X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2022, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Dziewczyny jak Wasze samopoczucie?
    Ja powiem szczerze, że czuję się kiepsko. Niby nic mi nie dolega. Jednak jestem baaardzo zmęczona. Najlepiej się czuję w godzinach 4-9 potem już mam taki spadek mocy, że w pracy nieraz boję się, że usnę. Zrana mam tyle planów, co to ja nie zrobię, pobawię się z dziećmi, ugotuję, ogarnę dom a jak wracam o 17 to po prostu padam. Nie miałam tak wcześniej, totalne wyczerpanie czuję. Mam nadzieję, że to przejściowy etap. Dodatkowo mam wrażenie, że dopada mnie nerwica. Byle co potrafi wyprowadzić mnie z równowagi. Pewnie hormony ale z drugiej strony nie ma co zwalać na nie...czas się ogarnąć ale łatwo nie jest.

Ja też kiepsko.. do południa w miarę ale po południu większe mdłości, osłabienie, od 2 dni mam jakieś pobolewania w kroczu.. wszystko przetrzymam byle żeby było dobrze

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • Mikoshi Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2022, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Maluszek 1,2cm z bijącym serduszkiem 151 ;). Łożysko prawdopodobnie niestety na przedniej ścianie :/, a co za tym idzie ruchy poczuję później :/. Trochę szkoda. Kolejna wizyta 18.03 ;), a prenatalne najprawdopodobniej 01.04 :D

mamamajeczki, Kath, mrsmiki, Swatka, Elllla, Klaudia9212, Mama_Basia, paulina502, Paulina1106, Cyntia, Laura , Eedzia11, agniecha2101, obnoxious lubią tę wiadomość

05/03/2021 Szymon <3
    13/10/2022 Aniela <3
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikoshi wrote:
    Ja juz po wizycie. Maluszek 1,2cm z bijącym serduszkiem 151 ;). Łożysko prawdopodobnie niestety na przedniej ścianie :/, a co za tym idzie ruchy poczuję później :/. Trochę szkoda. Kolejna wizyta 18.03 ;), a prenatalne najprawdopodobniej 01.04 :D

Ja również 18.03 mam wizytę 😄 no i super że i u ciebie wszystko ok, rośnijcie zdrowo ♥️

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2022, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikoshi wrote:
    Nie martw, się. W ciąży z córką łożysko też było z przodu a ruchy czułam już w 16 tyg. A od 18, to już codziennie były regularne kopniaki, które można było poczuć nawet trzymając rękę na brzuchu. Także nie ma reguły ☺️

Mikoshi lubi tę wiadomość

• mrsmiki Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamajeczki wrote:
    Ja już po wizycie. Maluszek ma 2,51cm, serduszko pięknie bije, widziałam jak się rusza, macha rączkami i nóżkami.. cudowny widok <3 wszystko jest prawidłowe na tym etapie ciąży. Następna wizyta to 18.03 na usg I trymestru.

93a45a13cdf0.jpg

Jaki piękny widok! Śliczne 😍
    Gratulacje ❤️

Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
    Hubert 💙
    Sara 🩷
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Dziewczyny jak Wasze samopoczucie?
    Ja powiem szczerze, że czuję się kiepsko. Niby nic mi nie dolega. Jednak jestem baaardzo zmęczona. Najlepiej się czuję w godzinach 4-9 potem już mam taki spadek mocy, że w pracy nieraz boję się, że usnę. Zrana mam tyle planów, co to ja nie zrobię, pobawię się z dziećmi, ugotuję, ogarnę dom a jak wracam o 17 to po prostu padam. Nie miałam tak wcześniej, totalne wyczerpanie czuję. Mam nadzieję, że to przejściowy etap. Dodatkowo mam wrażenie, że dopada mnie nerwica. Byle co potrafi wyprowadzić mnie z równowagi. Pewnie hormony ale z drugiej strony nie ma co zwalać na nie...czas się ogarnąć ale łatwo nie jest.

Ja mam dalekosiężne plany każdego wieczora.. wszystko odwlekam w czasie. Z dnia na dzień. Bo czuje się jak trup.
    Jednak codziennie wstaje i już jestem zmęczona. Jestem głodna, nim się oporzadze to już mi niedobrze. Coś zjem i tez mi niedobrze. I tak w kółko.. O 10 mam drzemkę z synem. Jestem wykończona.

