Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobry temat o dentyście ja przed ciążą generalkę zrobiłam zresztą zawsze dentysty pilnowałam tym bardziej że nie są najsilniejsze ale 2 dni temu wykruszyło mi się trochę pląby dzwoniłam do gina czy mogę bo nie wiem czy obejdzie się bez znieczulenia on mi na to że idź dziecko już jest na takim etapie że nie powinno mu zaszkodzić noi to nie powinno siedzi mi w głowie boję się umówić na wizytę
Co do łóżeczka jedno muszę mieć na górze w sypialni i to mam standardowe drewniane ale muszę mieć też na dole takie by miało kółka bym mogła przewozić kuchnia salon i myślałam nad turystycznym a wy piszecie że dziadostwo i jestem w kropce co w zamian ?? i -
Kurcze miałam taka ochote na zupę koperkowa. Ugotowalam rosół z perliczki i ma tym zupke. Taka porcja tylko dla mnie bo mąż nie lubi lekkich zup a syn nie lubi koperku. Dla nich oczywiście inny obiad. Wrócili z przedszkola i obaj stwierdzili że tak pięknie pachnie że chcą spróbować. I dla mnie zostało pół talerza... ale lubię patrzec jak im smakuje
-
monaJa wrote:Dobry temat o dentyście ja przed ciążą generalkę zrobiłam zresztą zawsze dentysty pilnowałam tym bardziej że nie są najsilniejsze ale 2 dni temu wykruszyło mi się trochę pląby dzwoniłam do gina czy mogę bo nie wiem czy obejdzie się bez znieczulenia on mi na to że idź dziecko już jest na takim etapie że nie powinno mu zaszkodzić noi to nie powinno siedzi mi w głowie boję się umówić na wizytę
Co do łóżeczka jedno muszę mieć na górze w sypialni i to mam standardowe drewniane ale muszę mieć też na dole takie by miało kółka bym mogła przewozić kuchnia salon i myślałam nad turystycznym a wy piszecie że dziadostwo i jestem w kropce co w zamian ?? i
Lezaczek- bujaczek tiny love.Caro lubi tę wiadomość
-
Ja mam 90 właśnie się mierzyłam + 5cm w ciągu 3 tygodni
Co do dentysty to ja mam wszystkie zdrowe zęby, kontrolowałam w tamte wakacje ale ogólnie mam dobre, ostatniego robiłam w gimnazjum. Zapisze sie jak mi gin powie i skontroluję znów
Łóżeczko mam biale ze szczebelkami, czeka na odświeżenie, bo już ma 25 lat, już kiedyś pisałamBędzie w pokoiku, a do sypialni ten kosz i łatwo go przenieść do kuchni i salonu
-
Ja poszukam najpierw na olx, ale jak nie znajdę to kupię nowy ten bujeczek, tak mi się spodobał, a że i tak mało rzeczy mamy do kupienia to na coś becikowe trzeba wydać
A z lumpka ostatnio takie upolowalam. Mimo, iż nie wiem czy będzie dziewczynka to sukienka tak mi się podobała
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/456985b07190.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 18:35
monaJa, India26, Zielona_konczynka, Caro, nadziejastru, Dziobuś lubią tę wiadomość
-
1000 dostają wszyscy, wniosek trzeba złożyć i akt urodzenia dołączyć.
Edit: Jest próg, coś poniżej 2000zł/mies./osobę w rodzinie
Drugi 1000 mogą dostać Ci co mają niskie dochody (próg taki jak do rodzinnego)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 18:56
-
patulla wrote:Ja poszukam najpierw na olx, ale jak nie znajdę to kupię nowy ten bujeczek, tak mi się spodobał, a że i tak mało rzeczy mamy do kupienia to na coś becikowe trzeba wydać
A z lumpka ostatnio takie upolowalam. Mimo, iż nie wiem czy będzie dziewczynka to sukienka tak mi się podobała
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/456985b07190.jpg
sukienka jak sukienka, ale ta małpka jest super! Mam słabość do małpek, bo mówię na mojego męża Małp, to urodzi nam się mała małpeczka
patulla lubi tę wiadomość
-
patulla wrote:1000 dostają wszyscy, wniosek trzeba złożyć i akt urodzenia dołączyć.
Drugi 1000 mogą dostać Ci co mają niskie dochody (próg taki jak do rodzinnego)
Teraz czytałam że jest próg dochodowy żeby dostać. A drugi 1000 skąd bo nic nie było napisane? -
dżdżownica wrote:Teraz czytałam że jest próg dochodowy żeby dostać. A drugi 1000 skąd bo nic nie było napisane?
A drugi to jest "dodatek" do rodzinnego, jeżeli ktoś się łapie na zasiłek rodzinny, dochód na os. W rodzinie nie może przekraczać, coś poniżej 700, a od listopada 2017, podnoszą progi i będzie 764, jakoś tak.
dżdżownica lubi tę wiadomość
-
[Url]http://www.familie.pl/artykul/Swiadczenia-rodzinne-20152016-ZMIANY,9631,1.html [/url]
http://www.familie.pl/artykul/Zasilek-rodzinny-i-przyslugujace-dodatki-2017,11390,1.html
Wydaje mi się, że tutaj sa fajnie wszelkie świadczeniaa opisane (tzn. Wchodząc w interesujące nas zakładki)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 19:05