X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdka wrote:
    Dziewczyny czy wy też się tak tragicznie czujecie w ciazy? U mnie dziś 6+5. Od dwóch tygodni mega napady głodu i mdlosci, od jedzenia odrzuca, w nocy ciężko się śpi:( w pierwszej ciazy czułam się podobnie:(
    O ja też mam podobnie, jak nie zjem to mnie mdli i wymiotuje ale na nic nie mam ochoty i nie wiem co mam zjeść 🤦 jak już jem to na siłę bo wiem że muszę chcoiaz mi w ogóle nie wchodzi.
    Ja już w pracy mówiłam o ciąży, myślę że do świąt wielkanocnych popracuje chociaż dyrektor już mi powiedział że ciąża to nie choroba 🤦 a z takim samopoczuciem to już bym chętnie poszła na zwolnienie, zobaczymy co tam będzie na wizycie 7.03.

3jgxs65gycn0347u.png
  • Kamila91 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2022, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Kamila91,3ciążą jak tam po wizytach?
    Wszystko jest dobrze tak jak powinno byc w tym tygodniu, serce już bije😀, a termin przesunął się z 15 na 16 października.

mamamajeczki, Drzemka, mrsmiki, Klaudia9212, agniecha2101, obnoxious, Mikoshi lubią tę wiadomość

7433a51e04.png
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych mdłości, za to mogłabym przespać pół dnia.

Dziś byłam na oficjalnej pierwszej wizycie u lekarza prowadzącego. Założono mi kartę ciąży, z usg ciąża ma 6t i 3 dni czyli lekko młodsza niż z apki wynika. Ogólnie wszystko gra, pochwalono bardzo dobrze rozwinięty pęcherzyk żółtkowy "który rokuje na bezproblemową ciążę". Kolejna wizyta za 4 tygodnie. Od dziś zaczynam informować rodzinę, bo wmuszają mi kawę, patrzą że z apetytem spożywam wszystko co na stole 🤭

mamamajeczki, Mama_Basia, mrsmiki, agniecha2101, Mikoshi lubią tę wiadomość

d6310cc5da591dc65491e009f9e62766.png

➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt, ale pomecze Was pytaniami, czy któraś z Was, które mają już potwierdzone serducho, ma takie dni, że wogole nie czuje się w ciąży?!? W sensie normalny brzuch, piersi ledwo co przy ucisku czuć...?!? Ja mam za tydzień wizytę i wrażenie, że coraz mniej czuje objawów:(
    Z góry przepraszam za zanurzanie, ale silniejsze ode mnie

Joanna-Anna1992 lubi tę wiadomość

• Karolaaa8 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdka wrote:
    Dziewczyny czy wy też się tak tragicznie czujecie w ciazy? U mnie dziś 6+5. Od dwóch tygodni mega napady głodu i mdlosci, od jedzenia odrzuca, w nocy ciężko się śpi:( w pierwszej ciazy czułam się podobnie:(

Mam bardzo podobnie. Raz mega mdłości i jak pomyślę o jedzeniu to wszystko mam w gardle. A mija chwila i czuję się głodna i muszę coś zjeść. Więc raz tak, raz tak...

4b67f478d3.png
    13.05 dziewczynka 180g
    15.04 dziewczynka 6,87 cm
    24.03 dzidziuś 3,27 cm
    03.03 dzidziuś 0,98 cm z ❤️
    17.02 beta 2928 mIU/ml
    10.02 beta 233,6 mIU/ml
    08.02 beta 62,53 mIU/ml

Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
  • Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2022, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt, ale pomecze Was pytaniami, czy któraś z Was, które mają już potwierdzone serducho, ma takie dni, że wogole nie czuje się w ciąży?!? W sensie normalny brzuch, piersi ledwo co przy ucisku czuć...?!? Ja mam za tydzień wizytę i wrażenie, że coraz mniej czuje objawów:(

Tez mam za tydzień wizytę i nie mam żadnych objawów oprócz bolącego podbrzusza i spadku sił. Staram się nie myśleć obsesyjnie ,bo niestety nie mam na nic wpływu .

Gwiazdeczka30
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:

Ja czuję się całkiem dobrze, wizyta za 2 dni. Mdłości brak, brzuch lekko poboli wieczorem gdzie przedtem pobolewał częściej. Apetyt nawet dopisuje, myślę że nie ma się co stresować.

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Kamila91 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    Tak miałam tak kilka dni temu, że wszystko prawie ustąpiło, wczoraj i dziś rano też czułam się bardzo dobrze, a po powrocie z wizyty znowu mam mdłosci.

7433a51e04.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila91 wrote:
    Wszystko jest dobrze tak jak powinno byc w tym tygodniu, serce już bije😀, a termin przesunął się z 15 na 16 października.

Super wiadomość ❤️
    A tak się martwiłaś 🙂

Kamila91 lubi tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Julka2210 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam takie nietypowe pytanie czy któraś z was korzystala z testów z eBay na płeć dziecka? https://www.ebay.pl/itm/X2-Gender-Prediction-Kit-Test-At-Home-Boy-or-Girl-Baby-Gender-Predictor-Test-/263173989151?mkcid=16&mkevt=1&_trksid=p2349624.m46890.l6249&mkrid=711-127632-2357-0

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:

Dziś byłam na oficjalnej pierwszej wizycie u lekarza prowadzącego. Założono mi kartę ciąży, z usg ciąża ma 6t i 3 dni czyli lekko młodsza niż z apki wynika. Ogólnie wszystko gra, pochwalono bardzo dobrze rozwinięty pęcherzyk żółtkowy "który rokuje na bezproblemową ciążę". Kolejna wizyta za 4 tygodnie. Od dziś zaczynam informować rodzinę, bo wmuszają mi kawę, patrzą że z apetytem spożywam wszystko co na stole 🤭

Cudnie, niech teraz maluszek sobie pięknie rośnie ❤️

Eedzia11 lubi tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka2210 wrote:
    Hej mam takie nietypowe pytanie czy któraś z was korzystala z testów z eBay na płeć dziecka? https://www.ebay.pl/itm/X2-Gender-Prediction-Kit-Test-At-Home-Boy-or-Girl-Baby-Gender-Predictor-Test-/263173989151?mkcid=16&mkevt=1&_trksid=p2349624.m46890.l6249&mkrid=711-127632-2357-0
    A w jaki sposób ten test sprawdza płeć?
    Ja bym w to raczej nie wierzyła.

mamamajeczki, mrsmiki lubią tę wiadomość

• Elllla Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila91 wrote:
    Tak miałam tak kilka dni temu, że wszystko prawie ustąpiło, wczoraj i dziś rano też czułam się bardzo dobrze, a po powrocie z wizyty znowu mam mdłosci.
    Bo to psychika też tak działa, martwiłas się tym wczorajszym szarpnięciem i nie czułaś objawów. A po wizycie jak już wiedziałaś że jest ok to nagle wróciło. Wygląda to raczej na to że podświadomość zadziałała🙂

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdka wrote:

Ja mam wrażenie, że w tej ciąży jest gorzej niż w poprzedniej.
    Rano wstaje, i wiem, że muszę zjeść śniadanie i kropka. Po nim jestem wypruta. Niedobrze mi, słabo i w ogóle.. Głodnieje dopiero gdzieś koło 15 ale tez po zjedzeniu wole być blisko wc.. Do tego non stop bym spała. A dzisiaj po śniadaniu aż mi się nogi trzęsły z niemocy... :(

W poprzedniej ciąży miałam lekkie mdłości i światłowstręt. Nic więcej. :(

Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
    Hubert 💙
    Sara 🩷
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za następne 😀

agniecha2101 lubi tę wiadomość

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:

Gratulacje kochana! <3
    I jedz! Na zdrowie :D

PS. Jakaś literówka w stopce chyba :D 23.03 jeszcze nie nadszedł :D

Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
    Hubert 💙
    Sara 🩷
  • Julka2210 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2022, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:
    A w jaki sposób ten test sprawdza płeć?
    Ja bym w to raczej nie wierzyła.
    Działanie testu opiera się na wykrywaniu specyficznych męskich hormonów w porannym moczu kobiety - ich obecność wskazuje na chłopca, jeśli nie zostaną odkryte, będzie to oznaczać, że kobieta spodziewa się dziewczynki.

• Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2022, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamajeczki wrote:
    Ja czuję się całkiem dobrze, wizyta za 2 dni. Mdłości brak, brzuch lekko poboli wieczorem gdzie przedtem pobolewał częściej. Apetyt nawet dopisuje, myślę że nie ma się co stresować.
    Mi przeszły wszystkie objawy, ledwo coś czułam, pobuczałam się u p.doktor, że znów dziecko obumarło, nawet nie chciałam patrzeć w monitor, a tu na USG piękne serducho❤️ Pani doktor powiedziała, że następnym razem będzie bić za takie histerie XD. Teraz w 9 tyg doszły okropne bóle ścięgien, mięśni podbrzusza. Za to w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów, potem wizyta w 6+3 TC a dwa dni potem... Armageddon do końca 14 tygodnia. Także nie ma się co martwić, może się rozkręcić, a jest mnóstwo kobiet które nie mają żadnych objawów...

mamamajeczki, Elllla, Mama_Basia, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila91 wrote:
    Witaj w klubie, dziś mi usg też pokazało 16 października ❤

Ja z objawów to tylko spanie mam i lepszy apetyt. A te bóle piersi itd to u mnie raz są a raz nie. Nie jest powiedziane, że mają być stale więc nie ma co nimi oceniać stanu ciąży i niepotrzebnie się zamartwiać.

d6310cc5da591dc65491e009f9e62766.png

➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