Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja powiem, że Wam zazdroszczę takich zachcianek. Dzisiaj to i tak w miarę jadłam. Ale ostatnie parę dni miałam taki wstręt do jedzenia, że jadłam cokolwiek to na siłę. Okropne uczucie. Z jednej strony byłam głodna, a z drugiej trzeba było coś jeść.
Może to kwestia herbaty rumiankowej i imbirowej, bo jest lepiej. I oby tak zostało... -
3 ciążą wrote:Dziewczyny chyba jest kiepsko.
Byłam u lekarza nic nie widział na USG kazał zrobić betę i wynik wynosi 878 kazał zrobić jeszcze raz w czwartek.
A wygląda to tak
14.02 - beta 20.13
17.02 - beta 58
23.02 - beta 417
01.03 - beta 878
Martwię się 😞
Rzeczywiście dwie ostatnie bety nie wyglądają najlepiej, duży odstęp między badaniami, a przyrost dwukrotny tylko... Robiłaś w tym samym laboratorium? W tych samych jednostkach wynik?
-
Ja też mam problem ze zdrowym odżywianiem:/ mm nadzieję że później się polepszy, i tak dobrze że w miarę owoce i jakieś warzywa wchodzą. Ale mam straszna ochotę na gazowane napoje, próbowałam oszukiwać się gazowana woda ale nie dało rady xd teraz laysy solone za mną chodzą, a najlepiej się czułam jak w kinie zjadłam mega popcorn, niby razem z mężem ale raczej proporcje 3:1 dla mnie:D
A jak Wasze brzuszki? U mnie dopiero 8+3, a taki mam duży jakbym już w 5 miesiącu była. Zdaje sobie sprawę że to wzdęcia po prostu, ale różnica z tym co było przed ciaza kolosalna.
-
Jeśli chodzi o brzuszek ciążowy. W poprzedniej ciąży z córką brzuszek pojawił się w 15 tygodniu, na chwilę obecną wieczorem bardziej mnie wypycha ale to już zganiam na wzdęcia 😄
Ja już przed 2:00 miałam lekki kryzys, czułam taki głód że aż musiałam wstać i zjeść banana 🤭
-
mamamajeczki wrote:Jeśli chodzi o brzuszek ciążowy. W poprzedniej ciąży z córką brzuszek pojawił się w 15 tygodniu, na chwilę obecną wieczorem bardziej mnie wypycha ale to już zganiam na wzdęcia 😄
Ja już przed 2:00 miałam lekki kryzys, czułam taki głód że aż musiałam wstać i zjeść banana 🤭Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Drzemka wrote:U mnie jedzenie w środku nocy w poprzedniej ciąży zwiastowało cukrzycę ciążowa. Bo właśnie koło 2-3 jest spadek cukru.
Niby miałam teraz badanie glukozy na czczo, wynosiło 4,8. Lekarz mówi że mam się nie martwić. Zawsze dawał skierowanie na glukozę na każdej wizycie co miesiąc więc wyniki będę miała pod kontroląDrzemka lubi tę wiadomość
-
Farmaceutka95 wrote:Ja też mam problem ze zdrowym odżywianiem:/ mm nadzieję że później się polepszy, i tak dobrze że w miarę owoce i jakieś warzywa wchodzą. Ale mam straszna ochotę na gazowane napoje, próbowałam oszukiwać się gazowana woda ale nie dało rady xd teraz laysy solone za mną chodzą, a najlepiej się czułam jak w kinie zjadłam mega popcorn, niby razem z mężem ale raczej proporcje 3:1 dla mnie:D
A jak Wasze brzuszki? U mnie dopiero 8+3, a taki mam duży jakbym już w 5 miesiącu była. Zdaje sobie sprawę że to wzdęcia po prostu, ale różnica z tym co było przed ciaza kolosalna. -
A ja dziewczyny tyle dni Ok a dziś brzuch mnie boli ciągnie megaWalka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
2020-1IUI 😑
2020.06 punkcją -4blastki
2020.08 transfer 5AA beta zero
2020.11 transfer 5 AA beta zero
2021 immunolog
2021 histeroskopia - stany zapalne
2021.09 transfer 4AA beta zero
2022.02 transfer 4 CB na atosiban
12dpt 1222,26🙏🏻
15 dpt 3502,36🙏🏻
19 dpt 12928,9🙏🏻
22 dpt 27147,8🙏🏻
26 dpt mamy serduszko ❤️ -
Kath wrote:Ja mam dziś wizytę o 11 i mam mega stresa , w nocy wgle spać nie mogłam😕 Oby wszystko było dobrze. 🥺🤞
Trzymam kciuki.Kath, mamamajeczki, Martysion lubią tę wiadomość
-
Hej.
Poczytuję od jakiegoś czasu, ale teraz pomyślałam, że muszę się ujawnić myślałam, że to ze mną jest coś nie tak, skoro zupełnie odrzuca mnie od słodkiego, za to kocham wszystko co słone, a chipsami bym mogła się żywić całe dnie. Oprócz tego biała bułka z masłem i serem żółtym, nic więcej nie wchodzi
U mnie druga ciąża, pierwsza poroniona w październiku w 9tc (puste jajo). Teraz 6tc+2, w teorii termin na 23.10, ale owulacja była chyba troszkę szybciej. Dzisiaj wieczorem mam pierwsza wizytę u ginekologa, jestem przerażona... W sobotę beta 19tys, po cichu liczę na zarodek i serduszko.
