X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już miesiąc ! Ale czas leci. A niedawno o wyprawach pisałyśmy :)
    U nad jutro będzie dwa tygodnie :) <3

sarcia123, kehlana_miyu, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91
    Jesli to nie jedt zywa krew to znak ze kikut bedzie odpadal powoli, nie psikaj oteniseptrm bo on tylko namoczy wszystko w srodku , kup gaziki spirytusowe w aptece 0,17 gr sztuka kosztuje i 3xdzienmie zasuszaj sszedzie dookola

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej taka ciemna krewka, po chwili zasycha. Spróbuję. U mnie jak tylko coś z małą to od razu płaczę :( jestem wrakiem emocjonalnym :(

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    U nas waleczna noc.. Mała się obudziła o 1,oczy jak 5 złotych i od cyca do cyca :( miałam wrażenie że już nic nie leci ale jak przycisnelam ręką to kropelki poplynely. Wasz pokarm też raczej płynie kropelkami?

Wczoraj jak czyscilam małej kikutek to zobaczyłam trochę krwi. Miała któraś taką sytuację? Wizyta dopiero we wtorek a ja boję się go teraz dotknąć :( zejdę do tego czasu chyba :(
    Sylwia, mleczko plynie kroplami, strumieniem może lecieć na początku karmienia gdy piersi są bardzo pełne. Niewielka ilość krwi w kikucie podczas czyszczenia jest normalna. Nic się nie bój, pielęgnuj normalnie. U nas oczywiście też tak było, a od 2 dni mały jest już bez kikuta z pięknie zagojonym pepkiem :) I uprzedzajac pytanie, to nic maluszka nie boli ;)

Sylwia91, mizzelka lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Raczej taka ciemna krewka, po chwili zasycha. Spróbuję. U mnie jak tylko coś z małą to od razu płaczę :( jestem wrakiem emocjonalnym :(

To że tak reagujesz to hormony i jest to całkowicie normalne.
    I ja bedzoe się coś działo Twojemu dziecku to pewnie będziesz już zawsze tak reagowala, bo to jest cząstka Ciebie.

A co do pepuszka to u nas podkrwawial na dzień przed odpadnoecoem. Położna mówiła ze to całkowicie normalne i się nie martwić. Kazała psikac oktanoseptem 3 razy dziennie lub fiotelem i osuszac dobrze gazikiem. ja psikalam i po dobie odpadł.

Sylwia91, mizzelka lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Pytanie z serii co robić.

W nocy obudził mnie ostry ból lewego jajnika (jakby), a od rana na papierze mam resztki czopa +wrażenie, że sączą mi się wody, jest mi mega mokro.
    W tym ciągły ból jak podczas okresu. Trochę mi też jakby nogę paraliżuje i Młody się mniej rusza.
    Jutro jest termin z pierwszego USG.

I teraz.
    - Czy jechać, żeby sprawdzić, czy wszystko ok? (boje się tego, że zobaczą że mam rozwarcie i podadzą mi oksy i będzie hardcore)
    - Czy spokojnie czekać w domu na rozwój sytuacji?

Poradźcie mi coś proszę, bo nie wiem co robić w tej sytuacji :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 12:19

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon
    Jedz na Ip w tal wysokiej ciazy nie ma co zwlekac bo akcja porodowa moze mokent sie rozkrecic, a w szpotalu zdecyduja to co bedzie dla was najlepsze

Trzymam kciuki i nie czekaj !

