Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:
    No to zasypię was fotkami ;-)

Kosz Mojżesza (bujaki puki co nie złożone, będą takie jak na fotce z kartonika), rożek z uszkami- moje dzieło (na zewnątrz gładkie minky perłowe, w środku bawełna jasny róż i wypustka ciemniejszy róż), na końcu śpiworek do kosza/fotelika/wózka zamówiony z wybranych przeze mnie materiałów (różowy w zajączki to dzianinka dresowa i szare gładkie minky)

2dc841fb1656aba0m.jpg

70da114985b9028em.jpg

9fddb6c2e45eb4e8m.jpg

d428dc133c552af4m.jpg

e6b5bb07e44f610bm.jpg

ad0aa875bc318f50m.jpg

39919a7213faf61am.jpg

aca7113aafe9b8ddm.jpg

Piękne! Bajka! Sliczny ten rożek! Zazdroszczę talentu. Żałuję, że nie kupiony bo sama bym taki zamówiła :)

AlicjaaA lubi tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Piękne! Bajka! Sliczny ten rożek! Zazdroszczę talentu. Żałuję, że nie kupiony bo sama bym taki zamówiła :)

Dziekuję :-) Rożek taki (podobny, tylko z białym gładkim minky) jest do kupienia na fb (jeśli będziesz chciała to podam co to za sklep), bo mi się bardzo spodobał właśnie na fb, ale był drogi- normalnie 149 zł, a w promocji 119 zł, dlatego na wzór tego sklepowego uszyłam podobny, koszty wyszły mi o wieeele mniejsze bo tylko kwestia materiału.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa25 wrote:
    Niech da Ci skierowanie na cc i wtedy wszędzie będą musieli Ci ja wykonać. A to będzie pierwsze cc? Pierwszy poród sn?

Wiele się słyszy, że nawet jak się ma skierowanie to nie muszą tego brać pod uwagę.A ja nie mam szczególnych wskazań do cesarki, mam tylko traumę po pierwszym porodzie sn i teraz wiem, że chcę tylko cc.

• czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie wczoraj naczytalam o dolegliwosciscj ciazowych albo jak hemoroidy wychodza przy parciu ze mi sie wszysykiego odechcialo...jak ja nieswiadoma i je mam? wyjda mi to jak mnie natna albo jak pekne razem z tym czyms? no masakra...nawet myslec nie chce :((

6sutskjolve431gm.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 może lepiej nie czytaj? Ja miałam problem z hemoroidami pod koniec ciąży i zdecydowanie wiedziałam, że je mam. Urodziłam sn dwa razy, dwa razy byłam nacieta, ale nie wpadłam na to, że hemorodiy mogą pękać czy coś tam. To musi być na prawdę poważne schorzenie i przewlekła sprawa, a hemoroidy "ciążowe" to trochę inna bajka, po porodzie one "znikają" i tyle, kiedyś na State lata mogą wyjść, ale to dość częste schorzenie.

Czasami ktoś idzie wyrwać ząb i ma zmasakrowane pół twarzy, więc może lepiej nie leczyć zębów? Nie można załadać najgorszego scenariusza. Większość rodzi bez komplikacji, tak samo jak grypę większość przechodzi bez komplikacji.

BurzaHormonów lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Dzisiaj wizyta! Już się nie mogę doczekać:) Jestem taka ciekawa co u tej malutkiej kruszynki, ile urosła i jaka jest piękna:) Mamusia to już świata poza nią nie widzi :)

almaanies, Gabisonka, madlene88, Dziobuś, MałaMi88, kiti lubią tę wiadomość

Wysłany: 5 lipca 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    czekajacanacud1 może lepiej nie czytaj? Ja miałam problem z hemoroidami pod koniec ciąży i zdecydowanie wiedziałam, że je mam. Urodziłam sn dwa razy, dwa razy byłam nacieta, ale nie wpadłam na to, że hemorodiy mogą pękać czy coś tam. To musi być na prawdę poważne schorzenie i przewlekła sprawa, a hemoroidy "ciążowe" to trochę inna bajka, po porodzie one "znikają" i tyle, kiedyś na State lata mogą wyjść, ale to dość częste schorzenie.

