale masz apetyt Z rana
Mnie obudził skurcz i dalej cisza, czasem mam wrażenie że się nie doczekam
Weźmie cie z zaskoczenia, zobaczyszAnoolka lubi tę wiadomość
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
Blu wrote:Dea śliczne masz te skarby
Zaglądam co u was w krótkiej przerwie podczas walki o zaśnięcie małegonie wiem co mu jest chce do piersi, ale ulewa co chwile albo kupa. Juz poszło 10 pampersow i kilka bodziakow. W końcu dałam smoczek i chyba powoli się uspokaja, ale jeszcze co chwile poplakuje.
Też miałam takie dni...
Identycznie.
Są lepsze i gorsze dni. I chyba tak trzeba do tego podchodzićBlu lubi tę wiadomość
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
Witam serdecznie wszystkie październikowe Mamusie
Serdecznie gratuluję świeżo upieczonym i przyszłym
Jestem dietetykiem i w ramach swojej pracy doktorskiej badam zależność między sposobem żywienia i stanem odżywienia mamy karmiącej, a składem produkowanego pokarmu. Badanie prowadzone jest w Warszawie w szpitalu przy ul. Madalińskiego, istnieje również możliwość dojazdu do domu mamy, jeżeli dojazd do szpitala byłby problemem :)Kryterium włączenia do badania jest maksymalnie 8 tydzień karmienia piersią.
Każda mama, która podda się badaniu otrzyma wyniki oceny sposobu żywienia, wyniki analizy składu ciała (m.in. zawartość tkanki tłuszczowej, wody)oraz wyniki analizy składu mleka. Będzie mogła również w dowolnym momencie skorzystać z porad dietetyka.
Wszystkie mamy, które chciałaby wziąć udział w badaniu zapraszam do kontaktu pod adresem: [email protected]
Pozdrawiam serdecznie,
mgr ABlena89 lubi tę wiadomość
Dietetyk -
agnieszka_dietetyk wrote:Witam serdecznie wszystkie październikowe Mamusie
Serdecznie gratuluję świeżo upieczonym i przyszłym
Jestem dietetykiem i w ramach swojej pracy doktorskiej badam zależność między sposobem żywienia i stanem odżywienia mamy karmiącej, a składem produkowanego pokarmu. Badanie prowadzone jest w Warszawie w szpitalu przy ul. Madalińskiego, istnieje również możliwość dojazdu do domu mamy, jeżeli dojazd do szpitala byłby problemem :)Kryterium włączenia do badania jest maksymalnie 8 tydzień karmienia piersią.
Każda mama, która podda się badaniu otrzyma wyniki oceny sposobu żywienia, wyniki analizy składu ciała (m.in. zawartość tkanki tłuszczowej, wody)oraz wyniki analizy składu mleka. Będzie mogła również w dowolnym momencie skorzystać z porad dietetyka.
Wszystkie mamy, które chciałaby wziąć udział w badaniu zapraszam do kontaktu pod adresem: [email protected]
Pozdrawiam serdecznie,
mgr AB -
nick nieaktualnySylwusia100 wrote:Dziewczyny czy wy macie juz problemy z kolkami? Od kiedy podajecie espumisan?
Mamy my problem ale nie codziennie. Dawałam Dicoflor do wczoraj. Położna wczoraj była u nas i powiedziała, że niby espumisan od 4 tygodnia ale to są wytyczne w PL, żeby chronić swoje 4 litery - wszędzie poza naszym krajem ponoć jest dopuszczony od 1 dni życia. I jak zauważycie, 99% produktów medycznych jest od 4 tygodnia. Ile w tym prawdy nie wiem ale nie mogę patrzeć jak mała się męczy więc zdecydowałam się podawać. Położna powiedziała, żeby dawać przy wieczornym karmieniu przed godziną "0" 3 krople do mleka. Dałam wczoraj pierwszy raz. Mała przespała całą noc z 1 pobudka na karmienie.kalika, kehlana_miyu lubią tę wiadomość