X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha_88 wrote:
    Tez się zastanawiam jak powiedzieć i kiedy. Ostatnio mam ciężki okres w pracy i sporo nerwów. Staram się myśleć że jednak nie ja pierwsza i nie ostatnia w ciążę zaszłam.. Nawet w głowie sobie układam co powiem.. Ale to chore przecież jest
    Ja też się zastanawiam kiedy powiedzieć. Na razie pracuje zdalnie, ale chyba nie powiem wczesniwj niz po swietach...

Kasjopeja lubi tę wiadomość

• Kasjopeja Znajoma

Wysłany: 9 marca 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasialudek wrote:
    Kasjopeja, ja mam 39 lat i tez spodziewam się trzeciego dziecka. Tylko, że moje dwie panienki mają 4 i 2 latka :) Obie przyszły na świat przez cc.

To wspaniale, że nie jestem sama 🌷🌷

Ja jeszcze mam
    Stres jak powiedzieć dzieciom o nowym rodzeństwie , bo z młodszymi na pewno
    Nie będzie takich rozterek 🤪

Kasialudek lubi tę wiadomość

2008 -córka, 2012 - syn, 2021 - córka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjopeja wrote:
    To wspaniale, że nie jestem sama 🌷🌷

Ja jeszcze mam
    Stres jak powiedzieć dzieciom o nowym rodzeństwie , bo z młodszymi na pewno
    Nie będzie takich rozterek 🤪

Dziewczyny będzie dobrze;) moja siostra 1 synka doczekała w wieku 38 lat. Bardzo się bała… całą ciążę jej towarzyszyłam w jej obawach więc wiem co możecie czuć ,ale chłopczyk urodził się w terminie duży i zdrowy ! trzymam za was kciuki :*

Kasjopeja, Kasialudek lubią tę wiadomość

• Bercia84 Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Żegnam się z wami. Mam jutro zabieg w szpitalu. Niestety 3 raz się nie udało. Jestem w 9-tym tyg. A ciąża obumarła w 6-7. Serce biło tylko około 4 dni. Ten sam schemat każdorazowo. Aż cud za mam córkę. Mam luteinę 100 na sprzedaż jakby któraś chciała. Szkoda mi wyrzucić.
    Wam wszystkim życzę duuuzo zdrówka i szczęśliwego porodu i zdrowych różowych bobasków !!!
    Wielkie buziaczki.
    Gosia wykasuj mnie z pierwszej strony 💚
    Pozdrawiam i całuje was gorąco 😘

• Kaarola Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bercia84 wrote:
    Hej dziewczyny. Żegnam się z wami. Mam jutro zabieg w szpitalu. Niestety 3 raz się nie udało. Jestem w 9-tym tyg. A ciąża obumarła w 6-7. Serce biło tylko około 4 dni. Ten sam schemat każdorazowo. Aż cud za mam córkę. Mam luteinę 100 na sprzedaż jakby któraś chciała. Szkoda mi wyrzucić.
    Wam wszystkim życzę duuuzo zdrówka i szczęśliwego porodu i zdrowych różowych bobasków !!!
    Wielkie buziaczki.
    Oj Bercia tak bardzo mi przykro 💔😢

17u9k6nlx64z75n1.png

PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
    MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
    AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%

1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
    FET 4.02.2020 ❄5.2.2 :( + encorton
    FET 7.03.2020 ❄5.3.3 :( + atosiban, encorton, embrioglue, AH
    04.2020 histeroskopia OK
    FET 11.07.2020❄❄4.3.3 :( + accofil, intralipid, encorton, AH

2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
    FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
    Sanco - czekamy na chłopca 💙
  • martakam Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bercia... Jak ja Ci współczuję... Czy teraz będziesz robić jakąś diagnostykę problemu?

W pracy szefowa przyjęła ciążę słabo. Trochę jej sciemniłam, że wiem od 2 tygodni, aby z rym awansem to aż tak źle nie wyglądało, ale widać było, że mi nie uwierzyła... Nawet nie pogratulowała czy coś. Aż kurde czuję się winna, że zaszłam w ciążę... Masakra. Zdenerwowałam się mega.

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bercia84 wrote:
    Wielkie buziaczki.
    Bercia bardzo mi przykro ☹️ mam nadzieję że jeszcze się doczekasz drugiego dzieciątka. Trzymaj sie

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Bercia... Jak ja Ci współczuję... Czy teraz będziesz robić jakąś diagnostykę problemu?

