X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę wam zazdroszczę chodzenia do tej pracy 🙈 ale nawet nie chcąc być na L4 muszę na nim byc dla bezpieczeństwa swojego i dziecka 🤷 chętnie bym trochę popracowała, bo poprzednia ciąża i macierzyński to prawie 2 lata w domu. Ale jestem pielęgniarką z intensywnej terapii, więc teraz w czasie covida praca w takich warunkach w trybie dyzurowym odpada, w ogóle moim środowisku medykow każda kobieta w ciąży od pierwszych dni idzie na zwolnienie

85993e3k946gskpj.png
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży pracowałam do końca 8 miesiąca ale w tym. Może Maks do końca maja po prostu nie mam już sil i checi
    Pracy po porodzie będę szukać pewnie jak maluch skończy rok albo i później. Wiadomo na 3-4 godziny można pracowac ja ma. Kilka miesięcy ale tak po 8-10 godzin w życiu bym się po porodzie nie zdecydowała bo to najpiękniejsze dni z dziydziusiem w domu więc. Jak zadowalam jak mój syn poszedł do żłobka ja wróciłam do pracy i On cały czas chorował mama mi pomagała ja też mam pracę popołudniowa to go nie widziałam co drugi dzień bardzo tego zalowalam że tak zrobiłam w moim przypadku nie powtórzyłambym tego. Co. Innego jak praca po kilka godzin albo jak dziecko skończy Rok np ze popołudnia się spędza z nim ale właśnie po moim synu wiem że pewnych chwil niestety nie nadrobię i tego bardzo żałuję praca praca ale myślę że rodzina najważniejsza. Wiadomo jak ktoś ma. Możliwość wyrwania się na kilka h to super sprawa ale żeby tak poświęcić się jak ja dla. Pracy malucha drugi raz tego błędu bym nie popełniła. :)

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Kaarola Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Co do tygodni to ja mówię tak jak pokazuje mi aplikacja czyli teraz że jestem w 12 tygodniu. Jedynie u lekarza mówię dokładnie jak jest
    Ja licze dokladnie tak samo.
    szczesciara30 wrote:
    A z kim maleństwo zostawisz? :) nie Eddie Ci żal zostawiać malucha :)
    Z mezem albo mama. Tak jak piszesz, kazdy ma sytuacje jaka ma i kazdy bedzie wychowywal dziecko jak uwaza za stosowne.

meraja90 lubi tę wiadomość

17u9k6nlx64z75n1.png

PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
    MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
    AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%

1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
    FET 4.02.2020 ❄5.2.2 :( + encorton
    FET 7.03.2020 ❄5.3.3 :( + atosiban, encorton, embrioglue, AH
    04.2020 histeroskopia OK
    FET 11.07.2020❄❄4.3.3 :( + accofil, intralipid, encorton, AH

2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
    FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
    Sanco - czekamy na chłopca 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, czy Ty miałaś takie bóle brzucha w 10/11tc? Dobrze kojarzę? Mnie dzisiaj kluje mocno jakby w pachwinach...

• Gosia9 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluu wrote:
    Gosia, czy Ty miałaś takie bóle brzucha w 10/11tc? Dobrze kojarzę? Mnie dzisiaj kluje mocno jakby w pachwinach...
    Były bóle ale bardziej skurcze - macica się spisała. Gin stwierdził że te bóle mogły być od krwiaka.
    Ale to nie było kłucie. Kłucie mam od wczoraj jak kicham 🤷‍♀️

• Gosia9 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam w toalecie i poleciał skrzyp krwi i jest delikatne krwawienie. Położyłam się chwilę ale jak nie minie zaraz to chyba umrę na zawał 😭
    Daje sobie chwilkę na obserwację i będę dzwoniła albo pisała do mojego gin co robić. 😭

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, oddychaj, nie denerwuj się, zadzeon do gina i opowiedz o sytuacji. Teraz mogłaby być mniej więcej miesiączka? A może przez to, że macica się rozciąga coś się uszkodziło. Gdybam, ale wierzę,że wszystko jest ok, niedawno byłaś u lekarza i było w porządku z maluchem.

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże to jakaś seria... czy te ciąże nie mogą być spokojne?

