WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Blu Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mówią że skończone 28 dni i jest awans na niemowlaka ;)
    Kkkaaarrr myślę że nie jedna osoba może pozazdrościć Ci siły charakteru <3

Leoś będzie miał równo 2 tygodnie we Wszystkich Świętych więc długiego spaceru nie planuje, może w poniedziałek się przejdziemy na groby najbliższych.

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może do 1000 strony naszego wątku wszystkie październikowe mamy w dwupaku się rozpakuja ;) diewuszka coś zamilkła ;) i jeszcze Sylwia i Nikt i ktoś jeszcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 13:52

• Canario Ekspertka

Wysłany: 29 października 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałyśmy batalie zeby zasnąć :/ ale około 1 sie udało w koncu. Właśnie kończymy 1 karmienie.

Ja na grobu mam daleko bo ponad 100km takze odpuszczam na pewno

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z małym zostaje w domina mąż sam pojedzie na cmentarz ten najbliżej A resztę odwiedzimy jak maluch podrośnie.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Na Borysie Szumis tez nie robi wiekszego wrażenia, mam nadzieję, że jeszcze się z nim zaprzyjaźni
    A mój na szczęście reaguję. ALE szumiś reaguję prędzej na mój płacz niż na małego :P

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cmentarz w tym roku odpuszczam, może pojade pozniej do mamy w odwiedziny.
    Kkkaaarrr noworodek jest do 28 dni pozniej juz jest niemowlę,
    Kuba dzisiaj w nocy nie mogl usnoc ,wpadal w histerie, wiec wzielam go do łózka do nas , przytulail sie i od razu usnol ,spał do 3, zjadł, pozniej pobudka o 5 zjadł i spał do 7.30-tak mysle że on taki pieścioch troche jest:)
    Jutro jade z Kuba na sesje, trohe sie stresuje bo będę sama, mąz w pracy, musimy sami pojechac autem i tam pozniej wszystko ogarnac, stresuje sie że bedzie płakał non stop i nic sie nie uda i ze wpadne w panikę bo będe sama.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka nie denerwuj się sesją. Kolezanka ktora robila u nad sesje w zasadzie sama zajmowała się Ignasiem. Uspokajala i wogole

Chwilka84 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradźcie mi proszę.
    Potrzebuję kupić na gwałt cienki bardzo dobrej jakości kocyk.
    Moje dziecko się strasznie poci ;/
    Nie wiem gdzie mam szukać.

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielegniarka a ile masz stopni w pokoju?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Pielegniarka a ile masz stopni w pokoju?
    W całym mieszkaniu zakręcone grzejniki. Wietrzę kiedy mogę.
    i jest 24stopnie ;/

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc super, wyjątkowo!! :D poszla spac koło 22:30 a potem równo co 3 albo 3.5h się budziła, pielucha, cyc i spanie :) matka wyspana uffff :)
    Ja groby też odpuszczam w tym roku, ale może za tydzień już wrócę do kościoła, a między mszami będę wracać do domu i karmić małą. Zobaczymy. Dzisiaj planuje szybkie wyjście do sklepu. Jestem praktycznie gotowa, czekam aż mała wstanie żeby ją przebrać i nakarmić :)

Reni@ lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie też chyba odpuszczę wyjazd, mala będzie miała co prawda 3 tygodnie prawie i chciałam odwiedzić rodzinkę to tylko 40 km i nie wiem bo chce i nie chce jednocześnie :/ póki co nigdzie poza spacerem nie byliśmy.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarki a może po prostu pieluszkę bambusowa? Nawet złożona na kilka razy daje ciepło ale nie przegrzewa. Ogólnie jestem wielką fanką tych pieluszek, i starsza córka pod tym śpi i mały też. Moja dzieciaki też lepiej sypiaja gdy nie jest za ciepło

kalika lubi tę wiadomość

• Evelle Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka mój maluszek też miał wczoraj sesje ja mu co godzinkę mala butelkę z mlekiem 60 ml podawałam żeby ładnie spał na śpiku takie słodkie fotki wychodzą i nie było źle a sesja 5 godz trwała

Chwilka84 lubi tę wiadomość

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Franka tylko weranduje od środy tak bym chciała na dwór wyjechać ale się boję że jak się nawigacja świeżego zimnego powietrza to się rozchoruje

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 29 października 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Chwilka mój maluszek też miał wczoraj sesje ja mu co godzinkę mala butelkę z mlekiem 60 ml podawałam żeby ładnie spał na śpiku takie słodkie fotki wychodzą i nie było źle a sesja 5 godz trwała

My sesje miałyśmy jak Nati miała 6 dni, tez 5 godzin ale dałyśmy rade. A tak długo na zdjęcia sie czeka ze szok :(

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na cmentarzu, wychodzilismy w słońce, doszliśmy do grobu i? Nie, moje drogie, nie deszcz, padał GRAD :/ mlodego osłoniłam, to nawet nie zauważył, no ale litości, jest jeszcze październik, grad to jakieś nieporozumienie! Przez ten grad nawet grobu nie sprzątneliśmy, tylko troszkę liscie odgarnelismy i tyle, postawilismy swiatelka i kwiatek. No nic, tesciowie obiecali posprzątać bez wzgledu na pogodę...
    No i, nie chcę zamulac swoją smutną historią, ale początek listopada chyba już zawsze będzie wprowadzać mnie w melancholijny nastrój. Jakoś tak dziwnie czulam się tam z wozeczkiem, przecież kocham Boryska najbardziej na swiecie i zycia sobie już bez niego nie wyobrażam, a z drugiej strony dziś pomyslalam, ze jej mogloby byc przykro, że to nie ona jest w tym wozeczku, ze gdyby nie stalo sie to co sie dtalo to Borysa by z nami nie bylo, ze to mogloby wygladac tak jakbym o niej szybko zapomniała, a to wszystko przecież nie prawda. Ahh.. milion myśli, dawno sądziłam, ze sobie to w głowie poukladalam, ale jak widać nie do końca...
    Musiałam troszkę się wygadac, przepraszam i dziękuję!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr jak dla mnie jestes bardzo dzielna i podziwiam ze mialas odwagę na kolejna ciążę w krotkim czasie. Olga na pewno patrzy na Was z nieba i cieszy się z braciszka

kkkaaarrr, kalika, mizzelka lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr aż się popłakałam, malutka usypia mi właśnie na brzuszku i nie wyobrażam sobie jej stracić, nawet nie próbuje wyobrazić sobie co czujesz, bo się nie da... Na pewno Wasza córeczka czuwa nad Wami i swoim braciszkiem!

kkkaaarrr, mizzelka lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr spójrz na to z innej strony. Zaprowadziliscie Boryska żeby przedstawić siostrze :-) on się nauczy miłości i będzie później o niej czule mówił.
    Moja Mama zmarła 5 listopada i dla mnie też początek listopada jest melancholijny, trudne wspomnienia wracają... Ale mój brat ma inne nastawienie, każdy wyjazd na cmentarz to opowiadanie synom o Babci, rysowanie laurek dla Babci itp. Podziwiam go za to.

kkkaaarrr, kalika, mizzelka lubią tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
‹‹ 990 991 992 993 994 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