X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dobre wieści dziś 🤗
    U mnie wczoraj wieczorem jeszcze była czerwona krew dziś dalej są delikatne pozmienia ale już bardziej brązowe. Pomimo wszystko idę dziś wieczorem na wizytę. Nie miałam w poprzednich ciazach żadnych plamień i nie wiem co robić 😕 boję się o maleństwo.

• Hopeful Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny, jak wiele z nas ma takie problemy :(
    Dziękuję za wszystkie słowa wsparcia ❤️
    U mnie po wizycie plamienie ustało. Podczas wizyty było serduszko więc może nie wszystko stracone. Jak będę miała poronić, to poronię, jedyne co mogę zrobić to mieć na to olew. Brutalna prawda... coś w tym stylu usłyszałam od lekarza i może to powodować oburzenie jednak szczerze i z ręką na sercu to prawda... nie ma cudownego leku, nie da się na tym etapie zbyt wiele zrobić więc kochane moje wrzucam na luz bo prędzej wykończą mnie te nerwy niż plamienie.
    I jeszcze raz podziękuję za wsparcie, jesteście niesamowite. Wybrałam chyba najlepsze ciążowe forum jakie mogłam :)
    Życzę Wam dużo spokoju i absolutnego braku komplikacji :)

baljov., Gosia9, Miluu, Kalina32 lubią tę wiadomość

0d1y3e3kpiumvdr6.png
    Kiedy wieje silny wiatr, jedni budują mury, ja buduję wiatraki 😊
  • baljov. Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży nic a nic nie plamilam i świetnie się czułam i nie skończyło się dobrze. Wychodzi na to, że brak plamień i super samopoczucie u mnie niczego nie gwarantuje. W tej ciąży plamiłam przez 5 dni dwa tygodnie temu i miałam odrzut od jedzenia, ktorego wtedy nie miałam. Jak będzie tym razem to się okaże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 12:19

km5svcqguj0gttnw.png
    41 lat
    09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
    V Leiden hetero
    styczeń 2018 - cb
    maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
    kwiecień 2020 - cb
    czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty :(
    wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
    29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
    7dpt - beta 33,8
    10dpt - beta 269,3🍀
    12dpt - beta 661,1 🍀💖
    24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
    ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10
  • Hopeful Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baljov. wrote:
    Ja w poprzedniej ciąży nic a nic nie plamilam i świetnie się czułam i nie skończyło się dobrze. Wychodzi na to, że brak plamień i super samopoczucie u mnie niczego nie gwarantuje. W tej ciąży plamiłam przez 5 dni dwa tygodnie temu i miałam odrzut od jedzenia, ktorego wtedy nie miałam. Jak będzie tym razem to się okaże.
    Hmm zobacz jak to różnie. Moja kuzynka mi napisała, że ona w poprzedniej ciąży miała tak ze nagle zaczęła plamić i tez nie było wiadomo skąd to. Leżała przez miesiac plackiem i co? Dzisiaj ma 2,5letniego synka o jest w drugiej ciazy :)
    Uspokoiłam się i przesyłam Wam trochę mojego spokoju :) 😘

baljov. lubi tę wiadomość

0d1y3e3kpiumvdr6.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9 wrote:
    Trzymam kciuki za dobre wieści dziś 🤗
    U mnie wczoraj wieczorem jeszcze była czerwona krew dziś dalej są delikatne pozmienia ale już bardziej brązowe. Pomimo wszystko idę dziś wieczorem na wizytę. Nie miałam w poprzednich ciazach żadnych plamień i nie wiem co robić 😕 boję się o maleństwo.

no u mnie plamienie trwa juz 3 tydzień - więc chyba jestem rekordzistką
    przeszłam przez wszystkie możliwe kolory: od żywej krwi, przez różowawe, brunatne, beżowe aż po brązowe, samo, ze śluzem, ze skrzepami, cienkie żyłki etc. Z dzieciakami wszystko ok - więc przestałam na to już zwracać uwagę. Bo bym oszalała :) ale ja nie jestem dobrym przykładem - nie ogarniam nawet w którym tygodniu jestem :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Moni* Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    no u mnie plamienie trwa juz 3 tydzień - więc chyba jestem rekordzistką
    przeszłam przez wszystkie możliwe kolory: od żywej krwi, przez różowawe, brunatne, beżowe aż po brązowe, samo, ze śluzem, ze skrzepami, cienkie żyłki etc. Z dzieciakami wszystko ok - więc przestałam na to już zwracać uwagę. Bo bym oszalała :) ale ja nie jestem dobrym przykładem - nie ogarniam nawet w którym tygodniu jestem :)
    To chyba razem w tym jesteśmy 🤦 bo ja plamie od 4 tyg też wszystkie kolory łącznie z tym że czasami czysto, jutro wizyta bardzo się denerwuję czy po ostatnim krwawieniu wszystko ok. Ja mam krwiak i to z niego się oczyszcza tak mówią lekarze

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • meraja90 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarola wrote:
    A wiecie ile wczesniej zjesc?
    Ja na ostatnim usg (to było 9+4) 30min przed wizyta zjadłam kinderka, wizyta opóźniła się dodatkowe 20min, i na usg maluszek się fajnie ruszał 😊

Kaarola lubi tę wiadomość

f2w3ol2a8bv3dl0p.png
    qdkkqps6kswv63wa.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meraja90 wrote:
    Ja na ostatnim usg (to było 9+4) 30min przed wizyta zjadłam kinderka, wizyta opóźniła się dodatkowe 20min, i na usg maluszek się fajnie ruszał 😊

