X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo11 wrote:
    Ludzie pytają też o objawy itp.
    Próbują spekulować mi płeć po tym co jem 😅 a ja jem jak zawsze.

Dzięki Bogu nie mam na nic fazy, ani na słodkie ani na kwaśne ani też napadów głodu 🤷 tęsknię tylko do lata i do owoców 😁 do truskawek malin czereśni i arbuzów 🍉

Ludzie też z góry zakładaja ,że pewnie chciałbym córkę 😅 w sensie że ubierać na różowo robić kucyki i wiązać kokardki 🙈

Głupie podejście , bo ja jako dziecko grałam z chłopakami w wojnę i podchody 😊 zupełnie nie byłam słodką dziewczynką z lalką pod pachą która lubi mówić wierszyki 😅

a ja chyba podświadomie po cichu myślę i zakładam że będzie to synek🤗 zobaczymy po wizycie ☺️
    Mi wszyscy, dosłownie wszyscy wróżyli córkę, sama też miałam takie przeczucie a jednak jest synek💙 wczoraj jak dzwoniłam żeby o tym powiedzieć to wszyscy byli w szoku

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chłopcy są super 💙
    Syn mojej siostry ma już 11 lat , udaje czasami że jest już taki duży 'dorosły' wiecie 😁
    ale nadal potrafi przytulić się do niej albo wcisnąć się razem pod koc na kanapę i oglądać tv 😅 ale kolegom w życiu by się nie przyznał!

Dla matki to w sumie też duże wyzwanie dobrze wychawać syna 😊
    w końcu wychowuje się go poniekąd dla innej kobiety na dobrego partnera i być może ojca 🙈

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, to dziwnie brzmi, ale mi na etapie dzieciństwa to obojętne 😁 w sensie no fajnie że spinka, sukienka ale w głównej mierze zależy mi na tym aby mieć fajną relacje z dzieckiem gdy dorośnie. Wiem, wiem z synem też mogę mieć świetną relację ale to zazwyczaj córki pogadają od serca z matką czy wychodzą z nią na miasto a nie synowie 😁 myślę że każda a z tych relacji gdy dzieci dorosną może być piękna, ale z pewnością każda jest inna.
    Moja mama zmarła gdy miałam 20 lat. Nigdy nie miałyśmy bliskiej relacji. Myślę sobie że to właśnie z tego powodu tak bardzo chcę mieć córkę 😊 Chciałabym taką dobrą relację stworzyć z córką lub synem, tylko wydaje mi się że z dziewczyną jest łatwiej 😉 może się myślę, to tylko moje przypuszczenia na bazie obserwacji w naszych rodzinach 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2021, 08:59

Mag91 lubi tę wiadomość

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam tak samo, patrząc na mojego brata, choć ja lepsze relacje miałam zawsze z babcią niż z mamą.. Ze wszystkim szłam zawsze do babci.. Mimo że babcia mieszkała z moją mamą jak jechałam to jechałam do babci.. Relacja z mamą się poprawiła gdy babcia zmarła.

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag91 też miałam bliską relację z babcią, niestety również zmarła w listopadzie.
    Mój brat rzeczywiście nie miał bliższych relacji z mamą czy babcią, raczej z naszym tatą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2021, 08:55

