X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha_88 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie na ile dostałyście swoje L4?

Ja dostałam na miesiąc na początek , potem będzie się wydłużać

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po badaniu, pokazało się już dziś dość ładnie 💗
    wszystkie parametry w normach 😊 wymiary eleganckie 😊 nasz doktorek jest bardzo z nas zadowolony 😄 płci nie zdradził powiedział ,że coś podejrzewa ,ale nie ma pewności nie będzie mi mącił ,bo nie było aż tak elegancko widać 🙈
    Pewnie następnym razem już będzie wiadomo .
    Teraz tylko w spokoju doczekać do następnej wizyty 😅

Angelka93, mf82, meraja90, Kaarola, Filcek, baljov., Erica lubią tę wiadomość

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę dziewczyny, ze Wy już po prenatalnych ☺️ Ja mam dopiero 14.04., muszę jakoś doczekać...

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Moni* Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 07.04 🤦 już nie mogę się doczekać a jutro wizyta u gin kontrolna.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w piątek, już się trochę stresuje

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2021, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przyszlam do was z Forum Od staran ;) nie latwo bylo mi tu przyjsc bo brak apki jest irtyujacy 🤦‍♀️😂ale obiecuje byc aktywna ❤
    Wszystkim przyszlym mamusiom gratuluje ❤

Moge poprosic o wpisanie mnie na 22.10 ? 🥰

Dziewczyny moze ja wariuje, to moja pierwsza ciaza... dzis jest 9+3
    Ciaze przechodze cudownie, bez objawowo... nie mam mega zachcianek ani nie mam tak ze cos mi nie smakuje, nie wymiotuje, czasem mi jest niedobrze ale chwilowo. Poprawila mi sie skora i paznokcie.
    Wszystkocjest idealnie. Czasem kluje mnie miejsce gdzie jest bejbuś. Ale to akurat podobno normalne. Czasem pobola piersi.

Chociaz w sobote przydazylo mi sie cos jakby brak totalny objawow, jakby moj brzuch zrobil sie miekki , nawet piersi nie bolaly, caly dzien zastanawialam sie co jest? Czemu kompletnie nic nie czuje...
    Wczoraj i dzis kluje mi powrotnie miejsce tam gdzie jest dziecko i pobolewaja piersi.
    Ale co sie naczytalam to moje, ze ciaza umarla itp... 😑 myslicie ze to byl ten znak? Czy ktos tutaj mial podobnie i wszystko jest wpozadku? 😑 mam sie przestac zamartwiac? 😐

🥰wizyta za 2 tyg wiec nie wiem jak to wytrzymac..

• Gosia9 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien wrote:
    Hej dziewczyny, przyszlam do was z Forum Od staran ;) nie latwo bylo mi tu przyjsc bo brak apki jest irtyujacy 🤦‍♀️😂ale obiecuje byc aktywna ❤
    Wszystkim przyszlym mamusiom gratuluje ❤

Moge poprosic o wpisanie mnie na 22.10 ? 🥰

Dziewczyny moze ja wariuje, to moja pierwsza ciaza... dzis jest 9+3
    Ciaze przechodze cudownie, bez objawowo... nie mam mega zachcianek ani nie mam tak ze cos mi nie smakuje, nie wymiotuje, czasem mi jest niedobrze ale chwilowo. Poprawila mi sie skora i paznokcie.
    Wszystkocjest idealnie. Czasem kluje mnie miejsce gdzie jest bejbuś. Ale to akurat podobno normalne. Czasem pobola piersi.

Chociaz w sobote przydazylo mi sie cos jakby brak totalny objawow, jakby moj brzuch zrobil sie miekki , nawet piersi nie bolaly, caly dzien zastanawialam sie co jest? Czemu kompletnie nic nie czuje...
    Wczoraj i dzis kluje mi powrotnie miejsce tam gdzie jest dziecko i pobolewaja piersi.
    Ale co sie naczytalam to moje, ze ciaza umarla itp... 😑 myslicie ze to byl ten znak? Czy ktos tutaj mial podobnie i wszystko jest wpozadku? 😑 mam sie przestac zamartwiac? 😐

🥰wizyta za 2 tyg wiec nie wiem jak to wytrzymac..

