X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Hopeful miło Cie tu powitać 😉
    Jane 789 mam podobne bole, raz na jakiś czas. Mój lekarz twierdzi, że jeśli nie dzieje się nic niepokojącego jaj krwawienie czy plamienie to wszystko jest ok. Po prostu rozrasta się macica by maluszek mógł rosnąć. Mi pomagają spacery na takie kłucia 😉

U mnie nic złego się nie dzieje, mdłości nie ustępują, senność, zachcianki,bol piersi, w środę wizyta a i tak się stresuje....ostatni raz maluszka widziałam na usg 3 tygodnie temu...

jane789 lubi tę wiadomość

• MichaLina Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się po raz kolejny zrobiły zajady... Normalnie jestem WKU...😡😡😡😡
    Boli niemiłosiernie, z dwóch stron, ledwo buzie mogę otworzyć. Ostatnio miałam od prawie samego początku ciąży do jakiegoś 6 tygodnia. Teraz dwa tygodnie spokoju i znowu. Nie wiem skąd się to bierze...

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• Kaarola Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MichaLina wrote:
    Boli niemiłosiernie, z dwóch stron, ledwo buzie mogę otworzyć. Ostatnio miałam od prawie samego początku ciąży do jakiegoś 6 tygodnia. Teraz dwa tygodnie spokoju i znowu. Nie wiem skąd się to bierze...
    A zajady to nie sa niedobory wit z grupy B? Nie pamietam ktorej dokladnie.

meraja90 lubi tę wiadomość

17u9k6nlx64z75n1.png

PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
    MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
    AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%

1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
    FET 4.02.2020 ❄5.2.2 :( + encorton
    FET 7.03.2020 ❄5.3.3 :( + atosiban, encorton, embrioglue, AH
    04.2020 histeroskopia OK
    FET 11.07.2020❄❄4.3.3 :( + accofil, intralipid, encorton, AH

2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
    FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
    Sanco - czekamy na chłopca 💙
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, jestem o wiele spokojniejsza :) jakoś nie potrafię jeszcze się tak typowo cieszyć z mojego stanu. Cały czas mnie coś niepokoi, zwłaszcza, że mam za sobą dość silne krwawienie w 7tc, które na szczęście okazało się niegroźne. Kolejne usg mam dopiero 16.03, a najchętniej chodziłabym co 3 dni sprawdzać czy wszystko ok

• meraja90 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które planują NIFTY, w którym tygodniu będziecie robić?

f2w3ol2a8bv3dl0p.png
    qdkkqps6kswv63wa.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze się nie cieszę zaraz 9 tydzień ale po tych krwawieniach ... I ten krwiak. W środę mam wizytę i strasznie się boję

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Kaarola Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meraja90 wrote:
    Chcialabym miec wynik przed swietami. Myslisz ze 10+3 bedzie za wczesnie?

17u9k6nlx64z75n1.png

PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
    MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
    AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%

1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
    FET 4.02.2020 ❄5.2.2 :( + encorton
    FET 7.03.2020 ❄5.3.3 :( + atosiban, encorton, embrioglue, AH
    04.2020 histeroskopia OK
    FET 11.07.2020❄❄4.3.3 :( + accofil, intralipid, encorton, AH

2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
    FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
    Sanco - czekamy na chłopca 💙
  • meraja90 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarola wrote:
    Chcialabym miec wynik przed swietami. Myslisz ze 10+3 bedzie za wczesnie?
    Wydaje mi się, ze nie. Jest od 10tygodnia to badanie. Ja planuje zrobić jakoś w okolicach 10+4/ 11+0. Spytam moja ginekolog w piątek, zobaczę tez co ona o tym myśli 😊

f2w3ol2a8bv3dl0p.png
    qdkkqps6kswv63wa.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meraja90 wrote:
    Wydaje mi się, ze nie. Jest od 10tygodnia to badanie. Ja planuje zrobić jakoś w okolicach 10+4/ 11+0. Spytam moja ginekolog w piątek, zobaczę tez co ona o tym myśli 😊

Ja jestem umówiona na te badanie dokładnie na termin 10+4

meraja90 lubi tę wiadomość

• szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja po wizycie :) dzidziuś ma 1.43:) wszystko ok wizyta na nfz nawet spoko zlecila badania :) wizyta za trzy i pół tygodnia więc mam na nfz 1 kwietnia później prenatalne 8 kwietnia i prywatnie 12 kwietnia :D w środę początek 8+1 tygodnia byle do świąt :)

mf82, szynszyl, Angelka93 lubią tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MichaLina wrote:
    Spróbuj lanolinę czystą bezwodną, nakładaj grubą warstwę, potem przyda się na sutki. Mnie na zajady i popękane usta pomaga dość szybko.

