Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Zozo, to pewnie przez zakwas taki kolor. Ja jak piłam chociażby sok z buraka i jabłka to od razu miałam taki kolor🙈
Ja też się boję tej glukozy🤦♀️ Bez sensu, że to jest takie potrzebne badanie. W niektórych krajach zlecają te badanie tylko w wyjątkowych przypadkach, bo nie jest ono neutralne dla organizmu. Ja to się oczywiście o tą moją nerkę boję.. teraz praktycznie nie spożywam cukrów żeby nie zawalić nerki więc nie wiem co to będzie jak wypiję w 2h tyle glukozy🤨zozo lubi tę wiadomość
-
jane789 wrote:No i jakoś się męczę na tej lewej, ale mam schizy, że mi ten brzuch „wisi w powietrzu” i czy tak może być😅
Może spraw sobie taką poduchę w kształcie litery C? Ja sobie kupiłam Supermami i bardzo polecam! Nowa kosztuje 99zł, ale coś mnie tknęło, żeby sprawdzić Vinted i dziewczyny sprzedają tam prawie nowe poduchy za bezcen. Poważnie, mi udało się dorwać taką za 20zł, a nigdy bym nie powiedziała, że używana! Jest świetna!
zozo wrote:Zakwas piję od dłuższego czasu, kolor był zazwyczaj buraczkowy a od 2 dni jest w stronę czarnego.
Zozo, mam tak samo. Też piję zakwas, ale kolor zmienił się wcześniej, więc to nie od tego. Myślę, że w moim przypadku to wina żelaza, którego co prawda nie suplementuję dodatkowo w dużych dawkach, ale jest go trochę w tabletkach dla kobiet w ciąży, które przyjmuje. Suplementujesz coś? Jesteś pewna, że nie ma tam w ogóle żelaza? No i pamiętaj o spowolnionej perystaltyce jelit w ciąży, to też pewnie duuuużo zmiena!zozo lubi tę wiadomość
-
Praskovia, mam taką poduchę („7” z SuperMami- polecam) i jest świetna. Bez niej to w ogóle sobie snu nie wyobrażam🙈 ale układam ją tak, że krótszy koniec mam za plecami, śpię na niej głową i drugi jej koniec jest miedzy nogami a brzuch jej nawet nie dotyka😅 i wkładam wtedy pod brzuch jeszcze jakąś małą poduszkę żeby nie mieć tego wrażenia „wiszącego brzucha”
Praskovia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Piszę pracę magisterska na temat wpływu żywienia i wybranych parametrów stylu życia na płodność. Proszę jedynie o wypełnienie, krótkiej ankiety, która jest przedmiotem badań mojej pracy mgr. Sama ankieta zawiera pytania dotyczące głównie żywienia 😊 Ankieta jest ANONIMOWA, a jej wyniki posłużą mi jedynie do dogłębnego zbadania tematu i napisania pracy mgr! Z góry dziękuję za poświęcony czas
Niestety nie da się wejść w link, trzeba skopiowaćBardzo proszę o pomoc, potrzebuje jedynie 15 odpowiedzi
https://forms.gle/JRJb6nJFcZn435sW9 -
Co do spania to ja się jakoś przyzwyczaiłam do spania na lewym boku chociaż czasem się przekręcam na prawy bo czasem czuje jak mnie biodro boli, za dużo na nim leżę. Poduchę mam ale ona puki co mi bardziej przeszkadza niż pomaga, może później mi sie przyda.
Ja glukoze robiłam w 12 tyg, ciekawe czy będę musiała powtarzać skoro i tak mierze cukier codziennie po posiłkach. Wtedy zrobienie tego to byla masakra, codziennie rano wymiotowałam a tu było trzeba iść na czczo, wypić to świństwo i jeszcze tyle wytrzymać -
zozo wrote:Też się tego obawiam, nie jem słodyczy od zawsze, nie przepadam, nie słodzę niczego, nie lubię słodkich napojów, owoców. Nie wiem jak ja to w ogóle wypiję.
-
zozo wrote:Mam pytanie z tych mocno wnikliwych, czy macie bardzo ciemne stolce? Nie przyjmuje żelaza, piję zakwas z buraka, biorę wit. z grupy B, od 2 dni mam taki bardzo ciemny kolor, bez zatwardzeń. Może powinnam zrobić badanie na krew utajoną? Nawet przy Floradixie nie miałam tak ciemnych.
O, ja suplementuje żelazo i też od niedawna zauważyłam, że są niemal czarne.
