X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po wizycie w labie, u gina i po ekg i mam dosyć. Trzy godziny w przychodni :( A u mnie śluz się zabarwił na jasno brązowo więc może w końcu się coś ruszy :)

Marlon powodzenia :)

Reni@, diewuszka86, Sylwia91, Sylwia_i_Niki, Blu, Dea28, mizzelka lubią tę wiadomość

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon może to już czas, u mnie też się zaczęło od czopa ;)

Dziewczyny w dwupaku na mnie nie zadziałało kompletnie nic XD chyba samo musi przyjść :)

Dzisiaj był u nas pediatra stwierdził że wszystko w porządku :) byliśmy wcześniej w przychodni zwazyc malutka i w 6 dni przybrała 460g! A się bałam że się nie najada :)

Jutro przyjeżdża rodzina męża... Jeff siostra jeszcze nie widziała malutkiej a już orzekla że ma zaburzony rytm dnia i nocy!?
    Czasem potrafię dosyć dosadnie wyrazić swoją opinię i mąż już mi mówił żebym uważała, żeby czegoś nie powiedzieć, żeby się siostra nie obraziła, ale ja nie mam ochoty wysłuchać cennych rad... Jak można to jakoś ładnie powiedzieć?

Sarcia u mnie po każdym karmieniu a czasem pomiędzy kupka jest :)

Gratuluję wszystkich małych sukcesów z dzieciaczkami :)

mizzelka lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe 9 dniowe dziecko ma rytm dnia i nocy :-) ale specjalistka się trafiła. Szynszyl weź ją olej, jednym uchem wpuśc a drugim wypusc. Niech se gada

Reni@, kalika, Anoolka, Sylwia91, mizzelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od wczoraj w domu :) synek ładnie co 3 h wybudza się na jedzonko. W nocy tylko cyc był. Aż dziwne. rano od 5 awantura i przed 9 usnal. Butle trzeba było dać. Ale z każdym dniem mleka mam więcej. Wczoraj miałam dosłownie całą bluzkę mokra.
    W domu jest cudownie:)
    Ja dochodzę do siebie. Opatrunki sama sobie robie. Nie mam zamiaru na karowa jeździć codziennie na ich zmianę.

Reni@, kalika, Chwilka84, NiecierpliwaKarolina, Limerikowo, Sylwia_i_Niki, Jutysia, Ola_Ola, Anoolka, Ibiza, diewuszka86, Sylwia91, szynszyl, Blu, mizzelka, kehlana_miyu, India9 lubią tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    A moja mała przybrała w 4 dni 50g. Położna mówi że trochę za mało, ale najważniejsze że przybiera. Kolejny stres dla mnie, czy się najada skoro na piersi wisi a tak mało przytyła. Staram się ją częściej budzić,bo mogłaby spać i 4 godziny nad ranem, jak nie dłużej.
    Nie martw się, może musi się rozkręcić, może ma trochę zoltaczki, która spowalnia tycie. Z tego co piszesz 50g miedzy 6 a 10 doba, ok 12-13g dziennie. U nas miedzy 6 a 13 doba przybyło 90g, czyli teznok 13g na dobę. Też mówili, że za malo, że mam wzbudzać. Zrobiłam trochę po swojemu, dalam mu jesc z apetytem wtedy kiedy ma ochotę, a nie z zegarkiem w ręku na siłę. Efekt? Miedzy 13 a 20 doba przybral 230g czyli ok 33g na dobę co juz jest jak najbardziej w normie. Myślę, że musicie się z małą poznać i przede wszystkim się nie martw tylko rób swoje i będzie dobrze :)

Sylwia91, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutki noworodek ma calkiem normalnie zaburzony rytm dnia I nocy bo ich jeszcze nie rozroznia non stop spiac w sumie
    b wczesnie te wizyty rodziny,my 3 tyg bedziemy sami z niemowlakiem
    teraz sezon przeziebien I rotwairusow

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi od 3 dni odchodzi czop a to nic nie znaczy, z corka bez czopa bylam 2 tyg I zero akcji a znajoma mc, siostra czopa w ogole nie widziala

u nas skurczy na ktg zero dzis ponownie, w pon ost wizyta gin I od wt proby wywolywania w szpitalu na gel I cewnik, potem oxy jako ostatecznosc

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam jeszcze napisać, ze nasza pediatra też powiedziała ze mamy nie podawac witaminy K bo weszly nowe wytyczne na ten temat i jeśli noworodek dostał dawkę w szpitalu to sie nie podaje juz dodatkowo

Co do szczepień to chyba weźmiemy te 6 w 1 . U nas dawka kosztuje 180 zł

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza ;) jak tam mamusie, rodzi któraś(

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że marlon rodzi, albo jest już nawet po.

l54t4dr.png
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziewczyny chyba nie nadrobie waszych postów. My jak urodzilismy w piątek 7mego to Niedzielę o 18.00 już nas wypisali.
    Wszystko było fajnie, ale chyba złapał mnie baby blues. Mija 2 tygodnie jest ciut lepiej. Gdyby nie pomoc mamy i męża to byłoby źle że mną. Jednego dnia to już sięgnęłam dna - mała leżała płakała a ja leżałam obok i nie miałam siły wstać.. Spalam 1h/ 24h.... Ciemno przed oczami mi się robiło. Dopiero jak mama przyszła wzięła wnuczke a ja się przespalam wzięłam prysznic to było trochę lepiej.

