X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 ciążą wrote:
    Miałam wczoraj się odezwać po wizycie ale lekarz u którego byłam na NFZ tak mnie zestresował już nie miałam sił. Z tego wszystkiego zrobiłam dwa badania beta HCG w jednym dniu 😕
    Powiedział mi że ciąży nie widać w jamie macicy i najprawdopodobniej to ciąża pozamaciczna bo uważa że już by było widać. Dziś poszłam do niego z wynikiem HCG i powiedział że wynik ok znowu zrobił USG i powiedział że dalej nic nie ma i dał mi skierowanie do szpitala.
    Ale ja zadzwonilam do mojego co prowadził mi poprzednie ciążę i powiedział że przy takim wyniku jeszcze nic nie zobaczy na USG i mam przyjść do niego we wtorek.
    Do tego na NFZ już nie ide.
    Mam nadzieję że bedzie wszystko dobrze.
    Beta z wczoraj 470

Podobno pęcherzyk ciążowy widać na USG przy becie wynoszącej ok 1000. W którym tygodniu dokładnie jesteś?

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2022, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina502 wrote:
    Czy któraś z Was miewa takie kłucia w pochwie? Ja dziś cały dzień z przerwami czuję takie delikatne rozpieranie, klucie ciągnięcie typowo w pochwie, nie w podbrzuszu. Pamietam, że w pierwszej ciąży coś takiego miałam ale nie pamiętam czy już w 1 trymestrze
    Ja m dziś klocie lewej jajnika, w podbrzuszu okresowych boli dziś nic nie czuję, ale jeszcze tam niżej pod podbrzuszem, jakby na wzgórku(?)-nie wiem jak to okreslic , takie delikatne klocia dziś miałam.
    Ale dziś dużo chodziłam i czuję, że okresowe bóle też będą i nispa

• Swatka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usg pecherzyk ciążowy. Kolejna wizyta za 2 tygodnie 🤞. Ja dalej nie dowierzam

Elllla, Klaudia9212, Mama_Basia, mamamajeczki, Frida91, Mikoshi, Paulina1106, agniecha2101 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
    AMH - 1.18 ng/ml
    NK 29%
    05.01.2021 r. - transfer 8A
    8 dpt - beta hcg 2.31
    10 dpt - beta hcg 22.92
    13 dpt - beta hcg 88.17
    15 dpt - beta hcg 233.90
    17 dpt - beta hcg 629.40
    22 dpt pecherzyk ciążowy
    27 dpt zarodek z ❤
    16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
    4.03 - 3.79 cm 💗
    13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
    16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    43 dc
    6 tydzien

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2022, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    Ja m dziś klocie lewej jajnika, w podbrzuszu okresowych boli dziś nic nie czuję, ale jeszcze tam niżej pod podbrzuszem, jakby na wzgórku(?)-nie wiem jak to okreslic , takie delikatne klocia dziś miałam.
    Ale dziś dużo chodziłam i czuję, że okresowe bóle też będą i nispa

Ja mam takie uczucie jakbym miała w pochwie tampona

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2022, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swatka wrote:
    Na usg pecherzyk ciążowy. Kolejna wizyta za 2 tygodnie 🤞. Ja dalej nie dowierzam

Gratuluję 😊

Swatka lubi tę wiadomość

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • Klaudia9212 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was badała estradiol w ciąży teraz ostatnio albo ok 6 tygodnia?

I FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
    Czekamy na Ciebie 🩵

preg.png
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2022, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina502 wrote:
    Ja mam takie uczucie jakbym miała w pochwie tampona
    To coś innego czujemy...

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swatka wrote:

Super wiadomość ❤️

Swatka lubi tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 ciążą wrote:
    Miałam wczoraj się odezwać po wizycie ale lekarz u którego byłam na NFZ tak mnie zestresował już nie miałam sił. Z tego wszystkiego zrobiłam dwa badania beta HCG w jednym dniu 😕
    Powiedział mi że ciąży nie widać w jamie macicy i najprawdopodobniej to ciąża pozamaciczna bo uważa że już by było widać. Dziś poszłam do niego z wynikiem HCG i powiedział że wynik ok znowu zrobił USG i powiedział że dalej nic nie ma i dał mi skierowanie do szpitala.
    Ale ja zadzwonilam do mojego co prowadził mi poprzednie ciążę i powiedział że przy takim wyniku jeszcze nic nie zobaczy na USG i mam przyjść do niego we wtorek.
    Do tego na NFZ już nie ide.
    Mam nadzieję że bedzie wszystko dobrze.
    Beta z wczoraj 470

Pęcherzyk ciążowy widoczny jest dopiero przy HCG około 750-1500, z twojego wyniku wnioskuję że zagnieżdżenie nastąpiło trochę później i jesteś dopiero w 4-5 tygodniu :)

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia9212 wrote:
    Czy któraś z was badała estradiol w ciąży teraz ostatnio albo ok 6 tygodnia?

Podobno w I trymestrze powinno wynosić 154 – 3243 pg/ml,

Klaudia9212 lubi tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamajeczki wrote:
    Pęcherzyk ciążowy widoczny jest dopiero przy HCG około 750-1500, z twojego wyniku wnioskuję że zagnieżdżenie nastąpiło trochę później i jesteś dopiero w 4-5 tygodniu :)

Też tak myślę więc się cieszę ciążą 😀💕💕💕💕

mamamajeczki lubi tę wiadomość

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina502 wrote:
    Czy któraś z Was miewa takie kłucia w pochwie? Ja dziś cały dzień z przerwami czuję takie delikatne rozpieranie, klucie ciągnięcie typowo w pochwie, nie w podbrzuszu. Pamietam, że w pierwszej ciąży coś takiego miałam ale nie pamiętam czy już w 1 trymestrze
    Tak ja też coś takiego miałam w zeszłym tygodniu. W pierwszej ciąży chyba też.

paulina502 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina502 wrote:
    Ja takie miałam dość częste w trzecim trymestrze w poprzedniej ciąży.
    Ale teraz też już mnie zakłuło kilka razy, ale rzadko się to zdarza na razie.

paulina502 lubi tę wiadomość

• Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie dziewczyny jakiś sposób na bóle więzadeł? Mnie zaczęły okropnie boleć więzadła w pachwinach i kość łonowa. Do tego stopnia, że ciężko mi chodzić. W pierwszej ciąży też mi to doskwierało, ale zdaje się, że dopiero od początku drugiego trymestru. Ból w pewnym momencie był taki, że mimo braku jeszcze brzucha chodziłam kaczym chodem, takim typowym dla kobiet w późnej ciąży. Ból kości łonowej tak dotkliwy, że myślałam że może spojenie łonowe się rozchodzi, ale p. Doktor stwierdziła, że nic tam się nie dzieje. Trwało to może z miesiąc-dwa. Teraz znowu zaczyna mi się wszystko "luzować", ale teraz ze starszakiem ciężko tak sobie polegiwać i odpoczywać. Miałyście coś takiego? Jak dawalyscie sobie radę?

• Klaudia9212 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamajeczki wrote:
    Podobno w I trymestrze powinno wynosić 154 – 3243 pg/ml,

Tak wiem, czytałam. Tylko chciałam się rozeznać. Przez mojego pecha muszę teraz liczyć ze na następnej wizycie będzie serduszko a po drodze nic się nie wydarzy 🙈🥺

I FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
    Czekamy na Ciebie 🩵

preg.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia9212 wrote:
    Tak wiem, czytałam. Tylko chciałam się rozeznać. Przez mojego pecha muszę teraz liczyć ze na następnej wizycie będzie serduszko a po drodze nic się nie wydarzy 🙈🥺

Będzie dobrze, trzymam za Ciebie mocno kciuki

Klaudia9212 lubi tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro rano wizyta, coś czuję że dzisiaj to ja tak szybko nie zasnę

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamajeczki wrote:
    Jutro rano wizyta, coś czuję że dzisiaj to ja tak szybko nie zasnę
    Trzymaj się!🤞🤞

mamamajeczki lubi tę wiadomość

• Mikoshi Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju trochę mi zeszło nadrobienia 😅.

Gratuluję wszystkich nowych serduszek, pozytywnych wizyt u ginekologa i wyników bhcg.

3 ciaza bhcg wskazuję na młodsza ciaze :), więc nic dziwnego że nic nie było widać. Sugeruję zrobienie powtórne bhcg po 2 dniach dla wlasnego komfortu psychicznego. Powinna się podwoić :)

Mrsniki dziewczyny dobrze mówią. Powyżej 6k bhcg zwalnia.

Mamamajeczki trzymam kciuki 🤞. Ja też jutro wizyta o 11. Juz odliczam godziny. Mam nadzieję że wszystko tam w porządku ☺️

mamamajeczki, Cyntia lubią tę wiadomość

05/03/2021 Szymon <3
    13/10/2022 Aniela <3
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