Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Martysion wrote:Dopiero zaczynam sama czytać o wszystkim... 🙈 Czyli powinnam się zapisać na takie badanie... Chyba trafiam na nie takich lekarzy...👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
My już po wizycie i meldujemy że wszystko u nas dobrze Maluszek ma 2,3 cm i serduszko❤️bijące 182 FHR. Według usg to 9+0 z om 9+5. Teraz muszę jeszcze na ten miesiąc umówić prenatalne , ale to prywatnie u innego lekarza , mam nadzieję że będą jeszcze wolne terminy🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 15:54
agniecha2101, Frida91, paulina502, Nattalia, Klaudia9212, mamamajeczki, mrsmiki, Klarnecistka lubią tę wiadomość
-
Mama_Basia wrote:Ja się dziś zapisałam na USG prenatalne za niecałe 4 tygodnie. Ciążę prowadzę na NFZ, ale prenatalne muszę zrobić prywatnie bo u mnie w przychodni nie robią.
Dodatkowo mam się zapisać na USG piersi, też macie takie zalecenia? Ja w pierwszej ciąży i nie robiłam USG piersi, no ale pewnie co lekarz to inne zalecenia.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Kath wrote:My już po wizycie i meldujemy że wszystko u nas dobrze Maluszek ma 2,3 cm i serduszko❤️bijące 182 FHR. Według usg to 9+0 z om 9+5. Teraz muszę jeszcze na ten miesiąc umówić prenatalne , ale to prywatnie u innego lekarza , mam nadzieję że będą jeszcze wolne terminy🙈
Kath lubi tę wiadomość
-
Cieszę się z wszystkich dobrych wieści z wizyt ❤️ Za te niepewne trzymam mocno kciuki, żeby jednak było wszystko ok ❤️ no i za wszystkie wizyty dzisiejsze i w najbliższych dniach bardzo mocne kciuki ❤️
Elllla, Kath lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Olkaa wrote:Dziewczyny a co polecacie na rozstępy lekarz kazał mi smarować czymś tłustym uda pupę i brzuch ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 16:19
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Po wizycie...
Jest zarodek, jest serducho pięknie bijące, ale zarodek jest mniejszy niż wypada z kalendarza. Jest na 6+2 a mamy dziś 7t, ale to był transfer na naturalnym cyklu i lekarz mówi, że ponoć często się tak zdarza, że jest ciut inny wymiar. Za tydzien w pt mamy sprawdzić czy rośnie równomiernie, bo to najważniejsze...agniecha2101, Martysion, Swatka, Ivi, Eedzia11, Klaudia9212, Frida91, Pozytywka, mamamajeczki, Kath, mrsmiki, Klarnecistka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny cieszę się z pozytywnych wieści z wizyt i trzymam kciuki żeby wszystkie wizyty miały piękne zakończenie ☺️
Ja dziś byłam na badaniach, jutro odbiorę wyniki, najbardziej jestem ciekawa glukozy. A wizyta w poniedziałek, podejrzymy co tam u bąbelka 😀
U mnie samopoczucie jakby lepsze w ostatnich dniach jedynie wieczorem jestem padnięta. Zastanawiam się kiedy wybrać się na L4 🤔 Pracuje w szkole i dojeżdżam 60km pociągiem i chyba długo tak nie dam rady. A Wy jak długo zamierzacie pracować? -
Ulalala wrote:Cześć dziewczyny cieszę się z pozytywnych wieści z wizyt i trzymam kciuki żeby wszystkie wizyty miały piękne zakończenie ☺️
Ja dziś byłam na badaniach, jutro odbiorę wyniki, najbardziej jestem ciekawa glukozy. A wizyta w poniedziałek, podejrzymy co tam u bąbelka 😀
U mnie samopoczucie jakby lepsze w ostatnich dniach jedynie wieczorem jestem padnięta. Zastanawiam się kiedy wybrać się na L4 🤔 Pracuje w szkole i dojeżdżam 60km pociągiem i chyba długo tak nie dam rady. A Wy jak długo zamierzacie pracować? -
