Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Patka95 wrote:Według mnie też mam dużo, aczkolwiek moja mama twierdzi że to za mało 🙈 i sama już nie wiem czy dokupowac coś jeszcze czy nie
Zawsze można dokupić jeśli jednak by Ci brakowało 🙂 -
Angelka93 wrote:Moja jak zobaczyła ile mam to zapytała ile dzieci chce urodzić 🙂 mówi że nawet połowy mu nie zdążę założyć.
Zawsze można dokupić jeśli jednak by Ci brakowało 🙂
Też tak uważam, że lepiej dokupić niż miała bym nie założyć małej 🙂 ale większość i tak albo dostałam albo kupione na promocji w Sinsay👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
Patka95 wrote:Też tak uważam, że lepiej dokupić niż miała bym nie założyć małej 🙂 ale większość i tak albo dostałam albo kupione na promocji w Sinsay
-
hej laski
ja na szybko bo mam mega ciężkie dni i noce , budzę się po 2 3 razy, to siku ,to jest mi jakoś słabo, ciężko, duszno...
potem w dzień mnie łamie na spanie... chodzę poł przytomna.
byliśmy na wizycie, mała ok 2200 kg ,ogólnie wszystko gra , ciśnie mnie główką na dole i to dość konkretnie - stąd moje bóle pipki i napinania brzucha...
mam więcej odpoczywać ,mam już sobie odpuścić latanie po mieście i namiętne sprzątanie
i do 10 września wytrwać bezwzględnie w dwupaku, a po 10 już mnie zapraszają serdecznie w progi swojej porodówki
Córa pokazała nam w końcu swoją buźkę na dosłownie 2 minuty !haha!
jest taka słodziutka, no cudo serio
mamy piękne zdjęcie
mówię wam dziewczyny, tak się wzruszyłam tym jej buziakiem słodkim , aż się popłakałam troszku
doktor wycierał brzuch , mąż ocierał łzy haha
pozdrawiam was i wasze brzuszki ;*
Patka95, zozo, Angelka93, Praskovia, Kalina32, Filcek lubią tę wiadomość
-
Ja robie od początku ciąży zastrzyki Neoparin - według mnie igła lepsza od Clexane 🙂 robię baaaardzo nisko w brzuch lub wręcz po bokach - rzeczywiście tam boli najmniej 🙂Ania ❤ ur. 27.09.2021
12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
mutacja MTHFR, PAI1
"Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." -
nick nieaktualnyPatka95 wrote:Liczyłyście po ile sztuk ubranek macie ?
-
zozo wrote:Praskovia trzymam kciuki by z dzidzią wyszło wszystko dobrze. Doskonale rozumiem to obwinianie się choć wiem że nie ma to sensu. Sama przeżywam czasem takie chwile, myslę że gdybym leżała od początku to może to łozysko by się podniosło.
Zozo, nie myśl w ten sposób, raczej tak by się nie stało. Ja całą ciążę na nogach, biegałam nawet, jeżdżę pociągami i samochodem wte i wewte całą Polskę, a łożysko podniosło mi się o 17mm- z przodującego na nisko położone. Na to nie ma reguły, co innego krótka szyjka, wtedy trzeba leżeć, ale łożysko i tak zrobi co chce.
Kacha, dzięki, że zapytałaś. Szczerze mówiąc, byłam nieco zaskoczona na tamtej wizycie, bo nie mam żadnych problemów, spojenie łonowe mi kompletnie nie dokucza... To już podczas okresu czasem bolało a w ciąży nigdy. Ćwiczenia na razie robię, ale nieregularnie, bo moje bobo się strasznie buntuje. Zapytam jeszcze gina o to tejpowanie i na kolejną wizytę do fizjo pójdę z jakimś przygotowaniem.
A do prania w niższej temperaturze polecam Wam dziewczyny dodatek antybakteryjny Nappy Fresh. Używam go od dawna do prania ręczników i bielizny. Wcześniej nigdy bym nie wyprała takich rzeczy w 40 stopniach, a teraz bez problemu.zozo lubi tę wiadomość
🧒🏼 26.10.2021
👦🏼 02.10.2023
👶🏻 14.07.2025 -
Hej dziewczyny, sporo się ostatnio u nas dzieje, przede wszystkim remont mieszkania przez który nie ma na nic czasu, bo a to to a to tamto. Ale po dzisiajszej wizycie u lekarza odpuszczam. Szyjka 1 cm ale zamknięta, nakaz leżenia, za dwa tygodnie do kontroli, jak się nie polepszy to skierowanie do szpitala. Maleństwo najważniejsze ❤️ z nim wszystko dobrze, buźki nie chciał pokazać, ale pokazał siusiaka, waży już 1904g jest większy o dwa tygodnie, dalej ułożony miednicowo więc jeszcze się nie szykuje do przyjścia na ten świat.
