Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas nie wie nikt. Trochę z mężem nie możemy się dogadać bo on najchętniej powiedziałby w 9 miesiącu, ja jeśli byłoby wszystko ok to w 8 tygodniu, pewnie powiemy po prenatalnych.
-
Klaudia9212 wrote:Nie wiem jak to z zapłodnieniem jest, myśle ze większość lekarzy nie wie jak to w naturze się odbywa 🙈 po owu byłam już 25 stycznia , ostatni seks 23 stycznia 🙈 „10dpo” beta 79,320 🙈 mogło być tak ze zapłodniła się później, zagnieździła się później 🤷🏼♀️ Mało ważne 🙈 ale strasznie się martwię, bo pierwsza ciąże tez poroniłam na samym początku 🥺 muszę być dobrej myśli, ze wszystko będzie dobrze. A z Waszym wsparciem jest mi łatwiej ❤️
Ogólnie to za wczasu się nie martw, nie masz na nic wpływu, organizm wie co jest dla niego dobre. Wiele dziewczyn plami i jest ok. Moja znajoma miała ala okres do ok 2 miesiąca, inna miała krwawienia do porodu (do końca nie wiedziała, że jest w ciąży, dziecko ułożyło się pod żebrami czy coś, nie pamiętam dokładnie, nie było brzucha ciążowego tylko był'utyty') także nie ma co panikować jeśli po lekarzu widać, że nie panikuje a twój raczej wie co robić, bo już byś mogła być w tematach skierowania na oddział. Głowa do góry 💙
➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony) -
Przy zakładaniu karty ciąży którejś z was mówiono, że jest za wysokie ciśnienie? Mi pielęgniarka mierzyła aż dwa razy i mówiła, że jest za wysokie i mam wspomnieć lekarzowi ale zapomniałam wspomnieć. Moje ciśnienie to 137/97 gdzie w necie piszą, że w ciąży nie powinno przekraczać 140/90.
➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony) -
Eedzia11 wrote:Przy zakładaniu karty ciąży którejś z was mówiono, że jest za wysokie ciśnienie? Mi pielęgniarka mierzyła aż dwa razy i mówiła, że jest za wysokie i mam wspomnieć lekarzowi ale zapomniałam wspomnieć. Moje ciśnienie to 137/97 gdzie w necie piszą, że w ciąży nie powinno przekraczać 140/90.
Jak miałam takie podwyższone ciśnienie to lekarz owszem wpisywał wynik w kartę ciąży, ale jednocześnie kazał mi po prostu zmierzyć na spokojnie w domu i dać mu znać. Zawsze w domu wychodziło w normie, więc okazywało się, że to efekt stresu związanego z wizytą.Eedzia11 lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie, synku :*
-
Mousie89 wrote:Jak miałam takie podwyższone ciśnienie to lekarz owszem wpisywał wynik w kartę ciąży, ale jednocześnie kazał mi po prostu zmierzyć na spokojnie w domu i dać mu znać. Zawsze w domu wychodziło w normie, więc okazywało się, że to efekt stresu związanego z wizytą.
Drzemka wrote:A sprawdziłas w domu czy jest ok cisnienie?
Drzemka lubi tę wiadomość
Eedzia11 wrote:Jeszcze nie, dzis wieczorem zacznę. Trochę i tak nie daje mi to spokoju bo mąż mówi, że ciągle czerwona jestem a jak idę to np sapię jak rozmawiam jednocześnie.
Eedzia11 lubi tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Warto mierzyć sobie ciśnienie , bo przy tak malutkich serduszkach za duże ciśnienie nie jest wskazane. Przeć badaniem warto się wyciszyć i uregulować oddech , ewentualnie jeśli stresujecie się co zobaczycie na usg zaproponujcie zmianę kolejności i badanie po samym usg 😁
Eedzia11 lubi tę wiadomość
Gwiazdeczka30 -
Eedzia11 wrote:Przy zakładaniu karty ciąży którejś z was mówiono, że jest za wysokie ciśnienie? Mi pielęgniarka mierzyła aż dwa razy i mówiła, że jest za wysokie i mam wspomnieć lekarzowi ale zapomniałam wspomnieć. Moje ciśnienie to 137/97 gdzie w necie piszą, że w ciąży nie powinno przekraczać 140/90.
Mój ginekolog mierzył mi przed i po usg. Wiedział, ze się stresuje.
Ale jeśli sytuacja się powtarza to powinnaś zgłosić. Pewnie dostaniesz dopegyt.
