X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobuś wrote:
    Witam się i ja. Przede wszystkim oficjalnie w 7 mcu i 3 trymestrze, ale super <3

Ja też Almaanies byłam dziś na glukozie, dopiero co wróciłam, i nie sądziłam że takie ciężkie te badanie dla mnie będzie :O samo wypicie spoko, dodałam sobie cytryny i smak mnie nie odrzucił, ale po kilkunastu minutach tak mi się słabo zrobilo, uderzenie gorąca mnie naszlo, że aż musiałam się położyć. Po godz po pobraniu znowu to samo, z tym że dodatkowo czarno przed oczami mi się zrobiło i byłam pewna że zemdleje, dlatego znowu na kozetke i tak leżalam az do ostatniego pobrania. A teraz jakaś rozedrgana jestem :/ masakra jakaś. W życiu bym się nie spodziewala, że mój twardy organizm może mieć aż tak. Miała któraś z Was tak?

A może by... Obydwie sukienki super ale też mi się w pierwszej bardziej podobasz, choć tak jak dziewczyny piszą, wszystko się pewnie rozstrzygnie w dniu imprezy :) w każdym razie w obydwu wyglądasz pięknie :)

Ściskam Was Dziewczyny :*
    Przez pomyłkę polubiłam.

Kochana, mnie po wypiciu zemdliło ale im dalej tym lepiej. Teraz w zasadzie jest w porządku, chociaż czuję się "nieswojo" jakaś taka spowolniona.

Dziewczyny kupujecie pajacyki czy raczej śpiochy? A może to i to? Wczoraj przeglądałam swoje ubranka dokładnie i naliczyłam tylko 2 sztuki pajaców. Myślałam, że więcej ich kupiłam z kolei śpiochów w rozmiarze 56 mam ok 7 sztuk i nie wiem czy tyle mi wystarczy? Resztę w rozmiarze 62.
    W większości mam body na krótki i długi rękaw, tutaj zaszalałam i w rozmiarze 56 na długi rękaw mam chyba 15 sztuk, na krótki tyle samo, nie wiem po co tyle nakupowałam, bez sensu. Przecież muszę do tego mieć jakieś pajace albo pół śpiochy.

eikt9n733qx6yvg8.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie jak to jest z tym pieczywem przy cukrzycy? Białego to nie jem już x lat, ale np. sprawdzałam teraz różnice miedzy sniadaniem z Wasa, a razowym z żurawiną i nie ma różnicy zbytniej, 111 po Wasie, 120 po razowym... wszelkie inne posiłki, bez pieczywa, bo ja jem na śniadanie tylko, są miedzy 73,a 90... Jaki wypróbować chleb? Nie wiem co mam tu jeszcze robić wielkiego z ta dietą... nawet kotlet w panierce smażony na tłuszczu wczoraj u taty i cukier 73 po 1h.

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies ja mam znowu więcej pajacyków niż śpiochów, na 56 mam tylko 2x śpiochy i 2x półśpiochy a tak to 10 pajacyków, body krótkie i długie :) Ja jakoś na zakupach praktycznie nie mogłam trafić na śpiochy standardowe, stąd pewnie u mnie mniejsza ich ilość :)

a dziewczyny w tym okresie jesienno-zimowym jak ubierać niemowlaki do spania w nocy? Kupujecie piżamki? Bo ja jeszcze nie inwestowałam jakoś w to, mam tylko 1 z lidla na 56 rozmiar, ale z krótkimi rekawkami... wiec nie wiem czy to nie za zimno? A no i jeszcze jak chce tez otulać małego w bambusowej pieluszce, to wtedy wystarczy ten króki rękawek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2017, 11:20

almaanies lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey :)
    Łącze się z wami w bólu glukozowym, też jestem po. JA też bez problemu duszkiem wypiłam, ale po 10 minutach też zaczęłam się źle czuć. Nawet nie byłam w stanie książki czytać, bo jak opuszczałam głowę, to mi się pogarszało. Po godzinie już lepiej, ale 20 min przed końcem, tak mi się mdło zrobiło, że się bałam, że zwymiotuję. Dobrze, że to już za mną. Właśnie omlet zjadłam i czekam kiedy się wreszcie normalnie poczuję.
    Jeszcze zaraz po badaniach dowlekłam się jakoś do Lidla po pościel, bo się bałam, że później już nie będzie i chyba za dużo rzeczy kupiłam, bo myślałam, że nie dojdę na mieszkanie.