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon jedź sprawdzić czy to wody. Będzie dobrze, nie martw się.

klz9zbmhugl0l61p.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny!
    Czekam na Męża i pojedziemy.
    Lepiej sprawdzić niż żałować.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon, trzymam kciuki! Będzie dobrze :)

Wy tu piszecie o karmieniu i pępuszkach a u mnie oznak nadchodzącego porodu brak :( Spaceruję, sprzątam, gotuję, prasuje i nic... Brzuch też jeszcze wysoko. Do tego męczą mnie już codzienne telefony z pytaniem jak się czuję i czy czasem już nie urodziłam :/

Świeżo upieczone mamusie, macie jakieś złote rady dla tych jeszcze w dwupaku? :)

ijpbdf9h93cgicla.png
  • Maja123 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Mnie też telefony bo mam termin na niedz a tu cisza Moja doktr powiedziała wczoraj mi na wizycie że jak nie urodze w terminie to do 5 dni mam wstawić się na oddział Nawet mnie nie zbadała jak szyjka czy jest jakieś rozwarcie jestem zła :/ I tak czekam dalej :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 13:32

Maja
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon ja bym tez jechala

Justysia ja nie robilam kompletnie nic zeby przyspieszyc porod

My po wizycie. Ignas przybral 490 gram w 13 dni :D teraz wazymy 3670. Ogolnie eszystko ok. Mamy sie nie martwic tym dodatkowym USG glowy

No a starszy synek zapalenie tchawicy i antybiotyk :(

Pumpkin, mizzelka lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysia ja nie pomogę bo u mnie było duże rozwarcie przed porodem już.

Marlon jedz na ip, bo jak odchodzą wody to już wystarczający sygnał żeby tam pojechać. Trzymam kciuki <3

Dziewczyny dzięki za podniesienie na duchu. Ja już wczoraj się załamałam tym pepkiem. Myślałem że to ja jej coś zrobiłam :( uff <3

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja mała przybrała w 4 dni 50g. Położna mówi że trochę za mało, ale najważniejsze że przybiera. Kolejny stres dla mnie, czy się najada skoro na piersi wisi a tak mało przytyła. Staram się ją częściej budzić,bo mogłaby spać i 4 godziny nad ranem, jak nie dłużej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie ktore tylko kp czy wasze dzieviaki maja kupe w każdym pampku ??? Bo moje dzidcko co pampers to niespodzianka i sie zastanawiam czy yo normalne

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nic nie mowie bo moj syn ma miediac i wazyl w pn 4557 g ! A ze szpitala jak wychodzil to wazyl 3100 g !

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Mamusie ktore tylko kp czy wasze dzieviaki maja kupe w każdym pampku ??? Bo moje dzidcko co pampers to niespodzianka i sie zastanawiam czy yo normalne

Calkowicie normalne. Moze byc 1 kupka na dzien a moze byc i 10 ;)

mizzelka lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Tak :) u nas dokładnie to samo. Mało tego potrafi zrobić przy przewijaniu jeszcze albo świeżo po. Czytałam że to normalne. Do tego odchodzą jej gazy (co akurat nie wiem czy powinno mieć miejsce ale myślę że lepiej jak odchodzą niż miałby ją boleć brzusio) i z każdym bączkiem trochę kupki ;)

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia wrote:
    marlon, trzymam kciuki! Będzie dobrze :)

Wy tu piszecie o karmieniu i pępuszkach a u mnie oznak nadchodzącego porodu brak :( Spaceruję, sprzątam, gotuję, prasuje i nic... Brzuch też jeszcze wysoko. Do tego męczą mnie już codzienne telefony z pytaniem jak się czuję i czy czasem już nie urodziłam :/

Świeżo upieczone mamusie, macie jakieś złote rady dla tych jeszcze w dwupaku? :)
    U mnie dokładnie tak samo. Żadnych oznak zbliżającego się porodu:-(
    dziś specjalnie zostawiłam tel w sypialni żeby nie słyszeć. Polecam :-) O 12 miałam kilkanaście nieodebranych połączeń i kilka osób na Messengerze.

Anoolka, Sylwia_i_Niki lubią tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie gbs ujemny :) Także mogę rodzić. Ale oznak zero, czasami w nocy chwyci mnie skurcz i tyle. Marzę o tym, żeby w ciągu tygodnia coś się zadziało.

Marlon powodzenia!

Reni@, Sylwia91, Blu lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
‹‹ 963 964 965 966 967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