Hej kochana cieszymy się że do nas dołączyłaś. Moja pierwsza ciąża też była bez objawów. Czułam się świetnie. Jedynym objawem był rosnący brzuch A później kopniaki córeczki. 😊

• Moni* Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz jadę do gin jakoś bardzo się stresuje nie wiem czemu 😔

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Kaarola Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Czy już kupilyscie ciążowe ciuchy? Jak tak to gdzie? Ja na razie z H&m dresy i t-shirty
    Ja tez mam dzinsy z lidla z promocji ale wydaja mi sie troche luzne i kupilam sobie mniejszy rozmiar na vinted. Czekam na razie na przesylke. Dzinsy sa swietne, mega wygodne chociaz jak na mnie przydlugawe. W przyszlym tyg maja byc stacjonarnie leginsy w lidlu to na nie zapoluje.

Co do L4 to tez mam od wizyty do wizyty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2021, 07:36

17u9k6nlx64z75n1.png

PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
    MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
    AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%

1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
    FET 4.02.2020 ❄5.2.2 :( + encorton
    FET 7.03.2020 ❄5.3.3 :( + atosiban, encorton, embrioglue, AH
    04.2020 histeroskopia OK
    FET 11.07.2020❄❄4.3.3 :( + accofil, intralipid, encorton, AH

2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
    FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
    Sanco - czekamy na chłopca 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2021, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni nie stresuj się, wszystko będzie dobrze 🙏❤ koniecznie daj znać po!

• Filcek Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Zaraz jadę do gin jakoś bardzo się stresuje nie wiem czemu 😔

Moni będzie dobrze, zobaczysz :) daj znać jak po wizycie :)

Mnie na ostatniej (w poniedziałek) lekarka dała tylko posłuchać serduszka, pokazała malca ale nawet nie zmierzyła :/ także czekam na prenatalne a do 7.04 jeszcze daleko :( zauważyłam też że mam coraz mniejsze mdłości a praktycznie już tylko wtedy jak zjem coś słodkiego w większej ilości za to ból krzyża jest bardzo dokuczliwy :( macie jakieś sposoby na to ? Pracę mam zdalną, ale siedzącą, staram się ruszać co chwila ale pod koniec dnia boli nawet przy chodzeniu nie mówiąc o schyleniu się po coś itp 3 godziny siedzenia i zaczyna się ból :( od wczoraj mam też takie kłujące bóle brzucha nie stale, ale co jakiś czas na kilka minut, mam nadzieję, że to nic złego :(

oar843r8382kexia.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filcek wrote:

Mnie na ostatniej (w poniedziałek) lekarka dała tylko posłuchać serduszka, pokazała malca ale nawet nie zmierzyła :/ także czekam na prenatalne a do 7.04 jeszcze daleko :( zauważyłam też że mam coraz mniejsze mdłości a praktycznie już tylko wtedy jak zjem coś słodkiego w większej ilości za to ból krzyża jest bardzo dokuczliwy :( macie jakieś sposoby na to ? Pracę mam zdalną, ale siedzącą, staram się ruszać co chwila ale pod koniec dnia boli nawet przy chodzeniu nie mówiąc o schyleniu się po coś itp 3 godziny siedzenia i zaczyna się ból :( od wczoraj mam też takie kłujące bóle brzucha nie stale, ale co jakiś czas na kilka minut, mam nadzieję, że to nic złego :(
    U mnie też były kłucia, nawet leżałam w szpitalu ale nie oznaczało to nic złego na szczęście 🙂 tak może być. Z bólami krzyża nie pomogę bo nie mam takich

Filcek lubi tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filcek wrote:

Ja też pracuje zdalnie i pracuje na wpół siedząco na kanapie. Pod nogi podkładam sobie poduszkę. Jak siedziałam przy biurku to bardzo mi doskwierał kręgosłup.

