X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bercia84 wrote:
    Hej dziewczyny. Żegnam się z wami. Mam jutro zabieg w szpitalu. Niestety 3 raz się nie udało. Jestem w 9-tym tyg. A ciąża obumarła w 6-7. Serce biło tylko około 4 dni. Ten sam schemat każdorazowo. Aż cud za mam córkę. Mam luteinę 100 na sprzedaż jakby któraś chciała. Szkoda mi wyrzucić.
    Wam wszystkim życzę duuuzo zdrówka i szczęśliwego porodu i zdrowych różowych bobasków !!!
    Wielkie buziaczki.
    Gosia wykasuj mnie z pierwszej strony 💚
    Pozdrawiam i całuje was gorąco 😘
    Tak mi przykro 😔 trzymaj się kochana 😘

• Mag91 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkaroolina11 wrote:
    Hej kobiety ;) ja się zgłaszam z terminem na 01.10

U nas wszystko ok, dzidzia rośnie zdrowo, badania prawidłowe.
    minęły słabości senność i wraca energia życiowa ;) nie miałam wymiotów ani mocnych mdłości, ale bywały dni że czułam się jak zatruta...
    cyc*i mam jak melony , mężowi aż się oczy świecą z radości jak je widzi 🤩😅
    Ogólnie bardzo mu się podobam ,a sobie wręcz przeciwnie 🙈

No i trochę boje się zapytać , ale zaryzykuję :

Słuchajcie przybrałam już 2 kg 😬 martwić się ?
    Jak to u was jest ?
    może są tu kobiety które już mają dzieci i doświadczenie z poprzednich ciąż?

Ja z tych wysokich i szczupłych ogólnie.

staram się sięgać bardziej po jabłko i marchewkę czy mandarynkę niż po cukierka.
    ( choć i to się zdarza ,wiadomo , ale z umiarem ;))

To moja pierwsza ciąża zdrowie malucha najważniejsze wiadomo!
    Ale gdzie nie wejdę na jakieś inne forum szukać informacji to wszystkie forumowiczki wręcz chudły po 5 kilo w 1 trymestrze...

Troszkę mnie to dołuje …bo się boje ze jak tak zaczynam to się skończy na +25...
    Ja już mam plus 4kg, a to dopiero początek 🙆 może tak musi być, u mnie zawsze niedowaga była 🤪

kkaroolina11 lubi tę wiadomość

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Bercia przykro mi, że tak się musiało stać :( mam nadzieję, że znajdzie się dla Was rozwiązanie!

Martakam nie miło ze strony szefowe, bo nawet z przyzwoitości powinna pogratulować.

Miluu a Tobie muszą tak czy inaczej przedłużyć umowę do dnia porodu, jeśliby nie chcieli dać nowej.

Bocik u mnie różnica była 23 miesiące, wszystko da radę poukładać, wiadomo czasem jest ciężej, wszyscy chcą do mamy, tata nie może być itp z czasem coraz lepiej się układa :)
    Tak, tak, wiem, że muszą przedłużyć tylko nie wiem jak pozniej jest z macierzyńskim, wychowawczym, ile tygodni po porodzie mi przysługuje zasiłku.

• Dominika283 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bercia, tak mi przykro.... :(

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
    mutacja MTHFR, PAI1
    "Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Między moimi starszymi dziećmi jest 21 miesięcy różnicy. Ojciec ich zostawił nas jak młodszy miał 1.5 roku i jakoś daliśmy radę także głowa do góry na pewno dasz radę 🙂

Byłam wczoraj na pogotowiu z moja kostką mam skręcona i naderwany staw skokowy. L4 mam do wtorku. Między czasie muszę odwiedzić ortopedę. W sumie to cieszę się z tego l4 bo brzuch mnie boli cały czas więc może chociaż odpocznę.

• Gosia9 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluu wrote:
    Tak, tak, wiem, że muszą przedłużyć tylko nie wiem jak pozniej jest z macierzyńskim, wychowawczym, ile tygodni po porodzie mi przysługuje zasiłku.
    Ja mam umowę do czerwca. Nie orientowalam się jak to wygląda dalej. Ale z tego co mi się obiło o uszy to możemy chyba iść i na roczny macierzyński.

