Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć Hopeful miło Cie tu powitać 😉
Jane 789 mam podobne bole, raz na jakiś czas. Mój lekarz twierdzi, że jeśli nie dzieje się nic niepokojącego jaj krwawienie czy plamienie to wszystko jest ok. Po prostu rozrasta się macica by maluszek mógł rosnąć. Mi pomagają spacery na takie kłucia 😉
U mnie nic złego się nie dzieje, mdłości nie ustępują, senność, zachcianki,bol piersi, w środę wizyta a i tak się stresuje....ostatni raz maluszka widziałam na usg 3 tygodnie temu...jane789 lubi tę wiadomość
-
A mi się po raz kolejny zrobiły zajady... Normalnie jestem WKU...😡😡😡😡
Boli niemiłosiernie, z dwóch stron, ledwo buzie mogę otworzyć. Ostatnio miałam od prawie samego początku ciąży do jakiegoś 6 tygodnia. Teraz dwa tygodnie spokoju i znowu. Nie wiem skąd się to bierze... -
MichaLina wrote:A mi się po raz kolejny zrobiły zajady... Normalnie jestem WKU...😡😡😡😡
Boli niemiłosiernie, z dwóch stron, ledwo buzie mogę otworzyć. Ostatnio miałam od prawie samego początku ciąży do jakiegoś 6 tygodnia. Teraz dwa tygodnie spokoju i znowu. Nie wiem skąd się to bierze...meraja90 lubi tę wiadomość
PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
FET 4.02.2020 ❄5.2.2 + encorton
FET 7.03.2020 ❄5.3.3 + atosiban, encorton, embrioglue, AH
04.2020 histeroskopia OK
FET 11.07.2020❄❄4.3.3 + accofil, intralipid, encorton, AH
2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
Sanco - czekamy na chłopca 💙 -
Dzięki dziewczyny, jestem o wiele spokojniejsza jakoś nie potrafię jeszcze się tak typowo cieszyć z mojego stanu. Cały czas mnie coś niepokoi, zwłaszcza, że mam za sobą dość silne krwawienie w 7tc, które na szczęście okazało się niegroźne. Kolejne usg mam dopiero 16.03, a najchętniej chodziłabym co 3 dni sprawdzać czy wszystko ok
-
meraja90 wrote:Dziewczyny które planują NIFTY, w którym tygodniu będziecie robić?
PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
FET 4.02.2020 ❄5.2.2 + encorton
FET 7.03.2020 ❄5.3.3 + atosiban, encorton, embrioglue, AH
04.2020 histeroskopia OK
FET 11.07.2020❄❄4.3.3 + accofil, intralipid, encorton, AH
2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
Sanco - czekamy na chłopca 💙 -
Kaarola wrote:Chcialabym miec wynik przed swietami. Myslisz ze 10+3 bedzie za wczesnie?
-
meraja90 wrote:Wydaje mi się, ze nie. Jest od 10tygodnia to badanie. Ja planuje zrobić jakoś w okolicach 10+4/ 11+0. Spytam moja ginekolog w piątek, zobaczę tez co ona o tym myśli 😊
Ja jestem umówiona na te badanie dokładnie na termin 10+4meraja90 lubi tę wiadomość
-
Hejka ja po wizycie dzidziuś ma 1.43:) wszystko ok wizyta na nfz nawet spoko zlecila badania wizyta za trzy i pół tygodnia więc mam na nfz 1 kwietnia później prenatalne 8 kwietnia i prywatnie 12 kwietnia w środę początek 8+1 tygodnia byle do świąt
mf82, szynszyl, Angelka93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMichaLina wrote:A mi się po raz kolejny zrobiły zajady... Normalnie jestem WKU...😡😡😡😡
Boli niemiłosiernie, z dwóch stron, ledwo buzie mogę otworzyć. Ostatnio miałam od prawie samego początku ciąży do jakiegoś 6 tygodnia. Teraz dwa tygodnie spokoju i znowu. Nie wiem skąd się to bierze...
