Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć,
Na wstępnie się przywitam
Jestem w 6t 1d, w czwartek mam pierwsza wizytę. Oczywiście jest stresik.
Dotychczasowe objawy: bolące piersi, zmęczenie, senność. Jak nie zjem to mnie mdli i szybko głodna się robię
Zmuszam się cały czas do wody bo jak nie pije głowa boli.
Kupiłam bidon z gruba słomka 750 ml i jest to wygodne bo nie muszę nalewać do szklanki a przez słomkę szybko się pije, polecam.
Dziewczyny które się stresują przed wizytami w tym tygodniu przesyłkami dużo mocy i pozytywnej energii😁Elllla, mamamajeczki, Martysion, Nattalia, Klaudia9212, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Ivi wrote:Cześć,
Dotychczasowe objawy: bolące piersi, zmęczenie, senność. Jak nie zjem to mnie mdli i szybko głodna się robię
Kupiłam bidon z gruba słomka 750 ml i jest to wygodne bo nie muszę nalewać do szklanki a przez słomkę szybko się pije, polecam.
Dziewczyny które się stresują przed wizytami w tym tygodniu przesyłkami dużo mocy i pozytywnej energii😁
Witaj trzymam kciuki za czwartkową wizytę
-
Ivi wrote:Cześć,
Dziewczyny które się stresują przed wizytami w tym tygodniu przesyłkami dużo mocy i pozytywnej energii😁 -
Jeśli chodzi o smaki, to bardzo ciągnie mnie do słonego i tłustego. Dzis przesolilam lekko kurczaka do sałatki a do tego był jeszcze ser a'la feta, sos czosnkowy na majoneziku i śmietanie🤦♀️ jadłam aż się uszy trzęsły..😅 chipsów nie kupuje na co dzień, ale raz w tygodniu wlatuja i tez zjadam te najslonsze🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2022, 17:16
Martysion, Cyntia, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Pozytywka wrote:Jeśli chodzi o smaki, to bardzo ciągnie mnie do słonego i tłustego. Dzis przesolilam lekko kurczaka do sałatki a do tego był jeszcze ser a'la feta, sos czosnkowy na majoneziku i śmietanie🤦♀️ jadłam aż się uszy trzęsły..😅 chipsów nie kupuje na co dzień, ale raz w tygodniu wlatuja i tez zjadam te najslonsze🤷♀️
Pozytywka lubi tę wiadomość
-
Pozytywka wrote:Jeśli chodzi o smaki, to bardzo ciągnie mnie do słonego i tłustego. Dzis przesolilam lekko kurczaka do sałatki a do tego był jeszcze ser a'la feta, sos czosnkowy na majoneziku i śmietanie🤦♀️ jadłam aż się uszy trzęsły..😅 chipsów nie kupuje na co dzień, ale raz w tygodniu wlatuja i tez zjadam te najslonsze🤷♀️
Ja mam od dłuższego czasu ochotę na chipsy, ale córka chce jeść wszystko to samo co my a chipsy jednak jeszcze nie dla niej. I tylko chęć uniknięcia awantury mnie ratuje 🙈Czekamy na Ciebie, synku :*
-
Martysion wrote:Mam podobnie! 😂 #teamwytrawne. Ale zaskoczyłaś mnie serem a'la feta. To jakiś bezpieczny zamiennik dla kobiet w ciąży? 😍
To ser Favita, sałatkowo-kanapkowy, w składzie ma mleko pasteryzowane, podpuszczkę mikrobiologiczną i sól
Noo ale dziś jadłam jak dzikus... ciężko się ruszyćWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2022, 17:30
-
Jeszcze wam dziewczyny napisze hit 1szej wizyty😁lekarz robiąc USG spytał czy w rodzinie bliźniaki jakieś były bo jest jeszcze pęcherzyk ale dokładnie nie może stwierdzić co i jak,a gdy zaczęłam dopytywać to zakończył że narazie mamy jedną ciążę i tego się trzeba trzymać,także ten następnia wizyta może być ciekawa😁😱
Frida91, Ivi, Klaudia9212, Martysion, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie, trochę się mi opóźniła.
Dziś 8+4 tc, więc o 1 dzień do przodu od poprzedniej wizyty. Wg miesiaczki to nawet nie porównuję bo OM miałam 16.12.21 a owulację bardzo późno.
Ale wszystko jest w porządku, dzidziuś rośnie, serduszko ładnie bije. Widziałam te cudne rączki i nóżki ❤
Co do glukozy to dostałam skierowanie na test obciążenia glukozą 😏 Wynik w ciąży jest faktycznie za wysoki.
Ja podejrzewam że musiałam się nażreć owoców dzień wcześniej nie myśląc że nie powinnam, stąd ten wynik. No ale to się okaże czy wszystko ok. Test będę robić za około 3 tygodnie, bliżej następnej wizyty.
A póki co zmodyfikuję dietę na wszelki wypadek.
Poprosiłabym żeby mi zmienić termin na pierwszej stronie na 7.10.2022 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2022, 18:16
Elllla, Frida91, Pozytywka, mamamajeczki, Martysion, Farmaceutka95, Swatka, Kath, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj zjadłam 3 kromki chleba z masłem grubo posmarowanym i posolonym było wybitne ;p Wczoraj wyjątkowo faza na sól ale na codzień mam ochotę na warzywa m.in pomidory i ziemniaki
Pozytywka, Martysion lubią tę wiadomość
-
Ivi wrote:Ja wczoraj zjadłam 3 kromki chleba z masłem grubo posmarowanym i posolonym było wybitne ;p Wczoraj wyjątkowo faza na sól ale na codzień mam ochotę na warzywa m.in pomidory i ziemniaki
o tak, pomidorki koktajlowe sztosik a kanapki czy buła z masłem toż to najlepsze co może być -
Mama_Basia wrote:Ja już po wizycie, trochę się mi opóźniła.
Dziś 8+4 tc, więc o 1 dzień do przodu od poprzedniej wizyty. Wg miesiaczki to nawet nie porównuję bo OM miałam 16.12.21 a owulację bardzo późno.
Ale wszystko jest w porządku, dzidziuś rośnie, serduszko ładnie bije. Widziałam te cudne rączki i nóżki ❤
Co do glukozy to dostałam skierowanie na test obciążenia glukozą 😏 Wynik w ciąży jest faktycznie za wysoki.
Ja podejrzewam że musiałam się nażreć owoców dzień wcześniej nie myśląc że nie powinnam, stąd ten wynik. No ale to się okaże czy wszystko ok. Test będę robić za około 3 tygodnie, bliżej następnej wizyty.
Poprosiłabym żeby mi zmienić termin na pierwszej stronie na 7.10.2022 😊 -
Poprosiłabym żeby mi zmienić termin na pierwszej stronie na 7.10.2022 😊
Cudowne wieści
-
Dziewczyny chyba jest kiepsko.
Byłam u lekarza nic nie widział na USG kazał zrobić betę i wynik wynosi 878 kazał zrobić jeszcze raz w czwartek.
A wygląda to tak
14.02 - beta 20.13
17.02 - beta 58
23.02 - beta 417
01.03 - beta 878
Martwię się 😞
-
Poprosiłabym żeby mi zmienić termin na pierwszej stronie na 7.10.2022 😊
Takie informacje uwielbiamy 😍