X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wczoraj bóle brzucha mi nie dopuściły i skurcze więc postanowiłam pojechać do mojej gin. Dostałam luteine kazała zwiększyć ilość magnezu i doraźnie no-spe. Szyjka długa więc oszczędzać się i powinno być ok. Maluszek fikał na usg ma już prawie 4cm. Po raz pierwszy słyszałam też bicia serduszka 🥰❤. Tak się cieszę że wszystko ok.
    Rano spadlam z 2 schodów 🤦‍♀️ prawdopodobnie skrecilam nogę w kostce i teraz się zastanawiam co z tym zrobić. Spuchla i boli. 😕 w tamtym roku zmarł pan który zajmował się takimi rzeczami i nastawiał wszystkie stawy. I teraz człowiek jest bezradny 😕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2021, 16:26

Angelka93 lubi tę wiadomość

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9 wrote:
    Hej. Wczoraj bóle brzucha mi nie dopuściły i skurcze więc postanowiłam pojechać do mojej gin. Dostałam luteine kazała zwiększyć ilość magnezu i doraźnie no-spe. Szyjka długa więc oszczędzać się i powinno być ok. Maluszek fikał na usg ma już prawie 4cm. Po raz pierwszy słyszałam też bicia serduszka 🥰❤. Tak się cieszę że wszystko ok.
    Rano spadlam z 2 schodów 🤦‍♀️ prawdopodobnie skrecilam nogę w kostce i teraz się zastanawiam co z tym zrobić. Spuchla i boli. 😕 w tamtym roku zmarł pan który zajmował się takimi rzeczami i nastawiał wszystkie stawy. I teraz człowiek jest bezradny 😕
    Super ze na wizycie wszystko ok 🙂 idź z tą noga na pogotowie, może będzie trzeba usztywnić

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Agniesia Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja wczoraj zaczęłam plamić więc dzisiaj byłam na o dzień przyspieszonej wizycie u ginekologa. Okazało się, że przyczyna plamienia jest krwiak... z dzieckiem wszystko dobrze, pierwszy raz usłyszałam serduszko ❤️ Dziewczyny niektóre z was pisały, ze tez macie krwiaki, lekarz Wam mówił, ze jest to niebezpieczne dla płodu czy przeciwnie, raczej uspokajał?

Gosia9 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj od paru godzin takie tępe bole w boku przy losci miednicowej. Nie wiem czy to tez nie brzuch....bardzo się boję...

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia wrote:
    Hej, ja wczoraj zaczęłam plamić więc dzisiaj byłam na o dzień przyspieszonej wizycie u ginekologa. Okazało się, że przyczyna plamienia jest krwiak... z dzieckiem wszystko dobrze, pierwszy raz usłyszałam serduszko ❤️ Dziewczyny niektóre z was pisały, ze tez macie krwiaki, lekarz Wam mówił, ze jest to niebezpieczne dla płodu czy przeciwnie, raczej uspokajał?
    Agniesia ja miałam krwiaka w poprzedniej ciąży. Lekarz kazał mi się oszczędzać, krwiak się wchłonął i mam zdrowe dziecko 😀

meraja90, Kacha_88 lubią tę wiadomość

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia wrote:

Mnie uspakajał ale też wiem że obecność krwiaków jest niebezpieczna. Dużo zależy od tego jak duży jest krwiak, w jakim położeniu. Najlepiej dopytaj lekarza jak widzi Twój przypadek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2021, 21:15

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• Moni* Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam krwiaka który co jakiś czas się opróżnia tzn krwawi. Mam duphaston, luteinę magnez i jak boli podbrzusze nospa a no i rutinoscorbin. Wszystko zależy od miejsca krwiaka wielkości itd ... Lekarz mi powiedział że każdy krwiak jest niebezpieczny i nikt nie zagwarantuje mi że nie poronie. Akurat w środę mam wizytę kontrolną po krwawieniu i wizycie na IP

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Hopeful Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ogromny jadłowstręt dodatkowo potworne migreny. Dzisiaj jest lepiej :) ktoś pytał jakie jedzenie wchodzi no i chętnie przetestuje większą ilość pokarmów bo moje menu jest bardzo ubogie 🤣 chleb pszenny, twarożek almette śmietankowy, czasami żółty ser i ser smażony (?!) a no i pomidor i czasami ogorek zielony. Nie mam pewności czy możemy jeść ser smażony, nie znalazłam i formacji że nie bo przecież on nie jest pleśniowy. No ale moze komuś moje menu pomoże :D musiałam odstawic całkowicie masło, zapomnijcie o majonezie, bo wywoływało to odruch wymiotny choc przed ciąża byłam tego fanką :) teraz zdarza się, że tylko sucha skibka chleba „wchodzi”. A no i dla mnie recepta na odrobine lepsze samopoczucie to malutkie ale częste posiłki, np na raz pol bułki.
    Uśmiechałam się czytając o wkładaniu kurczaka do piekarnika, Jezuuu dziewczyny jak ja Was rozumiem :)))

Ja nie ma. Krwiaka ale mam dwie duże torbiele (3,5 i 2,5cm) i biore duphaston 2x1.

