X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja rozważam cc, ponieważ pamiętam ten strach o córkę jak tętno zanikalo :( teraz tak na prawdę decyzja jeszcze nie zapadła, zobaczę co okaże się po przyjęciu na IP.
    fajnie, że tak szybko do siebie doszłas ale Ty masz jednak w domu 4 latkę :) a u nas 2latki i tak np moja córa ma bunt na nocnik, jeśli chodzi o kupkę i trzeba ją kąpać. ... mojego w domu nie będzie to jak skończy się na cc to nie wiem jak to ogarnę :/ wole sn z uwagi na nią właśnie, żebym mogła normalnie się z nią bawić i normalnie się nią opiekować. Jak się skończy tak się skończy :) Ufam, że lekarze zdecydują co dla nas lepsze :) nie pojadę z nastawieniem sn albo nie rodze :p

Idę spać ;) może to dziś? ? :D dobranoc

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • kalika Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    ja słyszałam, że to głownie chodzi o dźwięk, dlatego ja kupuje takie słuchawki, żeby Młody mógł z nami podróżować i generalnie działać.
    http://bezpiecznydzieciak.pl/product-pol-10423-Sluchawki-ochronne-nauszniki-dla-dzieci-0-EMS.html?utm_source=skapiec.pl&utm_medium=referral
    Też planuję kupić te nauszniki, bo w sylwestra mam wesele brata i jakoś trzeba młodego zabezpieczyć.
    Hałas hałasem, ale mnie najbardziej przerażają te wszystkie fruwajace w powietrzu w galerii zarazki. Szczególnie teraz, gdy sezon na choroby oficjalnie otwarty.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• kalika Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Dziewczyny, ile powinien zjeść noworodek w pierwszej dobie życia? Mojego udało mi się przystawic dwa razy, ostatnio koło 14, i od tamtej pory głównie śpi i gwiżdże na moje piersi, a ja się stresuje :/
    Spokojnie, w pierwszej dobie maluch na żołądek wielkości pestki od wiśni, także potrzebuje minimalnych ilości pokarmu. Mój też w pierwszej dobie, po pierwszym karmieniu, jakby totalnie nie kumal o co chodzi z ssaniem. W kolejnych dobach było już całkiem inaczej. Wszystko jest w porządku, dziecko teraz odpoczywa po porodzie.

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia,Anienka

Oczywiście ze to arozumiale ze po operacji to slabo na maksa bawic jeszcze dwu latke, moja chodzi do przedszkola wiec tez mam latwiej. A nie rozwazalssvzlobka dla mlodszej ??

U nas na planowe cc idzie sie umawiac ze skierowaniem

• Blu Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się karmimy :) ta noc zdecydowanie już lepsza, trochę się wyspałam :P mały załapał, że w nocy też fajnie się śpi a nie tylko ciumka co chwilę mamę ;)

Pumpkin, Reni@, kehlana_miyu, kasia_1988, Ola_Ola, Jutysia, Kasik2, Ibiza, mizzelka lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Pumpkin nie wiem jak daje rade... W nocy spał tylko 5 godz avod 1 do 5 marudzil,wstalismy o. 6.30 to do 13 spał tylko pół godz w koncu nie wytrzymałem i wzięłam go do łóżka i spalismy 3,5 godz. Teraz jemy.
    Blu nam położna mówiła żeby pukac w pierś przy jego górnej wardze, u nas działa.
    A odnośnie baby bluesa to ja go chyba mam, wogole to Macierzyństwo mnie nie cieszy... A tak na nie czekałam :'(

Chwilka, trzeba troszkę wyluzować... widzę po sobie, że im bardziej się spinam i denerwuje tym gorzej wszystko idzie. Tak sobie myślę, ze nie kazda mama na medal miała ten medal od początku. Damy radę. Połowa sukcesu to pozytywne myślenie. Kto miałby dac radę ja nie my? Trzymam kciuki za lepsze dni!