Strasznie mnie martwią bóle brzucha, czy Wy też takie macie? Ciągle uczucie takiego rozpierania od środka, napięcia w podbrzuszu i do tego co jakiś czas skurcze. Biorę magnez, ale niewiele pomaga.Martysion, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Elllla wrote:Ja bym chciała, że y dziś mnie coś ciągnęło, a jak na złość od wczoraj cisza. Lekko jak im czuje, ale lekko, a tak podbrzusze nic. I nawet wzdete nie jest:(
Dziś założyłam dżinsy bez problemu...Elllla lubi tę wiadomość
Walka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
2020-1IUI 😑
2020.06 punkcją -4blastki
2020.08 transfer 5AA beta zero
2020.11 transfer 5 AA beta zero
2021 immunolog
2021 histeroskopia - stany zapalne
2021.09 transfer 4AA beta zero
2022.02 transfer 4 CB na atosiban
12dpt 1222,26🙏🏻
15 dpt 3502,36🙏🏻
19 dpt 12928,9🙏🏻
22 dpt 27147,8🙏🏻
26 dpt mamy serduszko ❤️ -
Klarnecistka wrote:Hej.
Poczytuję od jakiegoś czasu, ale teraz pomyślałam, że muszę się ujawnić myślałam, że to ze mną jest coś nie tak, skoro zupełnie odrzuca mnie od słodkiego, za to kocham wszystko co słone, a chipsami bym mogła się żywić całe dnie. Oprócz tego biała bułka z masłem i serem żółtym, nic więcej nie wchodzi
U mnie druga ciąża, pierwsza poroniona w październiku w 9tc (puste jajo). Teraz 6tc+2, w teorii termin na 23.10, ale owulacja była chyba troszkę szybciej. Dzisiaj wieczorem mam pierwsza wizytę u ginekologa, jestem przerażona... W sobotę beta 19tys, po cichu liczę na zarodek i serduszko.
Strasznie mnie martwią bóle brzucha, czy Wy też takie macie? Ciągle uczucie takiego rozpierania od środka, napięcia w podbrzuszu i do tego co jakiś czas skurcze. Biorę magnez, ale niewiele pomaga.
Nie martw się tymi bólami, są normalne. Też takie mam dość często, macica się rozciąga i jedne kobiety bardziej to odczuwają a inne mniej. Będzie dobrze. -
Ja się dziś zapisałam na USG prenatalne za niecałe 4 tygodnie. Ciążę prowadzę na NFZ, ale prenatalne muszę zrobić prywatnie bo u mnie w przychodni nie robią.
Dodatkowo mam się zapisać na USG piersi, też macie takie zalecenia? Ja w pierwszej ciąży i nie robiłam USG piersi, no ale pewnie co lekarz to inne zalecenia.agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Przywitam się i ja😊
OM 07.01.2022,wg flo dziś 7tydz6dzien,ale wg usg starsza o 4 dni. Bylam na wizycie 25.02.21 serduszko bije,ciąża żywa itd. Jestem po jedym poronieniu w 6tyg 6 dniu,stąd zamiast radości mam raczej strach,i realizm,no ale nie mam na to wpływu. Kolejną wizytę mam 11.03.22. Z objawów to ból piersi i mdłości, takie uczucie jakbym miała jelitówkę,ale bez wymiotów no i nie daj Boże żebym była głodna, bo wtedy już katastrofa,jednak te objawy zależne od dnia,raz są raz ich nie ma,co powoduje u mnie tylko strach,że coś nie tak😑
Normalnie jestem okrutnie słodko lubna,teraz słodycze fujka..😳
Skurcze w brzuchu i takie w nim dziwne uczucie towarzyszą mi juz jakis czas,dostalam magnez z B6 i mam brać,no ale nie powiem,że to jakoś mnie uspokaja..Cidziennie myślę,czy tam u fasoli wssystko ok i czy rośnie, czy bije serce itd..dosłownie powinien być taki podgląd online dostępny,co tam na dole 😁
mamamajeczki, Martysion, agniecha2101, Kath lubią tę wiadomość
-
Oj tak, podgląd powinien być
To jeszcze ja Was pomecze, ale czy któraś z Was ma tak, że nie czuje napiętego, wzdetego, nabrzmiałego podbrzusza, a po USG jest ok?!? Mnie to najbardziej martwi, że miałam już takie wzdęte, nabrzmiałe podbrzusze a teraz jakby wszystko oklaplo:( -
Elllla wrote:Oj tak, podgląd powinien być
To jeszcze ja Was pomecze, ale czy któraś z Was ma tak, że nie czuje napiętego, wzdetego, nabrzmiałego podbrzusza, a po USG jest ok?!? Mnie to najbardziej martwi, że miałam już takie wzdęte, nabrzmiałe podbrzusze a teraz jakby wszystko oklaplo:(
U mnie to jest bardzo różnie. Raz się czuje bardzo napęczniała (najczęściej wieczorami), a raz normalny brzuch. U mnie to akurat ostatnie dni były ciężkie. Bolał mnie brzuch cały czas, mega obrzydzenie do jedzenia, jadłam na siłę. Dwa ostatnie dni dopiero się polepszyło. Jutro lekarz, więc mam nadzieję, że jeszcze bardziej mnie to uspokoi 😉