X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2022, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martysion wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Jestem tu nowa i w sumie trafiłam na forum zupełnie przez przypadek szukając informacji o ciąży. Jest to moja pierwsza ciąża, więc dużo stresu i niepewności, ale i ciekawości!

Noc poślubna była udana, ponieważ właśnie nasze marzenie rozwija się w brzuszku. :)
    12.01 - był pierwszy dzień ostatniej miesiączki, 5.02 wykonałam pierwszy test (mimo, że @ miałam dostać dopiero 09.02, ale nie wytrzymałam) i zobaczyłam jedną kreskę, ale po chwili bardzo słabiutką i delikatną drugą. Kolejne 3 testy (:D !) zrobiłam 09.02 i już były 2 bardzo wyraźne kreski. Ciąża potwierdzona u ginekologa. Czekam na następną wizytę z USG, bo mamy już 6+6 :)

Chętnie z Wami zostanę, jeśli mogę :)

Witaj 😊 spokojnej ciąży !

Martysion lubi tę wiadomość

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • Nattalia Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wyglada na to,ze lekarz nieźle mi namieszal 🤔 A był taki przekonany co do tego... dzięki,trochę mi ulzylo 😉
    Ja mam badanie obciążenia glukoza zrobić między 10-12 tygodniem ale mi na czczo wyszedl trochę podwyższony wynik (5,19) więc może to dlatego.

• Elllla Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, kto ma wizytę dziś lub jutro?
    Ja mam jutro popołudniu i czuję, zaczynam panikować... Objawowo jakiś konkretnych brak, już sama nie wiem, nie czuje się jakoś ciozowo😭

• Mousie89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    Ja mam jutro popołudniu i czuję, zaczynam panikować... Objawowo jakiś konkretnych brak, już sama nie wiem, nie czuje się jakoś ciozowo😭

Ja mam jutro.

mamamajeczki lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2022, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:
    Ja mam jutro.
    I jak samopoczucie? To moje pierwsze USG więc zaczynam panikować na maksa (1,5 roku temu szłam szczęśliwa na pierwsze USG a serducho się nie pokazało. Cholernie boje się powtórki😭)

• mrsmiki Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Cześć dziewczyny :-)

Na tym wątku jestem nowa, jest to moja pierwsza ciąża, dziś wypada 7t1d. Karta założona. Powiedzcie czy Wy też macie takie schizy z jedzeniem..? Czuje się już wykończona psychicznie... mąż na razie jest wyrozumiały i mnie uspokaja. Ale zjadłam na weekendzie trochę śledzia w oleju podczas krojenia sałatki a potem dostałam paniki, że mogła tam być listerioza przecież. Wydawało mi się, że śledź to nie surowa ryba.. Potem zjadłam pasztet nie podejrzewając, że coś może być z nim nie tak. Jak się później okazało, nie powinno się jeść pasztetu bo jest tam wątróbka, na szczęście w całym pasztecie było jej tylko 12 g.. a na weekendzie jadłam ciastka korzenne chyba z 15 sztuk zjadłam w trzy dni i jogurt naturalny potrzepany odrobiną cynamonu i co? no i oczywiście też nie powinno się go jeść... koleżanki, które są matkami, mówią, żeby nie przesadzać i nie panikować bo to dużo gorsze niż to co zjadłam. Nie jeść tylko surowizny i niczego z niepasteryzowanego mleka. A jak z tym u Was?
    Jest to nasza pierwsza, wyczekana, wymodlona ciąża i po prostu wszystkiego się boję.

Kochana, na każdej wizycie pytałam lekarza czy mogę to czy mogę tamto. Bo czytałam to i to, i się nakręcalam. A on w kółko powtarzał żeby unikać tylko surowego i niepasteryzowanego (chodź mam szwagierkę która jadła ser pleśniowy i nic się nie wydarzyło) z umiarem trzeba jeść wszystko. Jestem teraz mądrzejsza w tej ciąży. I zdecydowanie bardziej wyluzowana podchodzę do tematu.
    Jeśli chodzi o sushi to tez jem ale z grillowana rybą, lub w tempurze :)
    Postaraj się wyluzować. Bo ja nawet w knajpie pytałam kiedyś czy ten ser co używają to pasteryzowany czy nie 😂

agniecha2101 lubi tę wiadomość

Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
    Hubert 💙
    Sara 🩷
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:
    Ja najbardziej lubię pizzę z szynką parmeńską, pomidorkami koktajlowymi i rukolą a teraz takiej nie mogę 😥 Nadrobię po porodzie 😅
    Też taką lubię. A ostatnio byłam w tajsko-japońskiej restauracji i tak mnie kusiło sushi. A to trzeba poczekać. Chociaż z grilowaną rybą można by zjeść, ale jednak to nie to samo.

• mrsmiki Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martysion wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Jestem tu nowa i w sumie trafiłam na forum zupełnie przez przypadek szukając informacji o ciąży. Jest to moja pierwsza ciąża, więc dużo stresu i niepewności, ale i ciekawości!

