X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja porusze trudny temat, pewnie szczegolnie istotny dls mam z Warszawy i innych duzych miast. A mianowicie, temat pt. Centrum Handlowe... Zanim urodził się Borys wszystkie sprawy zakupowe zalatwialam w Arkadii (CH nieopodal domu), no moze poza wyjatkiem drobnicy, ktora dla odmiany kupowalam w Biedronce i Rossmanie, ktore sa w moim bloku. Wszedzie piszą, że z maluszkiem do CH to nie za bardzo, bo bakterie, wirusy, ostre swiatlo, halasy i wszystko co najgorsze. Ok, kupuje ten argument, ale kiedy "powiedzieć sobie dość"? Gdy mały skonczy miesiąc? A może po szczepieniach? W necie znalazlam info, ze dopiero po ukończeniu 12msc, co dla mnie jest jakas abstrakcja... zastanawialyscie się nad tym? A może macie już jakieś doświadczenia po pierwszym dziecku?

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka gratulacje!! :)

Coraz mniej nas w porodowym boju.

l54t4dr.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana ogromne gratulacje!!! :-)
    Krewetka <3

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 20 października 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    To ja porusze trudny temat, pewnie szczegolnie istotny dls mam z Warszawy i innych duzych miast. A mianowicie, temat pt. Centrum Handlowe... Zanim urodził się Borys wszystkie sprawy zakupowe zalatwialam w Arkadii (CH nieopodal domu), no moze poza wyjatkiem drobnicy, ktora dla odmiany kupowalam w Biedronce i Rossmanie, ktore sa w moim bloku. Wszedzie piszą, że z maluszkiem do CH to nie za bardzo, bo bakterie, wirusy, ostre swiatlo, halasy i wszystko co najgorsze. Ok, kupuje ten argument, ale kiedy "powiedzieć sobie dość"? Gdy mały skonczy miesiąc? A może po szczepieniach? W necie znalazlam info, ze dopiero po ukończeniu 12msc, co dla mnie jest jakas abstrakcja... zastanawialyscie się nad tym? A może macie już jakieś doświadczenia po pierwszym dziecku?

Ja jakiś tydzień temu byłam na chwilę dosłownie w Galerii. Musiałam, bo tak schudłam, że wszystko na mnie za wielkie i nie miałam zadnej kurtki jesiennej. To była szybka akcja. Wypatrzylam w necie co chce, do sklepu musiałam wejsc w zasadzie tylko, żeby dopasowac rozmiar. Zaznacze, że ten wypad był już dlugo po tym jak położna kazala wychodzić na spacery i Mały był mocno opatulony koło buźki.
    Jeśli chodzi o zakupy spożywcze to też już chodzimy z Olem do supermarketu. Co prawda są one dosyć szybkie i raczej nie w godzinach totalnego oblężenia. A Mały bardzo je lubi. Idzie spać, więc raczej nic mu nie przeszkadza.

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr odnośnie centrum handlowego to ja bym się chwilę wstrzymała gdzieś 2-3 tygodnie, bardziej że względu na hałas niż zarazki. I też wybrała inny dzień niż sobotę kiedy całe miasto robi zakupy ;)

My jeszcze w szpitalu z widokiem na jutrzejsze wyjście :D warunek jest taki że mały musi trochę przybrać. Pokarm na szczęście mam, Leoś je, tylko cały czas mi przysypia na piersi... Hmmm co zrobić?

Reni@, kkkaaarrr, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_i_Niki wrote:
    Renia, Anoolka na pewno czekam aż się zacznie ;) decyzję podejmie lekarz na IP, tego kazał trzymać się mój gin :) całą ciążę przeciwskazan nie było więc może się uda :)
    wolałabym sn z uwagi na niespełna 2 latkę w domu
    Ja też chce sn ze względu na 2 latka w domu. Nie dość że u mnie w szpitalu trzymają aż 5 dni po cc to jeszcze w domu dwójką się zająć po operacji to masakra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Ja bym się wstrzymała do szczepień w 6 tyg. Jak by taki maluch złapał np krztuśca to to by była tragedia.

Wysłany: 20 października 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu u nas w szpitalu było to samo. Dwa pociągnięcia cycka i do spania. Ja Ola stukałam pod brodą albo w policzek i masowałam po pleckach.

