Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
500 g piersi z kaczki że skóra
250 g wątróbki z kurczaka
250 g boczku wędzonego surowego
2 cebule
2 jajka
Majeranek, sól, pieprz
Bułka tarta do wysypania korytka.
Mięso, boczek, wątróbke i cebulę kroimy i smażymy na oleju (najlepiej wszystko osobno) jak wystygnie to mielimy w maszynce do mięsa. Mieszamy, doprawiamy do smaku dodajemy surowe jaja i wyrabiamy jak ciasto. Ja dodaje garść orzechów włoskich pokrojonych i garść żurawiny. Przekładamy do korytka wysypanego bułką. Pieczemy w 160 st z teromobiegiem przez ok 45 min. Wyjmujemy z korytka dopiero jak wystygnie.
Smacznegoaaniluap, Caro, patulla, monaJa, Bella_Bella, Dziobuś lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja dziś, co do pasztetu to akurat jedna z niektórych potraw, których nie lubię od małego i tak pozostało
Ja właśnie u mamy, zrobiłam gołąbki pierwszy raz
i jeszcze młoda kapustę zrobiłysmy, także będzie co jeść
Mam wrażenie, że mi brzuch zmalał
Za tydzień wizyta, to na spokojnie
Miłego dnia
-
Caro wrote:Ej ja też ostatnio miałam ogromną ochotę na pasztet, chociaż czytałam, że podobno nie poleca się w ciąży. Raz nie wciąż, a jak smakuje ze świeżym pomidorkiem z targu! Mniaaami
Też jestem takim niskociśnieniowcem. Bywa 95/50 ale standardowo to górne nie przekracza 120, zazwyczaj ok 110 a dolne w granicach 50-70. Także mała mrożona kawka w ciepłe dni może wejść na masęczasem nawet parowki jem ale te z szynki co sa niby
dzis i pasztet wszedl i parowka haha.
co do cisnienia u mnie roznke. ostatnio przed wizyta zle bo ok 140/10wahalo sie jedno i drugie +/- 10.i tylko w gore skakalo
-
dżdżownica wrote:500 g piersi z kaczki że skóra
2 cebule
2 jajka
Majeranek, sól, pieprz
Mięso, boczek, wątróbke i cebulę kroimy i smażymy na oleju (najlepiej wszystko osobno) jak wystygnie to mielimy w maszynce do mięsa. Mieszamy, doprawiamy do smaku dodajemy surowe jaja i wyrabiamy jak ciasto. Ja dodaje garść orzechów włoskich pokrojonych i garść żurawiny. Przekładamy do korytka wysypanego bułką. Pieczemy w 160 st z teromobiegiem przez ok 45 min. Wyjmujemy z korytka dopiero jak wystygnie.
Smacznego
Brzmi cudownie!dżdżownica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Zastanawiam się czy któraś z was planuje orządzić "baby shower"? A jeśli tak to w jakim czasie planujecie? Ja myślałam zrobić pod koniec sierpnia i wydaje mi sie, że to ok czas, we wrześniu już wszystko trzeba mieć w miarę ogarnięte a październik to już będzie siedzenie na torbie szpitalnej;p Myślałam do tego czasu też zrobić listę rzeczy potrzebnych nam do wyprawki tak by każdy mógł kupić coś co nam się po prostu przyda;)
Ma któraś z was takie plany?dżdżownica, MałaMi88 lubią tę wiadomość
-
25.05(czwartek) Natikka123 (połówkowe)
26.05(piątek) dżdżownica (połówkowe), Gabisonka, Dziobuś (połówkowe)
27.05(sobota) Kawuniaa (połówkowe)
29.05(poniedziałek) kiti (połówkowe), KaroLove (połówkowe), mimi87 (połówkowe), mimoza (połówkowe), monaJa
30.05(wtorek) Caro, Karolina1309 (połówkowe), PazdziernikowaMama (połówkowe)
31.05(środa) smeg (połówkowe), Bella_Bella, KasiaHaBe, Asiaa91, JustNatalie (połówkowe)
01.06(czwartek) nadziejastru, Ripley24 (połówkowe)
02.06(piątek) patulla, Treselle (połówkowe), krisi (połówkowe)
03.06(sobota) 0202oliwcia
05.06(poniedziałek) Anulka87 (połówkowe), KaroLove, E_w_c_i_a (połówkowe), Nieśmiała (połówkowe)