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina32 wrote:
    Wiecie co, to dziwnie brzmi, ale mi na etapie dzieciństwa to obojętne 😁 w sensie no fajnie że spinka, sukienka ale w głównej mierze zależy mi na tym aby mieć fajną relacje z dzieckiem gdy dorośnie. Wiem, wiem z synem też mogę mieć świetną relację ale to zazwyczaj córki pogadają od serca z matką czy wychodzą z nią na miasto a nie synowie 😁 myślę że każda a z tych relacji gdy dzieci dorosną może być piękna, ale z pewnością każda jest inna.
    Moja mama zmarła gdy miałam 20 lat. Nigdy nie miałyśmy bliskiej relacji. Myślę sobie że to właśnie z tego powodu tak bardzo chcę mieć córkę 😊 Chciałabym taką dobrą relację stworzyć z córką lub synem, tylko wydaje mi się że z dziewczyną jest łatwiej 😉 może się myślę, to tylko moje przypuszczenia na bazie obserwacji w naszych rodzinach 😉
    Moja teściowa ma trzech synów i jedna córkę i z wszystkimi ma dobrą relacje. Zawsze może liczyć na pomoc synów gdy coś się w domu dzieje tym bardziej że teścia już nie ma :( Synowie nie mają problemu zeby szczerze z nią rozmawiać ale też nie są takimi syneczkami mamusi, wiecie o co mi chodzi. Natomiast ja nigdy nie miałam dobrej relacji z mama czy z babcią. Rzadko do siebie dzwonimy czy odwiedzamy. Teraz może jeżdżę tam trochę częściej bo babcia już jest starsza osoba ale szczerych rozmów nie ma. Większą mam więź z tatą. I większą relacje mam z teściowa. Ona wie o mnie więcej niż moja mama. Więc na prawdę to bardzo różnie bywa.

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie różnie to bywa są różne relacje bo i różne charaktery rodziców dzieci ☺️ czasami są synowie mamusi a córeczki tatusia...
    Najlepiej by było gdyby to była relacja bliska z obojgiem rodziców ale to nie jest łatwe , życie różnie się toczy 🤷
    Mojej mamy przyjaciółka ma synów i zawsze żartowała żeby mama się zamieniła na jedną córkę 🙈 ale za to teraz ma fajne synowe i rozpieszcza je ja swoje córki 😁 nigdy takiej relacji czułej i szczerej nie widziałam między synowymi a teściową i trochę zazdroszczę 🙈

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak córka zaraz 13 lat okres buntu wszystko na nie 🤦 syn 10 lat do rany przyłóż, pomaga mi już ustawia meble dla dzidziusia a jak dowiedział się że brat to zwariował 😂 już będzie grać z nim w piłkę nauczy go jeździć na rowerze. Jest taka ciepła klucha przytuli się pogada. Córka eh Zosia samosia wszystko sama lepiej dogaduje się z tatą chyba, że nie ma podpasek 😂 teraz nie używam i w zeszłym mc zapomniałam kupić 🤦 jak powiedziałam że musi pamiętać to foch.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, bo Zosia to nie imie, to charakter. Moja ma 1.5 roku, ale wszystko sama. Buntownik z wyboru 😂

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Karo11 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się za to wydaje że wychować chłopca jest łatwiej 😁
    po prostu faceci mają łatwiej w życiu 😄

Nie ma wobec nich tak wielu złożonych oczekiwań , nie wymaga się od nich takiej wielozadaniowości jak od nas ☺️

W szkole jak dziewczynka uczy się na 3 to jest nooo słabo , chłopak z 3 już tak nie razi , bo to chłopiec… oni wolą w piłkę grać 🤷

Wiecie facet jak pracuje, zarabia i jest ogarnięty życiowo to już jest dobrze .
    Wszyscy brawa biją 😅
    A kobiety w dzisiejszych czasach mają często na głowie pracę zawodową w której muszą dawać z siebie wszystko, pracę 'domową' , i wychowanie dzieci też nie wiedzieć czemu prawie każdy zwala na barki matek 😆
    Często się słyszy " tak Cie mama nauczyła" "ładnie Cię matka wychowała" a ojcowie to co ? :D

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to Ewa 😂 i to sportowiec gra w reprezentacji juniorów w piłce ręcznej. 3 razy z rzędu najlepsza bramkarka ligi ogólnopolskiej. Więc w życiu da sobie radę tylko jest taka oschła tak bardzo samodzielna a syn 5 sportów i każdy nudny 😂 ciągle się przytula itd... cieszę się że będzie chłopiec

