X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 ciążą wrote:
    Miałam wczoraj się odezwać po wizycie ale lekarz u którego byłam na NFZ tak mnie zestresował już nie miałam sił. Z tego wszystkiego zrobiłam dwa badania beta HCG w jednym dniu 😕
    Powiedział mi że ciąży nie widać w jamie macicy i najprawdopodobniej to ciąża pozamaciczna bo uważa że już by było widać. Dziś poszłam do niego z wynikiem HCG i powiedział że wynik ok znowu zrobił USG i powiedział że dalej nic nie ma i dał mi skierowanie do szpitala.
    Ale ja zadzwonilam do mojego co prowadził mi poprzednie ciążę i powiedział że przy takim wyniku jeszcze nic nie zobaczy na USG i mam przyjść do niego we wtorek.
    Do tego na NFZ już nie ide.
    Mam nadzieję że bedzie wszystko dobrze.
    Beta z wczoraj 470

Podobno pęcherzyk ciążowy widać na USG przy becie wynoszącej ok 1000. W którym tygodniu dokładnie jesteś?

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2022, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina502 wrote:
    Czy któraś z Was miewa takie kłucia w pochwie? Ja dziś cały dzień z przerwami czuję takie delikatne rozpieranie, klucie ciągnięcie typowo w pochwie, nie w podbrzuszu. Pamietam, że w pierwszej ciąży coś takiego miałam ale nie pamiętam czy już w 1 trymestrze
    Ja m dziś klocie lewej jajnika, w podbrzuszu okresowych boli dziś nic nie czuję, ale jeszcze tam niżej pod podbrzuszem, jakby na wzgórku(?)-nie wiem jak to okreslic , takie delikatne klocia dziś miałam.
    Ale dziś dużo chodziłam i czuję, że okresowe bóle też będą i nispa

• Swatka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usg pecherzyk ciążowy. Kolejna wizyta za 2 tygodnie 🤞. Ja dalej nie dowierzam

Elllla, Klaudia9212, Mama_Basia, mamamajeczki, Frida91, Mikoshi, Paulina1106, agniecha2101 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
    AMH - 1.18 ng/ml
    NK 29%
    05.01.2021 r. - transfer 8A
    8 dpt - beta hcg 2.31
    10 dpt - beta hcg 22.92
    13 dpt - beta hcg 88.17
    15 dpt - beta hcg 233.90
    17 dpt - beta hcg 629.40
    22 dpt pecherzyk ciążowy
    27 dpt zarodek z ❤
    16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
    4.03 - 3.79 cm 💗
    13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
    16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    43 dc
    6 tydzien

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2022, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    Ja m dziś klocie lewej jajnika, w podbrzuszu okresowych boli dziś nic nie czuję, ale jeszcze tam niżej pod podbrzuszem, jakby na wzgórku(?)-nie wiem jak to okreslic , takie delikatne klocia dziś miałam.
    Ale dziś dużo chodziłam i czuję, że okresowe bóle też będą i nispa

Ja mam takie uczucie jakbym miała w pochwie tampona

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2022, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swatka wrote:
    Na usg pecherzyk ciążowy. Kolejna wizyta za 2 tygodnie 🤞. Ja dalej nie dowierzam

Gratuluję 😊

Swatka lubi tę wiadomość

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • Klaudia9212 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was badała estradiol w ciąży teraz ostatnio albo ok 6 tygodnia?

I FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
    Najwspanialszy 🩵 [18.04]

age.png
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2022, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina502 wrote:
    Ja mam takie uczucie jakbym miała w pochwie tampona
    To coś innego czujemy...

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swatka wrote:

Super wiadomość ❤️

Swatka lubi tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 ciążą wrote:
    Miałam wczoraj się odezwać po wizycie ale lekarz u którego byłam na NFZ tak mnie zestresował już nie miałam sił. Z tego wszystkiego zrobiłam dwa badania beta HCG w jednym dniu 😕
    Powiedział mi że ciąży nie widać w jamie macicy i najprawdopodobniej to ciąża pozamaciczna bo uważa że już by było widać. Dziś poszłam do niego z wynikiem HCG i powiedział że wynik ok znowu zrobił USG i powiedział że dalej nic nie ma i dał mi skierowanie do szpitala.
    Ale ja zadzwonilam do mojego co prowadził mi poprzednie ciążę i powiedział że przy takim wyniku jeszcze nic nie zobaczy na USG i mam przyjść do niego we wtorek.
    Do tego na NFZ już nie ide.
    Mam nadzieję że bedzie wszystko dobrze.
    Beta z wczoraj 470

Pęcherzyk ciążowy widoczny jest dopiero przy HCG około 750-1500, z twojego wyniku wnioskuję że zagnieżdżenie nastąpiło trochę później i jesteś dopiero w 4-5 tygodniu :)

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia9212 wrote:
    Czy któraś z was badała estradiol w ciąży teraz ostatnio albo ok 6 tygodnia?

