Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam kciuki za dobre wieści dziś 🤗
U mnie wczoraj wieczorem jeszcze była czerwona krew dziś dalej są delikatne pozmienia ale już bardziej brązowe. Pomimo wszystko idę dziś wieczorem na wizytę. Nie miałam w poprzednich ciazach żadnych plamień i nie wiem co robić 😕 boję się o maleństwo. -
Jejku dziewczyny, jak wiele z nas ma takie problemy
Dziękuję za wszystkie słowa wsparcia ❤️
U mnie po wizycie plamienie ustało. Podczas wizyty było serduszko więc może nie wszystko stracone. Jak będę miała poronić, to poronię, jedyne co mogę zrobić to mieć na to olew. Brutalna prawda... coś w tym stylu usłyszałam od lekarza i może to powodować oburzenie jednak szczerze i z ręką na sercu to prawda... nie ma cudownego leku, nie da się na tym etapie zbyt wiele zrobić więc kochane moje wrzucam na luz bo prędzej wykończą mnie te nerwy niż plamienie.
I jeszcze raz podziękuję za wsparcie, jesteście niesamowite. Wybrałam chyba najlepsze ciążowe forum jakie mogłam
Życzę Wam dużo spokoju i absolutnego braku komplikacjibaljov., Gosia9, Miluu, Kalina32 lubią tę wiadomość
-
Ja w poprzedniej ciąży nic a nic nie plamilam i świetnie się czułam i nie skończyło się dobrze. Wychodzi na to, że brak plamień i super samopoczucie u mnie niczego nie gwarantuje. W tej ciąży plamiłam przez 5 dni dwa tygodnie temu i miałam odrzut od jedzenia, ktorego wtedy nie miałam. Jak będzie tym razem to się okaże.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 12:19
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
baljov. wrote:Ja w poprzedniej ciąży nic a nic nie plamilam i świetnie się czułam i nie skończyło się dobrze. Wychodzi na to, że brak plamień i super samopoczucie u mnie niczego nie gwarantuje. W tej ciąży plamiłam przez 5 dni dwa tygodnie temu i miałam odrzut od jedzenia, ktorego wtedy nie miałam. Jak będzie tym razem to się okaże.
Uspokoiłam się i przesyłam Wam trochę mojego spokoju 😘baljov. lubi tę wiadomość
-
Gosia9 wrote:Trzymam kciuki za dobre wieści dziś 🤗
U mnie wczoraj wieczorem jeszcze była czerwona krew dziś dalej są delikatne pozmienia ale już bardziej brązowe. Pomimo wszystko idę dziś wieczorem na wizytę. Nie miałam w poprzednich ciazach żadnych plamień i nie wiem co robić 😕 boję się o maleństwo.
no u mnie plamienie trwa juz 3 tydzień - więc chyba jestem rekordzistką
przeszłam przez wszystkie możliwe kolory: od żywej krwi, przez różowawe, brunatne, beżowe aż po brązowe, samo, ze śluzem, ze skrzepami, cienkie żyłki etc. Z dzieciakami wszystko ok - więc przestałam na to już zwracać uwagę. Bo bym oszalała ale ja nie jestem dobrym przykładem - nie ogarniam nawet w którym tygodniu jestem
-
shadee wrote:no u mnie plamienie trwa juz 3 tydzień - więc chyba jestem rekordzistką
przeszłam przez wszystkie możliwe kolory: od żywej krwi, przez różowawe, brunatne, beżowe aż po brązowe, samo, ze śluzem, ze skrzepami, cienkie żyłki etc. Z dzieciakami wszystko ok - więc przestałam na to już zwracać uwagę. Bo bym oszalała ale ja nie jestem dobrym przykładem - nie ogarniam nawet w którym tygodniu jestem -
meraja90 wrote:Ja na ostatnim usg (to było 9+4) 30min przed wizyta zjadłam kinderka, wizyta opóźniła się dodatkowe 20min, i na usg maluszek się fajnie ruszał 😊
Ok też sobie około godzinę przed zjem jakiegoś cukiereczka 😄 mam nadzieję że dziś już nie będzie miało focha i da się zmierzyć dokładnie 😄meraja90 lubi tę wiadomość
-
No ja sobie zjadlam obiad na godzine przed wizyta ale wizyta sie przesunela o pol godz ale dzidzia sobie wesoło majtała łapkami do gory nogami 😄 ma 3.55 cm i seruszko 161 uderzen. Z usg wychodzi 3 dni do przodu. Hihi paróweczka 😂
Angelka93, mf82, meraja90, baljov., Kalina32, natnatss, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
FET 4.02.2020 ❄5.2.2 + encorton
FET 7.03.2020 ❄5.3.3 + atosiban, encorton, embrioglue, AH
04.2020 histeroskopia OK
FET 11.07.2020❄❄4.3.3 + accofil, intralipid, encorton, AH