Co do prezentu, to też radziłabym kupić coś związanego z zainteresowaniem. Ja mojej kuzynce zamówiłam ostatnio piasek kinetyczny, bo Młoda uwielbia się bawić w piasku, a w ziemie nie może. Ostatecznie go nie dostała, bo mi nagle napisali, że jednak nie mają i nie wyślą i musiałam szybko improwizować z prezentem.
    Ja dziękuję za porady jak ostatnio pytałam o prezent na roczek. Kupiłam skoczka i podobno mała lubi na nim posiedzieć i do tego jeszcze takiego chomiczka, który powtarza śmiesznym głosikiem co się do niego mówi.

Jeśli chodzi o teściową, to mnie moja ostatnio rozwaliła, jak powiedziała, że ona całą ciąże nie czuła ruchów dziecka(?!), a jak usłyszała, że ja co chwilę czuję, to stwierdziła, że to nienormalne i pewnie mam za mało wód i powinnam iść do lekarza.

MałaMi88 lubi tę wiadomość

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też byłam rano po pościel w lidlu :D
    Kupilam błękitną w jasne kwiaty :)
    I jestem naprawdę pozytywnie zaskoczona bo zrobili toaletę z przewijakiem i nawet są pieluszki za darmo w różnych rozmiarach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2017, 11:50

nadziejastru, mimoza lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wózek husky od 6m. Jak macie pytania to pytać.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ostatnio Wam zachwalałam profil na FB "Drewutnia - tworzone z pasją".
    O właśnie przyszły moje klocuszki i półki :-D :-D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/08e32a992d01.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e49acaf68ce.jpg

nadziejastru, Zielona_konczynka, dżdżownica, almaanies, Pampcia, Barbie24, Dziobuś, A może by..., natty85, pola89, kiti, 0202oliwcia, India26 lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Dziewczyny ostatnio Wam zachwalałam profil na FB "Drewutnia - tworzone z pasją".
    O właśnie przyszły moje klocuszki i półki :-D :-D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/08e32a992d01.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e49acaf68ce.jpg
    Caro piękne :) A co to masz za lampkę misia? Widziałam podobne na alliekspresie.. Czy to z tamtąd?

Caro lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krisi wrote:
    Dziewczyny mam wózek husky od 6m. Jak macie pytania to pytać.
    Ale husky z baby design?

ckai9n73kv974yz0.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    almaanies ja mam znowu więcej pajacyków niż śpiochów, na 56 mam tylko 2x śpiochy i 2x półśpiochy a tak to 10 pajacyków, body krótkie i długie :) Ja jakoś na zakupach praktycznie nie mogłam trafić na śpiochy standardowe, stąd pewnie u mnie mniejsza ich ilość :)

a dziewczyny w tym okresie jesienno-zimowym jak ubierać niemowlaki do spania w nocy? Kupujecie piżamki? Bo ja jeszcze nie inwestowałam jakoś w to, mam tylko 1 z lidla na 56 rozmiar, ale z krótkimi rekawkami... wiec nie wiem czy to nie za zimno? A no i jeszcze jak chce tez otulać małego w bambusowej pieluszce, to wtedy wystarczy ten króki rękawek?

Ja myślę, że do spania właśnie pajace się idealnie nadają.

Teraz dopiero widzę, że pomyliłam śpiochy z pajacami haha. Mam więcej pajacyków, śpioszków tylko 2 sztuki.

nadziejastru lubi tę wiadomość

eikt9n733qx6yvg8.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimoza wszystko o glulozie co opisalas mialam identycznie :)
    Caro pieknosci ;) ja czekam na czwartkowa wizyte i zamawiam wszystkie gadzety rozowe :D

Caro lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • jagusia_pe Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też byłam dziś na krzywej i z niecierpliwością czekam na wynik, bo a pierwszej ciąży miałam podwyższony i musiałam być na diecie, a potem powtarzałam krzywą jeszcze dwa razy (OO FUUUUUJJJJJ!!!)