Podobno w I trymestrze powinno wynosić 154 – 3243 pg/ml,

Klaudia9212 lubi tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamajeczki wrote:
    Pęcherzyk ciążowy widoczny jest dopiero przy HCG około 750-1500, z twojego wyniku wnioskuję że zagnieżdżenie nastąpiło trochę później i jesteś dopiero w 4-5 tygodniu :)

Też tak myślę więc się cieszę ciążą 😀💕💕💕💕

mamamajeczki lubi tę wiadomość

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina502 wrote:
    Czy któraś z Was miewa takie kłucia w pochwie? Ja dziś cały dzień z przerwami czuję takie delikatne rozpieranie, klucie ciągnięcie typowo w pochwie, nie w podbrzuszu. Pamietam, że w pierwszej ciąży coś takiego miałam ale nie pamiętam czy już w 1 trymestrze
    Tak ja też coś takiego miałam w zeszłym tygodniu. W pierwszej ciąży chyba też.

paulina502 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina502 wrote:
    Ja takie miałam dość częste w trzecim trymestrze w poprzedniej ciąży.
    Ale teraz też już mnie zakłuło kilka razy, ale rzadko się to zdarza na razie.

paulina502 lubi tę wiadomość

• Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie dziewczyny jakiś sposób na bóle więzadeł? Mnie zaczęły okropnie boleć więzadła w pachwinach i kość łonowa. Do tego stopnia, że ciężko mi chodzić. W pierwszej ciąży też mi to doskwierało, ale zdaje się, że dopiero od początku drugiego trymestru. Ból w pewnym momencie był taki, że mimo braku jeszcze brzucha chodziłam kaczym chodem, takim typowym dla kobiet w późnej ciąży. Ból kości łonowej tak dotkliwy, że myślałam że może spojenie łonowe się rozchodzi, ale p. Doktor stwierdziła, że nic tam się nie dzieje. Trwało to może z miesiąc-dwa. Teraz znowu zaczyna mi się wszystko "luzować", ale teraz ze starszakiem ciężko tak sobie polegiwać i odpoczywać. Miałyście coś takiego? Jak dawalyscie sobie radę?

• Klaudia9212 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamajeczki wrote:
    Podobno w I trymestrze powinno wynosić 154 – 3243 pg/ml,

Tak wiem, czytałam. Tylko chciałam się rozeznać. Przez mojego pecha muszę teraz liczyć ze na następnej wizycie będzie serduszko a po drodze nic się nie wydarzy 🙈🥺

I FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
    Najwspanialszy 🩵 [18.04]

age.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia9212 wrote:
    Tak wiem, czytałam. Tylko chciałam się rozeznać. Przez mojego pecha muszę teraz liczyć ze na następnej wizycie będzie serduszko a po drodze nic się nie wydarzy 🙈🥺

Będzie dobrze, trzymam za Ciebie mocno kciuki

Klaudia9212 lubi tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro rano wizyta, coś czuję że dzisiaj to ja tak szybko nie zasnę

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamajeczki wrote:
    Jutro rano wizyta, coś czuję że dzisiaj to ja tak szybko nie zasnę
    Trzymaj się!🤞🤞

mamamajeczki lubi tę wiadomość

• Mikoshi Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju trochę mi zeszło nadrobienia 😅.

Gratuluję wszystkich nowych serduszek, pozytywnych wizyt u ginekologa i wyników bhcg.

3 ciaza bhcg wskazuję na młodsza ciaze :), więc nic dziwnego że nic nie było widać. Sugeruję zrobienie powtórne bhcg po 2 dniach dla wlasnego komfortu psychicznego. Powinna się podwoić :)

Mrsniki dziewczyny dobrze mówią. Powyżej 6k bhcg zwalnia.

Mamamajeczki trzymam kciuki 🤞. Ja też jutro wizyta o 11. Juz odliczam godziny. Mam nadzieję że wszystko tam w porządku ☺️

mamamajeczki, Cyntia lubią tę wiadomość

05/03/2021 Szymon <3
    13/10/2022 Aniela <3
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