Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam pytanie o wagę 😊 mam sporo kg w nadmiarze 🙈 i jak zawsze przed „okresem” dobiłam swoje 3 kg do przodu taka tez wagę wpisałam na początku ciąży. Nie mam mdłości, wymiotów, w sumie mogę jest wszystko, a wybieram to co lubię (mam ochotę), nie jem zdrowo (o zgrozo) czyli pol talerza warzyw itp bo nie mam teraz ochoty. Mam napady na pewne owoce/warzywa tzn wczoraj zjadłam cała paprykę 🙈 a przez dwa dni nawet nie pomyślałam o niej. Nie objdam się tez, ale jem częściej (czy więcej to nie wiem) 😬 staram się unikać słodyczy (marnie mi idzie), jakichś niezdrowych rzeczy. Chciałam zapytać, bo się martwię 🙈 czy ktoś schudł w ciąży bez wymiotów, nudności ? Może to być spowodowane tym ze jednak organizm spała więcej kcal przez ciąże, a ja nie potrzebuje więcej jedzenia? Nie chce zagłodzić dziecka, ale z drugiej strony jednak cieszyłabym sie jak bym nie nabierała kg 🙈
Porozmawiam o tym z lekarzem, ale może ktoś ma doświadczenie 🙈 -
Klaudia9212 wrote:Mam pytanie o wagę 😊 mam sporo kg w nadmiarze 🙈 i jak zawsze przed „okresem” dobiłam swoje 3 kg do przodu taka tez wagę wpisałam na początku ciąży. Nie mam mdłości, wymiotów, w sumie mogę jest wszystko, a wybieram to co lubię (mam ochotę), nie jem zdrowo (o zgrozo) czyli pol talerza warzyw itp bo nie mam teraz ochoty. Mam napady na pewne owoce/warzywa tzn wczoraj zjadłam cała paprykę 🙈 a przez dwa dni nawet nie pomyślałam o niej. Nie objdam się tez, ale jem częściej (czy więcej to nie wiem) 😬 staram się unikać słodyczy (marnie mi idzie), jakichś niezdrowych rzeczy. Chciałam zapytać, bo się martwię 🙈 czy ktoś schudł w ciąży bez wymiotów, nudności ? Może to być spowodowane tym ze jednak organizm spała więcej kcal przez ciąże, a ja nie potrzebuje więcej jedzenia? Nie chce zagłodzić dziecka, ale z drugiej strony jednak cieszyłabym sie jak bym nie nabierała kg 🙈
Porozmawiam o tym z lekarzem, ale może ktoś ma doświadczenie 🙈
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
05.01.2021 r. - transfer 8A
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
4.03 - 3.79 cm 💗
13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤ -
Elllla wrote:Przypadkiem na jednym forum inv wyskoczył mi teraz temat zespołu antyfosfolipidowego. Dziewczyna pisze, że bierze acard i zastrzyki z heparyny. Więc głowa do góry, w razie czego jest proste leczeniw. Sama biorę heparynę, ale to z innych względów.
-
Żeby nie było za pięknie, rybkę zjadłam, ale kajzerkę mi wyjadla rodzina, aaa muszę iść do piekarni i zjeść bule z masłem i serem żółtym.
Ale zauważyłam, że więcej z nas ma problemy z żywieniem tzn, wcześniej dobrze, zdrowo, z umiarem a teraz wszystko czego nie jadłam zajadam ze smakiem🤦 -
Martysion wrote:Hej dziewczyny! Ja od rana nic nie mogę przełknąć. Ale chyba wyjdę na przerwie z pracy i kupię bułkę i ser żółty - coś czuję, że to może być strzał w dziesiątkę, skoro wiele z Was poleca
Zastanawiam się mocno nad L4, ale nie wiem czy dopiero nie w 6 miesiącu... Zależy jak się będę czuła. Szczerze mówiąc to teraz by się przydało póki męczą mnie te mdłości. A w II trymestrze podobno jest łagodniej to bym chętnie wróciła. Sama nie wiem...