Hubert 💙
    Sara 🩷
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina502 wrote:
    Ja też kiepsko.. do południa w miarę ale po południu większe mdłości, osłabienie, od 2 dni mam jakieś pobolewania w kroczu.. wszystko przetrzymam byle żeby było dobrze

Mnie ciągnie pachwina z kolei… 😒

Hubert 💙
    Sara 🩷
  • Kejti87 Debiutantka

Wysłany: 25 lutego 2022, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny☺️mam nadzieję że mogę jeszcze dołączyć ☺️ost miesiączka była 12 stycznia,pozytywny tescik 16 luty,a 23lutego wizyta u lekarza i było już serduszko❤️wg om termin mam na 19 października.Pozdrawiam was serdecznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2022, 16:55

mrsmiki, mamamajeczki, Paulina Ka, Klaudia9212, Mama_Basia, Paulina1106, Kath, agniecha2101 lubią tę wiadomość

5djyxzkrmrefef24.png
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti87 wrote:
    Hej dziewczyny☺️mam nadzieję że mogę jeszcze dołączyć ☺️ost miesiączka była 12 stycznia,pozytywny tescik 16 luty,a 23lutego wizyta u lekarza i było już serduszko❤️wg om termin mam na 19 października.Pozdrawiam was serdecznie

Pewnie, ze możesz 🥰
    Gratulacje! ❤️

Hubert 💙
    Sara 🩷
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti87 wrote:

Jasne, witamy serdecznie ♥️

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti87 wrote:
    Super, witamy. Ja też miałam pierwszy dzień ostatniej miesiączki 12.01;) ale USG mam dopiero w środę i boje się masakrycznie.
    Jak się czujesz? Jakieś dolegliwości? Bo ja cały czas zamęczał forum, że za mało czuje i przeraża mnie to...

• Kejti87 Debiutantka

Wysłany: 25 lutego 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to mamy już córeczke 7 lat,trochę za późno postanowiliśmy o rodzeństwie dla niej a jak się okazało nie poszło tak szybko jak z nią☺️staraliśmy się rok i ten cykl tak naprawdę to był już taki ost ,już miałam rezygnować a tu jednak się udało,sama nie wierzyłam jak zobaczyłam 2 kreski na teście.Takie pierwsze objawy to duże zmęczenie,ból i obrzmiałe piersi i senność okropna,jeszcze często chodzę siusiu😁Też się bałam bo jakiś czas temu piersi przestały mnie boleć i od razu głupie myśli....ale na szczęście wszystko wporzadku także naprawdę nie ma się co stresować niepotrzebnie☺️

5djyxzkrmrefef24.png
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu udało mi się Was nadrobić ☺️ Widzę, że u większości kiepskie samopoczucie, u mnie też nie najlepsze ale jakoś trzeba przetrwać 💪 U mnie wizyta 7.03 i chyba wezmę sobie tydzień zwolnenia żeby trochę odpocząć.

3jgxs65gycn0347u.png
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2022, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie coraz lepsze ☺️ Zaczyna się 10 tydzień i już jestem coraz mniej senna, mdli mnie tylko sporadycznie. Piersi nie bolą jakoś najgorzej, za to bardzo dokuczają mi bóle więzadeł i skurcze mięśni brzucha, gdy np. szybko się podniosę. Mam nadzieję, że magnez załatwi sprawę ☺️

• Karolaaa8 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti87 wrote:

To szybciutko miałaś widoczne serduszko. Też bym już chciała usłyszeć. Wizyta dopiero w czwartek. A na ostatniej wizycie jak byłam w piątek był tylko pęcherzyk ciążowy. A dzięki nas różnica 2 dni w ostatnim okresie 😉

Klaudia9212 lubi tę wiadomość

4b67f478d3.png
    13.05 dziewczynka 180g
    15.04 dziewczynka 6,87 cm
    24.03 dzidziuś 3,27 cm
    03.03 dzidziuś 0,98 cm z ❤️
    17.02 beta 2928 mIU/ml
    10.02 beta 233,6 mIU/ml
    08.02 beta 62,53 mIU/ml

Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2022, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti87 wrote:
    Ogólnie to mamy już córeczke 7 lat,trochę za późno postanowiliśmy o rodzeństwie dla niej a jak się okazało nie poszło tak szybko jak z nią☺️staraliśmy się rok i ten cykl tak naprawdę to był już taki ost ,już miałam rezygnować a tu jednak się udało,sama nie wierzyłam jak zobaczyłam 2 kreski na teście.Takie pierwsze objawy to duże zmęczenie,ból i obrzmiałe piersi i senność okropna,jeszcze często chodzę siusiu😁Też się bałam bo jakiś czas temu piersi przestały mnie boleć i od razu głupie myśli....ale na szczęście wszystko wporzadku także naprawdę nie ma się co stresować niepotrzebnie☺️
    U nas córka 8lat;) też chcieliśmy mniejsza różnice, ale niestety zeszło dużo lat. A i to była nasza ostatnia próba też;) (tylko my invitro).

• Kejti87 Debiutantka

Wysłany: 25 lutego 2022, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa8 wrote:
    To szybciutko miałaś widoczne serduszko. Też bym już chciała usłyszeć. Wizyta dopiero w czwartek. A na ostatniej wizycie jak byłam w piątek był tylko pęcherzyk ciążowy. A dzięki nas różnica 2 dni w ostatnim okresie 😉
    W 1szej ciąży też byłam w 6tc i też już serduszko było,teraz właśnie się martwiłam czy nie idę za wcześnie ale jednak było ❤️

Ellla super że się udało😊a jak reakcja córeczki na rodzeństwo?moja narazie nie chce wgl rozmawiać na ten temat,unika rozmów,od dawna mówiła że nie chce rodzeństwa,mam nadzieję że z czasem zmieni podejście..

5djyxzkrmrefef24.png
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti87 wrote:
    W 1szej ciąży też byłam w 6tc i też już serduszko było,teraz właśnie się martwiłam czy nie idę za wcześnie ale jednak było ❤️

Ellla super że się udało😊a jak reakcja córeczki na rodzeństwo?moja narazie nie chce wgl rozmawiać na ten temat,unika rozmów,od dawna mówiła że nie chce rodzeństwa,mam nadzieję że z czasem zmieni podejście..
    My czekamy do serducha. Na razie nie mówię, bo już mieliśmy 1,5 roku temu sytuację, że bety piękne, zarodek w macicy, ale surduchi się nie pojawiło:(
    To był nasz 9ty transfer więc trochę za nami i jesteśmy ostrożni. Moja chciałaby psa🤣
    O rodzeństwie nigdy za dużo nie rozmawialiśmy, ze względu na problemy, a i ona niewiele mówiła🤷
    Myślę, że początkowo się ucieszy, gorzej będzie jak przyjdzie do podziału czasu między nią a rodzeństwem;)

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszłam w ciążę jak moja pierwsza córka miała 4 lata, bardzo się cieszyła. Teraz ma już 8 lat i jej bez różnicy czy będzie miała kolejne rodzeństwo czy też nie, prędzej koleżanki jej w głowie 😂 druga córka, młodsza bardzo się cieszy a ma dopiero 3 latka, karmi brzuszek i pokazuje że dzidzi jest w mamy brzuszku, jestem ciekawa jak to wyjdzie w praniu 🤭

agniecha2101 lubi tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , u mnie też dobre wieści 2,3 cm człowieka calkiem ruchliwego . Ale wymeczy mnie to maleństwo..dziś aż 4 razy wymiotowalam więc daje popalić ostro. Mam nadzieję że to nie jest jakies nowe wydanie objawow tylko jednorazowa akcja bo jeżeli nie to będę musiała się zaprzyjaźnić z kiblem.

Mama_Basia, Elllla, mamamajeczki, Swatka, mrsmiki, agniecha2101, obnoxious lubią tę wiadomość

Starania od 05.2019
    IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
    IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
    IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany

IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
    BetaHCG- 432(11dpt)
    BetaHCG- 1077(13dpt)
    Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
    Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )

Stan 3 - ❄️

👩 37l.
    🧔 35l.
    👼 02.2020 (10 tc)
    👶 09.2022 - córeczka

❌MTHFT-A1298C hetero
    ❌PAI-1 homo
    ❌ niedrożność jajowodów L i P
    ✔ AHM 4.0
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