X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Blu Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mówią że skończone 28 dni i jest awans na niemowlaka ;)
    Kkkaaarrr myślę że nie jedna osoba może pozazdrościć Ci siły charakteru <3

Leoś będzie miał równo 2 tygodnie we Wszystkich Świętych więc długiego spaceru nie planuje, może w poniedziałek się przejdziemy na groby najbliższych.

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może do 1000 strony naszego wątku wszystkie październikowe mamy w dwupaku się rozpakuja ;) diewuszka coś zamilkła ;) i jeszcze Sylwia i Nikt i ktoś jeszcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 13:52

• Canario Ekspertka

Wysłany: 29 października 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałyśmy batalie zeby zasnąć :/ ale około 1 sie udało w koncu. Właśnie kończymy 1 karmienie.

Ja na grobu mam daleko bo ponad 100km takze odpuszczam na pewno

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z małym zostaje w domina mąż sam pojedzie na cmentarz ten najbliżej A resztę odwiedzimy jak maluch podrośnie.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Na Borysie Szumis tez nie robi wiekszego wrażenia, mam nadzieję, że jeszcze się z nim zaprzyjaźni
    A mój na szczęście reaguję. ALE szumiś reaguję prędzej na mój płacz niż na małego :P

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cmentarz w tym roku odpuszczam, może pojade pozniej do mamy w odwiedziny.
    Kkkaaarrr noworodek jest do 28 dni pozniej juz jest niemowlę,
    Kuba dzisiaj w nocy nie mogl usnoc ,wpadal w histerie, wiec wzielam go do łózka do nas , przytulail sie i od razu usnol ,spał do 3, zjadł, pozniej pobudka o 5 zjadł i spał do 7.30-tak mysle że on taki pieścioch troche jest:)
    Jutro jade z Kuba na sesje, trohe sie stresuje bo będę sama, mąz w pracy, musimy sami pojechac autem i tam pozniej wszystko ogarnac, stresuje sie że bedzie płakał non stop i nic sie nie uda i ze wpadne w panikę bo będe sama.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka nie denerwuj się sesją. Kolezanka ktora robila u nad sesje w zasadzie sama zajmowała się Ignasiem. Uspokajala i wogole

Chwilka84 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradźcie mi proszę.
    Potrzebuję kupić na gwałt cienki bardzo dobrej jakości kocyk.
    Moje dziecko się strasznie poci ;/
    Nie wiem gdzie mam szukać.

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielegniarka a ile masz stopni w pokoju?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Pielegniarka a ile masz stopni w pokoju?
    W całym mieszkaniu zakręcone grzejniki. Wietrzę kiedy mogę.
    i jest 24stopnie ;/

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc super, wyjątkowo!! :D poszla spac koło 22:30 a potem równo co 3 albo 3.5h się budziła, pielucha, cyc i spanie :) matka wyspana uffff :)
    Ja groby też odpuszczam w tym roku, ale może za tydzień już wrócę do kościoła, a między mszami będę wracać do domu i karmić małą. Zobaczymy. Dzisiaj planuje szybkie wyjście do sklepu. Jestem praktycznie gotowa, czekam aż mała wstanie żeby ją przebrać i nakarmić :)

Reni@ lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie też chyba odpuszczę wyjazd, mala będzie miała co prawda 3 tygodnie prawie i chciałam odwiedzić rodzinkę to tylko 40 km i nie wiem bo chce i nie chce jednocześnie :/ póki co nigdzie poza spacerem nie byliśmy.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarki a może po prostu pieluszkę bambusowa? Nawet złożona na kilka razy daje ciepło ale nie przegrzewa. Ogólnie jestem wielką fanką tych pieluszek, i starsza córka pod tym śpi i mały też. Moja dzieciaki też lepiej sypiaja gdy nie jest za ciepło

kalika lubi tę wiadomość

• Evelle Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka mój maluszek też miał wczoraj sesje ja mu co godzinkę mala butelkę z mlekiem 60 ml podawałam żeby ładnie spał na śpiku takie słodkie fotki wychodzą i nie było źle a sesja 5 godz trwała

Chwilka84 lubi tę wiadomość

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Franka tylko weranduje od środy tak bym chciała na dwór wyjechać ale się boję że jak się nawigacja świeżego zimnego powietrza to się rozchoruje

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 29 października 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Chwilka mój maluszek też miał wczoraj sesje ja mu co godzinkę mala butelkę z mlekiem 60 ml podawałam żeby ładnie spał na śpiku takie słodkie fotki wychodzą i nie było źle a sesja 5 godz trwała

My sesje miałyśmy jak Nati miała 6 dni, tez 5 godzin ale dałyśmy rade. A tak długo na zdjęcia sie czeka ze szok :(

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na cmentarzu, wychodzilismy w słońce, doszliśmy do grobu i? Nie, moje drogie, nie deszcz, padał GRAD :/ mlodego osłoniłam, to nawet nie zauważył, no ale litości, jest jeszcze październik, grad to jakieś nieporozumienie! Przez ten grad nawet grobu nie sprzątneliśmy, tylko troszkę liscie odgarnelismy i tyle, postawilismy swiatelka i kwiatek. No nic, tesciowie obiecali posprzątać bez wzgledu na pogodę...
    No i, nie chcę zamulac swoją smutną historią, ale początek listopada chyba już zawsze będzie wprowadzać mnie w melancholijny nastrój. Jakoś tak dziwnie czulam się tam z wozeczkiem, przecież kocham Boryska najbardziej na swiecie i zycia sobie już bez niego nie wyobrażam, a z drugiej strony dziś pomyslalam, ze jej mogloby byc przykro, że to nie ona jest w tym wozeczku, ze gdyby nie stalo sie to co sie dtalo to Borysa by z nami nie bylo, ze to mogloby wygladac tak jakbym o niej szybko zapomniała, a to wszystko przecież nie prawda. Ahh.. milion myśli, dawno sądziłam, ze sobie to w głowie poukladalam, ale jak widać nie do końca...
    Musiałam troszkę się wygadac, przepraszam i dziękuję!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr jak dla mnie jestes bardzo dzielna i podziwiam ze mialas odwagę na kolejna ciążę w krotkim czasie. Olga na pewno patrzy na Was z nieba i cieszy się z braciszka

kkkaaarrr, kalika, mizzelka lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr aż się popłakałam, malutka usypia mi właśnie na brzuszku i nie wyobrażam sobie jej stracić, nawet nie próbuje wyobrazić sobie co czujesz, bo się nie da... Na pewno Wasza córeczka czuwa nad Wami i swoim braciszkiem!

kkkaaarrr, mizzelka lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr spójrz na to z innej strony. Zaprowadziliscie Boryska żeby przedstawić siostrze :-) on się nauczy miłości i będzie później o niej czule mówił.
    Moja Mama zmarła 5 listopada i dla mnie też początek listopada jest melancholijny, trudne wspomnienia wracają... Ale mój brat ma inne nastawienie, każdy wyjazd na cmentarz to opowiadanie synom o Babci, rysowanie laurek dla Babci itp. Podziwiam go za to.

kkkaaarrr, kalika, mizzelka lubią tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
‹‹ 990 991 992 993 994 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