Blu lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Hej dziewczyny! :) Adaś urodził się 19 października o 22.17, waży 3170 i mierzy 55 cm. Wymęczyłam się jak cholera, bo jak tu meldowałam, regularne skurcze zaczęły się 18 października nad ranem, ale akcja postępowała baaaardzo powoli. Noc z wtorku na środę była koszmarna, prawie w ogóle nie spałam. Znieczulenie, które dostałam w środę koło południa to dla mnie jeden z najpiękniejszych momentów porodu :D ale patrzę na moją poobwijaną w kocyki krewetke i myślę, że warto było :)
    Serdecznie gratuluję :) niech rośnie ci krewetka słodka zdrowo :)

Maja123, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka33 wrote:
    Kochane gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom.
    Dzieciaczkom dużo zdrówka.
    Ja urodziłam przez cc w 37t6d corcię Michalinkę 3120g i 50cm
    Gratulacje i niech rośnie ci zdrowo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja od rana mialam przygody, wylaczylam budzik miAla, zaraz wstac "jeszcze 5 minut" i co ??? Zaspalam obudzilam sie o 9.43 a na 10 badanie  i co tu robic ?? Szybki ogar w 5 minut i jazda o 10.10 bylam w szpitalu a pod gabinetem jeszcze czekalam suma smarum zdzylam z przygodami 

Najwazniejsze Z malego sluchem wzzystko w porzadku slyszy na to prawe uszko !! Boze jaki mialam stres ale teraz ulga uff :)

mizzelka, Reni@, NiecierpliwaKarolina, Ibiza, kehlana_miyu, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka

a ile czasuminelo od 1 cc ?

Kehlana
    ogromne gratulacje!! :)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie mały to ciągle by wisiał na piersi. Córka to wypiła i spala... a on jakoś bardzo lubi. Smoczek wypluwa i taka kiepska sytuacja

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia super ze z uszkiem ok juz :)

sarcia123 lubi tę wiadomość

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly ma antybiotyk wiec jeszcze posiedzę w szpitalu :/ wzroslo crp do 16 a norma 5 . Lekarz powiedział ze to od tych zielonych wód raczej.
    Pokarm mam, maly zjada ale ulewa często. Miał usg brzuszka ale wszystko ok. Ja juz jestem po pierwszej "dwójce" po porodzie i nie bolalo jakos bardzo przez to zszycie. Ojj chciałabym już do domu ale w tym tyg nie wyjdziemy przez antybiotyk
    Gratuluje nowym mamom :) i trzymam kciuki za te w dwupakach :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Anoolka

a ile czasuminelo od 1 cc ?

Kehlana
    ogromne gratulacje!! :)
    1 października minęło 2 lata

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm..a co Twoj lekarz na to? Bo moj mnie poinformowal ze nie gwarantuje ze porod sn nie zakonczy sie druga cc i ze jesli pierwszym razem sie nie udalo to szanse na sn sa nikle, poinformowal o konsekwencjach typu pekniecie starej blizny ppdaczas boli itd.
    Ja na Twoim miejscu bym nie ryzykowala

• marlon Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:

ja słyszałam, że to głownie chodzi o dźwięk, dlatego ja kupuje takie słuchawki, żeby Młody mógł z nami podróżować i generalnie działać.
    http://bezpiecznydzieciak.pl/product-pol-10423-Sluchawki-ochronne-nauszniki-dla-dzieci-0-EMS.html?utm_source=skapiec.pl&utm_medium=referral

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko najwazniejsze ze jesteście pod opieką. Trzymajcie się tam ciepło. Zdrówka dla.was :)

A mnie to szycie dziś ciągnie nieźle. .. dobrze ze mam krąg pologowy bo bym nie usiadła.
    Ale patrzyłam na ta masakrę i w sumie nie jest źle jak na pęknięcie 2 stopnia. Co prawda szwy daleko są ale do ogarnięcia. Mogę normalnie się załatwić także luz.

Mamusie a czy u was też zawitał baby blues?
    Miałam go po narodzinach córki. . Walczylam z nim kilka tygodni i niestety czuje się tak samo i teraz. Choć staram się jak mogę żeby opanować emocje. Czytałam kiedyś ze to przez nagły spadek jakiegoś hormonu po porodzie. Czy można się jakoś wspomóc?
    Dużo daje mi rozmowa z mama... siostra... z mezem... ale to też jest do pewnego momentu. Dlatego stąd są moje obawy czy ogarnę maluchy. Mimo że bd mieć ułatwienia. . Czytam ze same bd musiały ogarnąć to podnosi mnie to na duchu.
    Tu mam męża na codzień bo mamy gospodarkę, która mnie nie interesuje odkąd mam dzieci. Teściowa całe szczęście gotuje obiady... wiec i mała tez pewnie nie raz weźmie. Aby musze sobie uporządkować organizacje i NOC. Poukładać to w głowie.
    Jak na tym fanpage : ch×××owa pani domu :) zawsze poprawia mi humor i inne mamy, iż podejście do życia :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Hmm..a co Twoj lekarz na to? Bo moj mnie poinformowal ze nie gwarantuje ze porod sn nie zakonczy sie druga cc i ze jesli pierwszym razem sie nie udalo to szanse na sn sa nikle, poinformowal o konsekwencjach typu pekniecie starej blizny ppdaczas boli itd.
    Ja na Twoim miejscu bym nie ryzykowala
    Mój lekarz na to że trzeba próbować i ja też jestem tego zdania. Jak coś się zacznie dziać niepokojącego to od razu powiem żeby mnie cieli :)

Blu lubi tę wiadomość

‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