Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam wizytę w czwartek i umieram ze strachu 🙈 mamy zobaczyć czy serduszko się rozkręciło i wszystko jest ok 🙈 wizyta będzie 7+2(7+0). Już wszystkie opcje w głowie przeszłam 🙈 wiec rozumiem twój strach i obawę 🥺
-
Klaudia9212 wrote:Ja mam wizytę w czwartek i umieram ze strachu 🙈 mamy zobaczyć czy serduszko się rozkręciło i wszystko jest ok 🙈 wizyta będzie 7+2(7+0). Już wszystkie opcje w głowie przeszłam 🙈 wiec rozumiem twój strach i obawę 🥺
A czujecie się już ciążowo?!?
Dla mnie to totalna abstrakcja...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2022, 12:09
-
Jak tak czytam to większość z was po zobaczeniu tętna dziecka dość szybko ma kolejną wizytę. Z czego właściwie to wynika? Z potrzeby, gdyż cos niepewne czy z kaprysu?
➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony) -
Elllla wrote:No właśnie, to serducho....🤞🤞🤞
Dla mnie to totalna abstrakcja...
Każda jest inna Nie przejmuj się jeśli jeszcze nie masz objawów Niektóre nie mają żadnych, niektóre cały szereg. To samo się tyczy tego, że niektórym objawy się pokazują/nasilają dopiero w 9-12 tygodniu, potem zanikają, a niektóre mają całą ciążę podobno problem z mdłościami, wymiotami itd.
Jeśli chodzi o mnie to miałam dziwne "objawy" ciąży w pierwszym tygodniu. Bolały mnie pachwiny i brzuch jakby chciał się rozepchać. Trwało to może dzień, dwa. A teraz codziennie mi niedobrze, spać mogę na okrągło. Jak zjem to przechodzą mi nudności. A no i słodkie fuj! Teraz jestem #teamwytrawne. A do słodyczy zawsze byłam pierwsza.... -
Elllla wrote:No właśnie, to serducho....🤞🤞🤞
Dla mnie to totalna abstrakcja...
Ja nie czuje nic 🙈 czasem zrobi mi się niedobrze, ale bez ciąży tez tak miałam. Dla mnie to nie mdłości 🙈 (sama nie wiem) piersi tez nie bolą. Tak jak pisałam, ze jedynie mam ciagle pragnienie przez co często chodzę do kibelka 🙈 zmęczona nie jestem. Chce mi się spać wieczorami, ale nie mogę zasnąć wiec chodzę spać normalnie 🤷🏼♀️ Spie jak zabita, nic nie słyszę, nic mnie nie budzi (jedynie siku 😂). Także nie wiem czy taka ze mnie szczęściara czy już po wszystkim 🥺
U mnie częste wizyty wynikają z wcześniejszego poronienia zaraz ja początku… Lekarz się wczuł… oby to był dobry omen 🤞🏼 -
Hej dziewczyny przepraszam że mało się odzywam ale jakoś nie miałam nastroju ostatnio....niby czuje się ok,tylko czasem czuję taki jakby kamień na żołądku i nie mam apetytu a pozatym to ciągle spać się chce😊
Czy któraś z was prowadzi ciążę państwowo i prywatnie?ja byłam prywatnie ale zapisałam się też państwowo bo za samą wizytę i badania wyszło by mi ponad 500 zł do tego endokrynog prywatnie,te ceny są chore 😱😔Martysion lubi tę wiadomość
-
Kejti87 wrote:Hej dziewczyny przepraszam że mało się odzywam ale jakoś nie miałam nastroju ostatnio....niby czuje się ok,tylko czasem czuję taki jakby kamień na żołądku i nie mam apetytu a pozatym to ciągle spać się chce😊
Czy któraś z was prowadzi ciążę państwowo i prywatnie?ja byłam prywatnie ale zapisałam się też państwowo bo za samą wizytę i badania wyszło by mi ponad 500 zł do tego endokrynog prywatnie,te ceny są chore 😱😔
My z mężem właśnie planujemy tak robić. Część prywatnie, część państwowo.