Co do klucia, ja też miałam takie pare dni temu, do tego sluz podbarwiony kawa z mlekiem/bez, dzwonilam do gina, powiedział,że mogą to być zmiany hormonalne. Czasami mnie zakluje przy kichaniu, ale macica stałe rośnie, więc możemy odczuwać różne klucia :) póki nie ma krwawienia ja bym się nie przejmowała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2021, 09:26

Filcek lubi tę wiadomość

• szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis nieoficjalne dane ze 29 tys zakazen... ktora z Was uzywa detektora tetna? Dzis mi kuzynka da i bede probowac:) udalo Wam sie znalezcbez problemu ?

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, maluch super rośnie z USG 11,1 tydz czyli dokładnie tyle co z miesiączki. Odwrócił się tyłkiem 😂 ma prawie 5 cm krwawienie jest z pozostałości krwiaka i jeszcze trochę mogę krwawić bo tam widać na USG jeszcze krew. Ale mam się nie stresować po prostu musi się oczyścić. Wszystko ok łożysko maluch. Ufff teraz przetrwać do prenatalnych

Angelka93, shadee, Kaarola, Dominika283, natnatss, mf82, Kacha_88, Kalina32, baljov., Miluu, Gosia9, Filcek, Gela093, Erica lubią tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Jestem po wizycie, maluch super rośnie z USG 11,1 tydz czyli dokładnie tyle co z miesiączki. Odwrócił się tyłkiem 😂 ma prawie 5 cm krwawienie jest z pozostałości krwiaka i jeszcze trochę mogę krwawić bo tam widać na USG jeszcze krew. Ale mam się nie stresować po prostu musi się oczyścić. Wszystko ok łożysko maluch. Ufff teraz przetrwać do prenatalnych
    Super 😃

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:

wspaniale :) gratulacje.
    ja kolejny dzień plamię - w śluzie widać skrzepy. Do tego mocno boli mnie podbrzusze. W porównaniu do pierwszej ciązy, którą przeszłam prawie totalnie bezobjawowo - ta to jakaś masakra. Wczoraj spędziłam cały dzień w łóżku :( już mam dość.

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• natnatss Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby ta kiepska passa opuściła naszą grupę i było już tylko dobrze. Cieszę się ze wszystkich wizyt, gratulacje 😁 Dziewczyny, mam takie pytanie - która z Was przeszła covid? Ja podejrzewam że niedawno mogłam mieć, tym bardziej że teraz mam niezle zadyszki przy nawet najlżejszej czynności, a był też taki czas w okolicy dni kiedy dowiedziałam się o ciąży że miałam dziwny zatokowy katar i ból głowy przy tym. Tak się zastanawiam czy przy okazji badań teraz nie zrobić badania przeciwciał 🤔

85993e3k946gskpj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filcek wrote:

Mnie na bóle krzyża pomaga oliwka magnezowa, są też ćwiczenia na tę partię ciała dla kobiet w ciąży, delikatne i nieszkodliwe, poszukaj na youtube.

Filcek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natnatss wrote:
    Oby ta kiepska passa opuściła naszą grupę i było już tylko dobrze. Cieszę się ze wszystkich wizyt, gratulacje 😁 Dziewczyny, mam takie pytanie - która z Was przeszła covid? Ja podejrzewam że niedawno mogłam mieć, tym bardziej że teraz mam niezle zadyszki przy nawet najlżejszej czynności, a był też taki czas w okolicy dni kiedy dowiedziałam się o ciąży że miałam dziwny zatokowy katar i ból głowy przy tym. Tak się zastanawiam czy przy okazji badań teraz nie zrobić badania przeciwciał 🤔
    Ja miałam takie objawy ciąży pierwsze, mocna zadyszka nawet podczas mówienia i zatoki zapchane, ból głowy w tym miejscu. Lekarka powiedziała że to normalne objawy ciążowe. Jeśli chcesz zrobić przeciwciała na C... to zrób jednocześnie na grypę. Przy C... katar nie występuje info od lekarzy, a mam ich sporo w rodzinie i pielęgniarek, którzy pracują na takich oddziałach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2021, 10:17

‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