Czasami ktoś idzie wyrwać ząb i ma zmasakrowane pół twarzy, więc może lepiej nie leczyć zębów? Nie można załadać najgorszego scenariusza. Większość rodzi bez komplikacji, tak samo jak grypę większość przechodzi bez komplikacji.
    ja to sie boje ze mnie natna albo pekne razem z tym dziadostwem a wiadomo ze od jednej do drugiej "dziury" nie ma za wielkiem odleglosci... sorry za tak bezposredni opis

6sutskjolve431gm.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    ja to sie boje ze mnie natna albo pekne razem z tym dziadostwem a wiadomo ze od jednej do drugiej "dziury" nie ma za wielkiem odleglosci... sorry za tak bezposredni opis
    Osobiście nie znam nikogo w takiej sytuacji, więc nie czytając Internetu nie wiedziałabym, że tak można. A samo nacięcie, czy pęknięcie jest dość często spotykane.
    Jeżeli ktoś ma takie mega hemoroidy to zapewne nie może rodzic sn.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an-NajbliFc5FbcszeF20wizyty-000000ffffffxxxxxx17032-1-0-200-green007.gif

05.07(środa) Agnesqe, almaanies, E_w_c_i_a, aaniluap, cheysula

06.07(czwartek) czekajacanacud1
    10.07(poniedziałek) monaJa
    11.07(wtorek) Mika2009
    12.07(środa) aaniluap, Natikka123
    13.07(czwartek) Nieśmiała, Anulka87
    14.07(piątek) nadziejastru, pola89. KasiaHaBe
    18.07(wtorek) Caro, India26
    19.07(środa) Dziobuś, Pampcia
    20.07(czwartek) Anuśka19, Gabisonka
    21.07(piątek) Barbie24. patulla, dżdżownica
    25.07(wtorek) BurzaHormonów, kiti (IIIgenetyczne), AlicjaaA
    26.07(środa) Anulka87, Asiaa91 (IIIgenetyczne), Bella_Bella, KasiaHaBe
    31.07(poniedziałek) 0202oliwcia (IIIgenetyczne)
    01.08(wtorek) Caro, KaroLove (IIIgenetyczne), zuzanna
    07.08(poniedziałek) pola89 (IIIgenetyczne)
    09.08(środa) aaniluap
    01.08(wtorek) KaroLove (IIIgenetyczne)
    16.08(środa) aaniluap (IIIgenetyczne), dżdżownica (IIIgenetyczne)
    17.08(czwartek) KasiaHaBe (IIIgenetyczne)
    22.08(wtorek) Agnesqe (IIIgenetyczne)
    06.09(środa) aaniluap
    27.09(środa) aaniluap
    18.10(środa) aaniluap

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczynam 26 tc . I chyba włącza mi się powoli "syndrom wicia gniazda" :D Najchętniej to już bym wszystko przygotowała, poprała, ciągle bym w szafach grzebała :D

almaanies, madlene88, Treselle lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Osobiście nie znam nikogo w takiej sytuacji, więc nie czytając Internetu nie wiedziałabym, że tak można. A samo nacięcie, czy pęknięcie jest dość często spotykane.
    Jeżeli ktoś ma takie mega hemoroidy to zapewne nie może rodzic sn.
    jeju nie wiem ale jak czytam albo widze filmiki z porodu to chyba rady nie dam. masakra.