06.06(wtorek) Agnesqe (połówkowe), zuzanna (połówkowe), AlicjaaA (połówkowe), Gabisonka (połówkowe), Veira (połówkowe)
07.06(środa) Agnesqe, E_w_c_i_a, almaanies, MałaMi88 (połówkowe)
08.06(czwartek) aaniluap (połówkowe), KasiaHeBe (połówkowe), Anuśka19 (połówkowe)
09.06(piątek) Nieśmiała, Ripley24
10.06(sobota) Myszaq (połówkowe)
12.06(poniedziałek) Bella_Bella (połówkowe), pola89 (połówkowe), Myszaq
13.06(wtorek) Caro (połówkowe), czakajacanacud1 (połówkowe)
14.06(środa) aaniluap
21.06(środa) Barbie24, aaniluap
22.06(czwartek) A może by..., Veira
27.06(wtorek) BurzaHormonów
12.07(środa) aaniluap
Ps. W końcu internet działa mi "normalnie" i mogę na kompie edytować listęMałaMi88 lubi tę wiadomość
-
Agnesqe wrote:Hej dziewczyny
Zastanawiam się czy któraś z was planuje orządzić "baby shower"? A jeśli tak to w jakim czasie planujecie? Ja myślałam zrobić pod koniec sierpnia i wydaje mi sie, że to ok czas, we wrześniu już wszystko trzeba mieć w miarę ogarnięte a październik to już będzie siedzenie na torbie szpitalnej;p Myślałam do tego czasu też zrobić listę rzeczy potrzebnych nam do wyprawki tak by każdy mógł kupić coś co nam się po prostu przyda;)
Ma któraś z was takie plany?
Ja planuje zrobićnie miałam wieczoru panieńskiego to baby shower napewno chce
-
dżdżownica wrote:500 g piersi z kaczki że skóra
2 cebule
2 jajka
Majeranek, sól, pieprz
Smacznego
ślinka cieknie! -
Ja też nie robię nic takiego. Na pierwsza wizytę u malenstwa zwykle daje się jakiś ciuszek, czy zabawkę. A chrzciny to my robimy tylko dla najbliższej rodziny: dziadkowie (nasi rodzice) i rodzeństwo nasze. I chrzestni oczywiście.
Nie umialabym powiedzieć komuś kup mi to, a Ty to itd. Ale to tylko moje zdanieWiem, że jest coś takiego i że jest co raz popularniejsze w Pl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 15:32
-
Ja byłam w tym roku u przyjaciółki i było fajne babskie spotkanie, zlozylysmy się w kilka po 50zl,kupilysmy Szumimisia i mate do zabaw, z której się potem basenik robi
Ja już powiedziałam, żeby nie kupować ubranek bo mam rodzinie i koleżankomW pracy tez zawsze pytają co kupić zeby sie przydało
-
Ja miałam wczoraj babyshower z pracy
Trochę wcześnie, ale organizatorką była koleżanka z filii w USA, a oni przyjeżdzają do nas raz na pół roku
Były zabawy trochę jak na lajtowym panieńskim, dostałam Szumisia i parę ciuszków
I taki zestaw do odbicia stópek dziecka w gipsie
Byłyśmy w knajpie, więc było tez dobre jedzenie i ciasto
Bardzo miła impreza, sama muszę kiedyś zorganizować jakiejś koleżance
dżdżownica, nadziejastru, patulla, Agnesqe, Dziobuś, MałaMi88, madlene88, Anuśka19 lubią tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
patulla wrote:Ja też nie robię nic takiego. Na pierwsza wizytę u malenstwa zwykle daje się jakiś ciuszek, czy zabawkę. A chrzciny to my robimy tylko dla najbliższej rodziny: dziadkowie (nasi rodzice) i rodzeństwo nasze. I chrzestni oczywiście.
Ja tez bym najchętniej zorganizowała kameralne chrzciny, ale u mnie tak sie przyjęło, jakbym kogoś nie zaprosiła to bałabym się, ze się poczuje urażony. Po ciuchu liczę, ze sporo osób zrezygnuje, mieszkamy na Śląsku a rodzinę i przyjaciół mam z centralnej Pl, no i raczej nie będziemy robić wielkiej imprezy, tylko obiadek w jakiejś knajpie.patulla lubi tę wiadomość