Poza tym schizuje się i wolałabym juz wiedzieć co u maluszka słychać. Ale do wizyty jeszcze prawie tydzien...

0d1y3e3kpiumvdr6.png
    Kiedy wieje silny wiatr, jedni budują mury, ja buduję wiatraki 😊
  • Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni zgadzam się każdy krwiak jest niebezpieczny a najgorsze że nie wiadomo do końca dlaczego powstają. Możemy brać leki odpoczywać i mieć nadzieję że będzie dobrze.Licze się ze zdaniem lekarza, widząc krawiaka mając doświadczenie, może go ocenić. No ale nie przewidzi na 100% co będzie dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 10:21

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• martakam Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ciężko Was nadrobić dziewczyny 😊
    U nas spokój, już brak plamień, brak jakichkolwiek odznak ciąży oprócz senności i zmęczenia.
    Nie mogę uwierzyć, że już 26 marca idę na prenatalne 😱

Dziś będę mówić o ciąży w pracy co z moim ostatnim awansem będzie ciężkie dla mnie, bo nie jestem pewna, jak to odbierze moja szefowa... A ja się oczywiście tym wszystkim stresuję i przejmuję.

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Kaarola Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeful wrote:
    Ja też mam ogromny jadłowstręt dodatkowo potworne migreny. Dzisiaj jest lepiej :) ktoś pytał jakie jedzenie wchodzi no i chętnie przetestuje większą ilość pokarmów bo moje menu jest bardzo ubogie 🤣 chleb pszenny, twarożek almette śmietankowy, czasami żółty ser i ser smażony (?!) a no i pomidor i czasami ogorek zielony. Nie mam pewności czy możemy jeść ser smażony, nie znalazłam i formacji że nie bo przecież on nie jest pleśniowy. No ale moze komuś moje menu pomoże :D musiałam odstawic całkowicie masło, zapomnijcie o majonezie, bo wywoływało to odruch wymiotny choc przed ciąża byłam tego fanką :) teraz zdarza się, że tylko sucha skibka chleba „wchodzi”. A no i dla mnie recepta na odrobine lepsze samopoczucie to malutkie ale częste posiłki, np na raz pol bułki.
    Uśmiechałam się czytając o wkładaniu kurczaka do piekarnika, Jezuuu dziewczyny jak ja Was rozumiem :)))

Ja nie ma. Krwiaka ale mam dwie duże torbiele (3,5 i 2,5cm) i biore duphaston 2x1.

Poza tym schizuje się i wolałabym juz wiedzieć co u maluszka słychać. Ale do wizyty jeszcze prawie tydzien...
    Hahaha to mi wlasnie wchodzi najbardziej biala bagietka z maslem, szynka, majonezem i rzeżuchą 😋 majonez bym tylko jadla i jadla 😝

17u9k6nlx64z75n1.png

PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
    MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
    AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%

1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
    FET 4.02.2020 ❄5.2.2 :( + encorton
    FET 7.03.2020 ❄5.3.3 :( + atosiban, encorton, embrioglue, AH
    04.2020 histeroskopia OK
    FET 11.07.2020❄❄4.3.3 :( + accofil, intralipid, encorton, AH

2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
    FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
    Sanco - czekamy na chłopca 💙
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    U nas spokój, już brak plamień, brak jakichkolwiek odznak ciąży oprócz senności i zmęczenia.

Dziś będę mówić o ciąży w pracy co z moim ostatnim awansem będzie ciężkie dla mnie, bo nie jestem pewna, jak to odbierze moja szefowa... A ja się oczywiście tym wszystkim stresuję i przejmuję.
    Widzę że mamy ten sam termin prenatalnych🙂 na którą masz godzinę?

A mnie trochę boli pecherz. Staram się pić dużo wody żeby to jakoś wypłukać. W badaniu moczu wyszły mi podwyższone leukocyty 😑

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Hopeful Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarola wrote:
    Hahaha to mi wlasnie wchodzi najbardziej biala bagietka z maslem, szynka, majonezem i rzeżuchą 😋 majonez bym tylko jadla i jadla 😝
    Hahaha o nieeee 🤣🙈 co ciąża to inaczej :)

Kaarola lubi tę wiadomość

0d1y3e3kpiumvdr6.png
    Kiedy wieje silny wiatr, jedni budują mury, ja buduję wiatraki 😊
  • Kasjopeja Znajoma

Wysłany: 9 marca 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, jestem tu nowa.
    Jest to moja kolejna ciąża , mam już 2 dużych dzieci 13 lat córka i 9 lat syn. Przyznaje, że ta ciąża jest niespodzianką. Oboje dzieci poczęte dzięki medycynie ,wyczekane po 2 i 4 lata, a tu jeden wyskok w 22dc i ciąża 😁 po między dziećmi miałam
    Ciąże ektopową, obie ciąże zagrożone zakończone cc.
    Jestem przerażona. 🥸

Czy są to przyszłe mamy ok 40rż?

Kasialudek, Kkarolinaa, Mag91 lubią tę wiadomość

2008 -córka, 2012 - syn, 2021 - córka
  • Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:

Tez się zastanawiam jak powiedzieć i kiedy. Ostatnio mam ciężki okres w pracy i sporo nerwów. Staram się myśleć że jednak nie ja pierwsza i nie ostatnia w ciążę zaszłam.. Nawet w głowie sobie układam co powiem.. Ale to chore przecież jest

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• Erica Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj u "drugiego" lekarza (gin-endo), czyli zupełnie prywatnego. Powiedziałam, że mam pakiet w Luxmed, więc tam też będę chodziła. Rozmawialiśmy o karcie ciąży i powiedział, że najlepiej jak kartę prowadzi jeden lekarz, bo inaczej robi się trochę schizofrenicznie.
    Powiedział, że on nie musi prowadzić karty, trzeba tylko przedkładać mu badania i będzie je odnotowywał u siebie w systemie. Usłyszałam, że rozumie, że będę tam chodziła i że to korzystne finansowo, więc ogólnie wyszło bardzo przyjemnie.

hchylhb8ti2s8tj3.png
  • Erica Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj u "drugiego" lekarza (gin-endo), czyli zupełnie prywatnego. Powiedziałam, że mam pakiet w Luxmed, więc tam też będę chodziła. Rozmawialiśmy o karcie ciąży i powiedział, że najlepiej jak kartę prowadzi jeden lekarz, bo inaczej robi się trochę schizofrenicznie.
    Powiedział, że on nie musi prowadzić karty, trzeba tylko przedkładać mu badania i będzie je odnotowywał u siebie w systemie. Usłyszałam, że rozumie, że będę tam chodziła i że to korzystne finansowo, więc ogólnie wyszło bardzo przyjemnie.

Ginekologowi z Luxmed powiedziałam, że chodzę równolegle do endokrynologa. Czyli nie ma konfliktu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 12:46

hchylhb8ti2s8tj3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety ;) ja się zgłaszam z terminem na 01.10

U nas wszystko ok, dzidzia rośnie zdrowo, badania prawidłowe.
    minęły słabości senność i wraca energia życiowa ;) nie miałam wymiotów ani mocnych mdłości, ale bywały dni że czułam się jak zatruta...
    cyc*i mam jak melony , mężowi aż się oczy świecą z radości jak je widzi 🤩😅
    Ogólnie bardzo mu się podobam ,a sobie wręcz przeciwnie 🙈

No i trochę boje się zapytać , ale zaryzykuję :

Słuchajcie przybrałam już 2 kg 😬 martwić się ?
    Jak to u was jest ?
    może są tu kobiety które już mają dzieci i doświadczenie z poprzednich ciąż?

Ja z tych wysokich i szczupłych ogólnie.

staram się sięgać bardziej po jabłko i marchewkę czy mandarynkę niż po cukierka.
    ( choć i to się zdarza ,wiadomo , ale z umiarem ;))

To moja pierwsza ciąża zdrowie malucha najważniejsze wiadomo!
    Ale gdzie nie wejdę na jakieś inne forum szukać informacji to wszystkie forumowiczki wręcz chudły po 5 kilo w 1 trymestrze...

Troszkę mnie to dołuje …bo się boje ze jak tak zaczynam to się skończy na +25...

• Kasialudek Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjopeja, ja mam 39 lat i tez spodziewam się trzeciego dziecka. Tylko, że moje dwie panienki mają 4 i 2 latka :) Obie przyszły na świat przez cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 12:58

• Moni* Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 33 mam córkę 12 lat syna 10 no i fasolką w brzuchu.

Kasjopeja lubi tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