• MichaLina Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Spróbuję lanoliny i poczytam o tej witaminie b. Przed ciążą suplementowalam ale teraz odstawiłam bo jest napisane że nie brać w ciąży. Właściwie to prawie wszystkie suple odstawiłam.

Co do nifty ( ja robię sanco) to ja będę robiła 12t2d z OM i 12t6d z usg. Ogólnie też chciałam szybciej ale lekarz kazał się nie spieszyć. Teoretycznie od 10 tygodnia w naszej krwi krąży materiał genetyczny dziecka ale może go byc na tyle mało że laboratorium ma problem z wyizolowaniem i trzeba powtarzać. Mi ginekolog mówił że tak najbardziej optymalnie i szybko jednocześnie to 12 tc

Na nifty się czeka dluzej, na sanco do 6 dni roboczych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2021, 13:20

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• Kasialudek Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja po wizycie. Wg kalendarza 8+6 a wg usg 9+4. Maleństwo rośnie i kształtami zaczyna przypominać małego człowieka.
    Znalazł u mnie krwiak i mnie to zmartwiło.
    Przepisał mi czopki przeciw wymiotom. Jak się nie poprawi i nie zacznę pić, to czeka mnie wizyta w szpitalu.

szynszyl, Angelka93 lubią tę wiadomość

• Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meraja90 wrote:
    Można od 10tyg. Czasem zdarzają sie sytuację że DNA płodu Jest za mało do analizy. To trochę kwestia indywidualna więc w ramach badania powinniście mieć zapewnione ponowne pobranie w razie czego.

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MichaLina wrote:
    To brak witaminy B2. Sama też tak miewam wystarczy że w diecie mam np za mało pieczywa, kasz..

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co zjadacie przy jadłowstręcie. Mnie już brakuje siły na ten stan. Przed ciążą odżywiałam się zdrowo a teraz żyje głównie na bagietce z masłem lub serem białym albo dżemem. Obiad to zazwyczaj ziemniak w śladowej ilości z kefirem , czasem jakaś ryba do tego ale rzadko, owsianka i jakieś suszone owoce, czasem banan. Nie wiem jak wyżyje na takiej diecie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam też życzyć Wam Wszystkiego Najlepszego!!! Uściski dla wszystkich.

Kaarola, Miluu, Kasialudek, jane789, Angelka93 lubią tę wiadomość

• jane789 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf82 wrote:
    Dziewczyny co zjadacie przy jadłowstręcie. Mnie już brakuje siły na ten stan. Przed ciążą odżywiałam się zdrowo a teraz żyje głównie na bagietce z masłem lub serem białym albo dżemem. Obiad to zazwyczaj ziemniak w śladowej ilości z kefirem , czasem jakaś ryba do tego ale rzadko, owsianka i jakieś suszone owoce, czasem banan. Nie wiem jak wyżyje na takiej diecie.

Ja się jakoś zmuszałam i jadłam to co aktualnie mąż przygotował (sama nie umiałam zrobić jednego dania od A do Z bo myślałam, że odlecę). Nie jadłam zbyt dużo i przez to schudłam 3kg co mnie oczywiście zmartwiło, ale czytałam że to częste na początku. Też miałam wcześniej super zdrową dietę, na której przygotowywałam się do transferu i miałam nadzieję, że będę ją kontynuować, ale nie podejrzewałam, że będzie to wręcz niemożliwe.
    Po prostu trzeba przetrwać jakoś ten czas. Dobrze, że w ogóle coś jesz👍🏻 Mi aktualnie trochę minął wstręt do zapachów potraw wiec jest trochę lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2021, 14:48

mf82 lubi tę wiadomość

• natnatss Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf82 wrote:
    Ja odkryłam w Lidlu fińskie pieczywo owsiane. Wchodzi mi jedynie kanapka z tym pieczywem, masłem, szynka z kurczaka, żółtym serem, pomidorem i ogórkiem. A zaraz muszę wstawić do piekarnika kurczaka na obiad moim chłopakom i na samą myśl że muszę wąchać i patrzeć na to mieso już mi niedobrze 🤢🙈

mf82 lubi tę wiadomość

85993e3k946gskpj.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy dobrze pamiętam że któraś z Was pisała ze w marcu mają wyjść nowe okładki do segregatorów od mamy ginekolog? Chciałam sobie zamówić ale są tylko dwa dostępne i nie podobają mi się

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