Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 14 października 2021, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się dokopalam. Masakra biedne dzieciaczki

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra.. biedne dzieciaki 😞 A czy ktoś wie czy ten wirus jest niebezpieczny dla naszych maluszków? 😑

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie ma w domu zlobkowicza albo przedszkolaka który przyniesie wirusa to powinno być ok. Dla maluszków jest niebezpieczny. To jest wirus który zapełnia na max oddziały pediatryczne co roku, tyle że bardziej w okresie styczeń-luty. Z ciekawostek pediatrycznych polecam na Instagramie Różę Hajkuś (roza_lekarzdladzieci). Fajnie wszystko opisuje

85993e3k946gskpj.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, u mnie nie ma żadnych dzieci. Obawiałam się że ktoś z dorosłych może przynieść tego wirusa.

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • July Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2021, 10:51

• Junjul Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    July u mnie już nie rośnie waga, czasem jest w jeden dzień kilogram więcej, na drugi mniej ale to widzę po nogach, że woda się gromadzi 🙂 tym bardziej jestem przerażona, bo lekarka wczoraj mówiła że dziecko waży ponad 4 kg, czyli w półtorej tygodnia przybrala ponad pół kilograma 😮 skąd ja się pytam, skoro ja nie przybieram na wadze? 😕 ale apetyt mi wzrósł na koniec i jem za dwoje, jak wcześniej nie mogłam nic wcisnąć to teraz wędliny, jajka bym jadła cały czas 🤣

age.png
  • Kasia150690 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z lekarza obliczeń wyszło że w ciągu całej ciąży zamiast przytyć to mam -10.50 kg.

• Mag91 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam 19 kg na plusie 🙈🙈🙈

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Kasia150690 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży miałam 4.8 kg na plusie 😂

• Kasia150690 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy myjecie okna i zmieniacie firany bo wyczytałam że nie można bo łożysko może się odkleić 😔 termin miałam na wczoraj i chce jakoś trochę to przyspieszyć

• July Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2021, 10:51

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie przybieram, ale i tak sporo mam na plusie - 13kg. Ale obrzęki tez robią swoje, teraz jak jest chłodno i musiałam wyciągnąć kozaki to dopiero zauważyłam jakie nam spuchnięte nogi

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Patka95 Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 12 kg na plusie. Nie uważam aby to było aż tak dużo 😊 A po drugie to jest kwestia indywidualna i ja się tym wcale nie przejmuje. Kiedyś przecież zrzuce te kg a jak nie to trudno. Ważne, że będę mieć maleństwo przy sobie 🥰 ja nie mam aż tak spuchnietych nóg odkąd więcej leżę. Ale fakt, butów z zeszłego roku nie włożę. Musiałam pożyczyć od szwagierki 🙈

Kasia, ja nie myje. Ale dlatego, że po prostu mi się nie chciało i bałam się że mogłabym spaść. Mama mi pomogła i mi umyła 🙂

July, Praskovia lubią tę wiadomość

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Kasia150690 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka ja dziś umyłam okna i firany zmieniłam. W sumie łóżeczko też dopiero złożyłam bo mojemu staremu jakoś się nie spieszyło..

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to jest dużo, bo poprzednio miałam tylko 8 na plusie. I szybciutko spadły. Wiadomo, dziecko i zdrowie najważniejsze, ale ja po prostu lubię moje szczupłe ciało i bardzo chce je odzyskać 🤷‍♀️

July lubi tę wiadomość

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• July Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2021, 10:50

zozo, jane789 lubią tę wiadomość

• July Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka nadal cisza u Ciebie?
    Myślałam że się rozkręci

Patka95 lubi tę wiadomość

• Junjul Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo, współczuję sytuacji z teściową. Pamiętaj jednak, że jesteś silna i dasz radę dla swojego dziecka 🙂
    July, ja mam podobną ale może mniej dramatyczną sytuację z mamą, w ciąży jak była kilka dni to cały czas się ze mną kłóciła, nic nie pomogła przy starszym dziecku i nawet proszenie o uszanowanie tego, że jestem w ciąży i nie powinnam się stresować nie pomogło 😕 niektórzy nie rozumieją pewnych sytuacji i zawsze musi być na ich. Szanuję moja mamę ale w takich sytuacjach mogę liczyć tylko na siebie niestety i odciąć się emocjonalnie od tego wszystkiego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2021, 23:06

age.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozo wrote:
    Może to głupoty i bredzę przez hormony ale czuję się przytłoczona i bezradna na wielu płaszczyznach.

Zozo, to nie są głupoty, każda z tych rzeczy i sytuacji, które opisałaś jest bardzo przykra i sama w sobie mogłaby dać mocno w kość, a wszystkie na raz? Bardzo Ci współczuję i przytulam mocno, pomyśl, że to się kiedyś musi naprostować… Może nie wszystko będzie idealnie, ale na pewno lepiej. <3

Junjul, pamiętam jak pisałaś o wizycie swojej mamy… Ja chyba miałam wtedy podobny problem z wujkiem. Strasznie to smutne, że niektórzy nie potrafią odpuścić nawet kobiecie w ciąży. Mnie się to zawsze wydawało takie naturalne, żeby przyszłym mamom maksymalnie ułatwiać życie… Ja w końcu nie wytrzymałam i poprosiłam wujka żeby wyjechał, ale to nie rozwiązało problemu do końca, bo rozgrzebał nam dosłownie cały dom. Mąż wrócił i w panice to wszystko kończy, bo aż strach wpuścić położną. Prawie druga w nocy, a on dokręca podłogi. Ja zamiast odpoczywać pół dnia kitowałam okna… Jak pomyślę, że to wszystko wynikło z zachowania jednego człowieka, który musiał postawić na swoim za wszelką cenę, to aż mi się jakoś tak dziwnie robi, że można być tak zacietrzewionym.

Co by nie było dziewczyny- damy radę! Przejdziemy przez to wszystko i będziemy tylko silniejsze!

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że tak 🙂 czasem tylko zazdroszczę tym mamom co mają prawdziwe wsparcie w rodzinie i mogą liczyć w każdej chwili. Nam trochę rodzina męża pomagała, teraz mają bobasa w domu więc już pewnie nie będą mogli. I pewnie będę musiała sobie znaleźć nianie na godziny jak będę chciała gdzieś wyjść bez dzieci 😉

age.png
‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