Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dziś niskie ciśnienie 105/60 głowa boli chyba małą czarną wypije może pomoże.

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• aaniluap Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaJa wrote:
    Ale mam dziś niskie ciśnienie 105/60 głowa boli chyba małą czarną wypije może pomoże.

mona, ja takie ciśnienie mam po dobrym wysiłku fizycznym :P
    normalnie koło 90/60, a teraz w ciąży potrafi spaść do 70/50
    i też ratuję się czasem kawą, bo mimo zakazu lekarza, uznałam że w II trymestrze mogę się już nieco wspomóc :)

02502cdf1c.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniulap to ty straszny niskociśnieniowiec ja standard to od 115 do 125 na 70 a po wysiłku to pewnie ze 140 :-)

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• monaJa Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam teraz pytanie na śniadanie i jest temat czym zabezpieczyć skórę przed słońcem i nie zalecają żadnych kremów z filtrem tylko olejek z nasion z marchwi ma najwyższy wskażnik UV można dodać do swojego kremu lub balsamu.
    Muszę poczytać ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 09:33

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ale u mnie zimno, wstrętna pogoda... Dzisiaj miałam mega ciężką noc nie mogłam sie ułożyć, cały czas mi było nie wygodnie. Bolał mnie kręgosłup i miednica :/ Ehhh jeszcze 12 dni i usg połówkowe;) Już sie doczekać nie mogę:)
    Miłego spokojnego dnia i powodzenia na wizytach:)

aaniluap lubi tę wiadomość

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    witam się i ja! :)

ja też pijam miętę i melisę, żeby lepiej spać... co do melisy i mięty gin powiedziała mi tylko - wszystko, ale z umiarem! a co do melisy, to chyba zaczyna działać, bo dziś spałam w końcu, tak na oko, ponad 7 godzin! :)

a warzywka i owoce mam nadzieję, że sa eko, bo z ryneczku, chociaż banany kupuję z marketu :P

z tych zakazanych rzeczy, to mam straaaszną ochotę na pasztet, a wszędzie wyczytałam, że nie można, więc unikam (moja Mama w ciąży jadła paszteta i bardzo się zdziwiła! w ogóle dziwi się na wiele rzeczy, które ja jej mówię, że mogę/nie mogę!).

za 11 dni moje połówkowe - już odliczam!!

To zrób sama :) ja robię i wiem że wszystko jest dobrze usmazone i potem jeszcze godzinę pieczone więc nie ma szans się czymś zarazic :)

1JyDp2.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny. Życzę wszystkim udanych wizyt i miłego dnia. U mnie się zaczął zimno deszczowo i okropnie ale humor poprawiła mi paczka z alliexpress. Jeżeli któraś się zastanawia czy zamawiać polecam.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/68803c95549c.jpg

Zielona_konczynka, Caro, Barbie24 lubią tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Hejka dziewczyny. Życzę wszystkim udanych wizyt i miłego dnia. U mnie się zaczął zimno deszczowo i okropnie ale humor poprawiła mi paczka z alliexpress. Jeżeli któraś się zastanawia czy zamawiać polecam.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/68803c95549c.jpg

Zamawiałaś coś jeszcze czy tylko body?
    Jaki rozmiar jest na metce ?

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktos w trakcie kompletowania wyprawki to w h&m online teraz 6 pak body z dlugim rekawem 55zl, to tanio za sztuke wychodzi ;)
    3 wersje kolorystyczne. W ogole takie piekne ciuszki dla dziewczynki... ahhh, juz mnie.znow kusi zeby mojej cos nakupic :p poki co stroj kaielowy I kapcie antyposlizgowe bo sezon zaraz :D

Zielona_konczynka, MałaMi88, Barbie24 lubią tę wiadomość

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    witam się i ja! :)

ja też pijam miętę i melisę, żeby lepiej spać... co do melisy i mięty gin powiedziała mi tylko - wszystko, ale z umiarem! a co do melisy, to chyba zaczyna działać, bo dziś spałam w końcu, tak na oko, ponad 7 godzin! :)

a warzywka i owoce mam nadzieję, że sa eko, bo z ryneczku, chociaż banany kupuję z marketu :P

z tych zakazanych rzeczy, to mam straaaszną ochotę na pasztet, a wszędzie wyczytałam, że nie można, więc unikam (moja Mama w ciąży jadła paszteta i bardzo się zdziwiła! w ogóle dziwi się na wiele rzeczy, które ja jej mówię, że mogę/nie mogę!).

za 11 dni moje połówkowe - już odliczam!!
    hmm dziwne ja pasztet jem :Dbzjadlam na sniadanie wlasnie :)