Martysion wrote:Serduszko bije! Mamy 1,1cm ❤😍🙏
Super wiadomość! 🥰
Karta ciąży założona?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 17:52
-
Super wieści dziewczyny!! 😊
Kath-czyli jesteśmy dokładnie w tym samym miejscu 😉
Ja już nic nie planuje bo wszystko co planowałam ulega pewnym weryfikacjom... chciałam pracować do końca czerwca to już widzę że na pewno się nie uda tyle, chciałam rodzić naturalnie to znowu nie wiem czy dam radę przez te problemy z plecami. Już powoli tracę nadzieję że mnie ten ból odpuści ☹Kath lubi tę wiadomość
-
Martysion wrote:Ale cudownie 😍
Nie mogę się doczekać swojej wizyty żeby zobaczyć rączki j nóżki... chociaż lekarz u którego dzisiaj byłam powiedział mi, że pierwsze USG zrobimy w 12-13 tc... co mnie trochę zasmuciło. Czy moje 6+6 to za wcześnie? Mam jutro wizytę na NFZ i mam nadzieję, że tam zrobią mi USG bo chciałabym zobaczyć ten cud i usłyszeć serduszko 🥺
Chyba, że to faktycznie beż sensu tak wcześnie. Jak uważacie?
Martysion i jak tam, było dziś usg?
Edit: A już wyżej znalazłam odpowiedź 💙 super wieściWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 18:42
➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony) -
Martysion wrote:Wczoraj zakupiłam olejek do smarowania brzuszka z Weledy. Farmaceutka mi doradziła. ❤ Wieczorem pierwszy raz się smarowałam i ogólnie ma nieco ziołowy zapach, ale dla mnie nawet przyjemny Zobaczymy czy będzie działał.
https://allegro.pl/oferta/weleda-mama-olejek-do-masazu-na-rozstepy-ciaza-100-11286599346
➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony) -
Hej dziewczyny, jestem trochę przerażona. Mój bobas rozwija się bardzo ładnie, wczoraj byłam na USG, serduszko bije, maluszek już energicznie się rusza. Ale przedwczoraj byłam u reumatologa dowiedzieć się o co chodziło, gdy w wakacje miałam niewyjaśnione pokrzywki i opuchliznę ust. Trwało to ok 4 miesiące i przeszło. A pani reumatolog postraszyła mnie zespołem antyfosfolipidowym. Dodam, że jestem po jednym poronieniu, ale podejrzewam, że przyczyną były problemy hormonalne - miałam plamienia i bóle brzucha w konsekwencji czego zarodek rozwijał się bardzo wolno i obumarł w 9 tygodniu, gdzie CRL odpowiadało 6 tygodniowi a serce biło bardzo wolno i w końcu przestało bić. Strasznie się boję, za dwa tygodnie wyniki badań, a ja nie wiem co ze sobą zrobić. Czy któraś z Was się spotkała z tym schorzeniem, jak leczenie, rokowania?
-
Paulina Ka wrote:Hej dziewczyny, jestem trochę przerażona. Mój bobas rozwija się bardzo ładnie, wczoraj byłam na USG, serduszko bije, maluszek już energicznie się rusza. Ale przedwczoraj byłam u reumatologa dowiedzieć się o co chodziło, gdy w wakacje miałam niewyjaśnione pokrzywki i opuchliznę ust. Trwało to ok 4 miesiące i przeszło. A pani reumatolog postraszyła mnie zespołem antyfosfolipidowym. Dodam, że jestem po jednym poronieniu, ale podejrzewam, że przyczyną były problemy hormonalne - miałam plamienia i bóle brzucha w konsekwencji czego zarodek rozwijał się bardzo wolno i obumarł w 9 tygodniu, gdzie CRL odpowiadało 6 tygodniowi a serce biło bardzo wolno i w końcu przestało bić. Strasznie się boję, za dwa tygodnie wyniki badań, a ja nie wiem co ze sobą zrobić. Czy któraś z Was się spotkała z tym schorzeniem, jak leczenie, rokowania?
➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony)