X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie łóżeczka - ja uważam, ze to najlepszy zakup ever! Jak już wcześniej pisałam, moje dziecko śpi samo w pokoju we własnym łóżeczku i go uwielbia 😁 w dostawce wszyscy byliśmy niewyspani, z kosza Mojżesza wyrosla szybciutko. U nas tylko lozeczko 😄

A co do rad, najgorsze moim zdaniem są te od facetów 🤦‍♀️ W moim przypadku - szczególnie teścia, który pojęcia o dzieciach nie ma.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka a powiedz mi proszę, jak daliście radę na samym początku? Nie było to męczące w nocy że musisz wstawać i iść do drugiego pokoju?

age.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, absolutnie. Dla mnie nawet wygodniejsze. U córki w pokoju jest niewielka kanapa, gdzie karmiłam w nocy. Dla mnie to było bezpieczniejsze niż karmienie w łóżku, bo raz mi się zdarzyło po prostu zasnąć w trakcie karmienia w łóżku i córka była pod kołdra 😭

Ale tez ja mam dziecko aniołka, bardzo szybko zaczęła przesypiać 8h w nocy, akurat tak 22-6, wiec nie musiałam za dużo wstawać 😁

kokoszka31, meraja90 lubią tę wiadomość

04.2017 (') 12.2017 (')

• shadee Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mieliśmy twarde postanowienie: dziecko będzie spało samo w swoim łóżeczku
    ale ... to było nasze postanowienie :)
    a) współspanie jest super przyjemne
    b) przez pewien okres w życiu było nam razem wygodniej
    c) nasz maluch należał do gatunku tych co się budzą co godzinę - bieganie do innego pokoju nas wykańczało

małego przenieśliśmy do jego pokoju i jego łóżeczka gdy miał 2 lata. I po prostu któreś z nas - na zmianę z nim na początku spało. Od około pół roku przesypia większość nocy, chociaż najczęściej około 5 nad ranem kogoś z nas woła i wówczas tuptamy do jego pokoju na przytulanki :)

jednego się nauczyłam przy pierwszym dziecku - jedyną rzeczą stałą jest to, że wszystko się zmienia :)

Kalina32, Kasialudek lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie różnie z tym wspolspaniem bywa - u nas nie byłoby opcji wyspania się, bo nawet z dzieckiem śpiącym w dostawce w naszej sypialni budziliśmy się na jazdy szelest. I nasze dziecko w naszym łóżku tez nie chce spać, tak się przyzwyczaiło, ze to nie jego królestwo i ucieka do swojego 🤷‍♀️ Mi to bardzo odpowiada, bo szczerze mówiąc ja w ogóle najchętniej spalabym sama, nienawidzę się w nocy przytulać itp

04.2017 (') 12.2017 (')

• Moni* Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie na Fejsie zamówiłam kołderki kocyki dla malucha babeczka szyję super i ma przyzwoite ceny podaję link https://www.facebook.com/uEwyszyjemydladzieci/

Kaarola lubi tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Ewy szyjemy dla dzieci na Fejsie ja wzięłam komplet do łóżeczka, rożek,śpiworek do nosidelka i torbę do wózka ❤️

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie proszę jutro kciuki, o 11 mam USG prenatalne 😉 już lekki stresik nadciąga 😁

Gomerka, meraja90, Junjul, Erica, Kaarola, Filcek, Sophieja lubią tę wiadomość

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się bałam aż biegunki dostałam 😂 trzymam mocno. Ja dzisiaj posadziłam kwiaty w ogrodzie i coś mnie podbrzusze pobolewa. Kurcze dużo nie zrobiłam i boli.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei nie mam jakiegoś mega strachu i tak sobie myślę czy ze mną, aby wszystko w porządku 😂 mam nadzieję że jutro mi los nie utrze nosa za to moje beztroskie podejście.

meraja90 lubi tę wiadomość

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym karmieniem piersią to każdy ma swoje przemyślenia ...
    Ja ogólnie od zawsze jakby nie chciałam, nie czułam tego , nie uważam też ,że to coś pięknego,nie dorabiam do tego ideologii bliskości ani nie gloryfikuję matek KP...
    karmienie to karmienie i tyle - aby dziecko głodne nie było i w brzuszku ciepło miało i robiło 'zdrową' kupkę ;)
    większość ssaków karmi młode swoim mlekiem tak jest świat wymyślony 😁 ale dobrze że ludzie mają jeszcze wybór a często i ratunek w MM 😬😊
    może to trochę brutalnie napisałam ale cóż...

Teraz po prostu nie nastawiam się , jeśli mi się uda , będzie mi z tym dobrze to pokarmię pewnie jakiś czas 🤗 ale jak mnie to złamie i będzie więcej bólu i płaczu jak to warte, to odpuszczę sobie.
    Dużo bym mogła wam opisać historii o karmieniu i nie karmieniu, o tym jak widziałam jak dziewczyny wyją bo ich teściowe je 'jadą' od egoistek i jakie z nich matki okropne .
    I teksty pt : 'Ja to miałam RANY ! ŻYWĄ KRWIĄ KRWAWIŁAM a karmiłam 2 lataa!! '
    Swoją drogą ich faceci to też miękkie fujary , że na to pozwalali 🤷

Do mojej siostry jak dzwoniły ciotki po porodzie to nie pytały czy zdrowa , czy mały zdrowy ,czy coś pomóc a tylko "karmisz cycem ?"
    Dobrze , że była ta korona nikt jej do domu nie właził ,to sobie mogła spokojnie popłakać po tych telefonach pełnych rad.