Ok też sobie około godzinę przed zjem jakiegoś cukiereczka 😄 mam nadzieję że dziś już nie będzie miało focha i da się zmierzyć dokładnie 😄

meraja90 lubi tę wiadomość

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Kaarola Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sobie zjadlam obiad na godzine przed wizyta ale wizyta sie przesunela o pol godz ale dzidzia sobie wesoło majtała łapkami do gory nogami 😄 ma 3.55 cm i seruszko 161 uderzen. Z usg wychodzi 3 dni do przodu. Hihi paróweczka 😂

Angelka93, mf82, meraja90, baljov., Kalina32, natnatss, Mlodamezatka lubią tę wiadomość

17u9k6nlx64z75n1.png

PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
    MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
    AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%

1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
    FET 4.02.2020 ❄5.2.2 :( + encorton
    FET 7.03.2020 ❄5.3.3 :( + atosiban, encorton, embrioglue, AH
    04.2020 histeroskopia OK
    FET 11.07.2020❄❄4.3.3 :( + accofil, intralipid, encorton, AH

2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
    FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
    Sanco - czekamy na chłopca 💙
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszłam koronawirusa 3 tygodnie temu tak. Jak myślałam. Dziś robiłam badania i mi wyszło.

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem po wizycie lekarz mnie uspokoił. Krwiak się oczyścił i pokazywał mi w którym miejscu był jeszcze parę dni może być brązowawe plamoenie. Duphaston mam wypisane jeszcze jedno opakowanie i już powinno być dobrze. Z dzieciątkiem wszystko dobrze. Z niektórych parametrów usg termin wychodzi nawet na 24.09 😄. Przezierność karkowa prawidłowa kość nosowa jest. Zrobił pomiary główki kości udowej maleństwo ma już 63g. W trakcie usg miało czkawkę a później wyglądało jak by ssało palca a może chciało pomachać do mamusi. Posluchalam bicia serduszka i jestem już dużo spokojniejsza. Prawdopodobnie czekamy na córeczkę ale potwierdzimy to ok 18 tygodnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 19:54

Kacha_88, Angelka93, baljov., Essencya, Mag91, mf82, szczesciara30, natnatss, Kalina32, Mlodamezatka, Kaarola, Sof92, shadee lubią tę wiadomość

• Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie na ile dostałyście swoje L4?

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• Gosia9 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 19:53

• Filcek Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2021, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9 wrote:
    Hej jestem po wizycie lekarz mnie uspokoił. Krwiak się oczyścił i pokazywał mi w którym miejscu był jeszcze parę dni może być brązowawe plamoenie. Duphaston mam wypisane jeszcze jedno opakowanie i już powinno być dobrze. Z dzieciątkiem wszystko dobrze. Z niektórych parametrów usg termin wychodzi nawet na 24.09 😄. Przezierność karkowa prawidłowa kość nosowa jest. Zrobił pomiary główki kości udowej maleństwo ma już 63g. W trakcie usg miało czkawkę a później wyglądało jak by ssało palca a może chciało pomachać do mamusi. Posluchalam bicia serduszka i jestem już dużo spokojniejsza. Prawdopodobnie czekamy na córeczkę ale potwierdzimy to ok 18 tygodnia.

No to super, że się wszystko wyjaśniło :)

oar843r8382kexia.png
  • Hopeful Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9 wrote:
    To wspaniała wiadomość!!! :) możesz odetchnąć z ulgą :)

Moni, Gosia, Shadee kurcze tyle stresu się najadlyscie... :( ja nie mam wlasnie żadnego krwiaka i to mnie martwi.. dodatkowo brałam juz duphaston 2x1 i teraz mam zwiększone do 2x 2. No ale z maluchem póki co ok, serduszko nadal bije miarowo więc trzeba się chyba po prostu uzbroić w cierpliwość.

0d1y3e3kpiumvdr6.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizytę zobaczymy co i jak

Gosia9 lubi tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha_88 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie na ile dostałyście swoje L4?
    Ja mam od wizyty do wizyty

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9 wrote:
    Gosia tak się cieszę! Wspaniale! ❤ u mnie to plamienie i klucie na razie tez sie uspokoiło, będę wdzięczna za wszystkie dobre myśli dla nas 🙏❤ jeszcze tylko parę dni do prenatalnych. Odliczamy 🙏

• Moni* Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy już kupilyscie ciążowe ciuchy? Jak tak to gdzie? Ja na razie z H&m dresy i t-shirty

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluu wrote:
    Gosia tak się cieszę! Wspaniale! ❤ u mnie to plamienie i klucie na razie tez sie uspokoiło, będę wdzięczna za wszystkie dobre myśli dla nas 🙏❤ jeszcze tylko parę dni do prenatalnych. Odliczamy 🙏

Strasznie się bałam dzisiejszej wizyty. Ale wierzę w to że u Ciebie też będą same pozytywne wiadomości. Już wystarczy nam tych stresów. Ściskam mocno ❤

Moni* wrote:
    Czy już kupilyscie ciążowe ciuchy? Jak tak to gdzie? Ja na razie z H&m dresy i t-shirty

Ja kupiłam spodnie ciążowe w Lidlu na przecenia 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 20:38

Miluu lubi tę wiadomość

‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