6sutskjolve431gm.png
  • Myszaq Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla prośba o dopisanie u mnie kolejne wizyty: 10 czerwca (połówkowe) i 12 czerwca

r5e60m8.png

ek9ze75.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_konczynka wrote:
    Zamawiałaś coś jeszcze czy tylko body?
    Jaki rozmiar jest na metce ?
    Narazie dla małej tylko body:) Rozmiar na metcę to 0-3 . jedyne co mnie przeraża to made on china...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/70154f992d7e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 10:51

ckai9n73kv974yz0.png
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ogólnie nie jadam pasztetu bo źle się po nim czuję, ale ze 2 dni temu miałam wielką ochotę i postanowiłam kupić na weekend, żeby móc przeleżeć "boleści" po nim. rozmyśliłam się nieco jak któraś napisała że nie wolno w ciąży (nawet nie dociekałam dlaczego), ale pomysł dżdżownicy, żeby zrobić samemu poprawił mi humor i już pożyczyłam maszynkę do mięsa od mamy i będę robić w sobotę. oby tylko jego smak dorównał moim wyobrażeniom :P
    (jakby któraś była w okolicach rzeszowa to zapraszam na degustację)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 10:57

02502cdf1c.png
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Narazie dla małej tylko body:) Rozmiar na metcę to 0-3 . jedyne co mnie przeraża to made on china...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/70154f992d7e.jpg

Ten pajacyk z czapeczką co zamówił mój M myślałam, że będzie na wyjście ze szpitala . Gatunkowo jest ok tylko, że na metce rozmiar 60 i w sumie wydaje się nawet taki większy więc raczej będzie za duży.

Ważne żeby gatunkowo było ok :) nieważne made in coś tam :P

madlene88 lubi tę wiadomość

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_konczynka wrote:
    Ten pajacyk z czapeczką co zamówił mój M myślałam, że będzie na wyjście ze szpitala . Gatunkowo jest ok tylko, że na metce rozmiar 60 i w sumie wydaje się nawet taki większy więc raczej będzie za duży.

Ważne żeby gatunkowo było ok :) nieważne made in coś tam :P
    Gatunkowo ok bawełnę tylko zamawiam.No dużo jest świetnych ciekawszych rzeczy niż na pl stronach. Także nie wykluczam że zamówię jakieś pajacyki. Szukam 3pakow bo taniej. Aha fajne maja tam ciuszki z carter's więc popatrz sobie:)

Zielona_konczynka lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Jak ktos w trakcie kompletowania wyprawki to w h&m online teraz 6 pak body z dlugim rekawem 55zl, to tanio za sztuke wychodzi ;)
    3 wersje kolorystyczne. W ogole takie piekne ciuszki dla dziewczynki... ahhh, juz mnie.znow kusi zeby mojej cos nakupic :p poki co stroj kaielowy I kapcie antyposlizgowe bo sezon zaraz :D
    Kurcze obserwowałam właśnie przeceny ale z tych dla dziewczynek zostało tylko 74 rozm

ckai9n73kv974yz0.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Kurcze obserwowałam właśnie przeceny ale z tych dla dziewczynek zostało tylko 74 rozm
    A te niby chlopiece sa glownie biale, wiec mysle, ze spokojnie mozna dziewczynke ubrac ;) tym bardziej, ze to takie ubranko "codziennego uzytku", ktore sie bardzo czesto pierze/zmienia. W gosci mozna wystroic w roz :D

madlene88 lubi tę wiadomość

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    A te niby chlopiece sa glownie biale, wiec mysle, ze spokojnie mozna dziewczynke ubrac ;) tym bardziej, ze to takie ubranko "codziennego uzytku", ktore sie bardzo czesto pierze/zmienia. W gosci mozna wystroic w roz :D
    Wiem kochana ale z każdego koloru jest rozrzutnik 50 a później 74 :)

ckai9n73kv974yz0.png
  • lovka Znajoma

Wysłany: 25 maja 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy rozglądacie się już za wózkami? Które Was najbardziej przekonują? Czy któraś przy poprzednich dzieciach miała może mutsy?

m3dpuls.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    hmm dziwne ja pasztet jem :Dbzjadlam na sniadanie wlasnie :)

Ej ja też ostatnio miałam ogromną ochotę na pasztet, chociaż czytałam, że podobno nie poleca się w ciąży. Raz nie wciąż, a jak smakuje ze świeżym pomidorkiem z targu! Mniaaami :-D

Też jestem takim niskociśnieniowcem. Bywa 95/50 ale standardowo to górne nie przekracza 120, zazwyczaj ok 110 a dolne w granicach 50-70. Także mała mrożona kawka w ciepłe dni może wejść na masę :-)

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
‹‹ 780 781 782 783 784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