Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez pracuje zdalnie. Szefowa teraz ma wolne więc planuje jej powiedzieć jak wróci. Tez gdzies koło 15 tygodnia właśnie. Do kiedy będę pracować to nie wiem, póki co daje radę, myślałam że może w czerwcu pójdę na l4, ale się nie nastawiam. Niestety praca siedząca daje popalić w moim przypadku jak będzie dobrze to może dłużej. Aczkolwiek chciałabym mieć trochę czasu żeby się na spokojnie przygotować, poszukać ubranek, wózka itp, trochę ucieszyć tym stanem bo wiem że jak już pojawi się jeden maluch to w kolejnej ciąży nie będzie takiej opcji
Co do zwierzaków mam kota i też nie wyobrażam sobie go oddać. Jest dla mnie jak członek rodziny, bardzo przywiązany do nas. Śpi z nami a poza tym to tchórz boi się dzieci na dźwięk ich głosu się chowa więc zobaczymy jak będzie. Planuje go jakoś przyzwyczaić pomału do dziecięcego płaczu itp jakieś filmiki puszczać żeby wiedział że to nic złego i trochę się obył -
Heh no właśnie chciałabym zdalnie pracować, niestety to niemożliwe, jeszcze musiałam powiedzieć od razu w pracy żeby szefowa była gotowa na ewentualne komplikacje bo w ciąży różnie bywa, za dużo rzeczy jestem odpowiedzialna i stwierdziłam, że tak będzie uczciwie 😉 dla mnie praca do 5-6 miesiąca to optymalny czas natomiast nie wyobrażam sobie prawie do końca, przynajmniej w obecnym stanie permanentnego wyczerpania 😟
-
Zazdroszczę Wam zwierzaków. U mnie w domu rodzinnym zawsze były zwierzaki, koty psy. Obecnie nie posiadam, że względu na meza ktory nie chce zwierzaków. Boi się generalnie psów, kotów nie lubi. Nigddy nie miał zwierząt. Dlatego chciałabym żeby moje dziecko nie bało się kontaktu ze zwierzakami, kochało zwierzęta.
Czekamy na Ciebie 💗
04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗
-
Gomerka wrote:Ja myśle, ze sekret tkwi w osobnym pokoju 🤪 wcześniej wszyscy budziliśmy się na najmniejszy szelest, teraz każdy może się kręcić do woli i nie budzimy się nawzajem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 08:08
-
Karo11 pomysły dobry, tylko pamiętaj że psiak może w każdej chwili się zarazić, np. zje coś na spacerze. Ja po prostu mimo miłości do psa nie chciałam żeby jego pysk miał kontakt ze skórą dziecka. Nawet nie podejrzewałam, że może nas coś takiego spotkać, myślałam ogólnie o jakiś bakteriach w zwierzęcym pysku. Jakieś muszą tam być skoro zwierzęta bezkarnie liżą się tam gdzie chcą 😉 Maluszki biorą do buzi co chwilę rączki. Niestety mój mąż myślał zupełnie inaczej. Zero zagrożenia tylko ma między psem a dzieckiem powstać więź. No fajnie, mnie też rozczulają widoki dzidziusia z pieskiem ale mimo wszystko nie dopuszczałam do takich czułości.
Ja wiem że każdy zrobi jak uważa ale u nas tak było. Te 4 dni w szpitalu to były koszmar. Po diagnozie psa pies został przeleczony antybiotykiem i kolejny wymaz już nic nie wykazał. Ale zawsze może się powtórzyć 🤷Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 08:48
-
Ja już też po prenatalnych. Na szczęście wszystko dobrze 🥰 Dzidzia ma ok. 7cm, serduszko bije 153bpm 💕
Mag91, Angelka93, meraja90, Gela093, Erica, Kalina32, Filcek, Kaarola, Mlodamezatka, Kacha_88 lubią tę wiadomość
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
Moj świat dzisiaj runął.... zadzwonili do mnie odnośnie testu pappa i mam qysokie ryzyko zd....1:115.... masakra.....jestem załamana....
25.01.2021 II kreski 🙏❤
03.02.2021 beta 2506 ❤
29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤ -
Nie....właśnie jestem w szoku, bo na usg przeziernosx wzrorowa, kosc nosowa widoczna, przepływy w porządku, Pani doktor powiedziała że zdrowy, silny maluch, nawet starszy niż z OM....
