X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wam cudownych wieści z dzisiejszych wizyt ❤️

Martysion lubi tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Ka wrote:
    Hej dziewczyny, jestem trochę przerażona. Mój bobas rozwija się bardzo ładnie, wczoraj byłam na USG, serduszko bije, maluszek już energicznie się rusza. Ale przedwczoraj byłam u reumatologa dowiedzieć się o co chodziło, gdy w wakacje miałam niewyjaśnione pokrzywki i opuchliznę ust. Trwało to ok 4 miesiące i przeszło. A pani reumatolog postraszyła mnie zespołem antyfosfolipidowym. Dodam, że jestem po jednym poronieniu, ale podejrzewam, że przyczyną były problemy hormonalne - miałam plamienia i bóle brzucha w konsekwencji czego zarodek rozwijał się bardzo wolno i obumarł w 9 tygodniu, gdzie CRL odpowiadało 6 tygodniowi a serce biło bardzo wolno i w końcu przestało bić. Strasznie się boję, za dwa tygodnie wyniki badań, a ja nie wiem co ze sobą zrobić. Czy któraś z Was się spotkała z tym schorzeniem, jak leczenie, rokowania?
    Ja właśnie teraz w ciąży dostałam pokrzywkę i opuchliznę twarzy. Chociaż ja akurat podejrzewam problemy z jelitami bo mam je od dawna. Tzn. ja podjerzewam bo lekarz raczej nie, więc nie wiem.

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala wrote:
    Cześć dziewczyny :-) cieszę się z pozytywnych wieści z wizyt i trzymam kciuki żeby wszystkie wizyty miały piękne zakończenie ☺️
    Ja dziś byłam na badaniach, jutro odbiorę wyniki, najbardziej jestem ciekawa glukozy. A wizyta w poniedziałek, podejrzymy co tam u bąbelka 😀
    U mnie samopoczucie jakby lepsze w ostatnich dniach jedynie wieczorem jestem padnięta. Zastanawiam się kiedy wybrać się na L4 🤔 Pracuje w szkole i dojeżdżam 60km pociągiem i chyba długo tak nie dam rady. A Wy jak długo zamierzacie pracować?

Ja już jestem ostatni miesiąc w pracy. Będzie to równo 12 tydzień

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2022, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Ka wrote:
    Hej dziewczyny, jestem trochę przerażona. Mój bobas rozwija się bardzo ładnie, wczoraj byłam na USG, serduszko bije, maluszek już energicznie się rusza. Ale przedwczoraj byłam u reumatologa dowiedzieć się o co chodziło, gdy w wakacje miałam niewyjaśnione pokrzywki i opuchliznę ust. Trwało to ok 4 miesiące i przeszło. A pani reumatolog postraszyła mnie zespołem antyfosfolipidowym. Dodam, że jestem po jednym poronieniu, ale podejrzewam, że przyczyną były problemy hormonalne - miałam plamienia i bóle brzucha w konsekwencji czego zarodek rozwijał się bardzo wolno i obumarł w 9 tygodniu, gdzie CRL odpowiadało 6 tygodniowi a serce biło bardzo wolno i w końcu przestało bić. Strasznie się boję, za dwa tygodnie wyniki badań, a ja nie wiem co ze sobą zrobić. Czy któraś z Was się spotkała z tym schorzeniem, jak leczenie, rokowania?
    Kurcze, poszukaj dobrego lekarza, może takiego z kliniki niepłodności, bo wiem, że w całym procesie leczenia robiłam badania na zespół antyfosfolipidowy, żeby to wykluczyć, ale na bank coś na to dają. Tylko ja tego nie mam więc nie wiem jak to się leczy, ale mozna

• Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2022, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Hej. Mniej mnie tu trochę ostatnio, bo jestem kłębkiem nerwów ostatnio. Nie potrafię o niczym innym myśleć, na niczym się skupić, tylko ciągle w głowie mam tą wojnę 🙁 Ciążowe hormony nie pomagają i przeżywam to wszystko strasznie 😢 Wczoraj w nocy obudziłam się przerażona, bo śniło mi się, że słyszę wybuchy, a jak się przebudziłam, to się okazało, że to fajerwerki na mieście 🙈
    W poprzedniej ciąży kupa stresu, bo akurat Covid się zaczął, a teraz znów nie mogę się po prostu nią cieszyć, bo wojna 😢
    Poza tym samopoczucie fizyczne nadal kiepskie, choć mdli mnie już mniej, ale za to codziennie męczą mnie bóle głowy 🙁
    Postaram się Was teraz trochę nadrobić.