W pracy szefowa przyjęła ciążę słabo. Trochę jej sciemniłam, że wiem od 2 tygodni, aby z rym awansem to aż tak źle nie wyglądało, ale widać było, że mi nie uwierzyła... Nawet nie pogratulowała czy coś. Aż kurde czuję się winna, że zaszłam w ciążę... Masakra. Zdenerwowałam się mega.
    Nie denerwuj się i ciesz się ciąża. Praca to tylko praca, szefowej przejdzie.

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bercia84 wrote:
    Wielkie buziaczki.
    Bercia....tak mi przykro.... przesyłam Ci duzo uścisków, dużo siły i pozytywnych mysli. Życzę Ci wszystkiego dobrego, a przede wszystkim by maluszek do Ciebie powrócił. Zdrowka kochana! ❤😞🙏

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:

Nigdy tak nie mysl. Ciąża to nie zbrodnia. Nic się nie denerwuj. Widocznie Szefowa potrzebuje więcej czasu by to przemyśleć i sie z tym oswoić, ale Ty masz pełne prawo by się cieszyć i by w tej ciazy byc. Spokojnie, ja trzymam kciuki byś się nie stresowała, a szefowej na pewno przejda fochy ;)

• Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

W pracy szefowa przyjęła ciążę słabo. Trochę jej sciemniłam, że wiem od 2 tygodni, aby z rym awansem to aż tak źle nie wyglądało, ale widać było, że mi nie uwierzyła... Nawet nie pogratulowała czy coś. Aż kurde czuję się winna, że zaszłam w ciążę... Masakra. Zdenerwowałam się mega.[/QUOTE]

Ehhh a jednak.. Prace zawsze można mieć inna a dziecko to cud i nie zawsze ciążę można odkładać. Jakoś się ułoży. Szkoda że szefowa nawet gratulacji nie złożyła, to przykre.

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• martakam Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ♥️ już mi lepiej. Meliskę sobie zaparzyłam i zmieniałam nastawienie. Dokładnie jak mówicie, dziecko to cud nad cudy, a praca jak nie ta to inna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 15:16

Miluu, meraja90, Erica, mf82 lubią tę wiadomość

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bercia bardzo mi przykro. Jesli nie robiłaś jeszcze szczegółowych badań to warto to nadrobić. Ściskam bardzo mocno

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martakam pewnie ze tak! 🥰
    Ja też się lekko stresowałam, bo mam umowę na czas określony do lipca,jeśli się nie dogadam - trudno. Dla mnie ta ciąża jest najważniejsza.❤

• Bocik Znajoma

Wysłany: 9 marca 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam synka 2 latka i to co spędza mi sen z powiek to czy poradzę sobie i jakoś poukładam dwójkę takich małych dzieci. Czy ktoś tez z was się o to martwi ? Może ktoś ma już takie doświadczenia i ma jakieś rady?

c55fgox163k0yrcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bercia84 wrote:
    Wielkie buziaczki.

Bardzo mi przykro , kochana jestem z Tobą myślami i pamiętam w modlitwie 😞

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:

Nie martw się, u mnie było tak samo zero gratulacji kierowniczka to zimna ryba..a od jednej współpracownicy to wręcz jakby pretensje ... też jakby czułam się winna że w ciąży jestem a teraz już mam to gdzieś , z racji że praca fizyczna i ciężka to dostałam zwolnienie od lekarza

• Erica Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2021, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bercia84 wrote:
    Wielkie buziaczki.

<3

hchylhb8ti2s8tj3.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bercia84 bardzo mi przykro. U mnie w pracy szefowa też niezadowolona ani gratulacje ani nic... Trudno

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bercia przykro mi, że tak się musiało stać :( mam nadzieję, że znajdzie się dla Was rozwiązanie!

Martakam nie miło ze strony szefowe, bo nawet z przyzwoitości powinna pogratulować.

Miluu a Tobie muszą tak czy inaczej przedłużyć umowę do dnia porodu, jeśliby nie chcieli dać nowej.

Bocik u mnie różnica była 23 miesiące, wszystko da radę poukładać, wiadomo czasem jest ciężej, wszyscy chcą do mamy, tata nie może być itp z czasem coraz lepiej się układa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 16:56

3jgx3e3kscbj73hd.png
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