X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Klaudia9212 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamajeczki wrote:
    Jutro rano wizyta, coś czuję że dzisiaj to ja tak szybko nie zasnę

Trzymam kciuki 🍀🤞🏼🍀 będzie dobrze ❤️

mamamajeczki lubi tę wiadomość

I FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
    Czekamy na Ciebie 🩵

preg.png
  • Kath Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2022, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikoshi , mamamajeczki trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty 🤞🤞

Mikoshi, mamamajeczki lubią tę wiadomość

f2d8c0bda4.png
    26.09.2022💙Michaś
    27.09.2018💖Julcia
  • Mikoshi Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2022, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jakbyście znały kogoś do roku po porodzie to mam prośbę o przesłanie tej ankiety

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSecdoxcEF2LYOIndlnQtbsB1ymIw4d1857m6TDViEtcLQa8sA/viewform?usp=sf_link

Potrzebna jest mojej znajomej (przyszłej położnej) do pracy magisterskiej.

Z góry dziękuję w jej imieniu :)

05/03/2021 Szymon <3
    13/10/2022 Aniela <3
  • Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2022, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie ,bo może ktoś będzie to wiedział . Pracuje w mojej obecnej pracy rok byłam na l4 z powodu ciąży 2 miesiące ,później poroniłam i wróciłam do pracy po 3 tyg - nie mogłam się pozbierać. Cześć płacił mi pracodawca , później ZUS - 100% pensji , później l4 psychiatra 3 tyg 80% płatne. Później byłam chora z 2 tyg i moje pytanie jest takie ile otrzymam pieniędzy na l4 w obecnej ciąży ? To będzie średnia wypłat z 12 miesięcy według tego co czytałam. Tylko czy kasa od ZUS tez się liczy czy tylko ta od pracodawcy ? Panikuje ,ze teraz dostanę jakieś grosze😔

Gwiazdeczka30
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:
    Mam pytanie ,bo może ktoś będzie to wiedział . Pracuje w mojej obecnej pracy rok byłam na l4 z powodu ciąży 2 miesiące ,później poroniłam i wróciłam do pracy po 3 tyg - nie mogłam się pozbierać. Cześć płacił mi pracodawca , później ZUS - 100% pensji , później l4 psychiatra 3 tyg 80% płatne. Później byłam chora z 2 tyg i moje pytanie jest takie ile otrzymam pieniędzy na l4 w obecnej ciąży ? To będzie średnia wypłat z 12 miesięcy według tego co czytałam. Tylko czy kasa od ZUS tez się liczy czy tylko ta od pracodawcy ? Panikuje ,ze teraz dostanę jakieś grosze😔
    Nie wiem, jak to jest, zawsze się gubię. Ja do tego pracuje w szkole więc już totalnie zagadka jakie wypłaty dostanę.
    Ale przy poprzednim niepowodzeniu moim, jedna z dziewczyn z naszych gr invitro, podpowiedziała mi trochę. Mam nadzieję, że to żadnej z nas się nie przyda, ale ja jestem jej wdzięczna za tą informację, bo byłam zagubiona i nie wiedziałam co, jak, gdzie. Ja zrobiłam badanie po poronieniu, musiałam określić płeć, zarejestrować w iść, ale dzięki temu mogłam wzoasc skrócony urlop macierzyński 8tygodni. Ten czas był niezbędny, żeby się pozbierać. Ale mam nadzieję, że już żadna z nas nie będzie musiała korzystać z tego.

• Cyntia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Dziewczyny orientujecie się moze czy na NFZ można umówić się do dwóch ginekologów?
    Mam umowiane 2 wizyty. Jeden lekarz dlatego że ma szybkie terminy a drugi z polecenia znajomej. I tak się zastanawiam czy mogę pójść i do tego i do tego a potem ostatecznie wybrać do kogo będę chodziła.

Zależy mi na tym aby miał sprzęt do usg.
    Oprócz tego będę chodziła prywatnie ale powiem Wam szczerze, że chociaż te badania chce mieć poczesci refundowane. I tak wiem, że na wszystkie z listy od ginekologa nie dostanę skierowania, ale chociaż odrobinę zaoszczędzę.

Wizyta u mojego ginekolog to koszt 260zl.
    A prenatalne 450zl do tego zlecone badania o łącznej wartości 500zl. Dla mnie to ogromny wydatek. A wy ile płacicie?

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie prenatalne prywatnie to 500zł, udało mi się załapać na nfz (wiek) a co do lekarza to jie chodziłabym do trzech. Niech cię prowadzi jeden np na nfz a kobtroluj go raz na jakiś czas u prywatnego. Każdy sprzęt poda ci inne parametry, będziesz super zagubiona widząc 3 sztuki usg i każde z lekko innym opisem.

a371792a0a42b0355cb8c867db29b8d6.png

➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
    ➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
    ➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony)
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2022, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży z córką chodziłam na NFZ i prywatnie. Na NFZ trafił mi się świetny lekarz, dawał mi mnóstwo skierowań na badania, do kardiologa i co tylko trzeba, ale USG robił mi inny lekarz, w innym terminie, bo ten w gabinecie nie miał USG. Dodatkowo chodziłam prywatnie na USG, bo nie dotrwalabym do kolejnego na NFZ;)

• Elllla Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2022, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz też chciałabym chodzić i na NFZ i prywatnie, na NFZ wiadomo, żeby część badań mieć, a prywatnie, bo jednak może będę się czuła mocniej zaopiekowania. Tamtego super lekarza na NFZ mam teraz za daleko domu:(

• Cyntia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:
    U mnie prenatalne prywatnie to 500zł, udało mi się załapać na nfz (wiek) a co do lekarza to jie chodziłabym do trzech. Niech cię prowadzi jeden np na nfz a kobtroluj go raz na jakiś czas u prywatnego. Każdy sprzęt poda ci inne parametry, będziesz super zagubiona widząc 3 sztuki usg i każde z lekko innym opisem.