Chyba większość z nas ma takie same odczucia. Jak wreszcie udało się zajść w ciążę to nie można się z niej w pełni cieszyć. Jestem z okolic Rzeszowa, myśliwce, helikoptery i inne samoloty latają tu bez ustanku! a to jest mocno stresogenne :( nie oglądam wszystkich wiadomości, ale jednak chcę wiedzieć co się dzieję. Czy Wy też tak macie, że jesteście spokojne, odpoczywacie, a jest coś co wyprowadzi Was z równowagi w sekundę i zaczynacie się wściekać,krzyczeć, denerwować? Ja tak mam co jakiś czas a potem płaczę, że szkodzę dziecku a w danym momencie nie idzie nad sobą zapanować :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 19:43

• Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2022, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    O nie, u mnie zaczynają się zachcianki... Dzisiaj na kolację zjadłam czipsy solone, płatki chocapic i kawałek czekolady🥺 i oczywiście teraz czuję się winna że się czymś takim objadlam😑 w ogóle nie mam ochoty na zdrowe jedzenie, a przed ciążą jadłam mega zdrowo..

O tak! nawet zrobiłam super formę z trenerem personalnym w ubiegłym roku..miałam rozpisaną dietę, ćwiczenia siłowe i cardio. Odżywiałam się super i trzymałam w ryzach i lubiłam to. A teraz od warzyw odrzuciło, ewentualnie pomidorki koktajlowe, kanapka z serem żółtym i keczupem, albo serkami różnymi jem na okrągło. Właściwie nie jem obiadu tylko pół bochenka chleba albo kilka bułek i ser żółty.. Oprócz lekkiego spaceru ze 2-3 razy w tygodniu to leżę i tyle.. :(

Drzemka lubi tę wiadomość

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Ka wrote:

Nie martw się, musisz jak najszybciej skontaktować się z lekarzem-ginekologiem, może wystawi ci skierowanie na to badanie żeby chociaż to wykluczyć lub potwierdzić, leczenie odbywa się przez podskórne zastrzyki, które są bezpieczne dla dziecka

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamajeczki wrote:
    Nie martw się, musisz jak najszybciej skontaktować się z lekarzem-ginekologiem, może wystawi ci skierowanie na to badanie żeby chociaż to wykluczyć lub potwierdzić, leczenie odbywa się przez podskórne zastrzyki, które są bezpieczne dla dziecka
    W poniedziałek byłam już na pobraniu krwi pod tym kątem, za dwa tygodnie wyniki. To lekarz reumatolog mnie skierował, choć nie powiedział dokładnie na jakiej podstawie to podejrzewa...

• Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2022, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Ka wrote:

Wierzę, że wszystko skończy się tylko na strachu i wszystko będzie dobrze. Zajmij czymś głowę i na pewno nie czytaj wszystkiego, co znajdziesz w internecie. Pokrzywka i opuchlizna ust może mieć szereg innych wytłumaczeń.

• Elllla Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2022, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    O tak! nawet zrobiłam super formę z trenerem personalnym w ubiegłym roku..miałam rozpisaną dietę, ćwiczenia siłowe i cardio. Odżywiałam się super i trzymałam w ryzach i lubiłam to. A teraz od warzyw odrzuciło, ewentualnie pomidorki koktajlowe, kanapka z serem żółtym i keczupem, albo serkami różnymi jem na okrągło. Właściwie nie jem obiadu tylko pół bochenka chleba albo kilka bułek i ser żółty.. Oprócz lekkiego spaceru ze 2-3 razy w tygodniu to leżę i tyle.. :(
    Rany, mam to samo🤦
    Jem 3x więcej, wtedy kiedy mi się zachce i nie tam, że warzywa na połowie talerza, o nie biała bułka z masłem i najchętniej z Śrem żółtym. I inne takie. A przez ostatnie lata kaszę, warzywa, tynki, dieta z niskim IG
    Ale jak zaczęłam tak jest to skończyło mi się robić słabo. Jak jadłam po staremu to ledwo szłam córkę odprowadzić taka delirke miałam.
    A i niestety mam ciągoty do słodkiego. I nawet teraz myślałam, że rano to sobie kupię paczuci🤦
    Że spacerami bardzo słabo, bo jak brzuch boli, ciągnie to się kładę. Mam nadz, że w drugim trymestrze trochę się to zmieni;)