Noc poślubna była udana, ponieważ właśnie nasze marzenie rozwija się w brzuszku. :)
    12.01 - był pierwszy dzień ostatniej miesiączki, 5.02 wykonałam pierwszy test (mimo, że @ miałam dostać dopiero 09.02, ale nie wytrzymałam) i zobaczyłam jedną kreskę, ale po chwili bardzo słabiutką i delikatną drugą. Kolejne 3 testy (:D !) zrobiłam 09.02 i już były 2 bardzo wyraźne kreski. Ciąża potwierdzona u ginekologa. Czekam na następną wizytę z USG, bo mamy już 6+6 :)

Chętnie z Wami zostanę, jeśli mogę :)

Gratuluje ślubu i owocnej nocy poślubnej! ❤️ kiedy masz teraz wizytę?

Hubert 💙
    Sara 🩷
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    Ja mam dziś po pracy. Też się trochę stresuję.

mamamajeczki, Klaudia9212 lubią tę wiadomość

• mrsmiki Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak to jest z truflami? Marzy mi się pizza z pastą truflowa taka włoska 😭

Hubert 💙
    Sara 🩷
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:

Hej, melduje że my jutro wizytujemy o 11:30 😁
    Stres ściska żołądek 😭

mamamajeczki lubi tę wiadomość

Hubert 💙
    Sara 🩷
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattalia wrote:
    No to wyglada na to,ze lekarz nieźle mi namieszal 🤔 A był taki przekonany co do tego... dzięki,trochę mi ulzylo 😉
    Ja mam badanie obciążenia glukoza zrobić między 10-12 tygodniem ale mi na czczo wyszedl trochę podwyższony wynik (5,19) więc może to dlatego.
    Ja dziś zapytam o ten mój wynik, bo mi wyszedł taki sam. Tylko że to jest nadal w normie, nie jest przekroczona.

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:
    Też taką lubię. A ostatnio byłam w tajsko-japońskiej restauracji i tak mnie kusiło sushi. A to trzeba poczekać. Chociaż z grilowaną rybą można by zjeść, ale jednak to nie to samo.

Też mam ostatnio chęć na sushi 😔 jedyna opcja to nadrobić po porodzie

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Martysion Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    Ja mam dzisiaj konsultację ale chyba bez USG... Na jutro na 16 dzisiaj umówiłam USG do przypadkowego lekarza. Też już chciałabym się upewnić :(

dhi4csqvlhkulhbm.png
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martysion wrote:
    Ja mam dzisiaj konsultację ale chyba bez USG... Na jutro na 16 dzisiaj umówiłam USG do przypadkowego lekarza. Też już chciałabym się upewnić :(
    Ja ma jutro o 16,30 i naprawdę objawy jakby znikły... Oszaleje że stresu:(

• Martysion Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrsmiki wrote:
    Gratuluje ślubu i owocnej nocy poślubnej! ❤️ kiedy masz teraz wizytę?
    Wizytę konsultacyjną (z profesorem, który może będzie nas prowadził) dzisiaj. USG jutro. <3

Pisałaś wyżej o truflach - raczej są bezpieczne. Tu są jakieś informacje o goudzie truflowej, że można :D : https://petitboutdechou.fr/pl/peut-on-manger-du-gouda-truffe-enceinte/

mrsmiki lubi tę wiadomość

dhi4csqvlhkulhbm.png
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    I jak samopoczucie? To moje pierwsze USG więc zaczynam panikować na maksa (1,5 roku temu szłam szczęśliwa na pierwsze USG a serducho się nie pokazało. Cholernie boje się powtórki😭)

Trochę się stresuję - jak zawsze przed wizytą, ale staram się nie nakręcać. Teraz już nic ode mnie nie zależy, więc cierpliwie czekam.

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Martysion Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2022, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    Ja ma jutro o 16,30 i naprawdę objawy jakby znikły... Oszaleje że stresu:(

Kochana też się martwię - to raczej normalne ;) Myślę sobie jednak wtedy o tym, że maluszek to odczuwa... I staram się skierować myśli w inną stronę... Na razie staram się cieszyć.
    Trzymam kciuki za Twoją jutrzejszą wizytę! Daj koniecznie znać <3

Elllla lubi tę wiadomość

dhi4csqvlhkulhbm.png
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uwielbiam sushi, ale na szczęście ja akurat bardzo lubię z pieczona ryba🙂 więc jem nadal.

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2022, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martysion wrote:
    Kochana też się martwię - to raczej normalne ;) Myślę sobie jednak wtedy o tym, że maluszek to odczuwa... I staram się skierować myśli w inną stronę... Na razie staram się cieszyć.
    Trzymam kciuki za Twoją jutrzejszą wizytę! Daj koniecznie znać <3
    Dzięki, niby wiem, że ode mnie teraz niewiele zależy, ale jednak stres bierze górę🤦

‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