-
Dzięki dziewczyny. Spróbuję lanoliny i poczytam o tej witaminie b. Przed ciążą suplementowalam ale teraz odstawiłam bo jest napisane że nie brać w ciąży. Właściwie to prawie wszystkie suple odstawiłam.
Co do nifty ( ja robię sanco) to ja będę robiła 12t2d z OM i 12t6d z usg. Ogólnie też chciałam szybciej ale lekarz kazał się nie spieszyć. Teoretycznie od 10 tygodnia w naszej krwi krąży materiał genetyczny dziecka ale może go byc na tyle mało że laboratorium ma problem z wyizolowaniem i trzeba powtarzać. Mi ginekolog mówił że tak najbardziej optymalnie i szybko jednocześnie to 12 tc
Na nifty się czeka dluzej, na sanco do 6 dni roboczych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2021, 13:20
-
I ja po wizycie. Wg kalendarza 8+6 a wg usg 9+4. Maleństwo rośnie i kształtami zaczyna przypominać małego człowieka.
Znalazł u mnie krwiak i mnie to zmartwiło.
Przepisał mi czopki przeciw wymiotom. Jak się nie poprawi i nie zacznę pić, to czeka mnie wizyta w szpitalu.szynszyl, Angelka93 lubią tę wiadomość
-
meraja90 wrote:Dziewczyny które planują NIFTY, w którym tygodniu będziecie robić?
Czekamy na Ciebie 💗
04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗
-
MichaLina wrote:A mi się po raz kolejny zrobiły zajady... Normalnie jestem WKU...😡😡😡😡
Boli niemiłosiernie, z dwóch stron, ledwo buzie mogę otworzyć. Ostatnio miałam od prawie samego początku ciąży do jakiegoś 6 tygodnia. Teraz dwa tygodnie spokoju i znowu. Nie wiem skąd się to bierze...
Czekamy na Ciebie 💗
04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗
-
nick nieaktualnyDziewczyny co zjadacie przy jadłowstręcie. Mnie już brakuje siły na ten stan. Przed ciążą odżywiałam się zdrowo a teraz żyje głównie na bagietce z masłem lub serem białym albo dżemem. Obiad to zazwyczaj ziemniak w śladowej ilości z kefirem , czasem jakaś ryba do tego ale rzadko, owsianka i jakieś suszone owoce, czasem banan. Nie wiem jak wyżyje na takiej diecie.
-
nick nieaktualny
-
mf82 wrote:Dziewczyny co zjadacie przy jadłowstręcie. Mnie już brakuje siły na ten stan. Przed ciążą odżywiałam się zdrowo a teraz żyje głównie na bagietce z masłem lub serem białym albo dżemem. Obiad to zazwyczaj ziemniak w śladowej ilości z kefirem , czasem jakaś ryba do tego ale rzadko, owsianka i jakieś suszone owoce, czasem banan. Nie wiem jak wyżyje na takiej diecie.
Ja się jakoś zmuszałam i jadłam to co aktualnie mąż przygotował (sama nie umiałam zrobić jednego dania od A do Z bo myślałam, że odlecę). Nie jadłam zbyt dużo i przez to schudłam 3kg co mnie oczywiście zmartwiło, ale czytałam że to częste na początku. Też miałam wcześniej super zdrową dietę, na której przygotowywałam się do transferu i miałam nadzieję, że będę ją kontynuować, ale nie podejrzewałam, że będzie to wręcz niemożliwe.
Po prostu trzeba przetrwać jakoś ten czas. Dobrze, że w ogóle coś jesz👍🏻 Mi aktualnie trochę minął wstręt do zapachów potraw wiec jest trochę lepiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2021, 14:48
mf82 lubi tę wiadomość
-
mf82 wrote:Dziewczyny co zjadacie przy jadłowstręcie. Mnie już brakuje siły na ten stan. Przed ciążą odżywiałam się zdrowo a teraz żyje głównie na bagietce z masłem lub serem białym albo dżemem. Obiad to zazwyczaj ziemniak w śladowej ilości z kefirem , czasem jakaś ryba do tego ale rzadko, owsianka i jakieś suszone owoce, czasem banan. Nie wiem jak wyżyje na takiej diecie.
mf82 lubi tę wiadomość