• Mousie89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś byłam na wizycie. Maluch ma już 3cm i raźno bijące serduszko 😁

Paulina1106, Klaudia9212, Elllla, Mama_Basia, Nattalia, Kath, agniecha2101, mrsmiki, mamamajeczki, Martysion, Swatka, Frida91, Klarnecistka lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Tak a propos szynki parmeńskiej na pizzy to przecież już nie jest surowa, bo jest upieczona na pizzy 😅
    Szynki parmeńskiej nie piecze się na pizzy tylko kładzie się ją surową na upieczoną już pizzę 😉

mamamajeczki, Frida91 lubią tę wiadomość

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny z dzisiejszych wizyt! Same dobre wieści 😊

• Elllla Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypadkiem na jednym forum inv wyskoczył mi teraz temat zespołu antyfosfolipidowego. Dziewczyna pisze, że bierze acard i zastrzyki z heparyny. Więc głowa do góry, w razie czego jest proste leczeniw. Sama biorę heparynę, ale to z innych względów.

• Kath Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2022, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się ,że same dobre wieści z dzisiejszych wizyt :)

Jeśli chodzi o moje zachcianki to strasznie ciągnie mnie do rzeczy typu chipsy , orzeszki , popcorn i najlepiej z dużą ilością soli ;p

f2d8c0bda4.png
    26.09.2022💙Michaś
    27.09.2018💖Julcia
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże błagam dajcie mi makreli w sosie pomidorowym z puszki! 😭😭😭 Mój mąż
    Zjadł całą, skubnęłam widelec ale już przeczytałam ze filety ze skóra i podziękowałam. Ale bym zjadła.. dajcie spokój 🙄

Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
    Hubert 💙
    Sara 🩷
  • Farmaceutka95 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2022, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dzisiejszych wizyt! Same pozytywne informacje! Niech tak będzie przez kolejne 9 miesięcy 😄

• Ulalala Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam na nic ochoty, wszystko jem na siłę żeby mnie nie mdliło i nie było wymiotów 😏 najlepiej jak popijam cola to jakoś wchodzi 😅 na razie od początku ciąży schudłam 1,5kg.
    A tymczasem lecę do pracy, miłego dnia :-*
    Czy są dziś jakieś wizyty? Jeśli tak to trzymam kciuki ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2022, 07:38

3jgxs65gycn0347u.png
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2022, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrsmiki wrote:
    Boże błagam dajcie mi makreli w sosie pomidorowym z puszki! 😭😭😭 Mój mąż
    Zjadł całą, skubnęłam widelec ale już przeczytałam ze filety ze skóra i podziękowałam. Ale bym zjadła.. dajcie spokój 🙄
    To ja razem zezem wciągnęliśmy po puszce makreli w sosie pomidorowym na kolację, ale mam zapas puszek;)

• Martysion Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2022, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja od rana nic nie mogę przełknąć. Ale chyba wyjdę na przerwie z pracy i kupię bułkę i ser żółty - coś czuję, że to może być strzał w dziesiątkę, skoro wiele z Was poleca :D

Zastanawiam się mocno nad L4, ale nie wiem czy dopiero nie w 6 miesiącu... Zależy jak się będę czuła. Szczerze mówiąc to teraz by się przydało póki męczą mnie te mdłości. A w II trymestrze podobno jest łagodniej to bym chętnie wróciła. Sama nie wiem...

dhi4csqvlhkulhbm.png
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