Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Elllla wrote:Ja akurat zdarzylam zrobić USG przed ostatnim transferem:)
Na dziś zaplanowałam sobie, że pójdę do sklepu, kupię jakieś pierdolki, żeby jakie dekoracje wiosenne porobić, żeby się czymś zająć, a...zaprowadziłam córkę do szkoły, kupiłam sok mandarynkowy i Snickersa zjadłam, wypiłam i poszłam spać🤣
Oprócz lekkich mdłości i boku piersi przy dotyku bez zmian i nowych dolegliwości. I już zaczynam zachodzić w głowę, że przecież powinna być coraz więcej, coraz bardziej🤦
To będzie dluuugie 9mcy...
Niestety obawy będą nam towarzyszyć przez prawie całą ciąże. Teraz stres przy każdej wizycie czy bije serduszko, potem czy ilość ruchów dziecka jest odpowiednia, potem skurcze przepowiadające i wizja przedwczesnego porodu. Oczekiwanie dziecka 9 miesięcy to piękne a zarazem stresujące przeżycie, w końcu to nasze maleńkie cuda, to normalne że się martwimy ale musimy wierzyć że będzie dobrze i że wszystkie powitamy na świecie nasze październikowe maleństwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2022, 12:17
agniecha2101, Martysion, Kath, Ivi lubią tę wiadomość
-
mamamajeczki wrote:Niestety obawy będą nam towarzyszyć przez prawie całą ciąże. Teraz stres przy każdej wizycie czy bije serduszko, potem czy ilość ruchów dziecka jest odpowiednia, potem skurcze przepowiadające i wizja przedwczesnego porodu. Oczekiwanie dziecka 9 miesięcy to piękne a zarazem stresujące przeżycie, w końcu to nasze maleńkie cuda, to normalne że się martwimy ale musimy wierzyć że będzie dobrze i że wszystkie powitamy na świecie nasze październikowe maleństwa
-
Dalyscie mi do myślenia z tym USG piersi. Mnie lekarz nie skierował ale będę sobie musiała chyba sama zadbać o skierowanie. Ostatnie robiłam właśnie jakoś rok temu więc przydałoby się to sprawdzić 🤔 Zazdroszczę Wam jedzenia tego na co macie ochotę 😅 Jak mi test obciążenia glukoza za tydzien wyjdzie dobry to sobie kupię coś dobrego 😄 Gorzej jak nie wyjdzie... no ale coz, będą też plusy takiej sytuacji. Czego sie nie zrobi dla tego cudu kilkucentymetrowego 😊
-
Nattalia wrote:Dalyscie mi do myślenia z tym USG piersi. Mnie lekarz nie skierował ale będę sobie musiała chyba sama zadbać o skierowanie. Ostatnie robiłam właśnie jakoś rok temu więc przydałoby się to sprawdzić 🤔 Zazdroszczę Wam jedzenia tego na co macie ochotę 😅 Jak mi test obciążenia glukoza za tydzien wyjdzie dobry to sobie kupię coś dobrego 😄 Gorzej jak nie wyjdzie... no ale coz, będą też plusy takiej sytuacji. Czego sie nie zrobi dla tego cudu kilkucentymetrowego 😊
Ja na razie do pt wizyty żadnych badań nie dostałam:( Lekarz sprawdzi jak dzidzia rośnie i pewnie będę musiała zmienić lekarza na tego docelowego do prowadzenia ciąży. -
Nattalia wrote:Dalyscie mi do myślenia z tym USG piersi. Mnie lekarz nie skierował ale będę sobie musiała chyba sama zadbać o skierowanie. Ostatnie robiłam właśnie jakoś rok temu więc przydałoby się to sprawdzić 🤔 Zazdroszczę Wam jedzenia tego na co macie ochotę 😅 Jak mi test obciążenia glukoza za tydzien wyjdzie dobry to sobie kupię coś dobrego 😄 Gorzej jak nie wyjdzie... no ale coz, będą też plusy takiej sytuacji. Czego sie nie zrobi dla tego cudu kilkucentymetrowego 😊
-
Elllla wrote:W którym tyg jesteś, że już masz obciążenie?!?
