Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
jane789 wrote:U mnie te skurcze to nagłe wypychanie właśnie brzucha jakby do przodu. Wyglada to nienaturalnie względem brzucha bez skurczu, na samym dole on jakby znika i stawia się wyżej i twardnieje. Trwa to kilka sekund i puszcza. Jeśli jeśli ich kilka na dzień to jeszcze spoko, ale ja wczoraj już miałam 1/20min i drżałam ze strachu. Ale przez noc się uspokoiły...
Mi na ktg przez całe 2 tygodnie leżenia tutaj tylko raz się zapisał jeden jedyny mały skurcz. A ktg mamy codziennie. Wiec ja w te ktg pod względem skurczy nie wierzę.Ostatni okres 8 styczeń
Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
[/
-
Essencya, jeśli te skurcze nie skracają szyjki to nie są groźne. Na tym etapie macica już ma prawo ćwiczyć do porodu. Gorzej jak jest tak jak w moim przypadku, że skurcze powodują skracanie szyjki.
Ja zauważyłam, że w nocy mam o wiele mniej tych skurczy. I stwierdziłam, że mam je z nerwów, bo za dnia ciagle się stresuję wszystkim (staram się nie stresować, ale siłą rzeczy ten stres jest). Dlatego postanowiłam, że będę w ciągu dnia jak najwiecej spać żeby nie uaktywniać myśli. Zobaczymy jak będzie.
Muszę dotrwać chociaż do tego 35, No po prostu muszę. Wszystko zrobię żeby tak było -
nick nieaktualnyJane jestes mega twarda! Cała ciążę leżeć wow
Ale już tyle ta biedna szyjka wytrzymała, może od początku była krótka ale ładnie trzyma już tyle czasu 😏 mocno kibicuje i odliczam z Tobą do dnia, w którym poczujesz się bezpiecznie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2021, 14:08
jane789 lubi tę wiadomość
-
Ja też mam te twardnienia brzucha dokładnie tak jak opisujesz Jane tylko że ja mam je częściej w nocy dziś to co chwilę prawie często temu twardnieniu towarzyszy kucie w pochwie, ale tydzień temu na wizycie szyjka 3,5cm więc staram się nie panikować.
blanche lubi tę wiadomość
2019-2020 3xICSI 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
jane789 wrote:Essencya, jeśli te skurcze nie skracają szyjki to nie są groźne. Na tym etapie macica już ma prawo ćwiczyć do porodu. Gorzej jak jest tak jak w moim przypadku, że skurcze powodują skracanie szyjki.
Ja zauważyłam, że w nocy mam o wiele mniej tych skurczy. I stwierdziłam, że mam je z nerwów, bo za dnia ciagle się stresuję wszystkim (staram się nie stresować, ale siłą rzeczy ten stres jest). Dlatego postanowiłam, że będę w ciągu dnia jak najwiecej spać żeby nie uaktywniać myśli. Zobaczymy jak będzie.
Muszę dotrwać chociaż do tego 35, No po prostu muszę. Wszystko zrobię żeby tak byłoOstatni okres 8 styczeń
[/
-
Gomerka wrote:Praskovia - masz dziś wizytę u dr W? Kciuki ✊ daj znać co powie
Nie dziś, cały czas gadałam o tym wtorku, a pomyliły mi się dni tygodnia. 🙈 Wizytę mam jutro, dzisiaj jadę do Krk. Na pewno dam znać!Gomerka lubi tę wiadomość
🧒🏼 26.10.2021
👦🏼 02.10.2023
👶🏻 14.07.2025 -
Hej dziewczyny! Mało się udzielam, ale nadrabiam czytanie co 2 dni 😛
Jane, bardzo mocno trzymamy kciuki z Kaziulskim za was 🤞🤞🤞 obyście wytrwały w dwupaku jak najdłużej ❤
Ja przychodzę z pytaniem. Od kilku dni (od soboty) znów pojawiły mi się dość obfite wodniste upławy, które jak podeschną zostawiają żółte plamy na majtkach. Po kąpieli zakładam czystą bieliznę, a za godzinę już mam przemoczone gatki. Często odbija się to też na legginsach.. do tego pojawił się specyficzny zapach. Na pewno nie jest to grzybek (zbyt często go miałam, by móc pomylić), nawet nie wiem czy jest to jakaś infekcja, czy po prostu tak musi być. Mam nadzieję, że to nie wody?! 😱 Czy któraś z was ma/miała podobnie?