-
Mag91 wrote:Hej dziewczyny, sporo się ostatnio u nas dzieje, przede wszystkim remont mieszkania przez który nie ma na nic czasu, bo a to to a to tamto. Ale po dzisiajszej wizycie u lekarza odpuszczam. Szyjka 1 cm ale zamknięta, nakaz leżenia, za dwa tygodnie do kontroli, jak się nie polepszy to skierowanie do szpitala. Maleństwo najważniejsze ❤️ z nim wszystko dobrze, buźki nie chciał pokazać, ale pokazał siusiaka, waży już 1904g jest większy o dwa tygodnie, dalej ułożony miednicowo więc jeszcze się nie szykuje do przyjścia na ten świat.
U mnie od wczoraj zaczęły się jakieś bóle brzucha, nawet w nocy przez to śniło mi się że trafiłam do szpitala:/ -
Mag91 wrote:Hej dziewczyny, sporo się ostatnio u nas dzieje, przede wszystkim remont mieszkania przez który nie ma na nic czasu, bo a to to a to tamto. Ale po dzisiajszej wizycie u lekarza odpuszczam. Szyjka 1 cm ale zamknięta, nakaz leżenia, za dwa tygodnie do kontroli, jak się nie polepszy to skierowanie do szpitala. Maleństwo najważniejsze ❤️ z nim wszystko dobrze, buźki nie chciał pokazać, ale pokazał siusiaka, waży już 1904g jest większy o dwa tygodnie, dalej ułożony miednicowo więc jeszcze się nie szykuje do przyjścia na ten świat.
Wow, to odważne zalecenia lekarza. Ja przy szyjce 1,6cm zostałam pilnie wysłana do szpitala🤔 i leżę do teraz. jestem ciekawa od czego zależą te wszystkie ich decyzje... -
jane789 wrote:Wow, to odważne zalecenia lekarza. Ja przy szyjce 1,6cm zostałam pilnie wysłana do szpitala🤔 i leżę do teraz. jestem ciekawa od czego zależą te wszystkie ich decyzje...
Powiedziała że gdyby był ułożony główką w dół od razu dałaby skierowanie, ale przez ułożenie miednicowe jest mniejszy nacisk na szyjkę. Mus to mus, leżę i odpoczywam. -
Mag91 wrote:Powiedziała że gdyby był ułożony główką w dół od razu dałaby skierowanie, ale przez ułożenie miednicowe jest mniejszy nacisk na szyjkę. Mus to mus, leżę i odpoczywam.
Aaa no widzisz. Nie wiedziałam, że to tez ma znaczenie. Mój lezy właśnie dość mocno głową w dół. I do tego mam twardnienia brzucha. -
jane789 wrote:Aaa no widzisz. Nie wiedziałam, że to tez ma znaczenie. Mój lezy właśnie dość mocno głową w dół. I do tego mam twardnienia brzucha.
jane789 lubi tę wiadomość
-
Ja też mam dużo ubranek. Po synu miałam sporo a jeszcze zachciało mi się dokupić paczkę używanych dla dziewczynki. Piorę i prasuje partiami bo jest tego w pip, tylko w rozmiarze 56 i 62. Zasadniczo od przybytku głowa nie boli ale najgorzej to wszystko pierwszy raz wyprasować 🤦
Wypralam już wózek i fotelik samochodowy po synku. Powoli coraz więcej rzeczy jest gotowe. Kupione juz prawie wszystko. 25.08 mam trzecie prenatalne, mam nadzieję że t razem wyjdę że szpitala bez porażających wieści. W razie co planuje już mieć torbę w domu w gotowości.
A co do rożka to wypralam go ręcznie, a gdy porządnie wysechł to prasowałam na najwyższym poziomie żelazka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 23:21
-
Dacie radę dziewczyny, już naprawdę niedługo, a każdy dzień teraz to większe bezpieczeństwo. Te szyjki to zło, najgorzej, ze często nie ma żadnych sygnałów, ze coś się dzieje 🤷♀️ Ja nie lubię 3 trym, spać się nie da, wszystko boli i non stop stres, czy będzie ok.Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')