Reni@, Ola_Ola, kalika, Blu, Anieńka, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    My się karmimy :) ta noc zdecydowanie już lepsza, trochę się wyspałam :P mały załapał, że w nocy też fajnie się śpi a nie tylko ciumka co chwilę mamę ;)

U mnie tez dzis lepiej - mala spala cala noc w lozeczku! :)

Reni@, kehlana_miyu, kalika, Blu, mizzelka lubią tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis noc zarwana przez starszego synka. Co chwila budził sie z placzem i kaszlem. Takze dzis wizyta patronazowa z Malym + normalna ze starszym

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i pępowina wisi na ostatnim wlosku wiec mysle ze dzis odpadnie :)

Pumpkin, Ola_Ola, kalika, Blu, mizzelka lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nocka hardkorowa, ale nie ze względu na moje dziecko. Leżę na sali dwuosobowej i mały współlokator jest totalnym nadwrazliwcem, który na wszystko od mokrej pieluchy po wypuszczony w trakcie karmienia sutek reaguje totalną histerią. Spałam dzięki niemu może ze 3h. Adaś przez większą część czasu na szczęście nawet ten poziom hałasu olewal, musiałam go uspokajać tylko parę razy.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana, współczuję współlokatora, ale są też zalety :) dzięki temu młody przyzwyczaja sie do hałasu, potem w domu będziesz mogła normalnie funkcjonować, a nie cały dzień na palcach chodzić.

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku dzieci nie reagują na większosc odgłosów. Ja leżałam na sali 4 osobowej i tylko mamy nie mogły sie wyspać. Dzieciaczki mimo ze co raz któryś płakał nie reagowały na siebie

Teraz w domu Ignaś też raczej jeszcze nie zwraca uwagi na głośne rozmowy czy inne hałasy. Jak chce spać to śpi. No chyba ze straszy brat celowo rozwali przy nim wieżę z klocków to Mały odpowiada odruchem moro ;)

kehlana_miyu, kalika lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że dzisiaj małemu zbadali słuch, bo już się zaczęłam martwić tą jego tolerancją :D

Reni@, Anoolka, mizzelka lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, nie mogę się doczekać kiedy dorwę się w domu do komputera i ustawię nowy suwaczek. Mała rzecz, a irytuje :D Śmiać mi się chce z samej siebie, ale dalej celebruje fakt, że nie jestem już w ciąży, mam poród za sobą i moje dziecko przy mnie :D

marlon, Blu, Reni@, Sylwia91, Kasik2, Anoolka, NiecierpliwaKarolina, Ibiza, mizzelka lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Blu Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny idziemy do domu :D
    Mały przybrał na wadze, mają jeszcze mn zrobić USG i jedziemy :)

Mam takiego stresa jak starsza siostra zareaguje na braciszka, że szok. I juz wiem że będę ryczeć jak bóbr, bo na samą myśl się wzruszam ;)

Reni@, Jutysia, Kasik2, kalika, kasia_1988, kehlana_miyu, Sylwia_i_Niki, szynszyl, Pumpkin, Anoolka, Kasia!, NiecierpliwaKarolina, Ola_Ola, Ibiza, mizzelka lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Kurczę, nie mogę się doczekać kiedy dorwę się w domu do komputera i ustawię nowy suwaczek. Mała rzecz, a irytuje :D Śmiać mi się chce z samej siebie, ale dalej celebruje fakt, że nie jestem już w ciąży, mam poród za sobą i moje dziecko przy mnie :D
    Ja ustawiłam z telefonu :) spróbuj może dasz radę.
    Ja praktycznie nie korzystam z komputera w domu odkąd wymyślili smartfony :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:

Mnie sie tez udalo z telefonu w szpitalu zrobic suwaczek. Kliknij w swoj to Cie przekieruje na strone z suwaczkami

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas waleczna noc.. Mała się obudziła o 1,oczy jak 5 złotych i od cyca do cyca :( miałam wrażenie że już nic nie leci ale jak przycisnelam ręką to kropelki poplynely. Wasz pokarm też raczej płynie kropelkami?

Wczoraj jak czyscilam małej kikutek to zobaczyłam trochę krwi. Miała któraś taką sytuację? Wizyta dopiero we wtorek a ja boję się go teraz dotknąć :( zejdę do tego czasu chyba :(

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja miałam kilka dni krew i poleciła mi położna by polać fioletem 2% tak jak kiedyś się to robiło. Teraz już pępuszek wisi praktycznie na jednej niteczce na dniach odpadnie.

Przemywałam ze trzy/cztery razy dziennie octaniseptem i woda utleniona. I odkąd pojawiła się krew dosłownie dwa razy tym fioletem.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY

Dokladnie miesiac temu o,,9.31 przyszedl na swiat moj Synus (jak ten czas leci) <3

adrenalina, Sylwia91, Kasik2, kehlana_miyu, Sylwia_i_Niki, Reni@, Pumpkin, Anoolka, Kasia!, kkkaaarrr, Ibiza, mizzelka lubią tę wiadomość

‹‹ 962 963 964 965 966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