Przez wysokie cisnienie miałam wywoływany poród, na przyjęciu miałam ponad 160.. u gina 150 i wypisał skierowanie.Eedzia11 lubi tę wiadomość
Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Mnie dziś przeokropnie boli głowa 🙁 a paracetamol w ogóle nie pomaga 🙁 Czekam na powrót męża z pracy jak na zbawienie, żeby tylko móc się zamknąć w ciszy i chociaż poleżeć.
Poza tym strasznie martwi mnie to co dzieje się na Ukrainie 😢😢😢👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Paulina1106 wrote:U nas nie wie nikt. Trochę z mężem nie możemy się dogadać bo on najchętniej powiedziałby w 9 miesiącu, ja jeśli byłoby wszystko ok to w 8 tygodniu, pewnie powiemy po prenatalnych.
To u mnie na odwrót. Mąż już by powiedział wszystkim w 4tc a ja chcę powiadomić na Wielkanoc najwcześniej.
Jednak ciekawe jak będzie z brzuszkiem bo w 3 ciąży ponoć wychodzi niemalże od razu 😜
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2022, 15:50
Paulina1106 lubi tę wiadomość
-
Ja dalej nie mam wynikow 🤦🏼♀️ Dzwoniła Pani z diagnostyki, że mieli awarie sprzętu i beta-hcg do powtórki 🤦🏼♀️ Wszystko fajnie zgodziłam się. Przy klientce przypomniałam sobie, że guzik! Wczoraj po badaniu miałam zrobić zastrzyk z ovitrelle’u 🤦🏼♀️ Wynik będzie przekłamany 🤦🏼♀️ Ja prld ! Pewnie to było powodem braku wyniki 🤦🏼♀️ Nawet progesteronu i estradiolu dalej nie mam, a minął 1 dzień roboczy 🤦🏼♀️ Takie moje szczęście 🥺
Cieszę się, ze nie mam już boli podbrzusza i plamien. 🍀🤞🏼🍀 oby bejbik równał dobrze 🍀🤞🏼🍀 -
Klaudia9212 wrote:Ja dalej nie mam wynikow 🤦🏼♀️ Dzwoniła Pani z diagnostyki, że mieli awarie sprzętu i beta-hcg do powtórki 🤦🏼♀️ Wszystko fajnie zgodziłam się. Przy klientce przypomniałam sobie, że guzik! Wczoraj po badaniu miałam zrobić zastrzyk z ovitrelle’u 🤦🏼♀️ Wynik będzie przekłamany 🤦🏼♀️ Ja prld ! Pewnie to było powodem braku wyniki 🤦🏼♀️ Nawet progesteronu i estradiolu dalej nie mam, a minął 1 dzień roboczy 🤦🏼♀️ Takie moje szczęście 🥺
Cieszę się, ze nie mam już boli podbrzusza i plamien. 🍀🤞🏼🍀 oby bejbik równał dobrze 🍀🤞🏼🍀[/QUOTE
Ja ostatnio w alabie nie miałam ponad dobę bety, musiała iść do punktu, panie zadzwoniły gdzieś i po godzinie była, no ale była przynajmniej...
O rany🤦 -
Miałam wczoraj się odezwać po wizycie ale lekarz u którego byłam na NFZ tak mnie zestresował już nie miałam sił. Z tego wszystkiego zrobiłam dwa badania beta HCG w jednym dniu 😕
Powiedział mi że ciąży nie widać w jamie macicy i najprawdopodobniej to ciąża pozamaciczna bo uważa że już by było widać. Dziś poszłam do niego z wynikiem HCG i powiedział że wynik ok znowu zrobił USG i powiedział że dalej nic nie ma i dał mi skierowanie do szpitala.
Ale ja zadzwonilam do mojego co prowadził mi poprzednie ciążę i powiedział że przy takim wyniku jeszcze nic nie zobaczy na USG i mam przyjść do niego we wtorek.
Do tego na NFZ już nie ide.
Mam nadzieję że bedzie wszystko dobrze.
Beta z wczoraj 470Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2022, 17:21
-
Czy któraś z Was miewa takie kłucia w pochwie? Ja dziś cały dzień z przerwami czuję takie delikatne rozpieranie, klucie ciągnięcie typowo w pochwie, nie w podbrzuszu. Pamietam, że w pierwszej ciąży coś takiego miałam ale nie pamiętam czy już w 1 trymestrze