Ja np. nie czułam się też nigdy dobrze w sytuacji kiedy kobiety z rodziny po prostu "wywalały" za przeproszeniem pełnego cyca z wielką brodawką przy wszystkich na spotkaniu rodzinnym i karmiły 😬😁

Ja wiem że to natura i ludzka rzecz ,ale wiem też ,że ja bym tak nie zrobiła 🙈 nie jestem cnotką jakąś absolutnie ,ale po prostu moje gołe cycki a szczególnie pełne mleka, są dla mnie , mojego faceta no i ewentualnie jak się uda to będą karmiły dzidzię 🤷😊

Ps. Ale się rozpisałam sorry 🙈

Erica lubi tę wiadomość

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, ja się zgadzam 😁 dla mnie to tez tylko jakiś sposób na nakarmienie, totalnie nie czułam, żeby to było coś mistycznego. I mimo, ze karmiłam ponad rok, zawsze robiłam to dyskretnie. I da się tak, wiec mnie tez irytuje, jak ktoś w miejscu publicznym wywala cyca i wszyscy musza patrzeć na taki spektakl.

Karo11 lubi tę wiadomość

04.2017 (') 12.2017 (')

• Kaarola Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo11 podpisuje sie obiema lapkami.

Ostatnio jakos na fejsie ktos wrzucil zdjecie swojego nowonarodzonego dziecka na cycu i moja pierwsza mysl to o matko a po co ona takie zdjęcia wrzuca 🤨 i zobaczylam, ze pod spodem zamieściła komentarz jakas dziewczyna i negatywnie sie wyrazila o tym zdjeciu. O jezusie jak ja zjechaly... 😱 Tez nie jestem cnotka ale po co sie tak afiszowac swoimi nabrzmialymi cycami? Facet w domu nie docenia? Moze ja wrzuce zdjecie z porodu jak główkuje bo przeciez to taki cud narodzin!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 06:40

Karo11, Erica, Essencya lubią tę wiadomość

17u9k6nlx64z75n1.png

PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
    MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
    AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%

1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
    FET 4.02.2020 ❄5.2.2 :( + encorton
    FET 7.03.2020 ❄5.3.3 :( + atosiban, encorton, embrioglue, AH
    04.2020 histeroskopia OK
    FET 11.07.2020❄❄4.3.3 :( + accofil, intralipid, encorton, AH

2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
    FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
    Sanco - czekamy na chłopca 💙
  • Milu Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dzisiaj idę idę NIFTY. Cały weekend był bardzo trudny, ale w końcu wiara jest najważniejsza i ja wierzę, że moje dziecko jest zdrowe. Bardzo Was proszę o pozytywna mysl/modlitwę, wierze, ze takie dobre myśli mogą działać cuda, więc będę wdzięczna bardzo....🙏🙏🙏❤

Gomerka, Kasialudek, MichaLina, Kalina32, Kaarola, Filcek, Angelka93, Kacha_88, Gosia9, Mag91, Erica, Essencya, Sophieja lubią tę wiadomość

zi13dqk3avb8xhi8.png

25.01.2021 II kreski 🙏❤
    03.02.2021 beta 2506 ❤
    29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
    21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤
  • Kasialudek Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, temat karmienia nie jest zero-jedynkowy. Ja karmiłam obie córki stosunkowo długo. Nie wynikało to z mojego zamiłowania do tego sposobu. Podejmowałam próby przejścia na mm. Ale okazało się, ze obie miały alergię na bmk i miały do wyboru dwa mleka, którymi pluły na odległość i wywoływało u nich bóle brzucha. Wiec pozostałam przy kp, które nie było dla mnie jakimś wielkim poświeceniem (mimo, łącznie 4 lat diety bez bmk). Poza tym, według alergologów, było najlepszym rozwiązaniem.
    I zawsze starałam się karmić bardzo dyskretnie. Tylko, ze nasza kultura w kwestii karmienia, jest gdzieś daleko za reszta świata - wiele razy, kiedy zapytałam o zakątek, gdzie nie będę przeszkadzała innym, wskazywano mi toaletę! Dlatego, mimo iż nie pochwalam publicznego karmienia, nie potępiam tych kobiet. Mogę śmiało napisać, ze w tej kwestii jestem doświadczona i wyrozumiała.
    Dziecko ma być najedzone, a matka spokojna 🙂

Kalina32 lubi tę wiadomość

• Kasialudek Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuję się dodzwonić do szpitala. Umawiam się na amniopunkcję. Stres poziom +1000

• MichaLina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milu będzie dobrze!

Ja dziś zaczynam 16 tydzień ciąży. Nie wiem kiedy to zleciało. Zaczynam sądzić że ciąża zleci mi niewidomo na czym.

Milu, Mag91 lubią tę wiadomość

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• Kalina32 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasialudek trzymam kciuki za Was!!
    Milu myślę o Was 😉❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 08:47

Kasialudek, Milu lubią tę wiadomość

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milu wrote:
    Hej dziewczyny, dzisiaj idę idę NIFTY. Cały weekend był bardzo trudny, ale w końcu wiara jest najważniejsza i ja wierzę, że moje dziecko jest zdrowe. Bardzo Was proszę o pozytywna mysl/modlitwę, wierze, ze takie dobre myśli mogą działać cuda, więc będę wdzięczna bardzo....🙏🙏🙏❤

Trzymam mocno kciuki i wysyłam mnóstwo pozytywnej energii <3 będzie dobrze !

Milu lubi tę wiadomość

preg.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina32 wrote:
    Trzymajcie proszę jutro kciuki, o 11 mam USG prenatalne 😉 już lekki stresik nadciąga 😁

Trzymam mocno kciuki :) daj znać jak poszło :):)

Milu lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