Mag91 lubi tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś raz gadałam ze swoim co by chciał 😁 najpierw mówił, że obojętnie , a potem mówi : no wiesz jak masz syna to pilnujesz syna , jak masz córkę to pilnujesz całej dzielnicy 😆🤷 i tyle z mądrości haha

Mag91 lubi tę wiadomość

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo11 wrote:
    Jakoś raz gadałam ze swoim co by chciał 😁 najpierw mówił, że obojętnie , a potem mówi : no wiesz jak masz syna to pilnujesz syna , jak masz córkę to pilnujesz całej dzielnicy 😆🤷 i tyle z mądrości haha
    Hahahaha mój to samo powiedział jak dowiedział się, że syn 😃
    Ale wiecie co jak dowiedziałam się ze chłopiec to byłam w szoku, bo czułam że córka. A teraz się zakochalam, już mu wybieram ładne ubranka i pościel, będzie fajnie 😃
    No ale jak dane byłoby nam mieć drugie dziecko kiedyś to fajnie byłoby mieć córkę 😃

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie kupujesz ubranka? Ja nawet jeszcze się nie rozglądałam bo nie wiedziałam kogo mam w brzuszku.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to mam dużo lepsze relacje z teściową niż z własną mama. Nie wiem skąd to się bierze, może inaczej jakbym mieszkała z teściową to też bym nie miała takich dobrych relacji? Nie wiem. Ale zawsze chętnie do niej jadę i czas tak szybko upływa na rozmowach.
    Gdybym miała mieć syna to chciałabym go tak wychować aby rozumiał że mężczyzna to nie tylko jest od zarabiania pieniędzy ale musi też pomagać kobiecie w domu, czasem coś ugotować, czasem posprzątać itd.
    I chciałabym aby moje dziecko mogło ze mną o wszystkim porozmawiać i wiedziało, że ma we mnie wsparcie. Nie wiem czy mi się uda ale wierzę w to 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2021, 11:10

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    A gdzie kupujesz ubranka? Ja nawet jeszcze się nie rozglądałam bo nie wiedziałam kogo mam w brzuszku.
    Jeszcze nie kupuje ale przegladam sobie różne strony. Ale większość ubranek kupię na olx lub vinted w takich pakach. Na prawdę można tam znaleźć super ubranka w dobrej cenie, niektóre nawet z metkami a dzieci tak szybko rosną że kupowanie wszystkiego nowego to raczej nie na moją kieszeń.

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubranka będę miała od kuzynki bo teraz w lutym urodziła bliźniaki - dwóch synów , ewentualnie znajoma też ma córeczkę także już jakąś część będę miała. Wiadomo, że kupimy jeszcze coś. Na pewno chce pierwszą rzecz kupić taką którą później mogę zatrzymać i za kilka lat pokazać dzidziusiowi. I nie wiem czy jakieś ubranko czy może kocyk 🤔

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kocyk i pościel która jest z angielskiej koronki z pokolenia na pokolenie ma 60 lat a kocyk 15. Teraz sama zrobiłam na drutach.

Patka95 lubi tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, to super pamiątka 😍 właśnie o coś takiego mi chodzi, aby potem szło z pokolenie na pokolenie tyle, że kiedyś te rzeczy wszystkie były trwalsze a teraz nieraz po dwóch praniach już do wyrzucenia.

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda ta pościel jest biała z koronką, prezentuje się bosko zawsze się pytali skąd mam 😂 a ja że od prababci. Po dzieciach ja piorę, zbieram lawendę wkładam w woreczek kładę na pościel i w szczelny worek. Wyciągam jak nową ❤️ kocyk zrobiłam sama i też chcę aby był z pokolenia na pokolenie jest szary to pasuje i do dziewczynki i do chłopca. Zapakuję i dam córce bo u nas był dla córki taki prezent. A dla synka zrobiłam kocyk taki od serducha aby też coś miał ❤️

w57vvfxm1qdsa8lq.png
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