Oprócz tego muszę się wam pochwalić, że już praktycznie jesteśmy spakowani do szpitala. Czekamy jeszcze na małą torbę na porodówkę i będzie komplet. Spakowałam też już świeżo wyprane zestawy dla maluszka (3 na 56 i 3 na 62). Chyba też już czas najwyższy na ogarnianie pokoiku 🙈jane789, Essencya lubią tę wiadomość
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Dziewczyny zazdroszczę ogarnięcia, ja dopiero zaczęłam robić wyprawkę, połowa rzeczy na strychu, w tym fotelik i wózek, a jeszcze wszytko trzeba wyprać i wymienić koła w wózku 😀 no i przemeblowanie też nas czeka i otwieramy sufit pod schody za dwa tygodnie więc będzie ładny sajgon 🤣
Praskovia lubi tę wiadomość
-
Po rozmowie z położną mam małą radę 🙂 generalnie można sobie w planie porodu wpisać, że chcecie mieć możliwość jedzenia i picia w trakcie, ale w szpitalu i tak zazwyczaj zabraniają jeść, ponieważ w razie CC obawiają się wymiotów czy coś. Poród może trwać wiele godzin i możecie potrzebować zastrzyku energii 😉 z tego co położną mówiła to dobrze jest zabrać ze sobą przekąski typu lizak, mus w tubce lub czekolada mleczna czy deserowa, ponieważ one od razu się rozpuszczają i tego nie powinni zabraniać 🙂 picia wody nie mogą nam zabronić i nie powinnyśmy się zgadzać absolutnie na poród w maseczce, niezależnie od sytuacji pandemicznej 🙂
CiepłaKluska, zozo lubią tę wiadomość
-
Juliet wrote:Hej dziewczyny! Mało się udzielam, ale nadrabiam czytanie co 2 dni 😛
Jane, bardzo mocno trzymamy kciuki z Kaziulskim za was 🤞🤞🤞 obyście wytrwały w dwupaku jak najdłużej ❤
Ja przychodzę z pytaniem. Od kilku dni (od soboty) znów pojawiły mi się dość obfite wodniste upławy, które jak podeschną zostawiają żółte plamy na majtkach. Po kąpieli zakładam czystą bieliznę, a za godzinę już mam przemoczone gatki. Często odbija się to też na legginsach.. do tego pojawił się specyficzny zapach. Na pewno nie jest to grzybek (zbyt często go miałam, by móc pomylić), nawet nie wiem czy jest to jakaś infekcja, czy po prostu tak musi być. Mam nadzieję, że to nie wody?! 😱 Czy któraś z was ma/miała podobnie?
Oprócz tego muszę się wam pochwalić, że już praktycznie jesteśmy spakowani do szpitala. Czekamy jeszcze na małą torbę na porodówkę i będzie komplet. Spakowałam też już świeżo wyprane zestawy dla maluszka (3 na 56 i 3 na 62). Chyba też już czas najwyższy na ogarnianie pokoiku 🙈Ostatni okres 8 styczeń
[/
-
Essencya wrote:U mnie taka żółta wydzielina właśnie zwiastowała skracającą się szyjkę- mam nadzieję, ze u Ciebie to fizjologia, ale zawsze lepiej skontrolować.
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Hej. Jesteśmy już po wizycie. Julia waży 1690 g ❤ I albo jeszcze nadrobi albo będzie z tych mniejszych dzieci, ale nadal jest w normie według Pani doktor 😊 szyjka 2,5 cm ale zamknięta. Mam dalej brać luteine i magnez do następnej wizyty.
No i zapomniałam z tego stresu zapytać o te zaświadczenie do USC 😑
Aha, no i jest ułożona główką w dół 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2021, 19:26
Dominika283, Filcek, Praskovia lubią tę wiadomość
👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
Juliet wrote:O kurczaki, to mnie nastraszyłaś 😱 kupię paski lakmusowe i zobaczę jak sytuacja z pH. Generalnie ostatnio na badaniach wyszło wszystko ok. Żadnych bakterii, pH w normie, bez pasm śluzu... No, ale wiadomo, że to wszystko się może zmienić w 1 chwili 🤔Ostatni okres 8 styczeń
[/
-
Ja mam walizkę prawie spakowaną, zostały jakieś drobiazgi dla mnie typu szczotka do włosów, pasta i szczoteczka itp. Te główne najważniejsze rzeczy już są w walizce, ale nie mam pojęcia czy ją zamknę, serio! A to przecież wyjazd na 3-4 dni 🙈
Poprane i poprasowane mam dość sporo, ale z uwagi na to że mam okropnie dużo ciuszkow to jeszcze masa prania i prasowania przede mną. Wypralam wózek po synu i fotelik. Jakoś tam idzie do przodu. Jutro mam prenatalne i nie ukrywam że mam pietra. Po ostatnich była amniopunkcja więc dobrych wspomnień nie mam. Jak coś trochę porobię to mnie kłuje w podbrzuszu i po przeczytaniu Waszych historii też już się trzęsę co z moją szyjką. A jutra się na ten temat niczego nie dowiem. Dopiero 1.09. No ale najważniejsze że walizka gotowa bo jakbym musiala iść na cito do szpitala to nie wyobrażam sobie jak by mnie spakował mój mąż 😁 niestety na nikogo innego liczyć nie mogę. Jestem w trakcie poszukiwań pani do sprzątania bo sama już nie ogarnę naszego domu na przyjście maluszka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2021, 18:45