Ja niestety mam dodatkowo arytmię (miałam mieć ablację 23.02, ale jest bobcio, więc zabieg odwołany). Planuję na pewno dodatkowo kardiologa prywatnie. Dzisiaj mamy konsultację u ginekologa prywatnie, natomiast jutro już na NFZ - USG.
P.S. Kejti87 widzę, że jesteśmy na tym samym etapie 19 października?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2022, 14:33
-
Martysion wrote:Cześć dziewczyny!
Jestem tu nowa i w sumie trafiłam na forum zupełnie przez przypadek szukając informacji o ciąży. Jest to moja pierwsza ciąża, więc dużo stresu i niepewności, ale i ciekawości!
Noc poślubna była udana, ponieważ właśnie nasze marzenie rozwija się w brzuszku.
12.01 - był pierwszy dzień ostatniej miesiączki, 5.02 wykonałam pierwszy test (mimo, że @ miałam dostać dopiero 09.02, ale nie wytrzymałam) i zobaczyłam jedną kreskę, ale po chwili bardzo słabiutką i delikatną drugą. Kolejne 3 testy ( !) zrobiłam 09.02 i już były 2 bardzo wyraźne kreski. Ciąża potwierdzona u ginekologa. Czekam na następną wizytę z USG, bo mamy już 6+6
Chętnie z Wami zostanę, jeśli mogę
Witamy, to bardzo podobnie do mnie. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki to 14 stycznia.
Byłam w zeszłym tygodniu i lekarza i był sam pęcherzyk ciążowy. W ten czwartek mam znowu lekarza i mam nadzieję, że będzie już zarodek z serduszkiem.
Napisz jak to u Ciebie wygląda 😉
Martysion, Klaudia9212 lubią tę wiadomość
-
Karolaaa8 wrote:Witamy, to bardzo podobnie do mnie. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki to 14 stycznia.
Byłam w zeszłym tygodniu i lekarza i był sam pęcherzyk ciążowy. W ten czwartek mam znowu lekarza i mam nadzieję, że będzie już zarodek z serduszkiem.
Napisz jak to u Ciebie wygląda 😉
Ja już też mam nadzieję zobaczyć coś więcej niż pęcherzyk
Jutro się okaże!
Trzymam kciuki za czwartek - koniecznie daj znać!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2022, 14:40
-
Klaudia9212 wrote:Ja mam wizytę w czwartek i umieram ze strachu 🙈 mamy zobaczyć czy serduszko się rozkręciło i wszystko jest ok 🙈 wizyta będzie 7+2(7+0). Już wszystkie opcje w głowie przeszłam 🙈 wiec rozumiem twój strach i obawę 🥺
Również mam wizytę w czwartek. I też liczę na serduszko 🥰Klaudia9212 lubi tę wiadomość
-
Martysion wrote:Wohoo! Gratulacje!
Ja już też mam nadzieję zobaczyć coś więcej niż pęcherzyk
Jutro się okaże!
Trzymam kciuki za czwartek - koniecznie daj znać!
Również trzymam kciuki i czekam na wiadomości 🤗Martysion lubi tę wiadomość
-
Melduje się po wizycie 6t 3 dni serduszko bije kolejna wizyta za 2 tyg
Martysion, Mama_Basia, Nattalia, Klaudia9212, Swatka, Frida91, Paulina1106, agniecha2101 lubią tę wiadomość
Walka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
2020-1IUI 😑
2020.06 punkcją -4blastki
2020.08 transfer 5AA beta zero
2020.11 transfer 5 AA beta zero
2021 immunolog
2021 histeroskopia - stany zapalne
2021.09 transfer 4AA beta zero
2022.02 transfer 4 CB na atosiban
12dpt 1222,26🙏🏻
15 dpt 3502,36🙏🏻
19 dpt 12928,9🙏🏻
22 dpt 27147,8🙏🏻
26 dpt mamy serduszko ❤️ -
Mama_Basia wrote:Ja dziś zapytam o ten mój wynik, bo mi wyszedł taki sam. Tylko że to jest nadal w normie, nie jest przekroczona.