Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Gwiazdka wrote:Dziewczyny czy wy też się tak tragicznie czujecie w ciazy? U mnie dziś 6+5. Od dwóch tygodni mega napady głodu i mdlosci, od jedzenia odrzuca, w nocy ciężko się śpi:( w pierwszej ciazy czułam się podobnie:(
Ja już w pracy mówiłam o ciąży, myślę że do świąt wielkanocnych popracuje chociaż dyrektor już mi powiedział że ciąża to nie choroba 🤦 a z takim samopoczuciem to już bym chętnie poszła na zwolnienie, zobaczymy co tam będzie na wizycie 7.03.
-
agniecha2101 wrote:Kamila91,3ciążą jak tam po wizytach?
mamamajeczki, Drzemka, mrsmiki, Klaudia9212, agniecha2101, obnoxious, Mikoshi lubią tę wiadomość
-
Ja nie mam żadnych mdłości, za to mogłabym przespać pół dnia.
Dziś byłam na oficjalnej pierwszej wizycie u lekarza prowadzącego. Założono mi kartę ciąży, z usg ciąża ma 6t i 3 dni czyli lekko młodsza niż z apki wynika. Ogólnie wszystko gra, pochwalono bardzo dobrze rozwinięty pęcherzyk żółtkowy "który rokuje na bezproblemową ciążę". Kolejna wizyta za 4 tygodnie. Od dziś zaczynam informować rodzinę, bo wmuszają mi kawę, patrzą że z apetytem spożywam wszystko co na stole 🤭mamamajeczki, Mama_Basia, mrsmiki, agniecha2101, Mikoshi lubią tę wiadomość
➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony) -
Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt, ale pomecze Was pytaniami, czy któraś z Was, które mają już potwierdzone serducho, ma takie dni, że wogole nie czuje się w ciąży?!? W sensie normalny brzuch, piersi ledwo co przy ucisku czuć...?!? Ja mam za tydzień wizytę i wrażenie, że coraz mniej czuje objawów:(
Z góry przepraszam za zanurzanie, ale silniejsze ode mnieJoanna-Anna1992 lubi tę wiadomość
-
Gwiazdka wrote:Dziewczyny czy wy też się tak tragicznie czujecie w ciazy? U mnie dziś 6+5. Od dwóch tygodni mega napady głodu i mdlosci, od jedzenia odrzuca, w nocy ciężko się śpi:( w pierwszej ciazy czułam się podobnie:(
Mam bardzo podobnie. Raz mega mdłości i jak pomyślę o jedzeniu to wszystko mam w gardle. A mija chwila i czuję się głodna i muszę coś zjeść. Więc raz tak, raz tak... -
Elllla wrote:Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt, ale pomecze Was pytaniami, czy któraś z Was, które mają już potwierdzone serducho, ma takie dni, że wogole nie czuje się w ciąży?!? W sensie normalny brzuch, piersi ledwo co przy ucisku czuć...?!? Ja mam za tydzień wizytę i wrażenie, że coraz mniej czuje objawów:(
Z góry przepraszam za zanurzanie, ale silniejsze ode mnie
Tez mam za tydzień wizytę i nie mam żadnych objawów oprócz bolącego podbrzusza i spadku sił. Staram się nie myśleć obsesyjnie ,bo niestety nie mam na nic wpływu .Gwiazdeczka30 -
Elllla wrote:Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt, ale pomecze Was pytaniami, czy któraś z Was, które mają już potwierdzone serducho, ma takie dni, że wogole nie czuje się w ciąży?!? W sensie normalny brzuch, piersi ledwo co przy ucisku czuć...?!? Ja mam za tydzień wizytę i wrażenie, że coraz mniej czuje objawów:(
Z góry przepraszam za zanurzanie, ale silniejsze ode mnie
Ja czuję się całkiem dobrze, wizyta za 2 dni. Mdłości brak, brzuch lekko poboli wieczorem gdzie przedtem pobolewał częściej. Apetyt nawet dopisuje, myślę że nie ma się co stresować.
-
Z góry przepraszam za zanurzanie, ale silniejsze ode mnie -
Hej mam takie nietypowe pytanie czy któraś z was korzystala z testów z eBay na płeć dziecka? https://www.ebay.pl/itm/X2-Gender-Prediction-Kit-Test-At-Home-Boy-or-Girl-Baby-Gender-Predictor-Test-/263173989151?mkcid=16&mkevt=1&_trksid=p2349624.m46890.l6249&mkrid=711-127632-2357-0
-
Eedzia11 wrote:Ja nie mam żadnych mdłości, za to mogłabym przespać pół dnia.
Dziś byłam na oficjalnej pierwszej wizycie u lekarza prowadzącego. Założono mi kartę ciąży, z usg ciąża ma 6t i 3 dni czyli lekko młodsza niż z apki wynika. Ogólnie wszystko gra, pochwalono bardzo dobrze rozwinięty pęcherzyk żółtkowy "który rokuje na bezproblemową ciążę". Kolejna wizyta za 4 tygodnie. Od dziś zaczynam informować rodzinę, bo wmuszają mi kawę, patrzą że z apetytem spożywam wszystko co na stole 🤭
Cudnie, niech teraz maluszek sobie pięknie rośnie ❤️Eedzia11 lubi tę wiadomość
-
Julka2210 wrote:Hej mam takie nietypowe pytanie czy któraś z was korzystala z testów z eBay na płeć dziecka? https://www.ebay.pl/itm/X2-Gender-Prediction-Kit-Test-At-Home-Boy-or-Girl-Baby-Gender-Predictor-Test-/263173989151?mkcid=16&mkevt=1&_trksid=p2349624.m46890.l6249&mkrid=711-127632-2357-0
Ja bym w to raczej nie wierzyła.mamamajeczki, mrsmiki lubią tę wiadomość
-
Kamila91 wrote:Tak miałam tak kilka dni temu, że wszystko prawie ustąpiło, wczoraj i dziś rano też czułam się bardzo dobrze, a po powrocie z wizyty znowu mam mdłosci.Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
-
Ja mam wrażenie, że w tej ciąży jest gorzej niż w poprzedniej.
Rano wstaje, i wiem, że muszę zjeść śniadanie i kropka. Po nim jestem wypruta. Niedobrze mi, słabo i w ogóle.. Głodnieje dopiero gdzieś koło 15 ale tez po zjedzeniu wole być blisko wc.. Do tego non stop bym spała. A dzisiaj po śniadaniu aż mi się nogi trzęsły z niemocy...
W poprzedniej ciąży miałam lekkie mdłości i światłowstręt. Nic więcej.
Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Eedzia11 wrote:Ja nie mam żadnych mdłości, za to mogłabym przespać pół dnia.
Dziś byłam na oficjalnej pierwszej wizycie u lekarza prowadzącego. Założono mi kartę ciąży, z usg ciąża ma 6t i 3 dni czyli lekko młodsza niż z apki wynika. Ogólnie wszystko gra, pochwalono bardzo dobrze rozwinięty pęcherzyk żółtkowy "który rokuje na bezproblemową ciążę". Kolejna wizyta za 4 tygodnie. Od dziś zaczynam informować rodzinę, bo wmuszają mi kawę, patrzą że z apetytem spożywam wszystko co na stole 🤭
Gratulacje kochana!
I jedz! Na zdrowie
PS. Jakaś literówka w stopce chyba 23.03 jeszcze nie nadszedłMężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Mama_Basia wrote:A w jaki sposób ten test sprawdza płeć?
Ja bym w to raczej nie wierzyła. -
mamamajeczki wrote:Ja czuję się całkiem dobrze, wizyta za 2 dni. Mdłości brak, brzuch lekko poboli wieczorem gdzie przedtem pobolewał częściej. Apetyt nawet dopisuje, myślę że nie ma się co stresować.
mamamajeczki, Elllla, Mama_Basia, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Kamila91 wrote:Wszystko jest dobrze tak jak powinno byc w tym tygodniu, serce już bije😀, a termin przesunął się z 15 na 16 października.
Ja z objawów to tylko spanie mam i lepszy apetyt. A te bóle piersi itd to u mnie raz są a raz nie. Nie jest powiedziane, że mają być stale więc nie ma co nimi oceniać stanu ciąży i niepotrzebnie się zamartwiać.
➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony)