Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
monaJa wrote:Ale mam dziś niskie ciśnienie 105/60 głowa boli chyba małą czarną wypije może pomoże.
mona, ja takie ciśnienie mam po dobrym wysiłku fizycznym
normalnie koło 90/60, a teraz w ciąży potrafi spaść do 70/50
i też ratuję się czasem kawą, bo mimo zakazu lekarza, uznałam że w II trymestrze mogę się już nieco wspomóc -
Oglądam teraz pytanie na śniadanie i jest temat czym zabezpieczyć skórę przed słońcem i nie zalecają żadnych kremów z filtrem tylko olejek z nasion z marchwi ma najwyższy wskażnik UV można dodać do swojego kremu lub balsamu.
Muszę poczytaćWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 09:33
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Ale u mnie zimno, wstrętna pogoda... Dzisiaj miałam mega ciężką noc nie mogłam sie ułożyć, cały czas mi było nie wygodnie. Bolał mnie kręgosłup i miednica
Ehhh jeszcze 12 dni i usg połówkowe;) Już sie doczekać nie mogę
Miłego spokojnego dnia i powodzenia na wizytach:)aaniluap lubi tę wiadomość
-
Anulka87 wrote:witam się i ja!
ja też pijam miętę i melisę, żeby lepiej spać... co do melisy i mięty gin powiedziała mi tylko - wszystko, ale z umiarem! a co do melisy, to chyba zaczyna działać, bo dziś spałam w końcu, tak na oko, ponad 7 godzin!
a warzywka i owoce mam nadzieję, że sa eko, bo z ryneczku, chociaż banany kupuję z marketu
z tych zakazanych rzeczy, to mam straaaszną ochotę na pasztet, a wszędzie wyczytałam, że nie można, więc unikam (moja Mama w ciąży jadła paszteta i bardzo się zdziwiła! w ogóle dziwi się na wiele rzeczy, które ja jej mówię, że mogę/nie mogę!).
za 11 dni moje połówkowe - już odliczam!!
To zrób samaja robię i wiem że wszystko jest dobrze usmazone i potem jeszcze godzinę pieczone więc nie ma szans się czymś zarazic
-
Hejka dziewczyny. Życzę wszystkim udanych wizyt i miłego dnia. U mnie się zaczął zimno deszczowo i okropnie ale humor poprawiła mi paczka z alliexpress. Jeżeli któraś się zastanawia czy zamawiać polecam.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/68803c95549c.jpgZielona_konczynka, Caro, Barbie24 lubią tę wiadomość
-
madlene88 wrote:Hejka dziewczyny. Życzę wszystkim udanych wizyt i miłego dnia. U mnie się zaczął zimno deszczowo i okropnie ale humor poprawiła mi paczka z alliexpress. Jeżeli któraś się zastanawia czy zamawiać polecam.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/68803c95549c.jpg
Zamawiałaś coś jeszcze czy tylko body?
Jaki rozmiar jest na metce ?
-
Jak ktos w trakcie kompletowania wyprawki to w h&m online teraz 6 pak body z dlugim rekawem 55zl, to tanio za sztuke wychodzi
3 wersje kolorystyczne. W ogole takie piekne ciuszki dla dziewczynki... ahhh, juz mnie.znow kusi zeby mojej cos nakupic :p poki co stroj kaielowy I kapcie antyposlizgowe bo sezon zarazZielona_konczynka, MałaMi88, Barbie24 lubią tę wiadomość
-
Anulka87 wrote:witam się i ja!
ja też pijam miętę i melisę, żeby lepiej spać... co do melisy i mięty gin powiedziała mi tylko - wszystko, ale z umiarem! a co do melisy, to chyba zaczyna działać, bo dziś spałam w końcu, tak na oko, ponad 7 godzin!
a warzywka i owoce mam nadzieję, że sa eko, bo z ryneczku, chociaż banany kupuję z marketu
z tych zakazanych rzeczy, to mam straaaszną ochotę na pasztet, a wszędzie wyczytałam, że nie można, więc unikam (moja Mama w ciąży jadła paszteta i bardzo się zdziwiła! w ogóle dziwi się na wiele rzeczy, które ja jej mówię, że mogę/nie mogę!).
za 11 dni moje połówkowe - już odliczam!!
-
Zielona_konczynka wrote:Zamawiałaś coś jeszcze czy tylko body?
Jaki rozmiar jest na metce ?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/70154f992d7e.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 10:51
-
ja ogólnie nie jadam pasztetu bo źle się po nim czuję, ale ze 2 dni temu miałam wielką ochotę i postanowiłam kupić na weekend, żeby móc przeleżeć "boleści" po nim. rozmyśliłam się nieco jak któraś napisała że nie wolno w ciąży (nawet nie dociekałam dlaczego), ale pomysł dżdżownicy, żeby zrobić samemu poprawił mi humor i już pożyczyłam maszynkę do mięsa od mamy i będę robić w sobotę. oby tylko jego smak dorównał moim wyobrażeniom
(jakby któraś była w okolicach rzeszowa to zapraszam na degustację)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 10:57
-
madlene88 wrote:Narazie dla małej tylko body:) Rozmiar na metcę to 0-3 . jedyne co mnie przeraża to made on china...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/70154f992d7e.jpg
Ten pajacyk z czapeczką co zamówił mój M myślałam, że będzie na wyjście ze szpitala . Gatunkowo jest ok tylko, że na metce rozmiar 60 i w sumie wydaje się nawet taki większy więc raczej będzie za duży.
Ważne żeby gatunkowo było oknieważne made in coś tam
madlene88 lubi tę wiadomość
-
Zielona_konczynka wrote:Ten pajacyk z czapeczką co zamówił mój M myślałam, że będzie na wyjście ze szpitala . Gatunkowo jest ok tylko, że na metce rozmiar 60 i w sumie wydaje się nawet taki większy więc raczej będzie za duży.
Ważne żeby gatunkowo było oknieważne made in coś tam
Zielona_konczynka lubi tę wiadomość
-
baassiia wrote:Jak ktos w trakcie kompletowania wyprawki to w h&m online teraz 6 pak body z dlugim rekawem 55zl, to tanio za sztuke wychodzi
3 wersje kolorystyczne. W ogole takie piekne ciuszki dla dziewczynki... ahhh, juz mnie.znow kusi zeby mojej cos nakupic :p poki co stroj kaielowy I kapcie antyposlizgowe bo sezon zaraz -
madlene88 wrote:Kurcze obserwowałam właśnie przeceny ale z tych dla dziewczynek zostało tylko 74 rozm
tym bardziej, ze to takie ubranko "codziennego uzytku", ktore sie bardzo czesto pierze/zmienia. W gosci mozna wystroic w roz
madlene88 lubi tę wiadomość
-
baassiia wrote:A te niby chlopiece sa glownie biale, wiec mysle, ze spokojnie mozna dziewczynke ubrac
tym bardziej, ze to takie ubranko "codziennego uzytku", ktore sie bardzo czesto pierze/zmienia. W gosci mozna wystroic w roz
-
czekajacanacud1 wrote:hmm dziwne ja pasztet jem :Dbzjadlam na sniadanie wlasnie
Ej ja też ostatnio miałam ogromną ochotę na pasztet, chociaż czytałam, że podobno nie poleca się w ciąży. Raz nie wciąż, a jak smakuje ze świeżym pomidorkiem z targu! Mniaaami
Też jestem takim niskociśnieniowcem. Bywa 95/50 ale standardowo to górne nie przekracza 120, zazwyczaj ok 110 a dolne w granicach 50-70. Także mała mrożona kawka w ciepłe dni może wejść na masępoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)