• Caro Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Caro piękne :) A co to masz za lampkę misia? Widziałam podobne na alliekspresie.. Czy to z tamtąd?

Dziękuję:*
    Lampkę kupiłam na www.tenderandcute.com :-)

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i jak ta pościel z lidla jakościowo?Warto się po nią wybrać?

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z Lidla kilka kompletów, mi jakość odpowiada :)

Barbie24 lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaka cena i rozmiar tych lidlowych?

6sutskjolve431gm.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najwięcej mam pajaców, i body na dlugi i krótki rękaw. Myślę, ze ilościowo ok, ale się zastanawiam czy nie za mało mam na 56 rozmiarówki. Bo najwięcej rzeczy mam na 62 i 68, jakoś się nastawiam na długie dziecko :P A co do spania to planuję kupić otulacz i zależy jak będzie gruby i wtedy albo dziecko w bodziak i do otulacza albo jeszcze w pajacyk. Bo nie wiem czy warto kupować piżamki maluszkom? Jest jakaś różnica między piżamą a pajacem?

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Słuchajcie jak to jest z tym pieczywem przy cukrzycy? Białego to nie jem już x lat, ale np. sprawdzałam teraz różnice miedzy sniadaniem z Wasa, a razowym z żurawiną i nie ma różnicy zbytniej, 111 po Wasie, 120 po razowym... wszelkie inne posiłki, bez pieczywa, bo ja jem na śniadanie tylko, są miedzy 73,a 90... Jaki wypróbować chleb? Nie wiem co mam tu jeszcze robić wielkiego z ta dietą... nawet kotlet w panierce smażony na tłuszczu wczoraj u taty i cukier 73 po 1h.

Patrzyłaś może na skład tego z razowego? Razowe razowemu nie równe i może być w składzie kiepskiej jakości. Zwróć uwagę by nie było barwione karmelem albo chyba słodem jak dobrze pamiętam :D (jak widzę na etykiecie zawsze wiem, że to to ;D). Piekarnia familijna ma tam dwa czy trzy takie chleby o dobrym składzie, ale nie wiem czy ona tylko Wrocław tak ma obłożony czy w innych miastach też.

Co do śpiochów i pajaców, to kupionych miałam więcej śpiochów bo nie mogłam znaleźć pajaców ale całe moje szczęście, że od koleżanki dostałam trochę ciuszków i tam jest najwięcej pajaców. Teraz jest trochę śmiesznie, bo jak na początku mówiłam, że nic nie mam i będę kupować to mi nikt nic nie proponował.. nagle jak już połowa 7 miesiąca to się obudzili i pytają czego mi brakuje z ciuszków.. a mnie już nic nie brakuje, bo ciuszki kupowałam wcześniej, żeby teraz mieć kasę na te większe wydatki tj. wózek właśnie czy meble. Bardziej przydatne teraz to mi jakieś akcesoria dla maluszka tj. ręczniczek kąpielowy, butelki itp. Zobaczymy jak to będzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2017, 14:49

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by skład jest podany na naturalnym zakwasie żytnim razowym, mąka żytnia razowa, mąka graham 1850, żurawina, sól, drożdże, woda. Bez polepszaczy i środków konserwujących. Nie ma tu nic o słodzie i barwieniu.

Co powinien mieć w składzie w ogóle, żeby był ok?

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja praktycznie wszystkie pościele mam z lidla. Jakość naprawdę dobra. Po wielu praniach nic się nie odkształca, kolory nie plowieja. I cena bardzo dobra, za 200×220 zapłaciłam 55 zł.
    Są też 140 i 160. A poduszki we wszystkich standard 70×80

1JyDp2.png
‹‹ 992 993 994 995 996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