Miluu lubi tę wiadomość

• Mag91 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2021, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluu wrote:

Później na macierzyński przejmuje Cię ZUS, ale nie wiem jak z wychowawczym i zasiłkiem

Bercia tak mi przykro 😔

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Kkarolinaa Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bercia bardzo mi przykro 💔 Powodzenia i zdrówka życzę

w4sq43r8qja0u2c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie przejmujcie się pracą, szefostwem, Wasze życie i szczęście jest najważniejsze!
    Moja kierownik na szczęście zareagowała bardzo radośnie, ucieszyła się ale też jesteśmy w bliskich relacjach i bardzo się lubimy więc to inaczej:) wiedziała że szybko pójdę na L4 ze względu na bóle i charakter pracy. Aż miło będzie wrócić do ekipy po macierzyńskim

Edit:
    Dodam jeszcze, że nawet jakbyście chodziły aż do rozwiązania do pracy to prawdopodobnie nikt Wam nawet "dziękuję" nie powie. Martwcie się o siebie i teraz o maleństwo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 18:21

Gosia9, Mag91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag91 wrote:
    Ja już mam plus 4kg, a to dopiero początek 🙆 może tak musi być, u mnie zawsze niedowaga była 🤪

A w którym jesteś tygodniu jak mogę zapytać ? ;) Dzięki nie jestem sama jak widzę z tych co jednak przybierają 😂

U mnie waga przed ciążą też w normie w dolnych granicach nawet ,ale ja mam tak ze np po świętach zawsze jak sobie pozwolę na szaleństwa, dobrze i dużo pojem i jeszcze serniczkiem zagryzę, to to czuję i widzę po swojej D...🙈 dlatego muszę się kontrolować nie dać się ponieść fantazji haha

Słuchaj może to u nas taki początek wystrzelił, hormony itp ;D a potem się ustabilizuje 😊 tego nam życzę ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sof92 wrote:
    Dziewczyny nie przejmujcie się pracą, szefostwem, Wasze życie i szczęście jest najważniejsze!

Edit:
    Dodam jeszcze, że nawet jakbyście chodziły aż do rozwiązania do pracy to prawdopodobnie nikt Wam nawet "dziękuję" nie powie. Martwcie się o siebie i teraz o maleństwo :)

Zgadzam się , nikt nagrody ani medalu nam za to nie przyzna .
    Są prace lekkie, są i szefowie ludzccy o rozumiejący sytuację i można się dogadać ...a jak się nie da, to cóż🤷 trzeba patrzeć siebie i swojego zdrowia , ja uważam że ciąża to taki czas że trzeba być trochę egoistką 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bercia przytulam.

• Mag91 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkaroolina11 wrote:
    A w którym jesteś tygodniu jak mogę zapytać ? ;) Dzięki nie jestem sama jak widzę z tych co jednak przybierają 😂

U mnie waga przed ciążą też w normie w dolnych granicach nawet ,ale ja mam tak ze np po świętach zawsze jak sobie pozwolę na szaleństwa, dobrze i dużo pojem i jeszcze serniczkiem zagryzę, to to czuję i widzę po swojej D...🙈 dlatego muszę się kontrolować nie dać się ponieść fantazji haha

Słuchaj może to u nas taki początek wystrzelił, hormony itp ;D a potem się ustabilizuje 😊 tego nam życzę ☺️

Mam nadzieję, że tak tylko na początku, u mnie teraz 6+6, ale jak będę miała taki apetyt cały czas to nie wiem 😆 może to się unormuje z czasem.. Zobaczymy🙂

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczekałam się dziś swojej pierwszej wizyty, maleństwo ma 9,1 mm, serduszko bije, i cała reszta póki co jest ok. Super wieści na moje 39 urodziny.

