X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • baljov. Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalina trzymaj się 💗
    Ja znam płeć dzięki badaniu genetycznym zarodka ale moja lekarka w 11 tyg wytypowala dziewczynkę z zastrzeżeniem że to nie pewne, a na prenatalnym lekarka powiedziała, że na 90% dziewczynka. Więc obie dobrze trafiły 😉
    Co do sexu to na wizycie serduszkowej jeszcze w klinice lekarz powiedział że nie widzi przeciwwskazań ale myśmy się i tak bali. Na pierwszej wizycie u lekarki prowadzącej kazała się wstrzymać, później miałam te kilkudniowe plamienia. Na drugiej wizycie w 11 tyg powiedziala że można delikatnie i że chodzi tylko o plamienia żeby nie było paniki. Próbowaliśmy kilka razy i nic się nie stało 😉 Plamienia już się nie powtórzyly. Tylko mam dość sucho a nie wiem czy mozna używać jakiegoś lubrykantu w ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 12:41

km5svcqguj0gttnw.png
    41 lat
    09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
    V Leiden hetero
    styczeń 2018 - cb
    maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
    kwiecień 2020 - cb
    czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty :(
    wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
    29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
    7dpt - beta 33,8
    10dpt - beta 269,3🍀
    12dpt - beta 661,1 🍀💖
    24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
    ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wracam od gin znam na 100 płeć chłopiec ❤️ krwawienie też już wiemy 🤦 mam nisko łożysko ono nachodzi na szyjkę i stąd lekkie krwawienia, ale nie odkleja się ani nic czekamy aż się podniesie

baljov., meraja90, Mlodamezatka, Kaarola, Kalina32, Kasialudek, Gela093, Mag91, Filcek, Dominika283 lubią tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Kochane wracam od gin znam na 100 płeć chłopiec ❤️ krwawienie też już wiemy 🤦 mam nisko łożysko ono nachodzi na szyjkę i stąd lekkie krwawienia, ale nie odkleja się ani nic czekamy aż się podniesie
    Aaaaa super! Gratulacje 💙💙💙

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko to łożysko mnie martwi 😔

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Tylko to łożysko mnie martwi 😔
    Spokojnie. Ma jeszcze dużo czasu na podniesienie się :)

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam nisko łożysko, ale nie przejmuje się tym. Moxe jeszcze się podniesie

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tylko u mnie krwawienia przez to no ale teraz mam dodatkowo kwas foliowy taki na receptę 3x1, duphaston 2x1 i luteina 2x2

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiepłaKluska wrote:
    Dziewczyny z plamieniami, chodzicie do pracy?
    W przyszłym tygodniu kończy mi się zwolnienie i chciałam na jakiś czas wrócić do pracy, ale teraz się zastanawiam czy ma to sens. Dodam, że oczywiście nie chodzi mi o pracę zdalną, bo wiadomo że w domu to zawsze trochę bezpieczniej.
    Mi lekarz przy plamieniach i krawiaku w 6 tyg chciał dać zwolnienie. Nie poszłam od razu tylko ok 10 tyg. Krawiak się zwiekszył. Pracuje zdalnie ale mam stresująca prace. Lekarz ostrzegał że stres może mieć równie negatywny wpływ jak ruch. Pogadaj z lekarzem jak widzi Twój przypadek

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• Beddina Znajoma

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś rano i stale czuję jakbym miała 10 tabletek musujących nisko w brzuchu. To chyba ruchy wód płodowych? :)

8p3oe6hhmq21jvre.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha_88 wrote:
    Mi lekarz przy plamieniach i krawiaku w 6 tyg chciał dać zwolnienie. Nie poszłam od razu tylko ok 10 tyg. Krawiak się zwiekszył. Pracuje zdalnie ale mam stresująca prace. Lekarz ostrzegał że stres może mieć równie negatywny wpływ jak ruch. Pogadaj z lekarzem jak widzi Twój przypadek

Dzięki.
    Też mam sporo stresu, ale siedzenie w domu też mi na dłuższą metę nie służy, więc ciężko stwierdzić co gorsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 16:08

• paatka Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalina, dużo siły ❤️

U mnie na prenatalnych pani doktor nawet nie wspominała o płci, dowiedziałam się z NIFTY.

Ale samo prenatalne bardzo średnio wspominam, jak wspomniałam pani doktor o tym, że mam już wynik NIFTY (który dostałam dwa dni wcześniej, bo robiłam w tym samym terminie co test podwójny), to odburknęła, że w takim razie to badanie to już tylko będzie formalność.

