Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
AminaLevo wrote:Przywitam się i ja😊
OM 07.01.2022,wg flo dziś 7tydz6dzien,ale wg usg starsza o 4 dni. Bylam na wizycie 25.02.21 serduszko bije,ciąża żywa itd. Jestem po jedym poronieniu w 6tyg 6 dniu,stąd zamiast radości mam raczej strach,i realizm,no ale nie mam na to wpływu. Kolejną wizytę mam 11.03.22. Z objawów to ból piersi i mdłości, takie uczucie jakbym miała jelitówkę,ale bez wymiotów no i nie daj Boże żebym była głodna, bo wtedy już katastrofa,jednak te objawy zależne od dnia,raz są raz ich nie ma,co powoduje u mnie tylko strach,że coś nie tak😑
Normalnie jestem okrutnie słodko lubna,teraz słodycze fujka..😳
Skurcze w brzuchu i takie w nim dziwne uczucie towarzyszą mi juz jakis czas,dostalam magnez z B6 i mam brać,no ale nie powiem,że to jakoś mnie uspokaja..Cidziennie myślę,czy tam u fasoli wssystko ok i czy rośnie, czy bije serce itd..dosłownie powinien być taki podgląd online dostępny,co tam na dole 😁
Również dostałam zalecenie żeby zażywać Magne B6, bo jest to lek, a nie suplement. A jeśli chodzi o mdłości to polecam pić herbatę rumiankowa z dodatkiem troszkę imbiru. Na mnie przynajmniej działa, albo po prostu puściło jak zaczęłam pić. -
Klaudia9212 - teraz według ostatniej miesiączki jest 6tydzien i 6 dzień
Elllla - lekarz widział bete i kazał zrobić jeszcze raz w czwartek i przyjść do niego z wynikiem.
Eedzia11 - sprawdzałam w kalkulatorze przyrost jest w normie ale tylko te początkowe ale ostatni przyrost jest za niski
Farmaceutka95 ostatnie badanie robiłam w innym laboratorium ale wyniki podane w tych samych jednostkach.
Dziewczyny wszystkim wam bardzo dziękuję za wsparcie miłe słowa pocieszenia i tak szybką reakcję :-*
najbardziej się boje żeby nie złapał mnie jakiś mocny ból brzucha bo nie chce jechać do szpitala.
-
Dziewczyny a co polecacie na rozstępy lekarz kazał mi smarować czymś tłustym uda pupę i brzuch ?Walka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
2020-1IUI 😑
2020.06 punkcją -4blastki
2020.08 transfer 5AA beta zero
2020.11 transfer 5 AA beta zero
2021 immunolog
2021 histeroskopia - stany zapalne
2021.09 transfer 4AA beta zero
2022.02 transfer 4 CB na atosiban
12dpt 1222,26🙏🏻
15 dpt 3502,36🙏🏻
19 dpt 12928,9🙏🏻
22 dpt 27147,8🙏🏻
26 dpt mamy serduszko ❤️ -
A jeżeli chodzi o becikowe to tak jest że pierwsza wizyta musi być przed 10 tygodniem oby otrzymać pieniądze.
na wniosku lekarz wypełnia dokładnie daty kiedy zgłosiłaś się do lekarza i ten wniosek składa się do MOPS-u. -
AminaLevo wrote:A macie tak,że codziennie czujecie się mniej wiecejctak samo,czy może zależnie od dnia? Mnie np zastanawiają i martwią jednocześnie dni w których objawy ciąży albo są mniej nasilone,albo ich nie ma..wtedy głowa niespokojna..
-
AminaLevo wrote:A macie tak,że codziennie czujecie się mniej wiecejctak samo,czy może zależnie od dnia? Mnie np zastanawiają i martwią jednocześnie dni w których objawy ciąży albo są mniej nasilone,albo ich nie ma..wtedy głowa niespokojna..
To normalne że objawy na wczesnym etapie ciąży raz są a raz ich nie ma ja i wymiotowałam 2 dni z rzędu, potem czułam się dobrze, za jakiś czas mdłości, bóle okresowe, kłucie jajnika a na drugi dzień zapominam o jakichkolwiek objawach, raz mam obrzydzenie do jedzenia a czasami zachcianki że najchętniej zamieszkałabym w lodówce
-
Ale teraz M dziwne uczucie. Jestem na dworzu, w.kurtce, a czuje jak mnie sutki pieką -
Mnie tez mdli mega , i dziś brzuch ciągnie fatalnie pWalka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
2020-1IUI 😑
2020.06 punkcją -4blastki
2020.08 transfer 5AA beta zero
2020.11 transfer 5 AA beta zero
2021 immunolog
2021 histeroskopia - stany zapalne
2021.09 transfer 4AA beta zero
2022.02 transfer 4 CB na atosiban
12dpt 1222,26🙏🏻
15 dpt 3502,36🙏🏻
19 dpt 12928,9🙏🏻
22 dpt 27147,8🙏🏻
26 dpt mamy serduszko ❤️ -
Cześć, byłam wczoraj na pierwszej wizycie 7+0 tc, nie było zarodka, był tylko pęcherzyk żółtkowy. Lekarz mówi, że wszystko wygląda prawidłowo, ale na pewno nie jest to 7 tydzień. Owulacja była na pewno później niż 14 dnia cyklu, myślę nawet że był to 20 dc albo dalej. Pozytywny test ciążowy wyszedł mi dopiero w 34 DC, a beta w 35 DC wynosiła ledwo 50.
Jestem bardzo zaniepokojona, myślicie, że jest jeszcze szansa na zarodek czy to już koniec?
mamamajeczki lubi tę wiadomość
-
arjot wrote:Cześć, byłam wczoraj na pierwszej wizycie 7+0 tc, nie było zarodka, był tylko pęcherzyk żółtkowy. Lekarz mówi, że wszystko wygląda prawidłowo, ale na pewno nie jest to 7 tydzień. Owulacja była na pewno później niż 14 dnia cyklu, myślę nawet że był to 20 dc albo dalej. Pozytywny test ciążowy wyszedł mi dopiero w 34 DC, a beta w 35 DC wynosiła ledwo 50.
Jestem bardzo zaniepokojona, myślicie, że jest jeszcze szansa na zarodek czy to już koniec?
Kiedyasz teraz kolejne USG?!? -
arjot wrote:Cześć, byłam wczoraj na pierwszej wizycie 7+0 tc, nie było zarodka, był tylko pęcherzyk żółtkowy. Lekarz mówi, że wszystko wygląda prawidłowo, ale na pewno nie jest to 7 tydzień. Owulacja była na pewno później niż 14 dnia cyklu, myślę nawet że był to 20 dc albo dalej. Pozytywny test ciążowy wyszedł mi dopiero w 34 DC, a beta w 35 DC wynosiła ledwo 50.
Nie martw się. Skoro lekarz nie widzi nic niepokojącego to ja bym jeszcze zaczekała te 2 tygodnie na kolejną wizytę.