X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bercia84 wrote:
    Hej dziewczyny. Żegnam się z wami. Mam jutro zabieg w szpitalu. Niestety 3 raz się nie udało. Jestem w 9-tym tyg. A ciąża obumarła w 6-7. Serce biło tylko około 4 dni. Ten sam schemat każdorazowo. Aż cud za mam córkę. Mam luteinę 100 na sprzedaż jakby któraś chciała. Szkoda mi wyrzucić.
    Wam wszystkim życzę duuuzo zdrówka i szczęśliwego porodu i zdrowych różowych bobasków !!!
    Wielkie buziaczki.
    Gosia wykasuj mnie z pierwszej strony 💚
    Pozdrawiam i całuje was gorąco 😘
    Tak mi przykro 😔 trzymaj się kochana 😘

• Mag91 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkaroolina11 wrote:
    Hej kobiety ;) ja się zgłaszam z terminem na 01.10

U nas wszystko ok, dzidzia rośnie zdrowo, badania prawidłowe.
    minęły słabości senność i wraca energia życiowa ;) nie miałam wymiotów ani mocnych mdłości, ale bywały dni że czułam się jak zatruta...
    cyc*i mam jak melony , mężowi aż się oczy świecą z radości jak je widzi 🤩😅
    Ogólnie bardzo mu się podobam ,a sobie wręcz przeciwnie 🙈

No i trochę boje się zapytać , ale zaryzykuję :

Słuchajcie przybrałam już 2 kg 😬 martwić się ?
    Jak to u was jest ?
    może są tu kobiety które już mają dzieci i doświadczenie z poprzednich ciąż?

Ja z tych wysokich i szczupłych ogólnie.

staram się sięgać bardziej po jabłko i marchewkę czy mandarynkę niż po cukierka.
    ( choć i to się zdarza ,wiadomo , ale z umiarem ;))

To moja pierwsza ciąża zdrowie malucha najważniejsze wiadomo!
    Ale gdzie nie wejdę na jakieś inne forum szukać informacji to wszystkie forumowiczki wręcz chudły po 5 kilo w 1 trymestrze...

Troszkę mnie to dołuje …bo się boje ze jak tak zaczynam to się skończy na +25...
    Ja już mam plus 4kg, a to dopiero początek 🙆 może tak musi być, u mnie zawsze niedowaga była 🤪

kkaroolina11 lubi tę wiadomość

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Bercia przykro mi, że tak się musiało stać :( mam nadzieję, że znajdzie się dla Was rozwiązanie!

Martakam nie miło ze strony szefowe, bo nawet z przyzwoitości powinna pogratulować.

Miluu a Tobie muszą tak czy inaczej przedłużyć umowę do dnia porodu, jeśliby nie chcieli dać nowej.

Bocik u mnie różnica była 23 miesiące, wszystko da radę poukładać, wiadomo czasem jest ciężej, wszyscy chcą do mamy, tata nie może być itp z czasem coraz lepiej się układa :)
    Tak, tak, wiem, że muszą przedłużyć tylko nie wiem jak pozniej jest z macierzyńskim, wychowawczym, ile tygodni po porodzie mi przysługuje zasiłku.

• Dominika283 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bercia, tak mi przykro.... :(

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
    mutacja MTHFR, PAI1
    "Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Między moimi starszymi dziećmi jest 21 miesięcy różnicy. Ojciec ich zostawił nas jak młodszy miał 1.5 roku i jakoś daliśmy radę także głowa do góry na pewno dasz radę 🙂

Byłam wczoraj na pogotowiu z moja kostką mam skręcona i naderwany staw skokowy. L4 mam do wtorku. Między czasie muszę odwiedzić ortopedę. W sumie to cieszę się z tego l4 bo brzuch mnie boli cały czas więc może chociaż odpocznę.

• Gosia9 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluu wrote:
    Tak, tak, wiem, że muszą przedłużyć tylko nie wiem jak pozniej jest z macierzyńskim, wychowawczym, ile tygodni po porodzie mi przysługuje zasiłku.
    Ja mam umowę do czerwca. Nie orientowalam się jak to wygląda dalej. Ale z tego co mi się obiło o uszy to możemy chyba iść i na roczny macierzyński.