Gosia9 lubi tę wiadomość

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9 wrote:
    Dziewczyny byłam w toalecie i poleciał skrzyp krwi i jest delikatne krwawienie. Położyłam się chwilę ale jak nie minie zaraz to chyba umrę na zawał 😭
    Daje sobie chwilkę na obserwację i będę dzwoniła albo pisała do mojego gin co robić. 😭
    Będzie dobrze, na wizycie było wszystko ok, trzymaj się

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie do końca ufam tej gin u której byłam. Nie widziała krwiaka. Sprzęt ma kiepski i humor też dziś miała kiepski.
    Z tego krwiaka co był lekarz mówił że nie powinno być krwawienia ewentualnie bardzo delikatne i brązowe. A tu skrzep i czerwona krew. Muszę się chwilę z tym przespać i się uspokoić 😔

• Moni* Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojedź na IP nie czekaj

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz na szczęście odpisał
    "Wypoczynek, Duphaston 3x1, No-spa 3x1 i Magne B6 Max 2x1. Spokojnie..."
    Krwawienie ustało i narazie się nie powtórzył. Mam nadzieję że to było jednorazowe i się więcej nie powtórzy 😔

Filcek lubi tę wiadomość

• Moni* Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się wiem co czujesz krwawilam 4 razy w sobotę był ostatni raz. Staraj się nie denerwować i odpoczywaj bierz rutinoscorbin to zamyka pęknięte naczyńka

Gosia9 lubi tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Trzymaj się wiem co czujesz krwawilam 4 razy w sobotę był ostatni raz. Staraj się nie denerwować i odpoczywaj bierz rutinoscorbin to zamyka pęknięte naczyńka
    Dziękuję jutro kupię rutinoscorbin. Dobrze że aptekę mam piętro niżej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia trzymam kciuki! Wszystko będzie w porządku. Wysylam morze pozytywnych myśli 🙏❤

Gosia9 lubi tę wiadomość

• Hopeful Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny... trochę pobolewal mnie brzuch i nagle zaczęłam plamić... na brązowo... dzwoniłam do lekarza ale nie odbierał, wsiadłam w samochód i stwierdziłam ze pojadę do szpitala jednak w międzyczasie oddzwonił i kazał zawrócić. Przyjmie mnie jutro przed pacjentami a do tego czasu mam leżeć ... ze względu na torbiele biore duphaston i mam nadal brać.
    Jestem potwornie przerażona...

0d1y3e3kpiumvdr6.png
    Kiedy wieje silny wiatr, jedni budują mury, ja buduję wiatraki 😊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu....co to za dzień dzisiaj...jakieś przesilenie czy co?! 😳
    Hopeful jak się teraz czujesz? Może to z torbieli?

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odpoczywajcie i trzymajcie się. Trzymam za Was kciuki 🍀

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Dominika283 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluu wrote:
    Boziu....co to za dzień dzisiaj...jakieś przesilenie czy co?! 😳
    Hopeful jak się teraz czujesz? Może to z torbieli?

Popieram że chyba jakieś przesilenie - ja co prawda nie plamie, ale ból brzucha i głowy nie daje mi dzisiaj funkcjonować :(

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
    mutacja MTHFR, PAI1
    "Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."
  • Essencya Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2021, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MichaLina wrote:
    Dziewczyny ..pomóżcie bo oszaleje. Od kilku dni zasypiam i budzę się z bólem głowy. Nie jest potężny ale takie ćmienie, ociężałość całej głowy... Jakbym była niewyspana, albo spała za długo. Tylko trochę mi lepiej na spacerach.
    Nie chcę ciągle brać paracetamolu ale jestem już tym zmęczona.... Jak mogę się ulżyć? 🙄

Zastanawiam się czy to może mieć związek z ciążą. Ja przed ciążą nie mogłam brać tabletek antykoncepcyjnych bo bolała mnie od nich głowa. Po odstawieniu, wszystko wracało do normy. Nawet rezonans miałam 5 lat temu i wszystko było ok. Może to od hormonów? Wiecie, pewnie podobne przyjmowałam w postaci tabletek co teraz mi wairuja w organizmie :(
    A zaciskasz zęby lub zgrzytasz zębami w nocy (zapytaj drugiej połowy)? Mogą to być równie dobrze bóle napięciowe- takie uporczywe ćmienie po nocy może się manifestować przy zagryzaniu zębów. Odwiedź na wszelki wypadek stomatologa- jeśli hipoteza się sprawdzi, to warto pomyśleć o szynie relaksacyjnej:) Btw relaksacyjne techniki oddychania tez nie zaszkodzą ;)

Ostatni okres 8 styczeń
    Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
    Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
    Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
    8fa0709e5113317a7bafe3cef093e0a2.png[/
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