Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Wczoraj bóle brzucha mi nie dopuściły i skurcze więc postanowiłam pojechać do mojej gin. Dostałam luteine kazała zwiększyć ilość magnezu i doraźnie no-spe. Szyjka długa więc oszczędzać się i powinno być ok. Maluszek fikał na usg ma już prawie 4cm. Po raz pierwszy słyszałam też bicia serduszka 🥰❤. Tak się cieszę że wszystko ok.
Rano spadlam z 2 schodów 🤦♀️ prawdopodobnie skrecilam nogę w kostce i teraz się zastanawiam co z tym zrobić. Spuchla i boli. 😕 w tamtym roku zmarł pan który zajmował się takimi rzeczami i nastawiał wszystkie stawy. I teraz człowiek jest bezradny 😕Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2021, 16:26
Angelka93 lubi tę wiadomość
-
Gosia9 wrote:Hej. Wczoraj bóle brzucha mi nie dopuściły i skurcze więc postanowiłam pojechać do mojej gin. Dostałam luteine kazała zwiększyć ilość magnezu i doraźnie no-spe. Szyjka długa więc oszczędzać się i powinno być ok. Maluszek fikał na usg ma już prawie 4cm. Po raz pierwszy słyszałam też bicia serduszka 🥰❤. Tak się cieszę że wszystko ok.
Rano spadlam z 2 schodów 🤦♀️ prawdopodobnie skrecilam nogę w kostce i teraz się zastanawiam co z tym zrobić. Spuchla i boli. 😕 w tamtym roku zmarł pan który zajmował się takimi rzeczami i nastawiał wszystkie stawy. I teraz człowiek jest bezradny 😕 -
Hej, ja wczoraj zaczęłam plamić więc dzisiaj byłam na o dzień przyspieszonej wizycie u ginekologa. Okazało się, że przyczyna plamienia jest krwiak... z dzieckiem wszystko dobrze, pierwszy raz usłyszałam serduszko ❤️ Dziewczyny niektóre z was pisały, ze tez macie krwiaki, lekarz Wam mówił, ze jest to niebezpieczne dla płodu czy przeciwnie, raczej uspokajał?
Gosia9 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agniesia wrote:Hej, ja wczoraj zaczęłam plamić więc dzisiaj byłam na o dzień przyspieszonej wizycie u ginekologa. Okazało się, że przyczyna plamienia jest krwiak... z dzieckiem wszystko dobrze, pierwszy raz usłyszałam serduszko ❤️ Dziewczyny niektóre z was pisały, ze tez macie krwiaki, lekarz Wam mówił, ze jest to niebezpieczne dla płodu czy przeciwnie, raczej uspokajał?
meraja90, Kacha_88 lubią tę wiadomość
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Agniesia wrote:Hej, ja wczoraj zaczęłam plamić więc dzisiaj byłam na o dzień przyspieszonej wizycie u ginekologa. Okazało się, że przyczyna plamienia jest krwiak... z dzieckiem wszystko dobrze, pierwszy raz usłyszałam serduszko ❤️ Dziewczyny niektóre z was pisały, ze tez macie krwiaki, lekarz Wam mówił, ze jest to niebezpieczne dla płodu czy przeciwnie, raczej uspokajał?
Mnie uspakajał ale też wiem że obecność krwiaków jest niebezpieczna. Dużo zależy od tego jak duży jest krwiak, w jakim położeniu. Najlepiej dopytaj lekarza jak widzi Twój przypadek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2021, 21:15
Czekamy na Ciebie 💗
04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗
-
Ja mam krwiaka który co jakiś czas się opróżnia tzn krwawi. Mam duphaston, luteinę magnez i jak boli podbrzusze nospa a no i rutinoscorbin. Wszystko zależy od miejsca krwiaka wielkości itd ... Lekarz mi powiedział że każdy krwiak jest niebezpieczny i nikt nie zagwarantuje mi że nie poronie. Akurat w środę mam wizytę kontrolną po krwawieniu i wizycie na IP
-
Ja też mam ogromny jadłowstręt dodatkowo potworne migreny. Dzisiaj jest lepiej ktoś pytał jakie jedzenie wchodzi no i chętnie przetestuje większą ilość pokarmów bo moje menu jest bardzo ubogie 🤣 chleb pszenny, twarożek almette śmietankowy, czasami żółty ser i ser smażony (?!) a no i pomidor i czasami ogorek zielony. Nie mam pewności czy możemy jeść ser smażony, nie znalazłam i formacji że nie bo przecież on nie jest pleśniowy. No ale moze komuś moje menu pomoże musiałam odstawic całkowicie masło, zapomnijcie o majonezie, bo wywoływało to odruch wymiotny choc przed ciąża byłam tego fanką teraz zdarza się, że tylko sucha skibka chleba „wchodzi”. A no i dla mnie recepta na odrobine lepsze samopoczucie to malutkie ale częste posiłki, np na raz pol bułki.
