X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2022, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martysion wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Jestem tu nowa i w sumie trafiłam na forum zupełnie przez przypadek szukając informacji o ciąży. Jest to moja pierwsza ciąża, więc dużo stresu i niepewności, ale i ciekawości!

Noc poślubna była udana, ponieważ właśnie nasze marzenie rozwija się w brzuszku. :)
    12.01 - był pierwszy dzień ostatniej miesiączki, 5.02 wykonałam pierwszy test (mimo, że @ miałam dostać dopiero 09.02, ale nie wytrzymałam) i zobaczyłam jedną kreskę, ale po chwili bardzo słabiutką i delikatną drugą. Kolejne 3 testy (:D !) zrobiłam 09.02 i już były 2 bardzo wyraźne kreski. Ciąża potwierdzona u ginekologa. Czekam na następną wizytę z USG, bo mamy już 6+6 :)

Chętnie z Wami zostanę, jeśli mogę :)

Witaj 😊 spokojnej ciąży !

Martysion lubi tę wiadomość

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • Nattalia Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wyglada na to,ze lekarz nieźle mi namieszal 🤔 A był taki przekonany co do tego... dzięki,trochę mi ulzylo 😉
    Ja mam badanie obciążenia glukoza zrobić między 10-12 tygodniem ale mi na czczo wyszedl trochę podwyższony wynik (5,19) więc może to dlatego.

• Elllla Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, kto ma wizytę dziś lub jutro?
    Ja mam jutro popołudniu i czuję, zaczynam panikować... Objawowo jakiś konkretnych brak, już sama nie wiem, nie czuje się jakoś ciozowo😭

• Mousie89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    Ja mam jutro popołudniu i czuję, zaczynam panikować... Objawowo jakiś konkretnych brak, już sama nie wiem, nie czuje się jakoś ciozowo😭

Ja mam jutro.

mamamajeczki lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2022, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:
    Ja mam jutro.
    I jak samopoczucie? To moje pierwsze USG więc zaczynam panikować na maksa (1,5 roku temu szłam szczęśliwa na pierwsze USG a serducho się nie pokazało. Cholernie boje się powtórki😭)

• mrsmiki Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Cześć dziewczyny :-)

Na tym wątku jestem nowa, jest to moja pierwsza ciąża, dziś wypada 7t1d. Karta założona. Powiedzcie czy Wy też macie takie schizy z jedzeniem..? Czuje się już wykończona psychicznie... mąż na razie jest wyrozumiały i mnie uspokaja. Ale zjadłam na weekendzie trochę śledzia w oleju podczas krojenia sałatki a potem dostałam paniki, że mogła tam być listerioza przecież. Wydawało mi się, że śledź to nie surowa ryba.. Potem zjadłam pasztet nie podejrzewając, że coś może być z nim nie tak. Jak się później okazało, nie powinno się jeść pasztetu bo jest tam wątróbka, na szczęście w całym pasztecie było jej tylko 12 g.. a na weekendzie jadłam ciastka korzenne chyba z 15 sztuk zjadłam w trzy dni i jogurt naturalny potrzepany odrobiną cynamonu i co? no i oczywiście też nie powinno się go jeść... koleżanki, które są matkami, mówią, żeby nie przesadzać i nie panikować bo to dużo gorsze niż to co zjadłam. Nie jeść tylko surowizny i niczego z niepasteryzowanego mleka. A jak z tym u Was?
    Jest to nasza pierwsza, wyczekana, wymodlona ciąża i po prostu wszystkiego się boję.

Kochana, na każdej wizycie pytałam lekarza czy mogę to czy mogę tamto. Bo czytałam to i to, i się nakręcalam. A on w kółko powtarzał żeby unikać tylko surowego i niepasteryzowanego (chodź mam szwagierkę która jadła ser pleśniowy i nic się nie wydarzyło) z umiarem trzeba jeść wszystko. Jestem teraz mądrzejsza w tej ciąży. I zdecydowanie bardziej wyluzowana podchodzę do tematu.
    Jeśli chodzi o sushi to tez jem ale z grillowana rybą, lub w tempurze :)
    Postaraj się wyluzować. Bo ja nawet w knajpie pytałam kiedyś czy ten ser co używają to pasteryzowany czy nie 😂

agniecha2101 lubi tę wiadomość

Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
    Hubert 💙
    Sara 🩷
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:
    Ja najbardziej lubię pizzę z szynką parmeńską, pomidorkami koktajlowymi i rukolą a teraz takiej nie mogę 😥 Nadrobię po porodzie 😅
    Też taką lubię. A ostatnio byłam w tajsko-japońskiej restauracji i tak mnie kusiło sushi. A to trzeba poczekać. Chociaż z grilowaną rybą można by zjeść, ale jednak to nie to samo.

• mrsmiki Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martysion wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Jestem tu nowa i w sumie trafiłam na forum zupełnie przez przypadek szukając informacji o ciąży. Jest to moja pierwsza ciąża, więc dużo stresu i niepewności, ale i ciekawości!

