Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Cyntia wrote:Dziewczyny jak Wasze samopoczucie?
Ja powiem szczerze, że czuję się kiepsko. Niby nic mi nie dolega. Jednak jestem baaardzo zmęczona. Najlepiej się czuję w godzinach 4-9 potem już mam taki spadek mocy, że w pracy nieraz boję się, że usnę. Zrana mam tyle planów, co to ja nie zrobię, pobawię się z dziećmi, ugotuję, ogarnę dom a jak wracam o 17 to po prostu padam. Nie miałam tak wcześniej, totalne wyczerpanie czuję. Mam nadzieję, że to przejściowy etap. Dodatkowo mam wrażenie, że dopada mnie nerwica. Byle co potrafi wyprowadzić mnie z równowagi. Pewnie hormony ale z drugiej strony nie ma co zwalać na nie...czas się ogarnąć ale łatwo nie jest.
Ja też kiepsko.. do południa w miarę ale po południu większe mdłości, osłabienie, od 2 dni mam jakieś pobolewania w kroczu.. wszystko przetrzymam byle żeby było dobrze
-
Ja juz po wizycie. Maluszek 1,2cm z bijącym serduszkiem 151 . Łożysko prawdopodobnie niestety na przedniej ścianie , a co za tym idzie ruchy poczuję później . Trochę szkoda. Kolejna wizyta 18.03 , a prenatalne najprawdopodobniej 01.04
mamamajeczki, Kath, mrsmiki, Swatka, Elllla, Klaudia9212, Mama_Basia, paulina502, Paulina1106, Cyntia, Laura , Eedzia11, agniecha2101, obnoxious lubią tę wiadomość
05/03/2021 Szymon
13/10/2022 Aniela -
Mikoshi wrote:Ja juz po wizycie. Maluszek 1,2cm z bijącym serduszkiem 151 . Łożysko prawdopodobnie niestety na przedniej ścianie , a co za tym idzie ruchy poczuję później . Trochę szkoda. Kolejna wizyta 18.03 , a prenatalne najprawdopodobniej 01.04
Ja również 18.03 mam wizytę 😄 no i super że i u ciebie wszystko ok, rośnijcie zdrowo ♥️
-
Mikoshi wrote:Ja juz po wizycie. Maluszek 1,2cm z bijącym serduszkiem 151 . Łożysko prawdopodobnie niestety na przedniej ścianie , a co za tym idzie ruchy poczuję później . Trochę szkoda. Kolejna wizyta 18.03 , a prenatalne najprawdopodobniej 01.04
Mikoshi lubi tę wiadomość
-
mamamajeczki wrote:Ja już po wizycie. Maluszek ma 2,51cm, serduszko pięknie bije, widziałam jak się rusza, macha rączkami i nóżkami.. cudowny widok wszystko jest prawidłowe na tym etapie ciąży. Następna wizyta to 18.03 na usg I trymestru.
Jaki piękny widok! Śliczne 😍
Gratulacje ❤️Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Cyntia wrote:Dziewczyny jak Wasze samopoczucie?
Ja powiem szczerze, że czuję się kiepsko. Niby nic mi nie dolega. Jednak jestem baaardzo zmęczona. Najlepiej się czuję w godzinach 4-9 potem już mam taki spadek mocy, że w pracy nieraz boję się, że usnę. Zrana mam tyle planów, co to ja nie zrobię, pobawię się z dziećmi, ugotuję, ogarnę dom a jak wracam o 17 to po prostu padam. Nie miałam tak wcześniej, totalne wyczerpanie czuję. Mam nadzieję, że to przejściowy etap. Dodatkowo mam wrażenie, że dopada mnie nerwica. Byle co potrafi wyprowadzić mnie z równowagi. Pewnie hormony ale z drugiej strony nie ma co zwalać na nie...czas się ogarnąć ale łatwo nie jest.
Ja mam dalekosiężne plany każdego wieczora.. wszystko odwlekam w czasie. Z dnia na dzień. Bo czuje się jak trup.
Jednak codziennie wstaje i już jestem zmęczona. Jestem głodna, nim się oporzadze to już mi niedobrze. Coś zjem i tez mi niedobrze. I tak w kółko.. O 10 mam drzemkę z synem. Jestem wykończona.
Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
paulina502 wrote:Ja też kiepsko.. do południa w miarę ale po południu większe mdłości, osłabienie, od 2 dni mam jakieś pobolewania w kroczu.. wszystko przetrzymam byle żeby było dobrze
Mnie ciągnie pachwina z kolei… 😒Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Hej dziewczyny☺️mam nadzieję że mogę jeszcze dołączyć ☺️ost miesiączka była 12 stycznia,pozytywny tescik 16 luty,a 23lutego wizyta u lekarza i było już serduszko❤️wg om termin mam na 19 października.Pozdrawiam was serdecznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2022, 16:55
mrsmiki, mamamajeczki, Paulina Ka, Klaudia9212, Mama_Basia, Paulina1106, Kath, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Kejti87 wrote:Hej dziewczyny☺️mam nadzieję że mogę jeszcze dołączyć ☺️ost miesiączka była 12 stycznia,pozytywny tescik 16 luty,a 23lutego wizyta u lekarza i było już serduszko❤️wg om termin mam na 19 października.Pozdrawiam was serdecznie
Pewnie, ze możesz 🥰
Gratulacje! ❤️Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Kejti87 wrote:Hej dziewczyny☺️mam nadzieję że mogę jeszcze dołączyć ☺️ost miesiączka była 12 stycznia,pozytywny tescik 16 luty,a 23lutego wizyta u lekarza i było już serduszko❤️wg om termin mam na 19 października.Pozdrawiam was serdecznie
Jasne, witamy serdecznie ♥️
-
Jak się czujesz? Jakieś dolegliwości? Bo ja cały czas zamęczał forum, że za mało czuje i przeraża mnie to... -
Ogólnie to mamy już córeczke 7 lat,trochę za późno postanowiliśmy o rodzeństwie dla niej a jak się okazało nie poszło tak szybko jak z nią☺️staraliśmy się rok i ten cykl tak naprawdę to był już taki ost ,już miałam rezygnować a tu jednak się udało,sama nie wierzyłam jak zobaczyłam 2 kreski na teście.Takie pierwsze objawy to duże zmęczenie,ból i obrzmiałe piersi i senność okropna,jeszcze często chodzę siusiu😁Też się bałam bo jakiś czas temu piersi przestały mnie boleć i od razu głupie myśli....ale na szczęście wszystko wporzadku także naprawdę nie ma się co stresować niepotrzebnie☺️
-
A u mnie coraz lepsze ☺️ Zaczyna się 10 tydzień i już jestem coraz mniej senna, mdli mnie tylko sporadycznie. Piersi nie bolą jakoś najgorzej, za to bardzo dokuczają mi bóle więzadeł i skurcze mięśni brzucha, gdy np. szybko się podniosę. Mam nadzieję, że magnez załatwi sprawę ☺️
-
To szybciutko miałaś widoczne serduszko. Też bym już chciała usłyszeć. Wizyta dopiero w czwartek. A na ostatniej wizycie jak byłam w piątek był tylko pęcherzyk ciążowy. A dzięki nas różnica 2 dni w ostatnim okresie 😉Klaudia9212 lubi tę wiadomość
-
Kejti87 wrote:Ogólnie to mamy już córeczke 7 lat,trochę za późno postanowiliśmy o rodzeństwie dla niej a jak się okazało nie poszło tak szybko jak z nią☺️staraliśmy się rok i ten cykl tak naprawdę to był już taki ost ,już miałam rezygnować a tu jednak się udało,sama nie wierzyłam jak zobaczyłam 2 kreski na teście.Takie pierwsze objawy to duże zmęczenie,ból i obrzmiałe piersi i senność okropna,jeszcze często chodzę siusiu😁Też się bałam bo jakiś czas temu piersi przestały mnie boleć i od razu głupie myśli....ale na szczęście wszystko wporzadku także naprawdę nie ma się co stresować niepotrzebnie☺️
-
Karolaaa8 wrote:To szybciutko miałaś widoczne serduszko. Też bym już chciała usłyszeć. Wizyta dopiero w czwartek. A na ostatniej wizycie jak byłam w piątek był tylko pęcherzyk ciążowy. A dzięki nas różnica 2 dni w ostatnim okresie 😉
Ellla super że się udało😊a jak reakcja córeczki na rodzeństwo?moja narazie nie chce wgl rozmawiać na ten temat,unika rozmów,od dawna mówiła że nie chce rodzeństwa,mam nadzieję że z czasem zmieni podejście.. -
Kejti87 wrote:W 1szej ciąży też byłam w 6tc i też już serduszko było,teraz właśnie się martwiłam czy nie idę za wcześnie ale jednak było ❤️
Ellla super że się udało😊a jak reakcja córeczki na rodzeństwo?moja narazie nie chce wgl rozmawiać na ten temat,unika rozmów,od dawna mówiła że nie chce rodzeństwa,mam nadzieję że z czasem zmieni podejście..
To był nasz 9ty transfer więc trochę za nami i jesteśmy ostrożni. Moja chciałaby psa🤣
O rodzeństwie nigdy za dużo nie rozmawialiśmy, ze względu na problemy, a i ona niewiele mówiła🤷
Myślę, że początkowo się ucieszy, gorzej będzie jak przyjdzie do podziału czasu między nią a rodzeństwem;) -
Ja zaszłam w ciążę jak moja pierwsza córka miała 4 lata, bardzo się cieszyła. Teraz ma już 8 lat i jej bez różnicy czy będzie miała kolejne rodzeństwo czy też nie, prędzej koleżanki jej w głowie 😂 druga córka, młodsza bardzo się cieszy a ma dopiero 3 latka, karmi brzuszek i pokazuje że dzidzi jest w mamy brzuszku, jestem ciekawa jak to wyjdzie w praniu 🤭
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny , u mnie też dobre wieści 2,3 cm człowieka calkiem ruchliwego . Ale wymeczy mnie to maleństwo..dziś aż 4 razy wymiotowalam więc daje popalić ostro. Mam nadzieję że to nie jest jakies nowe wydanie objawow tylko jednorazowa akcja bo jeżeli nie to będę musiała się zaprzyjaźnić z kiblem.
Mama_Basia, Elllla, mamamajeczki, Swatka, mrsmiki, agniecha2101, obnoxious lubią tę wiadomość
Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0