Uśmiechałam się czytając o wkładaniu kurczaka do piekarnika, Jezuuu dziewczyny jak ja Was rozumiem ))
Ja nie ma. Krwiaka ale mam dwie duże torbiele (3,5 i 2,5cm) i biore duphaston 2x1.
Poza tym schizuje się i wolałabym juz wiedzieć co u maluszka słychać. Ale do wizyty jeszcze prawie tydzien... -
Moni zgadzam się każdy krwiak jest niebezpieczny a najgorsze że nie wiadomo do końca dlaczego powstają. Możemy brać leki odpoczywać i mieć nadzieję że będzie dobrze.Licze się ze zdaniem lekarza, widząc krawiaka mając doświadczenie, może go ocenić. No ale nie przewidzi na 100% co będzie dalej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 10:21
Czekamy na Ciebie 💗
04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗
-
Oj ciężko Was nadrobić dziewczyny 😊
U nas spokój, już brak plamień, brak jakichkolwiek odznak ciąży oprócz senności i zmęczenia.
Nie mogę uwierzyć, że już 26 marca idę na prenatalne 😱
Dziś będę mówić o ciąży w pracy co z moim ostatnim awansem będzie ciężkie dla mnie, bo nie jestem pewna, jak to odbierze moja szefowa... A ja się oczywiście tym wszystkim stresuję i przejmuję.👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Hopeful wrote:Ja też mam ogromny jadłowstręt dodatkowo potworne migreny. Dzisiaj jest lepiej ktoś pytał jakie jedzenie wchodzi no i chętnie przetestuje większą ilość pokarmów bo moje menu jest bardzo ubogie 🤣 chleb pszenny, twarożek almette śmietankowy, czasami żółty ser i ser smażony (?!) a no i pomidor i czasami ogorek zielony. Nie mam pewności czy możemy jeść ser smażony, nie znalazłam i formacji że nie bo przecież on nie jest pleśniowy. No ale moze komuś moje menu pomoże musiałam odstawic całkowicie masło, zapomnijcie o majonezie, bo wywoływało to odruch wymiotny choc przed ciąża byłam tego fanką teraz zdarza się, że tylko sucha skibka chleba „wchodzi”. A no i dla mnie recepta na odrobine lepsze samopoczucie to malutkie ale częste posiłki, np na raz pol bułki.
Uśmiechałam się czytając o wkładaniu kurczaka do piekarnika, Jezuuu dziewczyny jak ja Was rozumiem ))
Ja nie ma. Krwiaka ale mam dwie duże torbiele (3,5 i 2,5cm) i biore duphaston 2x1.
Poza tym schizuje się i wolałabym juz wiedzieć co u maluszka słychać. Ale do wizyty jeszcze prawie tydzien...
PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
FET 4.02.2020 ❄5.2.2 + encorton
FET 7.03.2020 ❄5.3.3 + atosiban, encorton, embrioglue, AH
04.2020 histeroskopia OK
FET 11.07.2020❄❄4.3.3 + accofil, intralipid, encorton, AH
2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
Sanco - czekamy na chłopca 💙 -
martakam wrote:Oj ciężko Was nadrobić dziewczyny 😊
U nas spokój, już brak plamień, brak jakichkolwiek odznak ciąży oprócz senności i zmęczenia.
Dziś będę mówić o ciąży w pracy co z moim ostatnim awansem będzie ciężkie dla mnie, bo nie jestem pewna, jak to odbierze moja szefowa... A ja się oczywiście tym wszystkim stresuję i przejmuję.
A mnie trochę boli pecherz. Staram się pić dużo wody żeby to jakoś wypłukać. W badaniu moczu wyszły mi podwyższone leukocyty 😑 -
Kaarola wrote:Hahaha to mi wlasnie wchodzi najbardziej biala bagietka z maslem, szynka, majonezem i rzeżuchą 😋 majonez bym tylko jadla i jadla 😝
Kaarola lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry, jestem tu nowa.
