Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Aż się nie mogę doczekać swojej wizyty i USG jak tak czytam o Waszych wizytach 😀 Ja jutro rano lecę na badania. Co do glukozy to jak chodziłam do diabetologa to mówiła że jak jest wszystko ok to nawet jak wieczorem zje się tabliczkę czekolady a rano pójdzie na badanie to wynik powinien być w normie 😅 Też jestem ciekawa u mnie tej glukozy bo miałam cukrzycę ciążowa, mam nadzieję że tym razem nie. Chociaż były tego plusy - przytulam tylko 5 kg przez całą ciążę 😁
Martysion, Mama_Basia, Nattalia lubią tę wiadomość
-
Mama_Basia wrote:Ja już po wizycie, trochę się mi opóźniła.
Dziś 8+4 tc, więc o 1 dzień do przodu od poprzedniej wizyty. Wg miesiaczki to nawet nie porównuję bo OM miałam 16.12.21 a owulację bardzo późno.
Ale wszystko jest w porządku, dzidziuś rośnie, serduszko ładnie bije. Widziałam te cudne rączki i nóżki ❤
Co do glukozy to dostałam skierowanie na test obciążenia glukozą 😏 Wynik w ciąży jest faktycznie za wysoki.
Ja podejrzewam że musiałam się nażreć owoców dzień wcześniej nie myśląc że nie powinnam, stąd ten wynik. No ale to się okaże czy wszystko ok. Test będę robić za około 3 tygodnie, bliżej następnej wizyty.
A póki co zmodyfikuję dietę na wszelki wypadek.
Poprosiłabym żeby mi zmienić termin na pierwszej stronie na 7.10.2022 😊
Nie mogę się doczekać swojej wizyty żeby zobaczyć rączki j nóżki... chociaż lekarz u którego dzisiaj byłam powiedział mi, że pierwsze USG zrobimy w 12-13 tc... co mnie trochę zasmuciło. Czy moje 6+6 to za wcześnie? Mam jutro wizytę na NFZ i mam nadzieję, że tam zrobią mi USG bo chciałabym zobaczyć ten cud i usłyszeć serduszko 🥺
Chyba, że to faktycznie beż sensu tak wcześnie. Jak uważacie? -
6+6? No to spokojnie serduszko powinno już być. Jak można nie zrobić usg? Nie rozumiem. Masz przez niego wykluczoną choćby pozamaciczną? Od tego jest usg, poza tym musi sprawdzić jak jest rozwinięty pęcherzyk żółtkowy. Zdziwiona jestem
agniecha2101 lubi tę wiadomość
➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony) -
Martysion wrote:Ale cudownie 😍
Nie mogę się doczekać swojej wizyty żeby zobaczyć rączki j nóżki... chociaż lekarz u którego dzisiaj byłam powiedział mi, że pierwsze USG zrobimy w 12-13 tc... co mnie trochę zasmuciło. Czy moje 6+6 to za wcześnie? Mam jutro wizytę na NFZ i mam nadzieję, że tam zrobią mi USG bo chciałabym zobaczyć ten cud i usłyszeć serduszko 🥺
Chyba, że to faktycznie beż sensu tak wcześnie. Jak uważacie?
Też trochę tego nie rozumiem. Jak byłam pierwszy raz u lekarza (5t0d) miałam normalnie przeprowadzone USG i na nim był widoczny sam pęcherzyk ciążowy. Lekarz kazał przyjść za 2 tygodnie, bo powinien być już zarodek z serduszkiem. Więc w czwartek czyli to będzie 6t6d będę również miała USG robione żeby sprawdzić postępy. -
3 ciążą wrote:Dziewczyny chyba jest kiepsko.
Byłam u lekarza nic nie widział na USG kazał zrobić betę i wynik wynosi 878 kazał zrobić jeszcze raz w czwartek.
A wygląda to tak
14.02 - beta 20.13
17.02 - beta 58
23.02 - beta 417
01.03 - beta 878
Martwię się 😞
Oby było wszystko dobrze, będę trzymać kciuki🥺 który tydzień ? -
Byłam u lekarza nic nie widział na USG kazał zrobić betę i wynik wynosi 878 kazał zrobić jeszcze raz w czwartek.
