Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Klaudia9212 wrote:Zazdro dziewczyny. Ja wczoraj plamilam. Dziś byłam na wizycie rano. U mnie jeszcze brak serduszka 🥺 mam przyjść 3.03 🙈 lekarz mówił ze nie znalazł przyczyny plamien. Obłożył mnie witaminami i lekami 🙈 jutro mam wrócić z wynikami, których nie ma jeszcze 🙈 boje się strasznie 🙈
Klaudia9212 lubi tę wiadomość
-
U nas wszystko ok 😊 Serduszko bije 🥰Niecałe 2 cm ma bąbel, wychodzi na 8+3 czyli w sumie prawidłowo 🙂 Trochę mnie tylko zaniepokoiło, bo strasznie słabo było widać wszystko na tym USG, ale lekarz mówi, że to przez to, że blizna po CC na macicy trochę zasłania, no i moje położenie macicy (mam tyłozgięcie), a do tego jeszcze dzidziol się wysoko umiejscowił i z żadnej strony nie można było dobrze podejrzeć. Z poprzednich ciąż mam fajne zdjęcia z tego tygodnia, gdzie już fajnie widać brzuszek i główkę, a teraz bardziej taka rozmazaną plamę było widać. No ale mam nadzieję, że to faktycznie nic złego. Podobno nawet ruszało się maleństwo w czasie badania, ale mi było ciężko wychwycić ten ruch na tym niewyraźnym USG 🙈
Teraz prenatalne za równo 4 tygodnie. Gin powiedział, że jak będę czuła taką potrzebę czy będę się mocno stresować, to możemy zrobić jeszcze jedna szybką wizytę w międzyczasie, ale może wytrzymam jakoś te 4 tygodnie 😅mamamajeczki, Klaudia9212, mrsmiki, Elllla, Mama_Basia, Kath, Kath, Swatka, Mousie89, Mikoshi, obnoxious lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Klaudia9212 wrote:Zazdro dziewczyny. Ja wczoraj plamilam. Dziś byłam na wizycie rano. U mnie jeszcze brak serduszka 🥺 mam przyjść 3.03 🙈 lekarz mówił ze nie znalazł przyczyny plamien. Obłożył mnie witaminami i lekami 🙈 jutro mam wrócić z wynikami, których nie ma jeszcze 🙈 boje się strasznie 🙈
Spokojnie, każda ciąża rośnie w swoim tempie. Myślę że na następnej wizycie ujrzysz małego człowieczka z bijącym serduszkiem ❤️Klaudia9212, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
agniecha2101 wrote:U nas wszystko ok 😊 Serduszko bije 🥰Niecałe 2 cm ma bąbel, wychodzi na 8+3 czyli w sumie prawidłowo 🙂 Trochę mnie tylko zaniepokoiło, bo strasznie słabo było widać wszystko na tym USG, ale lekarz mówi, że to przez to, że blizna po CC na macicy trochę zasłania, no i moje położenie macicy (mam tyłozgięcie), a do tego jeszcze dzidziol się wysoko umiejscowił i z żadnej strony nie można było dobrze podejrzeć. Z poprzednich ciąż mam fajne zdjęcia z tego tygodnia, gdzie już fajnie widać brzuszek i główkę, a teraz bardziej taka rozmazaną plamę było widać. No ale mam nadzieję, że to faktycznie nic złego. Podobno nawet ruszało się maleństwo w czasie badania, ale mi było ciężko wychwycić ten ruch na tym niewyraźnym USG 🙈
Teraz prenatalne za równo 4 tygodnie. Gin powiedział, że jak będę czuła taką potrzebę czy będę się mocno stresować, to możemy zrobić jeszcze jedna szybką wizytę w międzyczasie, ale może wytrzymam jakoś te 4 tygodnie 😅
Ale cudnie ❤️ 2cm to już całkiem pokaźny maluszekagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Gwiazdka wrote:Dziewczyny czy wy też się tak tragicznie czujecie w ciazy? U mnie dziś 6+5. Od dwóch tygodni mega napady głodu i mdlosci, od jedzenia odrzuca, w nocy ciężko się śpi:( w pierwszej ciazy czułam się podobnie:(👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Który u Ciebie tydzień i dzień? Jesteśmy z Tobą! -
Farmaceutka95 wrote:Hej! Melduje się po wizycie. Wszystko gra! Jest człowiek, CRL 1.25 wyczytałam ze zdjęcia usg. 7t4d wskazuje, co byłoby prawdopodobne z celowanym terminem owulacji serducho pikało, pokazywał dr na usg ale nic nie słuchaliśmy, nie wiem jaki rytm. Lekarz powiedział że nie ma się czego doczepić, szyjka wysoko, macica miękka, podobno jest ok! Tak mi ulżyło!
Cudowne wieści ❤️
-
Widać zarodek i zaczątek serduszka 🥺 (ale mówił ze to początek i to takie gdybanie bardziej) zarodek ma 0,29cm a GS ma 0,89cm. Lekarza martwią te brązowe plamienia i dlatego kazał zeobic beta-hcg, progesteron i estradiol. 🥺 nie stresuje się tym ze nie ma serduszka tylko tym, ze mogę stracić bejbiaczka zanim się uciesze, ze jest 🙈 nawet nie powiedzieliśmy nikomu ze strachu… oby było dobrze tak jak piszecie ❤️
Swatka lubi tę wiadomość
-
Julka2210 wrote:Hej mam takie nietypowe pytanie czy któraś z was korzystala z testów z eBay na płeć dziecka? https://www.ebay.pl/itm/X2-Gender-Prediction-Kit-Test-At-Home-Boy-or-Girl-Baby-Gender-Predictor-Test-/263173989151?mkcid=16&mkevt=1&_trksid=p2349624.m46890.l6249&mkrid=711-127632-2357-0
Klaudia9212, mrsmiki lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Joanna-Anna1992 wrote:Kiedy macie zamiar powiedzieć bliskim o ciąży ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 21:44
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Farmaceutka95 wrote:Hej! Melduje się po wizycie. Wszystko gra! Jest człowiek, CRL 1.25 wyczytałam ze zdjęcia usg. 7t4d wskazuje, co byłoby prawdopodobne z celowanym terminem owulacji serducho pikało, pokazywał dr na usg ale nic nie słuchaliśmy, nie wiem jaki rytm. Lekarz powiedział że nie ma się czego doczepić, szyjka wysoko, macica miękka, podobno jest ok! Tak mi ulżyło!👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Klaudia9212 wrote:Z OM wychodzi 6+1 a z usg 5+4/5+6 🙈
Ja kiedy poszłam na USG to wg OM to był już 8+2tc, wg owulacji (która uważam że była w 28dc) to był 6+2tc, a na USG okazało się że jest 5+5tc. Wiem kiedy był seks więc też się wydawało że można sobie dokładnie określić tą ciążę, a tu jednak ciało robi po swojemu.
Nie martwmy się na zapas dziewczyny! 😊 Trzeba myśleć pozytywnie!agniecha2101, Cyntia, Kath lubią tę wiadomość
-
Klaudia9212 wrote:Z OM wychodzi 6+1 a z usg 5+4/5+6 🙈
No tak, to serduchem jeszcze nie ma co się przejmować. Co do plamienia- wiadomo że spędza Ci to sen z powiek, ale wiele dziewczyn na forum plamilo a ciaza była zdrowa. Staraj się czymś zająć i nie myśleć o tym za długo, chociaż wiem że to trudne. Ściskam mocno!agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Nie wiem jak to z zapłodnieniem jest, myśle ze większość lekarzy nie wie jak to w naturze się odbywa 🙈 po owu byłam już 25 stycznia , ostatni seks 23 stycznia 🙈 „10dpo” beta 79,320 🙈 mogło być tak ze zapłodniła się później, zagnieździła się później 🤷🏼♀️ Mało ważne 🙈 ale strasznie się martwię, bo pierwsza ciąże tez poroniłam na samym początku 🥺 muszę być dobrej myśli, ze wszystko będzie dobrze. A z Waszym wsparciem jest mi łatwiej ❤️
-
Joanna-Anna1992 wrote:Kiedy macie zamiar powiedzieć bliskim o ciąży ?
➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony) -
U mnie wie mama i brat, bo razem mieszkamy
W weekend przyjadą teściowie, to ich poinformujemy w piątek chce powiedzieć w pracy, bo mój gin twierdzi że apteka to średnie miejsce do pracy w ciazy i chciał na l4 mnie wysłać, ale powiedziałam że jeszcze z miesiąc chociaż bym chciała popracować.