Miluu lubi tę wiadomość

• Mag91 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2021, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluu wrote:

Później na macierzyński przejmuje Cię ZUS, ale nie wiem jak z wychowawczym i zasiłkiem

Bercia tak mi przykro 😔

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Kkarolinaa Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bercia bardzo mi przykro 💔 Powodzenia i zdrówka życzę

w4sq43r8qja0u2c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie przejmujcie się pracą, szefostwem, Wasze życie i szczęście jest najważniejsze!
    Moja kierownik na szczęście zareagowała bardzo radośnie, ucieszyła się ale też jesteśmy w bliskich relacjach i bardzo się lubimy więc to inaczej:) wiedziała że szybko pójdę na L4 ze względu na bóle i charakter pracy. Aż miło będzie wrócić do ekipy po macierzyńskim

Edit:
    Dodam jeszcze, że nawet jakbyście chodziły aż do rozwiązania do pracy to prawdopodobnie nikt Wam nawet "dziękuję" nie powie. Martwcie się o siebie i teraz o maleństwo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 18:21

Gosia9, Mag91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag91 wrote:
    Ja już mam plus 4kg, a to dopiero początek 🙆 może tak musi być, u mnie zawsze niedowaga była 🤪

A w którym jesteś tygodniu jak mogę zapytać ? ;) Dzięki nie jestem sama jak widzę z tych co jednak przybierają 😂

U mnie waga przed ciążą też w normie w dolnych granicach nawet ,ale ja mam tak ze np po świętach zawsze jak sobie pozwolę na szaleństwa, dobrze i dużo pojem i jeszcze serniczkiem zagryzę, to to czuję i widzę po swojej D...🙈 dlatego muszę się kontrolować nie dać się ponieść fantazji haha

Słuchaj może to u nas taki początek wystrzelił, hormony itp ;D a potem się ustabilizuje 😊 tego nam życzę ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sof92 wrote:
    Dziewczyny nie przejmujcie się pracą, szefostwem, Wasze życie i szczęście jest najważniejsze!

Edit:
    Dodam jeszcze, że nawet jakbyście chodziły aż do rozwiązania do pracy to prawdopodobnie nikt Wam nawet "dziękuję" nie powie. Martwcie się o siebie i teraz o maleństwo :)

Zgadzam się , nikt nagrody ani medalu nam za to nie przyzna .
    Są prace lekkie, są i szefowie ludzccy o rozumiejący sytuację i można się dogadać ...a jak się nie da, to cóż🤷 trzeba patrzeć siebie i swojego zdrowia , ja uważam że ciąża to taki czas że trzeba być trochę egoistką 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bercia przytulam.

• Mag91 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkaroolina11 wrote:
    A w którym jesteś tygodniu jak mogę zapytać ? ;) Dzięki nie jestem sama jak widzę z tych co jednak przybierają 😂

U mnie waga przed ciążą też w normie w dolnych granicach nawet ,ale ja mam tak ze np po świętach zawsze jak sobie pozwolę na szaleństwa, dobrze i dużo pojem i jeszcze serniczkiem zagryzę, to to czuję i widzę po swojej D...🙈 dlatego muszę się kontrolować nie dać się ponieść fantazji haha

Słuchaj może to u nas taki początek wystrzelił, hormony itp ;D a potem się ustabilizuje 😊 tego nam życzę ☺️

Mam nadzieję, że tak tylko na początku, u mnie teraz 6+6, ale jak będę miała taki apetyt cały czas to nie wiem 😆 może to się unormuje z czasem.. Zobaczymy🙂

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczekałam się dziś swojej pierwszej wizyty, maleństwo ma 9,1 mm, serduszko bije, i cała reszta póki co jest ok. Super wieści na moje 39 urodziny.