6sutskjolve431gm.png
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) ja juz odebrałam swoje wyniki :)
    Na czczo- 79
    Po 1h- 171
    Po 2h- 139
    Co uważacie o takich wynikach? Jest dobrze, jeśli mieści się w normie?
    I mam pytanie dotyczące wyników Tsh, czy 1,86 to dobry wynik? :)

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Dzisiaj wizyta, już się nie mogę doczekać 17 ;)
    Miałam dziś okropne koszmary, nawet nie chce o nich myśleć...
    Mam dziś sporo sprzątanie, remont nadal trwa, mam już tego dość, jestem wymęczona... ale pocieszam się, że jeszcze chwilę i będzie pięknie. Muszę jakoś to znieść.
    Miłego dnia!

eikt9n733qx6yvg8.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    jeju nie wiem ale jak czytam albo widze filmiki z porodu to chyba rady nie dam. masakra.
    Dasz radę :) Jedno jest pewno, dziecko urodzić się musi ;) Nie oglądaj, bo to tylko nie potrzebny stres ;) Najlepeij zapytaj mamy/ siostry, jak było u nich, czy łatwo, czy ciężko, to u Ciebie może być podobnie, oczywiście nie musi, ale to zdecydowanie bardziej wiarygodne źródło niż Internet ;)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabisonka wrote:
    Witajcie dziewczyny :) ja juz odebrałam swoje wyniki :)
    Na czczo- 79
    Po 1h- 171
    Po 2h- 139
    Co uważacie o takich wynikach? Jest dobrze, jeśli mieści się w normie?
    I mam pytanie dotyczące wyników Tsh, czy 1,86 to dobry wynik? :)
    Wyniki ok ;)

Gabisonka lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana
    U mnie noc pełna koszmarów, aż sie budzilam ze strachu... Masakra
    Dzisiaj pogoda pochmurna, wiec mam dzien sprzatania. Trzeba ogarnąć ten burdelik ;-)
    Co do internetów, ja zawsze, dosłownie zawsze ogladalam filmy z poridow, czytalam opowieści i balam się panicznie porodu. Pozniej gdy poronilam wiedziałam juz ze to nie ma sensu, ja chcę mieć perełkę i ch.j z bolem ;-)
    Od tamtej pory nie czytam, nie oglądam. Owszem czytam czasem ale "dobre porody". Dalej się boję ale wiem ze dam rade, no muszę ;-) i wydaje mi sie, ze dla mnie najgorsze będzie hakies niespodziewane zdarzenia okoloporodowe, np nie ooddzielenie sie lozyska i koniecznosc lyzeczkowania. Niby wiem Ze musi byc przy tym uśpienie, ale czasem slyszalam ze lyzeczkuja bez znieczulenia.... Takie rzeczy mnie przerazaja. Albo ze dziecko będzie za dlugo w kanale i mu sie glowka odksztalci. Nie pytajcie co mam w głowie bo nie wiem :-D pewnie za jakies 2 miesiace znow zaczne sie bac porodu jako calosci, ale narazie mam tylko takie "migawki" jak opisalam.
    No dobra, koniec wywodu, bo sie nakrecam i mi sie niedobrze juz robi na samą mysl :-D

age.png
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    A ja zaczynam 26 tc . I chyba włącza mi się powoli "syndrom wicia gniazda" :D Najchętniej to już bym wszystko przygotowała, poprała, ciągle bym w szafach grzebała :D
    O to ja mam identycznie, codziennie coś przekładam i zmieniam w komodzie dla małego. I coś czuję, że na dniach zrobię to pierwsze pranie w normalnym proszku, żeby móc to znowu tak ładnie poukładać :D

patulla lubi tę wiadomość

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laseczki :) wracam po przedłużonym weekendzie u rodziców :) odpoczelam, najadlam się jak bąk i spotkałam się z koleżankami z podstawówki :)

Dzięki za info że na bebetto się dłużej czekać bo się zebralam dziś rano i zamówiłam :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d73a7dff9160.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 09:07

aaniluap, Dziobuś lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy macie ciepłe czy zimne brzuchy? Bo ja mam ciagle zimny i nie wiem czy mam jakos go ogrzewac czy grubiej sie ubierac? Czy moze to normalne?

age.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Dziewczyny a czy macie ciepłe czy zimne brzuchy? Bo ja mam ciagle zimny i nie wiem czy mam jakos go ogrzewac czy grubiej sie ubierac? Czy moze to normalne?

Ja mam ciepły cały czas :)
    Z resztą zawsze byłam zimną rybą a teraz mi zawsze ciepło :)

1JyDp2.png
‹‹ 938 939 940 941 942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