Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa jestem po wizycie w labie, u gina i po ekg i mam dosyć. Trzy godziny w przychodni
A u mnie śluz się zabarwił na jasno brązowo więc może w końcu się coś ruszy
Marlon powodzeniaReni@, diewuszka86, Sylwia91, Sylwia_i_Niki, Blu, Dea28, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Marlon może to już czas, u mnie też się zaczęło od czopa
Dziewczyny w dwupaku na mnie nie zadziałało kompletnie nicchyba samo musi przyjść
Dzisiaj był u nas pediatra stwierdził że wszystko w porządkubyliśmy wcześniej w przychodni zwazyc malutka i w 6 dni przybrała 460g! A się bałam że się nie najada
Jutro przyjeżdża rodzina męża... Jeff siostra jeszcze nie widziała malutkiej a już orzekla że ma zaburzony rytm dnia i nocy!?
Czasem potrafię dosyć dosadnie wyrazić swoją opinię i mąż już mi mówił żebym uważała, żeby czegoś nie powiedzieć, żeby się siostra nie obraziła, ale ja nie mam ochoty wysłuchać cennych rad... Jak można to jakoś ładnie powiedzieć?
Sarcia u mnie po każdym karmieniu a czasem pomiędzy kupka jest
Gratuluję wszystkich małych sukcesów z dzieciaczkamimizzelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy od wczoraj w domu
synek ładnie co 3 h wybudza się na jedzonko. W nocy tylko cyc był. Aż dziwne. rano od 5 awantura i przed 9 usnal. Butle trzeba było dać. Ale z każdym dniem mleka mam więcej. Wczoraj miałam dosłownie całą bluzkę mokra.
W domu jest cudownie:)
Ja dochodzę do siebie. Opatrunki sama sobie robie. Nie mam zamiaru na karowa jeździć codziennie na ich zmianę.Reni@, kalika, Chwilka84, NiecierpliwaKarolina, Limerikowo, Sylwia_i_Niki, Jutysia, Ola_Ola, Anoolka, Ibiza, diewuszka86, Sylwia91, szynszyl, Blu, mizzelka, kehlana_miyu, India9 lubią tę wiadomość
-
Sylwia91 wrote:A moja mała przybrała w 4 dni 50g. Położna mówi że trochę za mało, ale najważniejsze że przybiera. Kolejny stres dla mnie, czy się najada skoro na piersi wisi a tak mało przytyła. Staram się ją częściej budzić,bo mogłaby spać i 4 godziny nad ranem, jak nie dłużej.
Sylwia91, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
mi od 3 dni odchodzi czop a to nic nie znaczy, z corka bez czopa bylam 2 tyg I zero akcji a znajoma mc, siostra czopa w ogole nie widziala
u nas skurczy na ktg zero dzis ponownie, w pon ost wizyta gin I od wt proby wywolywania w szpitalu na gel I cewnik, potem oxy jako ostatecznosc -
Miałam jeszcze napisać, ze nasza pediatra też powiedziała ze mamy nie podawac witaminy K bo weszly nowe wytyczne na ten temat i jeśli noworodek dostał dawkę w szpitalu to sie nie podaje juz dodatkowo
Co do szczepień to chyba weźmiemy te 6 w 1 . U nas dawka kosztuje 180 zł
-
Ok dziewczyny chyba nie nadrobie waszych postów. My jak urodzilismy w piątek 7mego to Niedzielę o 18.00 już nas wypisali.
Wszystko było fajnie, ale chyba złapał mnie baby blues. Mija 2 tygodnie jest ciut lepiej. Gdyby nie pomoc mamy i męża to byłoby źle że mną. Jednego dnia to już sięgnęłam dna - mała leżała płakała a ja leżałam obok i nie miałam siły wstać.. Spalam 1h/ 24h.... Ciemno przed oczami mi się robiło. Dopiero jak mama przyszła wzięła wnuczke a ja się przespalam wzięłam prysznic to było trochę lepiej.
Generalnie nie jest u nas lekko. Pokarmu mam mało. Jak odciagne to mam z 2 piersi 40-50 ml... A to już 2 tyg mija... Mała była przy cycu co godzina co 30 minut... Czasem wisiała na piersi 2h!
Wprowadziliśmy mleko w butli jako formę dokarmiania bo mała przybrała mało na wadze, w normie... Ale w dolnej granicy normy...
Jak czytam o regularnych pobudkach karmieniach co 2-3h..to aż zazdroszczę. U nas nigdy nie wiadomo kiedy zacznie płakać kiedy będzie chciała spać jeść itd. Raz było tak że przez kilka h płakała nie szło jej uspokoić..niczym.
Tak więc o tak u nas...pozdrawiam Was cieplutko. u nas zmiana warty - idę się zdrzmnac na godzinę później kąpiel Gabi...i kolejna nie przespana noc.
Ps. Ktoś wspominał o zaburzonym rytmie dnia i nocy? ręce opadają.. Ciotki dobre rady Was już dopadły?
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
nick nieaktualnyCo do "dobrych rad" moja mama zawsze kończąc rozmowę mówi żebym nie powyrywala Filipkowi rączek. Moja mama sto lat temu pracowała z noworodkami.
Wiec gorzej mieć nie moge:) gdy odwiedziła nas w szpitalu to natychmiast było ze za nisko leży, za cieplo/zimno mu.głodny na pewno jest. Za długo spi ... i wiele, wiele innychale zakochana. Babci oczko w głowie.
Mignelo mi tu gdzieś, że Wit. K nie dajemy.
Na wypisie mam ze K domiesniowo.
Mam kupić D z DHA. Byłam z wypisem w aptece i babka chyba wie co czyta.
Juz sama nie wiem.
Ja muszę dokarmiać sztucznie. Na oddziale był Bebilon z pronutra w płynie. Mój glodomor juz wciąga 120 ml. W cyckach mam mało wydaje mi się. Czasem zasypia na cycu najedzony a czasem dujda bez końca i ryczy i butle trzeba dać.
Do domu też kupiłam ten bebilon w proszku i zamówiłam awaryjnie ten w płynie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 20:33
-
nick nieaktualnySylwusia100 wrote:Dziewczyny czy wy macie juz problemy z kolkami? Od kiedy podajecie espumisan?
Espumisan jest od miesiąca ogołem.
Delicol jest od urodzeniaale to w przypadku braku enzymu laktazy u dzieciakow
Moj stale ma brzuszkowe problemy jak robi kupe albo puszcza baczki to robi sie czerwony jak burak prezy sie i wrzeszczy ;/ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczyny...
Odzwywam się po długim czasie nieobecności... To była nudna bezproblemowa ciąża stąd cisza z mojej strony. Nie chciałam zaśmiecać forum. Czytam Was na bieżąco od początku.
Gratuluję wszystkim mamusiomzazdroszczę,że macie porody za sobą.
Za nierozpakowane mamusie trzymam mocno kciuki
Mi mija termin a nie czuję by mała wybierała się do nas... Stres coraz większy... Niecierpliwimy się...Pumpkin, Sylwia_i_Niki, Anoolka, Reni@, kalika, Blu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny