X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdka wrote:
    Dziewczyny czy wy też się tak tragicznie czujecie w ciazy? U mnie dziś 6+5. Od dwóch tygodni mega napady głodu i mdlosci, od jedzenia odrzuca, w nocy ciężko się śpi:( w pierwszej ciazy czułam się podobnie:(
    O ja też mam podobnie, jak nie zjem to mnie mdli i wymiotuje ale na nic nie mam ochoty i nie wiem co mam zjeść 🤦 jak już jem to na siłę bo wiem że muszę chcoiaz mi w ogóle nie wchodzi.
    Ja już w pracy mówiłam o ciąży, myślę że do świąt wielkanocnych popracuje chociaż dyrektor już mi powiedział że ciąża to nie choroba 🤦 a z takim samopoczuciem to już bym chętnie poszła na zwolnienie, zobaczymy co tam będzie na wizycie 7.03.

3jgxs65gycn0347u.png
  • Kamila91 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2022, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Kamila91,3ciążą jak tam po wizytach?
    Wszystko jest dobrze tak jak powinno byc w tym tygodniu, serce już bije😀, a termin przesunął się z 15 na 16 października.

mamamajeczki, Drzemka, mrsmiki, Klaudia9212, agniecha2101, obnoxious, Mikoshi lubią tę wiadomość

7433a51e04.png
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych mdłości, za to mogłabym przespać pół dnia.

Dziś byłam na oficjalnej pierwszej wizycie u lekarza prowadzącego. Założono mi kartę ciąży, z usg ciąża ma 6t i 3 dni czyli lekko młodsza niż z apki wynika. Ogólnie wszystko gra, pochwalono bardzo dobrze rozwinięty pęcherzyk żółtkowy "który rokuje na bezproblemową ciążę". Kolejna wizyta za 4 tygodnie. Od dziś zaczynam informować rodzinę, bo wmuszają mi kawę, patrzą że z apetytem spożywam wszystko co na stole 🤭

mamamajeczki, Mama_Basia, mrsmiki, agniecha2101, Mikoshi lubią tę wiadomość

a371792a0a42b0355cb8c867db29b8d6.png

➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
    ➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
    ➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony)
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt, ale pomecze Was pytaniami, czy któraś z Was, które mają już potwierdzone serducho, ma takie dni, że wogole nie czuje się w ciąży?!? W sensie normalny brzuch, piersi ledwo co przy ucisku czuć...?!? Ja mam za tydzień wizytę i wrażenie, że coraz mniej czuje objawów:(
    Z góry przepraszam za zanurzanie, ale silniejsze ode mnie

Joanna-Anna1992 lubi tę wiadomość

• Karolaaa8 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdka wrote:
    Dziewczyny czy wy też się tak tragicznie czujecie w ciazy? U mnie dziś 6+5. Od dwóch tygodni mega napady głodu i mdlosci, od jedzenia odrzuca, w nocy ciężko się śpi:( w pierwszej ciazy czułam się podobnie:(

Mam bardzo podobnie. Raz mega mdłości i jak pomyślę o jedzeniu to wszystko mam w gardle. A mija chwila i czuję się głodna i muszę coś zjeść. Więc raz tak, raz tak...

4b67f478d3.png
    13.05 dziewczynka 180g
    15.04 dziewczynka 6,87 cm
    24.03 dzidziuś 3,27 cm
    03.03 dzidziuś 0,98 cm z ❤️
    17.02 beta 2928 mIU/ml
    10.02 beta 233,6 mIU/ml
    08.02 beta 62,53 mIU/ml

Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
  • Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2022, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt, ale pomecze Was pytaniami, czy któraś z Was, które mają już potwierdzone serducho, ma takie dni, że wogole nie czuje się w ciąży?!? W sensie normalny brzuch, piersi ledwo co przy ucisku czuć...?!? Ja mam za tydzień wizytę i wrażenie, że coraz mniej czuje objawów:(

Tez mam za tydzień wizytę i nie mam żadnych objawów oprócz bolącego podbrzusza i spadku sił. Staram się nie myśleć obsesyjnie ,bo niestety nie mam na nic wpływu .

Gwiazdeczka30
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:

Ja czuję się całkiem dobrze, wizyta za 2 dni. Mdłości brak, brzuch lekko poboli wieczorem gdzie przedtem pobolewał częściej. Apetyt nawet dopisuje, myślę że nie ma się co stresować.

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Kamila91 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    Tak miałam tak kilka dni temu, że wszystko prawie ustąpiło, wczoraj i dziś rano też czułam się bardzo dobrze, a po powrocie z wizyty znowu mam mdłosci.

7433a51e04.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila91 wrote:
    Wszystko jest dobrze tak jak powinno byc w tym tygodniu, serce już bije😀, a termin przesunął się z 15 na 16 października.

Super wiadomość ❤️
    A tak się martwiłaś 🙂

Kamila91 lubi tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Julka2210 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam takie nietypowe pytanie czy któraś z was korzystala z testów z eBay na płeć dziecka? https://www.ebay.pl/itm/X2-Gender-Prediction-Kit-Test-At-Home-Boy-or-Girl-Baby-Gender-Predictor-Test-/263173989151?mkcid=16&mkevt=1&_trksid=p2349624.m46890.l6249&mkrid=711-127632-2357-0

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:

Dziś byłam na oficjalnej pierwszej wizycie u lekarza prowadzącego. Założono mi kartę ciąży, z usg ciąża ma 6t i 3 dni czyli lekko młodsza niż z apki wynika. Ogólnie wszystko gra, pochwalono bardzo dobrze rozwinięty pęcherzyk żółtkowy "który rokuje na bezproblemową ciążę". Kolejna wizyta za 4 tygodnie. Od dziś zaczynam informować rodzinę, bo wmuszają mi kawę, patrzą że z apetytem spożywam wszystko co na stole 🤭

Cudnie, niech teraz maluszek sobie pięknie rośnie ❤️

Eedzia11 lubi tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka2210 wrote:
    Hej mam takie nietypowe pytanie czy któraś z was korzystala z testów z eBay na płeć dziecka? https://www.ebay.pl/itm/X2-Gender-Prediction-Kit-Test-At-Home-Boy-or-Girl-Baby-Gender-Predictor-Test-/263173989151?mkcid=16&mkevt=1&_trksid=p2349624.m46890.l6249&mkrid=711-127632-2357-0
    A w jaki sposób ten test sprawdza płeć?
    Ja bym w to raczej nie wierzyła.

mamamajeczki, mrsmiki lubią tę wiadomość

• Elllla Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila91 wrote:
    Tak miałam tak kilka dni temu, że wszystko prawie ustąpiło, wczoraj i dziś rano też czułam się bardzo dobrze, a po powrocie z wizyty znowu mam mdłosci.
    Bo to psychika też tak działa, martwiłas się tym wczorajszym szarpnięciem i nie czułaś objawów. A po wizycie jak już wiedziałaś że jest ok to nagle wróciło. Wygląda to raczej na to że podświadomość zadziałała🙂

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdka wrote:

Ja mam wrażenie, że w tej ciąży jest gorzej niż w poprzedniej.
    Rano wstaje, i wiem, że muszę zjeść śniadanie i kropka. Po nim jestem wypruta. Niedobrze mi, słabo i w ogóle.. Głodnieje dopiero gdzieś koło 15 ale tez po zjedzeniu wole być blisko wc.. Do tego non stop bym spała. A dzisiaj po śniadaniu aż mi się nogi trzęsły z niemocy... :(

W poprzedniej ciąży miałam lekkie mdłości i światłowstręt. Nic więcej. :(

Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
    Hubert 💙
    Sara 🩷
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za następne 😀

agniecha2101 lubi tę wiadomość

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:

Gratulacje kochana! <3
    I jedz! Na zdrowie :D

PS. Jakaś literówka w stopce chyba :D 23.03 jeszcze nie nadszedł :D

Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
    Hubert 💙
    Sara 🩷
  • Julka2210 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2022, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:
    A w jaki sposób ten test sprawdza płeć?
    Ja bym w to raczej nie wierzyła.
    Działanie testu opiera się na wykrywaniu specyficznych męskich hormonów w porannym moczu kobiety - ich obecność wskazuje na chłopca, jeśli nie zostaną odkryte, będzie to oznaczać, że kobieta spodziewa się dziewczynki.

• Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2022, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamajeczki wrote:
    Ja czuję się całkiem dobrze, wizyta za 2 dni. Mdłości brak, brzuch lekko poboli wieczorem gdzie przedtem pobolewał częściej. Apetyt nawet dopisuje, myślę że nie ma się co stresować.
    Mi przeszły wszystkie objawy, ledwo coś czułam, pobuczałam się u p.doktor, że znów dziecko obumarło, nawet nie chciałam patrzeć w monitor, a tu na USG piękne serducho❤️ Pani doktor powiedziała, że następnym razem będzie bić za takie histerie XD. Teraz w 9 tyg doszły okropne bóle ścięgien, mięśni podbrzusza. Za to w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów, potem wizyta w 6+3 TC a dwa dni potem... Armageddon do końca 14 tygodnia. Także nie ma się co martwić, może się rozkręcić, a jest mnóstwo kobiet które nie mają żadnych objawów...

mamamajeczki, Elllla, Mama_Basia, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila91 wrote:
    Witaj w klubie, dziś mi usg też pokazało 16 października ❤

Ja z objawów to tylko spanie mam i lepszy apetyt. A te bóle piersi itd to u mnie raz są a raz nie. Nie jest powiedziane, że mają być stale więc nie ma co nimi oceniać stanu ciąży i niepotrzebnie się zamartwiać.

a371792a0a42b0355cb8c867db29b8d6.png

➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
    ➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
    ➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony)
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