Prywatnie będę chodzić na pewno bo to zaufany lekarz a na NFZ che prowadzić też u jednego. Tylko chce zdecydować po tych wizytach którego wybiorę, bo u żadnego z nich nie byłam nigdy. Tylko czy mogę na mfz się zarejestrować do dwóch czy są np limity.
    Ostatecznie chce chodzić do jednego na NFZ.
    I to wyłącznie że względu na skierowania na badania chociaż po części.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2022, 11:08

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Maluszek ma 2,51cm, serduszko pięknie bije, widziałam jak się rusza, macha rączkami i nóżkami.. cudowny widok <3 wszystko jest prawidłowe na tym etapie ciąży. Następna wizyta to 18.03 na usg I trymestru.

93a45a13cdf0.jpg

Cyntia, Mama_Basia, Klaudia9212, Paulina1106, Paulina Ka, Kath, Swatka, paulina502, Mikoshi, mrsmiki, Laura , Eedzia11, agniecha2101, obnoxious lubią tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamajeczki wrote:
    Ja już po wizycie. Maluszek ma 2,51cm, serduszko pięknie bije, widziałam jak się rusza, macha rączkami i nóżkami.. cudowny widok <3 wszystko jest prawidłowe na tym etapie ciąży. Następna wizyta to 18.03 na usg I trymestru.

93a45a13cdf0.jpg

Wspaniała wiadomość ❤

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2022, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamajeczki wrote:

93a45a13cdf0.jpg
    Cudownie:)

• Cyntia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak Wasze samopoczucie?
    Ja powiem szczerze, że czuję się kiepsko. Niby nic mi nie dolega. Jednak jestem baaardzo zmęczona. Najlepiej się czuję w godzinach 4-9 potem już mam taki spadek mocy, że w pracy nieraz boję się, że usnę. Zrana mam tyle planów, co to ja nie zrobię, pobawię się z dziećmi, ugotuję, ogarnę dom a jak wracam o 17 to po prostu padam. Nie miałam tak wcześniej, totalne wyczerpanie czuję. Mam nadzieję, że to przejściowy etap. Dodatkowo mam wrażenie, że dopada mnie nerwica. Byle co potrafi wyprowadzić mnie z równowagi. Pewnie hormony ale z drugiej strony nie ma co zwalać na nie...czas się ogarnąć ale łatwo nie jest.

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Ja powiem szczerze, że czuję się kiepsko. Niby nic mi nie dolega. Jednak jestem baaardzo zmęczona. Najlepiej się czuję w godzinach 4-9 potem już mam taki spadek mocy, że w pracy nieraz boję się, że usnę. Zrana mam tyle planów, co to ja nie zrobię, pobawię się z dziećmi, ugotuję, ogarnę dom a jak wracam o 17 to po prostu padam. Nie miałam tak wcześniej, totalne wyczerpanie czuję. Mam nadzieję, że to przejściowy etap. Dodatkowo mam wrażenie, że dopada mnie nerwica. Byle co potrafi wyprowadzić mnie z równowagi. Pewnie hormony ale z drugiej strony nie ma co zwalać na nie...czas się ogarnąć ale łatwo nie jest.
    Ja mam tak samo. Gorsze objawy na razie ustąpiły, ale jestem tak senna, że ciężko mi pracować. Po pracy najchętniej bym spała, ale ma możliwości.
    Ogólnie też przygnębia mnie sytuacja w Europie i jakoś wpływa to na mnie mocno. A wiem, że powinnam unikać stresu.

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamajeczki wrote:

93a45a13cdf0.jpg
    Cudny mały człowiek!
    Ja też liczę na zdjęcie w najbliższy wtorek na wizycie. Nie mogę się doczekać.

• Elllla Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2022, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też większośc pobolewan ustala, co do senności to jeszcze niedawno codziennie musiałam uciąć sobie drzemkę, jak córka była w szkole, ale ja jestem na L4 już więc mogę. Od kilku dni jestem senna, ale nie aż tak, żeby spać w dzień. Wieczorem o 21 padam, ale budzę się nad ranem i 2h spać nie mogę🤷

• Karolaaa8 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:

Czuję się dokładnie tak samo. Rano i w południe jest okej. A po południu i wieczorem jest najgorzej. Większość leżę, zupełnie brak siły, bóle podbrzusza i mdłości. Musimy to jakoś przetrwać.

4b67f478d3.png
    13.05 dziewczynka 180g
    15.04 dziewczynka 6,87 cm
    24.03 dzidziuś 3,27 cm
    03.03 dzidziuś 0,98 cm z ❤️
    17.02 beta 2928 mIU/ml
    10.02 beta 233,6 mIU/ml
    08.02 beta 62,53 mIU/ml

Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2022, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym się cieszyła z nasilonych mdłości, zawsze to jakaś oznaką by była tego, że coś się zadziewa...

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:

Też czuje się rano super, planów tyle że aż nie wiem gdzie ręce podziać ale pójdę do pracy, wrócę do domu, tyle co ugotuje jakiś obiad i ogarnę mieszkanie a potem to już leżę i przysypiam na siedząco 😂

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