Noc poślubna była udana, ponieważ właśnie nasze marzenie rozwija się w brzuszku. :)
    12.01 - był pierwszy dzień ostatniej miesiączki, 5.02 wykonałam pierwszy test (mimo, że @ miałam dostać dopiero 09.02, ale nie wytrzymałam) i zobaczyłam jedną kreskę, ale po chwili bardzo słabiutką i delikatną drugą. Kolejne 3 testy (:D !) zrobiłam 09.02 i już były 2 bardzo wyraźne kreski. Ciąża potwierdzona u ginekologa. Czekam na następną wizytę z USG, bo mamy już 6+6 :)

Chętnie z Wami zostanę, jeśli mogę :)

Gratuluje ślubu i owocnej nocy poślubnej! ❤️ kiedy masz teraz wizytę?

Hubert 💙
    Sara 🩷
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    Ja mam dziś po pracy. Też się trochę stresuję.

mamamajeczki, Klaudia9212 lubią tę wiadomość

• mrsmiki Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak to jest z truflami? Marzy mi się pizza z pastą truflowa taka włoska 😭

Hubert 💙
    Sara 🩷
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:

Hej, melduje że my jutro wizytujemy o 11:30 😁
    Stres ściska żołądek 😭

mamamajeczki lubi tę wiadomość

Hubert 💙
    Sara 🩷
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattalia wrote:
    No to wyglada na to,ze lekarz nieźle mi namieszal 🤔 A był taki przekonany co do tego... dzięki,trochę mi ulzylo 😉
    Ja mam badanie obciążenia glukoza zrobić między 10-12 tygodniem ale mi na czczo wyszedl trochę podwyższony wynik (5,19) więc może to dlatego.
    Ja dziś zapytam o ten mój wynik, bo mi wyszedł taki sam. Tylko że to jest nadal w normie, nie jest przekroczona.

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:
    Też taką lubię. A ostatnio byłam w tajsko-japońskiej restauracji i tak mnie kusiło sushi. A to trzeba poczekać. Chociaż z grilowaną rybą można by zjeść, ale jednak to nie to samo.

Też mam ostatnio chęć na sushi 😔 jedyna opcja to nadrobić po porodzie

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Martysion Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    Ja mam dzisiaj konsultację ale chyba bez USG... Na jutro na 16 dzisiaj umówiłam USG do przypadkowego lekarza. Też już chciałabym się upewnić :(

dhi4csqvlhkulhbm.png
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martysion wrote:
    Ja mam dzisiaj konsultację ale chyba bez USG... Na jutro na 16 dzisiaj umówiłam USG do przypadkowego lekarza. Też już chciałabym się upewnić :(
    Ja ma jutro o 16,30 i naprawdę objawy jakby znikły... Oszaleje że stresu:(

• Martysion Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrsmiki wrote:
    Gratuluje ślubu i owocnej nocy poślubnej! ❤️ kiedy masz teraz wizytę?
    Wizytę konsultacyjną (z profesorem, który może będzie nas prowadził) dzisiaj. USG jutro. <3

Pisałaś wyżej o truflach - raczej są bezpieczne. Tu są jakieś informacje o goudzie truflowej, że można :D : https://petitboutdechou.fr/pl/peut-on-manger-du-gouda-truffe-enceinte/

mrsmiki lubi tę wiadomość

dhi4csqvlhkulhbm.png
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    I jak samopoczucie? To moje pierwsze USG więc zaczynam panikować na maksa (1,5 roku temu szłam szczęśliwa na pierwsze USG a serducho się nie pokazało. Cholernie boje się powtórki😭)

Trochę się stresuję - jak zawsze przed wizytą, ale staram się nie nakręcać. Teraz już nic ode mnie nie zależy, więc cierpliwie czekam.

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Martysion Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2022, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    Ja ma jutro o 16,30 i naprawdę objawy jakby znikły... Oszaleje że stresu:(

Kochana też się martwię - to raczej normalne ;) Myślę sobie jednak wtedy o tym, że maluszek to odczuwa... I staram się skierować myśli w inną stronę... Na razie staram się cieszyć.
    Trzymam kciuki za Twoją jutrzejszą wizytę! Daj koniecznie znać <3

Elllla lubi tę wiadomość

dhi4csqvlhkulhbm.png
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uwielbiam sushi, ale na szczęście ja akurat bardzo lubię z pieczona ryba🙂 więc jem nadal.

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2022, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martysion wrote:
    Kochana też się martwię - to raczej normalne ;) Myślę sobie jednak wtedy o tym, że maluszek to odczuwa... I staram się skierować myśli w inną stronę... Na razie staram się cieszyć.
    Trzymam kciuki za Twoją jutrzejszą wizytę! Daj koniecznie znać <3
    Dzięki, niby wiem, że ode mnie teraz niewiele zależy, ale jednak stres bierze górę🤦

‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