Jest to moja kolejna ciąża , mam już 2 dużych dzieci 13 lat córka i 9 lat syn. Przyznaje, że ta ciąża jest niespodzianką. Oboje dzieci poczęte dzięki medycynie ,wyczekane po 2 i 4 lata, a tu jeden wyskok w 22dc i ciąża 😁 po między dziećmi miałam
Ciąże ektopową, obie ciąże zagrożone zakończone cc.
Jestem przerażona. 🥸
Czy są to przyszłe mamy ok 40rż?Kasialudek, Kkarolinaa, Mag91 lubią tę wiadomość
2008 -córka, 2012 - syn, 2021 - córka -
martakam wrote:Oj ciężko Was nadrobić dziewczyny 😊
Dziś będę mówić o ciąży w pracy co z moim ostatnim awansem będzie ciężkie dla mnie, bo nie jestem pewna, jak to odbierze moja szefowa... A ja się oczywiście tym wszystkim stresuję i przejmuję.
Tez się zastanawiam jak powiedzieć i kiedy. Ostatnio mam ciężki okres w pracy i sporo nerwów. Staram się myśleć że jednak nie ja pierwsza i nie ostatnia w ciążę zaszłam.. Nawet w głowie sobie układam co powiem.. Ale to chore przecież jest
Czekamy na Ciebie 💗
04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗
-
Byłam wczoraj u "drugiego" lekarza (gin-endo), czyli zupełnie prywatnego. Powiedziałam, że mam pakiet w Luxmed, więc tam też będę chodziła. Rozmawialiśmy o karcie ciąży i powiedział, że najlepiej jak kartę prowadzi jeden lekarz, bo inaczej robi się trochę schizofrenicznie.
Powiedział, że on nie musi prowadzić karty, trzeba tylko przedkładać mu badania i będzie je odnotowywał u siebie w systemie. Usłyszałam, że rozumie, że będę tam chodziła i że to korzystne finansowo, więc ogólnie wyszło bardzo przyjemnie.
-
Byłam wczoraj u "drugiego" lekarza (gin-endo), czyli zupełnie prywatnego. Powiedziałam, że mam pakiet w Luxmed, więc tam też będę chodziła. Rozmawialiśmy o karcie ciąży i powiedział, że najlepiej jak kartę prowadzi jeden lekarz, bo inaczej robi się trochę schizofrenicznie.
Powiedział, że on nie musi prowadzić karty, trzeba tylko przedkładać mu badania i będzie je odnotowywał u siebie w systemie. Usłyszałam, że rozumie, że będę tam chodziła i że to korzystne finansowo, więc ogólnie wyszło bardzo przyjemnie.
Ginekologowi z Luxmed powiedziałam, że chodzę równolegle do endokrynologa. Czyli nie ma konfliktu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 12:46
-
nick nieaktualnyHej kobiety ja się zgłaszam z terminem na 01.10
U nas wszystko ok, dzidzia rośnie zdrowo, badania prawidłowe.
minęły słabości senność i wraca energia życiowa nie miałam wymiotów ani mocnych mdłości, ale bywały dni że czułam się jak zatruta...
cyc*i mam jak melony , mężowi aż się oczy świecą z radości jak je widzi 🤩😅
Ogólnie bardzo mu się podobam ,a sobie wręcz przeciwnie 🙈
No i trochę boje się zapytać , ale zaryzykuję :
Słuchajcie przybrałam już 2 kg 😬 martwić się ?
Jak to u was jest ?
może są tu kobiety które już mają dzieci i doświadczenie z poprzednich ciąż?
Ja z tych wysokich i szczupłych ogólnie.
staram się sięgać bardziej po jabłko i marchewkę czy mandarynkę niż po cukierka.
( choć i to się zdarza ,wiadomo , ale z umiarem )
To moja pierwsza ciąża zdrowie malucha najważniejsze wiadomo!
Ale gdzie nie wejdę na jakieś inne forum szukać informacji to wszystkie forumowiczki wręcz chudły po 5 kilo w 1 trymestrze...
Troszkę mnie to dołuje …bo się boje ze jak tak zaczynam to się skończy na +25...