Gosiu proszę dopisz mnie do listy na 28 października.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 19:09

Angelka93, Kaarola, Mag91, szynszyl, Kasjopeja, Sof92, Kasialudek, Erica lubią tę wiadomość

• Kkarolinaa Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie mogę doczekać kiedy powiem mojemu szefostwu że jestem w ciąży 🤣🤣 moje szefostwo to kawał k... ale współpracowników mam świetnych i lubię swoją pracę. Zostawię ich z ręką w nocniku na sam sezon a jestem kierownikiem i wiem że będą baaardzo niezadowoleni. Czekam do końca 3 m żeby ogłosić tą wspaniałą nowinę.
    To czego się nauczyłam to nigdy nie warto na pierwszym miejscu stawiać pracy i szefa nad własne zdrowie i szczęście. No chyba że ktoś ma własną firmę. Oni by nie mieli skrupułów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 19:04

Mag91, Miluu, Kacha_88, Sof92, Kasialudek, Kalina32, Erica lubią tę wiadomość

w4sq43r8qja0u2c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag91 wrote:
    Mam nadzieję, że tak tylko na początku, u mnie teraz 6+6, ale jak będę miała taki apetyt cały czas to nie wiem 😆 może to się unormuje z czasem.. Zobaczymy🙂

A to spokojnie może jak mówisz że miałaś niedowagę to musi organizm nadrobić zaległości ,może jest to potrzebne ;)
    jeszcze może przyjdą dni te gorsze ze słabościami i mdłościami u mnie w 7/8 tygodniu się zaczęło , jakby ktoś ze mnie wyssał energię do życia + byłam wielką płaczką , szybko się denerwowałam byle czym, i uderzałam w płacz 😂 czułam się taka emocjonalnie słaba

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaa wrote:
    Ja się nie mogę doczekać kiedy powiem mojemu szefostwu że jestem w ciąży 🤣🤣 moje szefostwo to kawał k... ale współpracowników mam świetnych i lubię swoją pracę. Zostawię ich z ręką w nocniku na sam sezon a jestem kierownikiem i wiem że będą baaardzo niezadowoleni. Czekam do końca 3 m żeby ogłosić tą wspaniałą nowinę.
    To czego się nauczyłam to nigdy nie warto na pierwszym miejscu stawiać pracy i szefa nad własne zdrowie i szczęście. No chyba że ktoś ma własną firmę. Oni by nie mieli skrupułów

Kurcze pamiętam jak kiedyś mama mi opowiadała jak za jej czasów było ...jak powiedziała o ciąży to szefowa ja uściskała
    ze szczęścia ,zrobiłaa zebranie powiedziała że wszyscy mają na mamę uważać i jej pomagać .wszyscy się ucieszyli mama miała dodatkowe przerwy i ogólnie była zaopiekowana.jak się słabiej czuła to ją wyganiali do domu albo na przerwę. Mama pracowała w tych sprzyjających warunkach do samego końca ;) Nie wiem czy w dzisiejszych czasach to możliwe żeby tak ludzko się w pracy zachowywali 😔 teraz to czasami kobieta kobiecie wilkiem aż przykro

Kacha_88 lubi tę wiadomość

• Mag91 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf82 wrote:
    Doczekałam się dziś swojej pierwszej wizyty, maleństwo ma 9,1 mm, serduszko bije, i cała reszta póki co jest ok. Super wieści na moje 39 urodziny.

Gosiu proszę dopisz mnie do listy na 28 października.

I mnie też 28😁💚

Miluu, Gosia9, mf82 lubią tę wiadomość

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka to ja kkaroolina11 byłam tu już dziś .
    Zrobiłam nowe konto bo miałam jakieś cyrki nie mogłam się zalogować na laptopie
    Sorry za zamieszanie 🙈 ale jak cos to ja haha😅 Z terminem na 1.10

Mag91, Miluu lubią tę wiadomość

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2021, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, prosze Was dzisiaj o mocne trzymanie za nas kciuków 🙏 dzisiaj mamy wizyte u gina o 16, po 3 tygodniach. Ponad rok temu w tym samym tygodniu ciąży dowiedzieliśmy się, że naszemu maluszkowi nie bije serduszko... modlę się każdego dnia by tym razem było inaczej... dlatego proszę Was o dobre myśli ❤

Kkarolinaa lubi tę wiadomość

‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