Ostatecznie nawet nie zmierzyła mi dziecka, a wiek ciąży wpisała o 8 dni wcześniejszy, mimo że wg USG różnica była 2 dni. Mój lekarz prowadzący sam to wszystko potem mierzył na USG i korygował 🤦🏻‍♀️ Całe szczęście, że chociaż narządy sprawdziła.

0d1yvkcbv7ixmctl.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Paatka to mam nadzieje, ze na połówkowe pójdziesz gdzie indziej. Jaka formalność? Przecież Nifty sprawdza tylko najpopularniejsze trisomie, a na usg 1 trym ocenia się tez ogólnie anatomię, serce itp 🤯tacy lekarze to powinni przestać wykonywać zawód

meraja90, paatka, Kalina32 lubią tę wiadomość

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie siusiaka już widać było na prenatalnych więc trudno było nie stwierdzić że chłopak :D

paatka lubi tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też Pani doktor pokazała sisiaka 😂 wygrałam bo mąż mówił dziewczynka a ja chłopiec

paatka lubi tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • paatka Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, na połówkowe zdecydowanie zadbam o to, żeby pójść do innego lekarza 😕

Na szczęście sprawdziła narządy i wszystko wyglądało dobrze, ale i tak całe szczęście, że mój lekarz prowadzący dość skrupulatnie sprawdził te wyniki i zmierzył Małą po swojemu. Plus jest taki, że utwierdziłam się tylko w przekonaniu, że chcę u niego prowadzić ciążę do końca :)

meraja90, Kaarola lubią tę wiadomość

0d1yvkcbv7ixmctl.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie już wiedzą prawie jaka płeć 😊🤗

Ja wizytę mam we wtorek to już liczę że się dowiem 💕 oby tylko to moje dziecię zechciało się ładnie pokazać ;)

Mnie już każdy pyta czy czuję ruchy ?🤷 mówię że chyba jeszcze nie czułam nic , to się dziwią bo podobno szczupłe kobiety szybciej czują i wg wszystkich już powinnam czuć !🙈

Oczywiście przez chwilę zaczęłam się martwić i świrować 🤷

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Beddina Znajoma

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano czulam tabletki musujace a teraz wibracje macicy dla odmiany:)

8p3oe6hhmq21jvre.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo11 teraz tak już będzie 🤣 ludzie będą wszystko lepiej wiedzieć od Ciebie 😁 musisz uzbroić się w cierpliwość do ludzi 😉
    Nie stesuj się, ja w poprzedniej ciąży czułam dzień przed badaniami połówkowymi 😉 to naprawdę bardzo indywidualna kwestia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 21:46

Kasialudek lubi tę wiadomość

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo11 wrote:
    Wszystkie już wiedzą prawie jaka płeć 😊🤗

Ja wizytę mam we wtorek to już liczę że się dowiem 💕 oby tylko to moje dziecię zechciało się ładnie pokazać ;)

Mnie już każdy pyta czy czuję ruchy ?🤷 mówię że chyba jeszcze nie czułam nic , to się dziwią bo podobno szczupłe kobiety szybciej czują i wg wszystkich już powinnam czuć !🙈

Oczywiście przez chwilę zaczęłam się martwić i świrować 🤷
    Ja też jestem szczupła a nic jeszcze nie czuje, ale wiem że z małym wszystko ok i jest ruchliwy, w końcu poczujemy ruchy 😃

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie pytają też o objawy itp.
    Próbują spekulować mi płeć po tym co jem 😅 a ja jem jak zawsze.

Dzięki Bogu nie mam na nic fazy, ani na słodkie ani na kwaśne ani też napadów głodu 🤷 tęsknię tylko do lata i do owoców 😁 do truskawek malin czereśni i arbuzów 🍉

Ludzie też z góry zakładaja ,że pewnie chciałbym córkę 😅 w sensie że ubierać na różowo robić kucyki i wiązać kokardki 🙈

Głupie podejście , bo ja jako dziecko grałam z chłopakami w wojnę i podchody 😊 zupełnie nie byłam słodką dziewczynką z lalką pod pachą która lubi mówić wierszyki 😅

a ja chyba podświadomie po cichu myślę i zakładam że będzie to synek🤗 zobaczymy po wizycie ☺️

0d1yqqmzuerq2go9.png
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