2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
Sanco - czekamy na chłopca 💙 -
Hej jestem po wizycie lekarz mnie uspokoił. Krwiak się oczyścił i pokazywał mi w którym miejscu był jeszcze parę dni może być brązowawe plamoenie. Duphaston mam wypisane jeszcze jedno opakowanie i już powinno być dobrze. Z dzieciątkiem wszystko dobrze. Z niektórych parametrów usg termin wychodzi nawet na 24.09 😄. Przezierność karkowa prawidłowa kość nosowa jest. Zrobił pomiary główki kości udowej maleństwo ma już 63g. W trakcie usg miało czkawkę a później wyglądało jak by ssało palca a może chciało pomachać do mamusi. Posluchalam bicia serduszka i jestem już dużo spokojniejsza. Prawdopodobnie czekamy na córeczkę ale potwierdzimy to ok 18 tygodnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 19:54
Kacha_88, Angelka93, baljov., Essencya, Mag91, mf82, szczesciara30, natnatss, Kalina32, Mlodamezatka, Kaarola, Sof92, shadee lubią tę wiadomość
-
Gosia9 wrote:Hej jestem po wizycie lekarz mnie uspokoił. Krwiak się oczyścił i pokazywał mi w którym miejscu był jeszcze parę dni może być brązowawe plamoenie. Duphaston mam wypisane jeszcze jedno opakowanie i już powinno być dobrze. Z dzieciątkiem wszystko dobrze. Z niektórych parametrów usg termin wychodzi nawet na 24.09 😄. Przezierność karkowa prawidłowa kość nosowa jest. Zrobił pomiary główki kości udowej maleństwo ma już 63g. W trakcie usg miało czkawkę a później wyglądało jak by ssało palca a może chciało pomachać do mamusi. Posluchalam bicia serduszka i jestem już dużo spokojniejsza. Prawdopodobnie czekamy na córeczkę ale potwierdzimy to ok 18 tygodnia.
No to super, że się wszystko wyjaśniło -
Gosia9 wrote:Hej jestem po wizycie lekarz mnie uspokoił. Krwiak się oczyścił i pokazywał mi w którym miejscu był jeszcze parę dni może być brązowawe plamoenie. Duphaston mam wypisane jeszcze jedno opakowanie i już powinno być dobrze. Z dzieciątkiem wszystko dobrze. Z niektórych parametrów usg termin wychodzi nawet na 24.09 😄. Przezierność karkowa prawidłowa kość nosowa jest. Zrobił pomiary główki kości udowej maleństwo ma już 63g. W trakcie usg miało czkawkę a później wyglądało jak by ssało palca a może chciało pomachać do mamusi. Posluchalam bicia serduszka i jestem już dużo spokojniejsza. Prawdopodobnie czekamy na córeczkę ale potwierdzimy to ok 18 tygodnia.
Moni, Gosia, Shadee kurcze tyle stresu się najadlyscie... ja nie mam wlasnie żadnego krwiaka i to mnie martwi.. dodatkowo brałam juz duphaston 2x1 i teraz mam zwiększone do 2x 2. No ale z maluchem póki co ok, serduszko nadal bije miarowo więc trzeba się chyba po prostu uzbroić w cierpliwość.
-
nick nieaktualnyGosia9 wrote:Hej jestem po wizycie lekarz mnie uspokoił. Krwiak się oczyścił i pokazywał mi w którym miejscu był jeszcze parę dni może być brązowawe plamoenie. Duphaston mam wypisane jeszcze jedno opakowanie i już powinno być dobrze. Z dzieciątkiem wszystko dobrze. Z niektórych parametrów usg termin wychodzi nawet na 24.09 😄. Przezierność karkowa prawidłowa kość nosowa jest. Zrobił pomiary główki kości udowej maleństwo ma już 63g. W trakcie usg miało czkawkę a później wyglądało jak by ssało palca a może chciało pomachać do mamusi. Posluchalam bicia serduszka i jestem już dużo spokojniejsza. Prawdopodobnie czekamy na córeczkę ale potwierdzimy to ok 18 tygodnia.
-
Miluu wrote:Gosia tak się cieszę! Wspaniale! ❤ u mnie to plamienie i klucie na razie tez sie uspokoiło, będę wdzięczna za wszystkie dobre myśli dla nas 🙏❤ jeszcze tylko parę dni do prenatalnych. Odliczamy 🙏
Strasznie się bałam dzisiejszej wizyty. Ale wierzę w to że u Ciebie też będą same pozytywne wiadomości. Już wystarczy nam tych stresów. Ściskam mocno ❤
Moni* wrote:Czy już kupilyscie ciążowe ciuchy? Jak tak to gdzie? Ja na razie z H&m dresy i t-shirty
Ja kupiłam spodnie ciążowe w Lidlu na przecenia 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 20:38
Miluu lubi tę wiadomość