W pierwszej ciąży brzuch nie mieścił mi się przed kierownicą a odsunięcie do tyłu nie wchodzi w grę bo jestem niska i nie dosięgnę do pedałów. Więc to się okaże jak szybko teraz brzuch zacznie rosnąć. Już mam lekkie wybrzuszenie, w pierwszej ciąży około 9 tc zaczął się powiększać.Martysion lubi tę wiadomość
-
Klaudia9212 wrote:Mam pytanie o wagę 😊 mam sporo kg w nadmiarze 🙈 i jak zawsze przed „okresem” dobiłam swoje 3 kg do przodu taka tez wagę wpisałam na początku ciąży. Nie mam mdłości, wymiotów, w sumie mogę jest wszystko, a wybieram to co lubię (mam ochotę), nie jem zdrowo (o zgrozo) czyli pol talerza warzyw itp bo nie mam teraz ochoty. Mam napady na pewne owoce/warzywa tzn wczoraj zjadłam cała paprykę 🙈 a przez dwa dni nawet nie pomyślałam o niej. Nie objdam się tez, ale jem częściej (czy więcej to nie wiem) 😬 staram się unikać słodyczy (marnie mi idzie), jakichś niezdrowych rzeczy. Chciałam zapytać, bo się martwię 🙈 czy ktoś schudł w ciąży bez wymiotów, nudności ? Może to być spowodowane tym ze jednak organizm spała więcej kcal przez ciąże, a ja nie potrzebuje więcej jedzenia? Nie chce zagłodzić dziecka, ale z drugiej strony jednak cieszyłabym sie jak bym nie nabierała kg 🙈
paulina502 wrote:A myślicie, że olej kokosowy może zapobiegać rozstępom? Używam od dłuższego czasu ale nigdy nie myślałam, o nim w kategoriach rozstępów ciążowych 😉
paulina502 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Moim zdaniem nie da się "zagłodzić" dziecka, bo ono i tak sobie zaczerpnie z organizmu mamy to czego mu aktualnie potrzeba. Stąd zwiększony apetyt w ciąży i dziwne zachcianki. W poprzedniej ciąży miałam cukrzycę. Bez przerwy byłam głodna i ze względu na dietę baaaardzo wielu rzeczy jeść nie mogłam. Przez całą ciążę przybrałam na wadze 6 kg. A mimo to córka urodziła się śliczna, zdrowa i miała 10/10 pkt. Jedz tyle ile potrzebujesz, ale staraj się nie objadać i unikaj słodyczy, chipsów i innych niezdrowych przekąsek. Będzie dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2022, 10:40
agniecha2101 lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie, synku :*
-
Mi ubyło już 1kg z wagi początkowej a też nie mam na tą chwilę mdłości
-
Ja tez mdłości i senność a wiecie co dziewczyny dziś w nocy mnie obudziło normalnie nie wiem jak to opisać taka ochota na sex ze masakra dosłownie czułam ze to robię aż się obudziłam 🙈Walka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
2020-1IUI 😑
2020.06 punkcją -4blastki
2020.08 transfer 5AA beta zero
2020.11 transfer 5 AA beta zero
2021 immunolog
2021 histeroskopia - stany zapalne
2021.09 transfer 4AA beta zero
2022.02 transfer 4 CB na atosiban
12dpt 1222,26🙏🏻
15 dpt 3502,36🙏🏻
19 dpt 12928,9🙏🏻
22 dpt 27147,8🙏🏻
26 dpt mamy serduszko ❤️ -
Dzięki dziewczyny ❤️ Oczywiście nie objadam się wręcz jem normalnie tylko częściej a mniej. Częściej jestem głodna 🙈 trochę się boje, bo jutro wizyta 🙈 oby było dobrze ❤️
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞🏼Martysion lubi tę wiadomość
-
Martysion wrote:Kurczę dziewczyny! Zazdroszczę! Mnie tylko siku budzi haha!Walka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
2020-1IUI 😑
2020.06 punkcją -4blastki
2020.08 transfer 5AA beta zero
2020.11 transfer 5 AA beta zero
2021 immunolog
2021 histeroskopia - stany zapalne
2021.09 transfer 4AA beta zero
2022.02 transfer 4 CB na atosiban
12dpt 1222,26🙏🏻
15 dpt 3502,36🙏🏻
19 dpt 12928,9🙏🏻
22 dpt 27147,8🙏🏻
26 dpt mamy serduszko ❤️ -
Olkaa wrote:Ja tez mdłości i senność a wiecie co dziewczyny dziś w nocy mnie obudziło normalnie nie wiem jak to opisać taka ochota na sex ze masakra dosłownie czułam ze to robię aż się obudziłam 🙈
Tez tak miałam 2x ale to wcześniej. Teraz spie jak kamień 🙈 nic nie słyszę 😂 a budzę się tylko na siku 😂 -
To ja budzę się podwójnie i na siku i jak coś się przyśni;)
Ostatnio mam tak, że jak się budzę do toalety ok 3/4 to nie mogę godzinę/dwie zasnąć potem. Dziś mimo uciekania od wszelkich wiadomości w tv i nie czytania i ciąży, itp.czuje się ciągle jakby w napięciu. Czuje, że puls mi skacze i tylko coś pilnie, stuknie ja od razu na równe nogi i serce w gardle. Nie potrafię się zrelaksowaćMartysion lubi tę wiadomość