X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2022, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Dziewczyny jak Wasze samopoczucie?
    Ja powiem szczerze, że czuję się kiepsko. Niby nic mi nie dolega. Jednak jestem baaardzo zmęczona. Najlepiej się czuję w godzinach 4-9 potem już mam taki spadek mocy, że w pracy nieraz boję się, że usnę. Zrana mam tyle planów, co to ja nie zrobię, pobawię się z dziećmi, ugotuję, ogarnę dom a jak wracam o 17 to po prostu padam. Nie miałam tak wcześniej, totalne wyczerpanie czuję. Mam nadzieję, że to przejściowy etap. Dodatkowo mam wrażenie, że dopada mnie nerwica. Byle co potrafi wyprowadzić mnie z równowagi. Pewnie hormony ale z drugiej strony nie ma co zwalać na nie...czas się ogarnąć ale łatwo nie jest.

Ja też kiepsko.. do południa w miarę ale po południu większe mdłości, osłabienie, od 2 dni mam jakieś pobolewania w kroczu.. wszystko przetrzymam byle żeby było dobrze

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • Mikoshi Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2022, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Maluszek 1,2cm z bijącym serduszkiem 151 ;). Łożysko prawdopodobnie niestety na przedniej ścianie :/, a co za tym idzie ruchy poczuję później :/. Trochę szkoda. Kolejna wizyta 18.03 ;), a prenatalne najprawdopodobniej 01.04 :D

mamamajeczki, Kath, mrsmiki, Swatka, Elllla, Klaudia9212, Mama_Basia, paulina502, Paulina1106, Cyntia, Laura , Eedzia11, agniecha2101, obnoxious lubią tę wiadomość

05/03/2021 Szymon <3
    13/10/2022 Aniela <3
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikoshi wrote:
    Ja juz po wizycie. Maluszek 1,2cm z bijącym serduszkiem 151 ;). Łożysko prawdopodobnie niestety na przedniej ścianie :/, a co za tym idzie ruchy poczuję później :/. Trochę szkoda. Kolejna wizyta 18.03 ;), a prenatalne najprawdopodobniej 01.04 :D

Ja również 18.03 mam wizytę 😄 no i super że i u ciebie wszystko ok, rośnijcie zdrowo ♥️

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2022, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikoshi wrote:
    Nie martw, się. W ciąży z córką łożysko też było z przodu a ruchy czułam już w 16 tyg. A od 18, to już codziennie były regularne kopniaki, które można było poczuć nawet trzymając rękę na brzuchu. Także nie ma reguły ☺️

Mikoshi lubi tę wiadomość

• mrsmiki Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamajeczki wrote:
    Ja już po wizycie. Maluszek ma 2,51cm, serduszko pięknie bije, widziałam jak się rusza, macha rączkami i nóżkami.. cudowny widok <3 wszystko jest prawidłowe na tym etapie ciąży. Następna wizyta to 18.03 na usg I trymestru.

93a45a13cdf0.jpg

Jaki piękny widok! Śliczne 😍
    Gratulacje ❤️

Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
    Hubert 💙
    Sara 🩷
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Dziewczyny jak Wasze samopoczucie?
    Ja powiem szczerze, że czuję się kiepsko. Niby nic mi nie dolega. Jednak jestem baaardzo zmęczona. Najlepiej się czuję w godzinach 4-9 potem już mam taki spadek mocy, że w pracy nieraz boję się, że usnę. Zrana mam tyle planów, co to ja nie zrobię, pobawię się z dziećmi, ugotuję, ogarnę dom a jak wracam o 17 to po prostu padam. Nie miałam tak wcześniej, totalne wyczerpanie czuję. Mam nadzieję, że to przejściowy etap. Dodatkowo mam wrażenie, że dopada mnie nerwica. Byle co potrafi wyprowadzić mnie z równowagi. Pewnie hormony ale z drugiej strony nie ma co zwalać na nie...czas się ogarnąć ale łatwo nie jest.

Ja mam dalekosiężne plany każdego wieczora.. wszystko odwlekam w czasie. Z dnia na dzień. Bo czuje się jak trup.
    Jednak codziennie wstaje i już jestem zmęczona. Jestem głodna, nim się oporzadze to już mi niedobrze. Coś zjem i tez mi niedobrze. I tak w kółko.. O 10 mam drzemkę z synem. Jestem wykończona.

