X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Ivi Znajoma

Wysłany: 1 marca 2022, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Na wstępnie się przywitam ;)
    Jestem w 6t 1d, w czwartek mam pierwsza wizytę. Oczywiście jest stresik.
    Dotychczasowe objawy: bolące piersi, zmęczenie, senność. Jak nie zjem to mnie mdli i szybko głodna się robię;)
    Zmuszam się cały czas do wody bo jak nie pije głowa boli.
    Kupiłam bidon z gruba słomka 750 ml i jest to wygodne bo nie muszę nalewać do szklanki a przez słomkę szybko się pije, polecam.

Dziewczyny które się stresują przed wizytami w tym tygodniu przesyłkami dużo mocy i pozytywnej energii😁

Elllla, mamamajeczki, Martysion, Nattalia, Klaudia9212, agniecha2101 lubią tę wiadomość

lm9Ep1.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivi wrote:
    Cześć,
    Dotychczasowe objawy: bolące piersi, zmęczenie, senność. Jak nie zjem to mnie mdli i szybko głodna się robię;)
    Kupiłam bidon z gruba słomka 750 ml i jest to wygodne bo nie muszę nalewać do szklanki a przez słomkę szybko się pije, polecam.

Dziewczyny które się stresują przed wizytami w tym tygodniu przesyłkami dużo mocy i pozytywnej energii😁

Witaj :) trzymam kciuki za czwartkową wizytę

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olkaa wrote:
    Melduje się po wizycie 6t 3 dni serduszko bije kolejna wizyta za 2 tyg

Super wiadomość ❤️ rośnijcie zdrowo

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie przyszły wyniki badań które zlecił mi lekarz. Glukoza wyszła 4,9 także raczej w normie.

Martysion, Nattalia lubią tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Martysion Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2022, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivi wrote:
    Cześć,

Hejka! Gratulacje! Ooo z tym bidonem super pomysł! Muszę wypróbować ❤

dhi4csqvlhkulhbm.png
  • Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2022, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o smaki, to bardzo ciągnie mnie do słonego i tłustego. Dzis przesolilam lekko kurczaka do sałatki a do tego był jeszcze ser a'la feta, sos czosnkowy na majoneziku i śmietanie🤦‍♀️ jadłam aż się uszy trzęsły..😅 chipsów nie kupuje na co dzień, ale raz w tygodniu wlatuja i tez zjadam te najslonsze🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2022, 17:16

Martysion, Cyntia, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• Martysion Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2022, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Jeśli chodzi o smaki, to bardzo ciągnie mnie do słonego i tłustego. Dzis przesolilam lekko kurczaka do sałatki a do tego był jeszcze ser a'la feta, sos czosnkowy na majoneziku i śmietanie🤦‍♀️ jadłam aż się uszy trzęsły..😅 chipsów nie kupuje na co dzień, ale raz w tygodniu wlatuja i tez zjadam te najslonsze🤷‍♀️
    Mam podobnie! 😂 #teamwytrawne. Ale zaskoczyłaś mnie serem a'la feta. To jakiś bezpieczny zamiennik dla kobiet w ciąży? 😍

Pozytywka lubi tę wiadomość

dhi4csqvlhkulhbm.png
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:

Ja mam od dłuższego czasu ochotę na chipsy, ale córka chce jeść wszystko to samo co my a chipsy jednak jeszcze nie dla niej. I tylko chęć uniknięcia awantury mnie ratuje 🙈

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Farmaceutka95 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2022, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feta i fetopodobne sery są w Polsce raczej z mleka pasteryzowanego więc są bezpieczne w ciazy :)

Witam nowe październikowe mamusie, gratuluję wizyt udanych i zaciskam kciuki na kolejne !

Pozytywka, Eedzia11, Martysion, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2022, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martysion wrote:
    Mam podobnie! 😂 #teamwytrawne. Ale zaskoczyłaś mnie serem a'la feta. To jakiś bezpieczny zamiennik dla kobiet w ciąży? 😍

To ser Favita, sałatkowo-kanapkowy, w składzie ma mleko pasteryzowane, podpuszczkę mikrobiologiczną i sól :)

Noo ale dziś jadłam jak dzikus... ciężko się ruszyć :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2022, 17:30

• Kejti87 Debiutantka

Wysłany: 1 marca 2022, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martysion tak taki termin mam wg om,wg USG lekarz mi nie mówił jeszcze😊
    A ja sama nie wiem co jeść,na nic konkretnego nie mam ochoty..ale odrzuciło mnie od słodyczy a zawsze do kawki jakieś ciacho musiało wlecieć 😁