Generalnie nie jest u nas lekko. Pokarmu mam mało. Jak odciagne to mam z 2 piersi 40-50 ml... A to już 2 tyg mija... Mała była przy cycu co godzina co 30 minut... Czasem wisiała na piersi 2h!

Wprowadziliśmy mleko w butli jako formę dokarmiania bo mała przybrała mało na wadze, w normie... Ale w dolnej granicy normy...

Jak czytam o regularnych pobudkach karmieniach co 2-3h..to aż zazdroszczę. U nas nigdy nie wiadomo kiedy zacznie płakać kiedy będzie chciała spać jeść itd. Raz było tak że przez kilka h płakała nie szło jej uspokoić..niczym.

Tak więc o tak u nas...pozdrawiam Was cieplutko. u nas zmiana warty - idę się zdrzmnac na godzinę później kąpiel Gabi...i kolejna nie przespana noc.

Ps. Ktoś wspominał o zaburzonym rytmie dnia i nocy? ręce opadają.. Ciotki dobre rady Was już dopadły?

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • marlon Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!
    Dzieki za dobra słowa, ale pobite gary.
    Nadal jestem w dwupaku.

sarcia123, Pumpkin, Anoolka, Sylwia91 lubią tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy macie juz problemy z kolkami? Od kiedy podajecie espumisan?

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do "dobrych rad" moja mama zawsze kończąc rozmowę mówi żebym nie powyrywala Filipkowi rączek. Moja mama sto lat temu pracowała z noworodkami.
    Wiec gorzej mieć nie moge:) gdy odwiedziła nas w szpitalu to natychmiast było ze za nisko leży, za cieplo/zimno mu.głodny na pewno jest. Za długo spi ... i wiele, wiele innych :) ale zakochana. Babci oczko w głowie.
    Mignelo mi tu gdzieś, że Wit. K nie dajemy.
    Na wypisie mam ze K domiesniowo.
    Mam kupić D z DHA. Byłam z wypisem w aptece i babka chyba wie co czyta.
    Juz sama nie wiem.
    Ja muszę dokarmiać sztucznie. Na oddziale był Bebilon z pronutra w płynie. Mój glodomor juz wciąga 120 ml. W cyckach mam mało wydaje mi się. Czasem zasypia na cycu najedzony a czasem dujda bez końca i ryczy i butle trzeba dać.
    Do domu też kupiłam ten bebilon w proszku i zamówiłam awaryjnie ten w płynie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 20:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Dziewczyny czy wy macie juz problemy z kolkami? Od kiedy podajecie espumisan?

Espumisan jest od miesiąca ogołem.
    Delicol jest od urodzenia :) ale to w przypadku braku enzymu laktazy u dzieciakow

Moj stale ma brzuszkowe problemy jak robi kupe albo puszcza baczki to robi sie czerwony jak burak prezy sie i wrzeszczy ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze po espumisanie moj maly wrzeszczal jeszcze gorzej a dawalam mu przez dwa dni i podziekowalam temu wspanialemu sprzereklamowanemu specyfikowi. odstawilam to to wrzaski ustaly

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj na cyca sie budzi co 2-2,5 h w dzien czasami co 3 , ale w nocy jak w zegarku 2,5 godziny i ryk

• vella Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowe wytyczne odnośnie wit. K

http://www.neonatologia.edu.pl/witamina-k-w-zapobieganiu-krwawiem-wynikajacych-z-jej-niedoboru-u-noworodkow/

3Ecdp1.png
  • vella Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny...

Odzwywam się po długim czasie nieobecności... To była nudna bezproblemowa ciąża stąd cisza z mojej strony. Nie chciałam zaśmiecać forum. Czytam Was na bieżąco od początku.

Gratuluję wszystkim mamusiom :-D zazdroszczę,że macie porody za sobą.
    Za nierozpakowane mamusie trzymam mocno kciuki :-)
    Mi mija termin a nie czuję by mała wybierała się do nas... Stres coraz większy... Niecierpliwimy się...

Pumpkin, Sylwia_i_Niki, Anoolka, Reni@, kalika, Blu lubią tę wiadomość

3Ecdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juhuuuu po miesiacu dodałam w koncu suwaczek ;)

Reni@, Sylwia91 lubią tę wiadomość

‹‹ 964 965 966 967 968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