Hubert 💙
    Sara 🩷
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina502 wrote:
    Ja też kiepsko.. do południa w miarę ale po południu większe mdłości, osłabienie, od 2 dni mam jakieś pobolewania w kroczu.. wszystko przetrzymam byle żeby było dobrze

Mnie ciągnie pachwina z kolei… 😒

Hubert 💙
    Sara 🩷
  • Kejti87 Debiutantka

Wysłany: 25 lutego 2022, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny☺️mam nadzieję że mogę jeszcze dołączyć ☺️ost miesiączka była 12 stycznia,pozytywny tescik 16 luty,a 23lutego wizyta u lekarza i było już serduszko❤️wg om termin mam na 19 października.Pozdrawiam was serdecznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2022, 16:55

mrsmiki, mamamajeczki, Paulina Ka, Klaudia9212, Mama_Basia, Paulina1106, Kath, agniecha2101 lubią tę wiadomość

5djyxzkrmrefef24.png
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti87 wrote:
    Hej dziewczyny☺️mam nadzieję że mogę jeszcze dołączyć ☺️ost miesiączka była 12 stycznia,pozytywny tescik 16 luty,a 23lutego wizyta u lekarza i było już serduszko❤️wg om termin mam na 19 października.Pozdrawiam was serdecznie

Pewnie, ze możesz 🥰
    Gratulacje! ❤️

Hubert 💙
    Sara 🩷
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti87 wrote:

Jasne, witamy serdecznie ♥️

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti87 wrote:
    Super, witamy. Ja też miałam pierwszy dzień ostatniej miesiączki 12.01;) ale USG mam dopiero w środę i boje się masakrycznie.
    Jak się czujesz? Jakieś dolegliwości? Bo ja cały czas zamęczał forum, że za mało czuje i przeraża mnie to...

• Kejti87 Debiutantka

Wysłany: 25 lutego 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to mamy już córeczke 7 lat,trochę za późno postanowiliśmy o rodzeństwie dla niej a jak się okazało nie poszło tak szybko jak z nią☺️staraliśmy się rok i ten cykl tak naprawdę to był już taki ost ,już miałam rezygnować a tu jednak się udało,sama nie wierzyłam jak zobaczyłam 2 kreski na teście.Takie pierwsze objawy to duże zmęczenie,ból i obrzmiałe piersi i senność okropna,jeszcze często chodzę siusiu😁Też się bałam bo jakiś czas temu piersi przestały mnie boleć i od razu głupie myśli....ale na szczęście wszystko wporzadku także naprawdę nie ma się co stresować niepotrzebnie☺️

5djyxzkrmrefef24.png
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu udało mi się Was nadrobić ☺️ Widzę, że u większości kiepskie samopoczucie, u mnie też nie najlepsze ale jakoś trzeba przetrwać 💪 U mnie wizyta 7.03 i chyba wezmę sobie tydzień zwolnenia żeby trochę odpocząć.

3jgxs65gycn0347u.png
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2022, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie coraz lepsze ☺️ Zaczyna się 10 tydzień i już jestem coraz mniej senna, mdli mnie tylko sporadycznie. Piersi nie bolą jakoś najgorzej, za to bardzo dokuczają mi bóle więzadeł i skurcze mięśni brzucha, gdy np. szybko się podniosę. Mam nadzieję, że magnez załatwi sprawę ☺️

• Karolaaa8 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti87 wrote:

To szybciutko miałaś widoczne serduszko. Też bym już chciała usłyszeć. Wizyta dopiero w czwartek. A na ostatniej wizycie jak byłam w piątek był tylko pęcherzyk ciążowy. A dzięki nas różnica 2 dni w ostatnim okresie 😉

Klaudia9212 lubi tę wiadomość

4b67f478d3.png
    13.05 dziewczynka 180g
    15.04 dziewczynka 6,87 cm
    24.03 dzidziuś 3,27 cm
    03.03 dzidziuś 0,98 cm z ❤️
    17.02 beta 2928 mIU/ml
    10.02 beta 233,6 mIU/ml
    08.02 beta 62,53 mIU/ml

Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2022, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti87 wrote:
    Ogólnie to mamy już córeczke 7 lat,trochę za późno postanowiliśmy o rodzeństwie dla niej a jak się okazało nie poszło tak szybko jak z nią☺️staraliśmy się rok i ten cykl tak naprawdę to był już taki ost ,już miałam rezygnować a tu jednak się udało,sama nie wierzyłam jak zobaczyłam 2 kreski na teście.Takie pierwsze objawy to duże zmęczenie,ból i obrzmiałe piersi i senność okropna,jeszcze często chodzę siusiu😁Też się bałam bo jakiś czas temu piersi przestały mnie boleć i od razu głupie myśli....ale na szczęście wszystko wporzadku także naprawdę nie ma się co stresować niepotrzebnie☺️
    U nas córka 8lat;) też chcieliśmy mniejsza różnice, ale niestety zeszło dużo lat. A i to była nasza ostatnia próba też;) (tylko my invitro).

• Kejti87 Debiutantka

Wysłany: 25 lutego 2022, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa8 wrote:
    To szybciutko miałaś widoczne serduszko. Też bym już chciała usłyszeć. Wizyta dopiero w czwartek. A na ostatniej wizycie jak byłam w piątek był tylko pęcherzyk ciążowy. A dzięki nas różnica 2 dni w ostatnim okresie 😉
    W 1szej ciąży też byłam w 6tc i też już serduszko było,teraz właśnie się martwiłam czy nie idę za wcześnie ale jednak było ❤️

Ellla super że się udało😊a jak reakcja córeczki na rodzeństwo?moja narazie nie chce wgl rozmawiać na ten temat,unika rozmów,od dawna mówiła że nie chce rodzeństwa,mam nadzieję że z czasem zmieni podejście..

5djyxzkrmrefef24.png
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti87 wrote:
    W 1szej ciąży też byłam w 6tc i też już serduszko było,teraz właśnie się martwiłam czy nie idę za wcześnie ale jednak było ❤️

Ellla super że się udało😊a jak reakcja córeczki na rodzeństwo?moja narazie nie chce wgl rozmawiać na ten temat,unika rozmów,od dawna mówiła że nie chce rodzeństwa,mam nadzieję że z czasem zmieni podejście..
    My czekamy do serducha. Na razie nie mówię, bo już mieliśmy 1,5 roku temu sytuację, że bety piękne, zarodek w macicy, ale surduchi się nie pojawiło:(
    To był nasz 9ty transfer więc trochę za nami i jesteśmy ostrożni. Moja chciałaby psa🤣
    O rodzeństwie nigdy za dużo nie rozmawialiśmy, ze względu na problemy, a i ona niewiele mówiła🤷
    Myślę, że początkowo się ucieszy, gorzej będzie jak przyjdzie do podziału czasu między nią a rodzeństwem;)

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszłam w ciążę jak moja pierwsza córka miała 4 lata, bardzo się cieszyła. Teraz ma już 8 lat i jej bez różnicy czy będzie miała kolejne rodzeństwo czy też nie, prędzej koleżanki jej w głowie 😂 druga córka, młodsza bardzo się cieszy a ma dopiero 3 latka, karmi brzuszek i pokazuje że dzidzi jest w mamy brzuszku, jestem ciekawa jak to wyjdzie w praniu 🤭

agniecha2101 lubi tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , u mnie też dobre wieści 2,3 cm człowieka calkiem ruchliwego . Ale wymeczy mnie to maleństwo..dziś aż 4 razy wymiotowalam więc daje popalić ostro. Mam nadzieję że to nie jest jakies nowe wydanie objawow tylko jednorazowa akcja bo jeżeli nie to będę musiała się zaprzyjaźnić z kiblem.

Mama_Basia, Elllla, mamamajeczki, Swatka, mrsmiki, agniecha2101, obnoxious lubią tę wiadomość

Starania od 05.2019
    IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
    IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
    IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany

IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
    BetaHCG- 432(11dpt)
    BetaHCG- 1077(13dpt)
    Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
    Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )

Stan 3 - ❄️

👩 37l.
    🧔 35l.
    👼 02.2020 (10 tc)
    👶 09.2022 - córeczka

❌MTHFT-A1298C hetero
    ❌PAI-1 homo
    ❌ niedrożność jajowodów L i P
    ✔ AHM 4.0
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