Więc u mnie to pewnie pd żelaza 😉
Po zakwasie może u Ciebie takie efekty. Ja piłam zakwas tylko kilka razy, nieregularne, więc efektów nie mogę potwierdzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2021, 21:49
Diagnoza grudzień 2019
JA -endometriozia III/IV st. AMH 2.08
ON - mała ilość plemników w nasieniu, ale dobra fragmentacja i reszta ok
Oboje kariotypy i mutacje -ok
1IVF - 03.2020 - długi protokół IMSI - nieudany, 8 dobrych komórek, ale zero zarodków w 5 dobie
2IVF - 05.2020 - krótki protokół IMSI+EmbryoGen - 6 dobrych komórek - jedna blastka ❄️
3IVF - 08.2020- długi protokół IMSI+EmbryoGen- 7 dobrych komórek - 3 blastki ❄️❄️❄️
4 mrozaczki do badania PGS - 3 prawidłowe
18.1.2021 - kriotransfer BL.5.2.2
5 dpt - beta 6,4
10 dpt - beta 145,3
17 dpt - beta 2752 pęcherzyk ciążowy 😊
24 dpt - mamy serduszko ♥️
1.10.2021 - urodziny Stasia 😃
Kwiecień 2023 - nieudana próba z rodzeństwem. Brak zarodków. -
Moni ja w poprzedniej ciąży miałam robione to badanie dwa razy. Za pierwszym razem też prawie zemdlałam. Słyszałam tylko jakieś piski w uszach, koleżanka mi robiła okłady z mokrych ręczników na twarz, w oczach miałam jakie żółte punkciki
Masakra. A kolejne badanie zupełnie nic 🤷 -
Ja poprzednio nawet wypiłam bez problemu, ale problem zaczął się po południu jak cukier spadł 🙈 zawroty głowy, ból, mdłości masakra. Mąż wrócił z pracy i zamówił pizzę z colą. Wydarlam się na niego, ze oszalał, ale o dziwo - pomogłoZ 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Hej dziewczyny! 😛 wracam po kilku miesiącach ciszy. Dzisiaj u mnie 21tc. W skrócie opowiem wam co się działo i dlaczego zniknęłam.
Po usg, na którym zobaczyłam serduszko bardzo szybko pojawiły się mdłości i wymioty przez które schudłam 12kg. Nic nie jadłam, prawie nic nie piłam, leżałam w łóżku z miską i czekałam na lepsze jutro. Nawet miałam wycieczkę na IP na kroplówki. Na szczęście bliżej 12tc trochę się poprawiło. Co prawda do tej pory bywa, że zwymiotuję, ale to już rzadkość. Generalnie tak do 14tc wymioty się utrzymywały. 🙄 Nie miałam kompletnie siły na nic. Nawet na forum, dlatego zrobiłam sobie przerwę od wszysykiego.
12+3 mieliśmy usg 1 trymestru. Dzidzia wyglądała na prawidłowo rozwijającą się i prawdopodobnie będzie chłopiec 💙😊
Teraz oczekujemy na usg 2 trymestru, które będzie 9 czerwca (nie mogę się doczekać) 😛
W międzyczasie glukoza na czczo wyszła mi zbyt wysoka i musiałam robić glukozę z obciążeniem. Trochę się bałam, ale gładko poszło - nie taki diabeł straszny 😊 nawet nie miałam cytryny 🙈
Musiałam się zaprzyjaźnić z glukometrem i mierzę cukier po większych posiłkach. Szczerze mówiąc te cukry nie wychodzą na nim źle. Praktycznie wszystko mam w normie za każdym razem. Ale decyzję co dalej, podejmie lekarz 😁
Miałam też przygodę z krwawieniem z dróg rodnych, po jeździe na rowerze 🤦🏻♀️ na szczęście prawdopodobnie to było tylko naczynko, a z maluszkiem jest wszystko dobrze 😍
2 czerwca byłam też na szczepieniu (1 dawka - Pfizer) i jedynie wieczorem bolało mnie miejsce wkłucia, tak jakby zbity mięsień, ale nie jakoś dokuczliwie. Na szczęście obyło się bez złego samopoczucia. 😁
Przepraszam, że się nie odniosę do waszych wpisów, ale nie dam rady wszystkiego nadrobić 🙈 mam nadzieję, że zostałyście w składzie, który tylko się powiększał 😊 ja zostaję już na stałe 😁zozo, paatka, Mag91, Praskovia lubią tę wiadomość
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Juliet myślałam o Tobie co się stało że tak nagle zniknęłaś. Cieszę się że już u Ciebie wszystko dobrze 🙂 ja też mierze cukier od 12 tygodnia ciąży 4 razy dziennie ale zdarza mi się nawet częściej sprawdzać tak dla siebie
Juliet lubi tę wiadomość