25.01.2021 II kreski 🙏❤
03.02.2021 beta 2506 ❤
Milu wrote:Nie....właśnie jestem w szoku, bo na usg przeziernosx wzrorowa, kosc nosowa widoczna, przepływy w porządku, Pani doktor powiedziała że zdrowy, silny maluch, nawet starszy niż z OM....
-
Mam 28 lat, z tego co widzę są z usg z tego gabinetu robionymi 29.03. Zgłosiłam się na NIFTY...amniopunkcji się boję. W rodzinie nie ma żadnych obciążeń genetycznych...
Biorę zastrzyki z heparyna od 6tc ze względu na trombofilie - chorobę zakrzepicowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 12:09
Filcek lubi tę wiadomość
25.01.2021 II kreski 🙏❤
03.02.2021 beta 2506 ❤
Milu wrote:Moj świat dzisiaj runął.... zadzwonili do mnie odnośnie testu pappa i mam qysokie ryzyko zd....1:115.... masakra.....jestem załamana....
Trzymam kciuki za Twoje wyniki 💝
PS. Przed chwila czytałam to forum i była tez dziewczyna która miała zd 1:8. Zrobiła sanco i wszystko dobrze, dla pewności zrobiła tez amniopunkcję i tam tez wszystko wyszło dobrze. Głowa do góry, pappa nie jedna matkę doprowadziła do ogromnych zbędnych stresów 💝Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 12:21
-
Milu wrote:Mam 28 lat, z tego co widzę są z usg z tego gabinetu robionymi 29.03. Zgłosiłam się na NIFTY...amniopunkcji się boję. W rodzinie nie ma żadnych obciążeń genetycznych...
Biorę zastrzyki z heparyna od 6tc ze względu na trombofilie - chorobę zakrzepicowa.
Wiem, że to słabe pocieszenie, ale jest dużo przypadków badań wykonanych po Pappa, które dają jednak wyniki w normie, bo są bardziej szczegółowe. Ostatecznie oczywiście amniopunkcja. Kiedy masz NIFTY?meraja90 lubi tę wiadomość
-
Mam nifty w poniedzialek. Krew na pappe oddawałam 29.03 w dzien usg. Wyniki przyszly dzisiaj i stąd telefon. Też czytałam sporo na forach i rzeczywiście większość to szczęśliwe przypadki. Mam nadzieję że u mnie też tak będzie....naprawdę dzisiaj byłam w takim szoku, że dopiero teraz zaczynam powoli się uspokajać....
meraja90, Filcek lubią tę wiadomość
25.01.2021 II kreski 🙏❤
03.02.2021 beta 2506 ❤
Dziewczyny, jasne, ze nie ma co się stresować na zapas, ale tez nie powielajcie opinii, ze Pappa to tylko zamieszanie wnosi, bo to nieprawda. Samo usg 1 trym ma czułość zaledwie 80%, czyli jest spora szansa, ze dziecko w obrazie usg wyglada na zdrowe, a mimo wszystko jest chore. Właśnie po to robi się test podwójny, bo dzięki temu czułość badania zwiększa się do 95%. I tak, to jest ciagle statystyka, ale nie po to robimy badania, żeby potem lekceważyć ich wyniki, bo „Pappa to lubi namieszać”. Trzeba sprawdzić czulszymi badaniami. Z tego co wiem to badania NIPT są raczej polecane przy ryzyku pośrednim, czyli między 300 a 1000. Konsultowałas z lekarzem, czy mimo wszystko nie powinnaś wykonać amniopunkcji?
martakam lubi tę wiadomość
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Też uważam, że w wypadku tak wysokiego ryzyka amniopunkcja byłaby najlepszym wyborem. Ale oczywiście to tylko moja opinia.
Dziewczyny... Czuję już ruchy malucha okrucha 😍😍😍Kalina32, Gela093, Filcek, Gosia9, Kacha_88 lubią tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Milu wrote:Tak,konsultowałam z lekarzem i stąd taka decyzja.
Po przeliczeniu to mniej niż 1%. Zrobie amniopunkcje po nifty.Milu lubi tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️