A wygląda to tak
14.02 - beta 20.13
17.02 - beta 58
23.02 - beta 417
01.03 - beta 878
Martwię się 😞 -
A wygląda to tak
14.02 - beta 20.13
17.02 - beta 58
23.02 - beta 417
01.03 - beta 878
Martwię się 😞
Policz sobie dokładniej podając godziny badań https://plodnosc.pl/kalkulator-beta-hcg/ bo ja bez tego liczyłamWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2022, 20:56
➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony) -
Eedzia11, Karolaaa8 byłam u innego ginekologa, który potwierdził ciążę I wtedy tylko powiedział, że widać pęcherzyk ciążowy. Wtedy mnie nastraszył, że to że pęcherzyk jest to nic nie znaczy. Więc byłam pewna, że teraz w 6+6 na spokojnie zrobią mi drugie USG (w innym miejscu). No ale dzisiaj nici 🤷♀️
Niemniej jednak w takim razie idę jutro na 16 w jeszcze inne miejsce 🙈 Dziękuję za Wasze zdanie ❤ -
A wygląda to tak
14.02 - beta 20.13
17.02 - beta 58
23.02 - beta 417
01.03 - beta 878
Martwię się 😞 -
Martysion wrote:Eedzia11, Karolaaa8 byłam u innego ginekologa, który potwierdził ciążę I wtedy tylko powiedział, że widać pęcherzyk ciążowy. Wtedy mnie nastraszył, że to że pęcherzyk jest to nic nie znaczy. Więc byłam pewna, że teraz w 6+6 na spokojnie zrobią mi drugie USG (w innym miejscu). No ale dzisiaj nici 🤷♀️
Niemniej jednak w takim razie idę jutro na 16 w jeszcze inne miejsce 🙈 Dziękuję za Wasze zdanie ❤
Eedzia11 wrote:No pewnie i to koniecznie. Daj jutro znać. Usg to podstawa,do tego jeśli masz betę ponad 10000 to spodziewaj się tam serducha 💙
-
A wygląda to tak
14.02 - beta 20.13
17.02 - beta 58
23.02 - beta 417
01.03 - beta 878
Martwię się 😞
Będzie dobrze, zrób jeszcze powtórkę badania po 48h. Myślę że na wizytę umów się dopiero wtedy kiedy HCG osiągnie 1500. Nie będziesz się wtedy martwić i stresować 😔 a jaki masz termin według ostatniej miesiączki?
-
Sama musisz iść na pobranie krwi beta hcg. Jest to płatne ale tanie, u mnie 30zł. Po becie poznasz, czy rozwój ciąży pokrywa się ze spodziewanym jej tygodniem. Na wyniku badania masz też zakresy ile powinno być w danym tygodniu co ułatwia rozeznanie.
Martysion lubi tę wiadomość
Martysion wrote:Eedzia11, Karolaaa8 byłam u innego ginekologa, który potwierdził ciążę I wtedy tylko powiedział, że widać pęcherzyk ciążowy. Wtedy mnie nastraszył, że to że pęcherzyk jest to nic nie znaczy. Więc byłam pewna, że teraz w 6+6 na spokojnie zrobią mi drugie USG (w innym miejscu). No ale dzisiaj nici 🤷♀️
Niemniej jednak w takim razie idę jutro na 16 w jeszcze inne miejsce 🙈 Dziękuję za Wasze zdanie ❤
Kurcze, też się martwiłam, że nie widać nawet ciałka żółtego. Ale lekarz uspokojal, że to normalne. Parę dni po wizycie powinien pojawić się sam zarodek, a później serduszko. Więc dał taki bezpieczny termin 2 tygodni na kolejną wizytę.Martysion lubi tę wiadomość
-
O nie, u mnie zaczynają się zachcianki... Dzisiaj na kolację zjadłam czipsy solone, płatki chocapic i kawałek czekolady🥺 i oczywiście teraz czuję się winna że się czymś takim objadlam😑 w ogóle nie mam ochoty na zdrowe jedzenie, a przed ciążą jadłam mega zdrowo..
Pozytywka lubi tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Drzemka wrote:O nie, u mnie zaczynają się zachcianki... Dzisiaj na kolację zjadłam czipsy solone, płatki chocapic i kawałek czekolady🥺 i oczywiście teraz czuję się winna że się czymś takim objadlam😑 w ogóle nie mam ochoty na zdrowe jedzenie, a przed ciążą jadłam mega zdrowo..
Drzemka lubi tę wiadomość
-
Drzemka wrote:O nie, u mnie zaczynają się zachcianki... Dzisiaj na kolację zjadłam czipsy solone, płatki chocapic i kawałek czekolady🥺 i oczywiście teraz czuję się winna że się czymś takim objadlam😑 w ogóle nie mam ochoty na zdrowe jedzenie, a przed ciążą jadłam mega zdrowo..
Ja dzisiaj zrobiłam sobie zapas wafelków Princessa, jem jak dzieci śpią.. jeszcze chodzą za mną naleśniki z nutellą z pokrojonymi gruszkami, bananem i kiwi 🤭 ale nie mam siły bo już późno 😂
Drzemka, agniecha2101 lubią tę wiadomość