Gosiu proszę dopisz mnie do listy na 28 października.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 19:09

Angelka93, Kaarola, Mag91, szynszyl, Kasjopeja, Sof92, Kasialudek, Erica lubią tę wiadomość

• Kkarolinaa Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie mogę doczekać kiedy powiem mojemu szefostwu że jestem w ciąży 🤣🤣 moje szefostwo to kawał k... ale współpracowników mam świetnych i lubię swoją pracę. Zostawię ich z ręką w nocniku na sam sezon a jestem kierownikiem i wiem że będą baaardzo niezadowoleni. Czekam do końca 3 m żeby ogłosić tą wspaniałą nowinę.
    To czego się nauczyłam to nigdy nie warto na pierwszym miejscu stawiać pracy i szefa nad własne zdrowie i szczęście. No chyba że ktoś ma własną firmę. Oni by nie mieli skrupułów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 19:04

Mag91, Miluu, Kacha_88, Sof92, Kasialudek, Kalina32, Erica lubią tę wiadomość

w4sq43r8qja0u2c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag91 wrote:
    Mam nadzieję, że tak tylko na początku, u mnie teraz 6+6, ale jak będę miała taki apetyt cały czas to nie wiem 😆 może to się unormuje z czasem.. Zobaczymy🙂

A to spokojnie może jak mówisz że miałaś niedowagę to musi organizm nadrobić zaległości ,może jest to potrzebne ;)
    jeszcze może przyjdą dni te gorsze ze słabościami i mdłościami u mnie w 7/8 tygodniu się zaczęło , jakby ktoś ze mnie wyssał energię do życia + byłam wielką płaczką , szybko się denerwowałam byle czym, i uderzałam w płacz 😂 czułam się taka emocjonalnie słaba

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaa wrote:
    Ja się nie mogę doczekać kiedy powiem mojemu szefostwu że jestem w ciąży 🤣🤣 moje szefostwo to kawał k... ale współpracowników mam świetnych i lubię swoją pracę. Zostawię ich z ręką w nocniku na sam sezon a jestem kierownikiem i wiem że będą baaardzo niezadowoleni. Czekam do końca 3 m żeby ogłosić tą wspaniałą nowinę.
    To czego się nauczyłam to nigdy nie warto na pierwszym miejscu stawiać pracy i szefa nad własne zdrowie i szczęście. No chyba że ktoś ma własną firmę. Oni by nie mieli skrupułów

Kurcze pamiętam jak kiedyś mama mi opowiadała jak za jej czasów było ...jak powiedziała o ciąży to szefowa ja uściskała
    ze szczęścia ,zrobiłaa zebranie powiedziała że wszyscy mają na mamę uważać i jej pomagać .wszyscy się ucieszyli mama miała dodatkowe przerwy i ogólnie była zaopiekowana.jak się słabiej czuła to ją wyganiali do domu albo na przerwę. Mama pracowała w tych sprzyjających warunkach do samego końca ;) Nie wiem czy w dzisiejszych czasach to możliwe żeby tak ludzko się w pracy zachowywali 😔 teraz to czasami kobieta kobiecie wilkiem aż przykro

Kacha_88 lubi tę wiadomość

• Mag91 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf82 wrote:
    Doczekałam się dziś swojej pierwszej wizyty, maleństwo ma 9,1 mm, serduszko bije, i cała reszta póki co jest ok. Super wieści na moje 39 urodziny.

Gosiu proszę dopisz mnie do listy na 28 października.

I mnie też 28😁💚

Miluu, Gosia9, mf82 lubią tę wiadomość

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka to ja kkaroolina11 byłam tu już dziś .
    Zrobiłam nowe konto bo miałam jakieś cyrki nie mogłam się zalogować na laptopie
    Sorry za zamieszanie 🙈 ale jak cos to ja haha😅 Z terminem na 1.10

Mag91, Miluu lubią tę wiadomość

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2021, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, prosze Was dzisiaj o mocne trzymanie za nas kciuków 🙏 dzisiaj mamy wizyte u gina o 16, po 3 tygodniach. Ponad rok temu w tym samym tygodniu ciąży dowiedzieliśmy się, że naszemu maluszkowi nie bije serduszko... modlę się każdego dnia by tym razem było inaczej... dlatego proszę Was o dobre myśli ❤

Kkarolinaa lubi tę wiadomość

‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