Martysion lubi tę wiadomość

5djyxzkrmrefef24.png
  • Kejti87 Debiutantka

Wysłany: 1 marca 2022, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze wam dziewczyny napisze hit 1szej wizyty😁lekarz robiąc USG spytał czy w rodzinie bliźniaki jakieś były bo jest jeszcze pęcherzyk ale dokładnie nie może stwierdzić co i jak,a gdy zaczęłam dopytywać to zakończył że narazie mamy jedną ciążę i tego się trzeba trzymać,także ten następnia wizyta może być ciekawa😁😱

Frida91, Ivi, Klaudia9212, Martysion, agniecha2101 lubią tę wiadomość

5djyxzkrmrefef24.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak a propos szynki parmeńskiej na pizzy to przecież już nie jest surowa, bo jest upieczona na pizzy 😅

agniecha2101 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, trochę się mi opóźniła.
    Dziś 8+4 tc, więc o 1 dzień do przodu od poprzedniej wizyty. Wg miesiaczki to nawet nie porównuję bo OM miałam 16.12.21 a owulację bardzo późno.
    Ale wszystko jest w porządku, dzidziuś rośnie, serduszko ładnie bije. Widziałam te cudne rączki i nóżki ❤

Co do glukozy to dostałam skierowanie na test obciążenia glukozą 😏 Wynik w ciąży jest faktycznie za wysoki.
    Ja podejrzewam że musiałam się nażreć owoców dzień wcześniej nie myśląc że nie powinnam, stąd ten wynik. No ale to się okaże czy wszystko ok. Test będę robić za około 3 tygodnie, bliżej następnej wizyty.
    A póki co zmodyfikuję dietę na wszelki wypadek.

Poprosiłabym żeby mi zmienić termin na pierwszej stronie na 7.10.2022 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2022, 18:16

Elllla, Frida91, Pozytywka, mamamajeczki, Martysion, Farmaceutka95, Swatka, Kath, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• Ivi Znajoma

Wysłany: 1 marca 2022, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:

Ja wczoraj zjadłam 3 kromki chleba z masłem grubo posmarowanym i posolonym było wybitne ;p Wczoraj wyjątkowo faza na sól ale na codzień mam ochotę na warzywa m.in pomidory i ziemniaki

Pozytywka, Martysion lubią tę wiadomość

lm9Ep1.png
  • Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2022, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivi wrote:
    Ja wczoraj zjadłam 3 kromki chleba z masłem grubo posmarowanym i posolonym było wybitne ;p Wczoraj wyjątkowo faza na sól ale na codzień mam ochotę na warzywa m.in pomidory i ziemniaki

o tak, pomidorki koktajlowe sztosik ^_^ a kanapki czy buła z masłem toż to najlepsze co może być :D

• Nattalia Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2022, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:
    Dziś 8+4 tc, więc o 1 dzień do przodu od poprzedniej wizyty. Wg miesiaczki to nawet nie porównuję bo OM miałam 16.12.21 a owulację bardzo późno.
    Ale wszystko jest w porządku, dzidziuś rośnie, serduszko ładnie bije. Widziałam te cudne rączki i nóżki ❤

Co do glukozy to dostałam skierowanie na test obciążenia glukozą 😏 Wynik w ciąży jest faktycznie za wysoki.
    Ja podejrzewam że musiałam się nażreć owoców dzień wcześniej nie myśląc że nie powinnam, stąd ten wynik. No ale to się okaże czy wszystko ok. Test będę robić za około 3 tygodnie, bliżej następnej wizyty.

Super! Te raczki i nozki sa ekstra 😍 Właśnie ja z kolei zjadlam sporo słodkiego wieczorem przed badaniem ale 12 godz przerwy było i ludze sie ze to moze dlatego 🤔 Ale teraz staram mniej więcej trzymać taka niskoweglowodanowa diete i jesc częściej a mniejsze ilości. Na test obciążenia glukoza wybieram się już 11.03 aby wiedzieć co się tam dzieje. Jedyne czym się pocieszam to tym,że już schudłam chcąc nie chcąc 😄 Chociaż tłusty czwartek bez pączka był wyzwaniem 😅

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:

Cudowne wieści <3

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba jest kiepsko.
    Byłam u lekarza nic nie widział na USG kazał zrobić betę i wynik wynosi 878 kazał zrobić jeszcze raz w czwartek.
    A wygląda to tak
    14.02 - beta 20.13
    17.02 - beta 58
    23.02 - beta 417
    01.03 - beta 878

Martwię się 😞

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • Farmaceutka95 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2022, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:

Takie informacje uwielbiamy 😍

‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