Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
3 ciążą wrote:Miałam wczoraj się odezwać po wizycie ale lekarz u którego byłam na NFZ tak mnie zestresował już nie miałam sił. Z tego wszystkiego zrobiłam dwa badania beta HCG w jednym dniu 😕
Powiedział mi że ciąży nie widać w jamie macicy i najprawdopodobniej to ciąża pozamaciczna bo uważa że już by było widać. Dziś poszłam do niego z wynikiem HCG i powiedział że wynik ok znowu zrobił USG i powiedział że dalej nic nie ma i dał mi skierowanie do szpitala.
Ale ja zadzwonilam do mojego co prowadził mi poprzednie ciążę i powiedział że przy takim wyniku jeszcze nic nie zobaczy na USG i mam przyjść do niego we wtorek.
Do tego na NFZ już nie ide.
Mam nadzieję że bedzie wszystko dobrze.
Beta z wczoraj 470
Podobno pęcherzyk ciążowy widać na USG przy becie wynoszącej ok 1000. W którym tygodniu dokładnie jesteś?
-
paulina502 wrote:Czy któraś z Was miewa takie kłucia w pochwie? Ja dziś cały dzień z przerwami czuję takie delikatne rozpieranie, klucie ciągnięcie typowo w pochwie, nie w podbrzuszu. Pamietam, że w pierwszej ciąży coś takiego miałam ale nie pamiętam czy już w 1 trymestrze
Ale dziś dużo chodziłam i czuję, że okresowe bóle też będą i nispa -
Na usg pecherzyk ciążowy. Kolejna wizyta za 2 tygodnie 🤞. Ja dalej nie dowierzam
Elllla, Klaudia9212, Mama_Basia, mamamajeczki, Frida91, Mikoshi, Paulina1106, agniecha2101 lubią tę wiadomość
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
05.01.2021 r. - transfer 8A
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
4.03 - 3.79 cm 💗
13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤ -
Elllla wrote:Ja m dziś klocie lewej jajnika, w podbrzuszu okresowych boli dziś nic nie czuję, ale jeszcze tam niżej pod podbrzuszem, jakby na wzgórku(?)-nie wiem jak to okreslic , takie delikatne klocia dziś miałam.
Ale dziś dużo chodziłam i czuję, że okresowe bóle też będą i nispa
Ja mam takie uczucie jakbym miała w pochwie tampona
-
3 ciążą wrote:Miałam wczoraj się odezwać po wizycie ale lekarz u którego byłam na NFZ tak mnie zestresował już nie miałam sił. Z tego wszystkiego zrobiłam dwa badania beta HCG w jednym dniu 😕
Powiedział mi że ciąży nie widać w jamie macicy i najprawdopodobniej to ciąża pozamaciczna bo uważa że już by było widać. Dziś poszłam do niego z wynikiem HCG i powiedział że wynik ok znowu zrobił USG i powiedział że dalej nic nie ma i dał mi skierowanie do szpitala.
Ale ja zadzwonilam do mojego co prowadził mi poprzednie ciążę i powiedział że przy takim wyniku jeszcze nic nie zobaczy na USG i mam przyjść do niego we wtorek.
Do tego na NFZ już nie ide.
Mam nadzieję że bedzie wszystko dobrze.
Beta z wczoraj 470
Pęcherzyk ciążowy widoczny jest dopiero przy HCG około 750-1500, z twojego wyniku wnioskuję że zagnieżdżenie nastąpiło trochę później i jesteś dopiero w 4-5 tygodniu
-
mamamajeczki wrote:Pęcherzyk ciążowy widoczny jest dopiero przy HCG około 750-1500, z twojego wyniku wnioskuję że zagnieżdżenie nastąpiło trochę później i jesteś dopiero w 4-5 tygodniu
Też tak myślę więc się cieszę ciążą 😀💕💕💕💕mamamajeczki lubi tę wiadomość
-
paulina502 wrote:Czy któraś z Was miewa takie kłucia w pochwie? Ja dziś cały dzień z przerwami czuję takie delikatne rozpieranie, klucie ciągnięcie typowo w pochwie, nie w podbrzuszu. Pamietam, że w pierwszej ciąży coś takiego miałam ale nie pamiętam czy już w 1 trymestrze
paulina502 lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Ale teraz też już mnie zakłuło kilka razy, ale rzadko się to zdarza na razie.paulina502 lubi tę wiadomość
-
Macie dziewczyny jakiś sposób na bóle więzadeł? Mnie zaczęły okropnie boleć więzadła w pachwinach i kość łonowa. Do tego stopnia, że ciężko mi chodzić. W pierwszej ciąży też mi to doskwierało, ale zdaje się, że dopiero od początku drugiego trymestru. Ból w pewnym momencie był taki, że mimo braku jeszcze brzucha chodziłam kaczym chodem, takim typowym dla kobiet w późnej ciąży. Ból kości łonowej tak dotkliwy, że myślałam że może spojenie łonowe się rozchodzi, ale p. Doktor stwierdziła, że nic tam się nie dzieje. Trwało to może z miesiąc-dwa. Teraz znowu zaczyna mi się wszystko "luzować", ale teraz ze starszakiem ciężko tak sobie polegiwać i odpoczywać. Miałyście coś takiego? Jak dawalyscie sobie radę?
-
mamamajeczki wrote:Podobno w I trymestrze powinno wynosić 154 – 3243 pg/ml,
Tak wiem, czytałam. Tylko chciałam się rozeznać. Przez mojego pecha muszę teraz liczyć ze na następnej wizycie będzie serduszko a po drodze nic się nie wydarzy 🙈🥺 -
Klaudia9212 wrote:Tak wiem, czytałam. Tylko chciałam się rozeznać. Przez mojego pecha muszę teraz liczyć ze na następnej wizycie będzie serduszko a po drodze nic się nie wydarzy 🙈🥺
Będzie dobrze, trzymam za Ciebie mocno kciukiKlaudia9212 lubi tę wiadomość
-
Jeju trochę mi zeszło nadrobienia 😅.
Gratuluję wszystkich nowych serduszek, pozytywnych wizyt u ginekologa i wyników bhcg.
3 ciaza bhcg wskazuję na młodsza ciaze , więc nic dziwnego że nic nie było widać. Sugeruję zrobienie powtórne bhcg po 2 dniach dla wlasnego komfortu psychicznego. Powinna się podwoić
Mrsniki dziewczyny dobrze mówią. Powyżej 6k bhcg zwalnia.
Mamamajeczki trzymam kciuki 🤞. Ja też jutro wizyta o 11. Juz odliczam godziny. Mam nadzieję że wszystko tam w porządku ☺️mamamajeczki, Cyntia lubią tę wiadomość
05/03/2021 Szymon
13/10/2022 Aniela