Ja na razie do pt wizyty żadnych badań nie dostałam:( Lekarz sprawdzi jak dzidzia rośnie i pewnie będę musiała zmienić lekarza na tego docelowego do prowadzenia ciąży.Elllla lubi tę wiadomość
-
Mama_Basia wrote:Może chodzi o to, że to kolejna ciąża i o karmienie piersią wcześniej 🤔 Tak mi przyszło do głowy.
Nie pytał mnie czy karmiłam piersią. Po prostu wypisał skierowanie. Muszę się zapisać, ale jak sobie pomyślę, że tym razem 180 zł wyparuje z portfela to jakoś odkładam w czasie 🙈 Ale na pewno zrobię 💪Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2022, 13:03
Czekamy na Ciebie, synku :*
-
Mama_Basia wrote:Też mam test obciążenia glukozą do zrobienia. On jest normalnie po 24tc, ale jak mi i Natalii wyszła za wysoka glukoza na czczo to musimy zrobić test już teraz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2022, 13:28
Elllla lubi tę wiadomość
-
Klaudia9212 wrote:U nas jest serduszko ❤️ Ale zarodek mały prawie o tydzień, a nie ma mowy o innej dacie owulacji 🙈 kolejny tydzień stresu 😔
Jakiej wielkości jest zarodek o ile można wiedziec? 😉 Z tego co wiem to czesto zarodek potrafi nadgonic z wielkością w kolejnych dniach, a czasami jest to błąd pomiaru
-
Klaudia9212 wrote:U nas jest serduszko ❤️ Ale zarodek mały prawie o tydzień, a nie ma mowy o innej dacie owulacji 🙈 kolejny tydzień stresu 😔
-
U mnie też zarodek malutki- tylko 4mm, jestem kilka dni do tylu w porównaniu z owulacją. Gin powiedziała, że wszystko ok ale oczywiście się bardzo stresuję;/ -
-
Paulina1106 wrote:U mnie też zarodek malutki- tylko 4mm, jestem kilka dni do tylu w porównaniu z owulacją. Gin powiedziała, że wszystko ok ale oczywiście się bardzo stresuję;/
Najpierw się przeraziła, ale zbadał serducho, ładnie bije więc trzymam się tego, że może poprostu będzie mniejszy o te 5dni. Ale w pt znów będę kłębkiem nerwów.
U Ciebie serducho dało się zobaczyć?!? -
Dziewczyny myślę, że jak jest serduszko to będzie dobrze, trzymam kciuki! ☺️
A mnie dziś okropnie boli głowa ... 🙆 Dawno mnie tak nie bolała, tylko wróciłam z pracy i leżę. Mam nadzieję, że w końcu przejdzie. Wczoraj odebrałam wynik krwi, z tego co widzę to wszystko w normie, glukoza na czczo 87 więc podwyższona ale jeszcze w normie także może na razie nie będę musiała robić testu obciążenia glukoza, wątpię żebym teraz dała radę tow upić bez zwrócenia 🤦 -
Elllla wrote:Mój w 7+0 mial 0,57 cm, to wymiar na 6+2
Najpierw się przeraziła, ale zbadał serducho, ładnie bije więc trzymam się tego, że może poprostu będzie mniejszy o te 5dni. Ale w pt znów będę kłębkiem nerwów.
U Ciebie serducho dało się zobaczyć?!?
U mnie 6+4 zarodek 4mm a serduszko 105 uderzeń. A u Ciebie jakie tętno?
Nie chcę się negatywnie nastawiać ale jak czytam, że dziewczyny w tym samym czasie mają fasolki po 1cm prawie to jak tu się nie stresować…
Trzymam mocno kciuki za Twoją dzidzię! -
Paulina1106 wrote:U mnie 6+4 zarodek 4mm a serduszko 105 uderzeń. A u Ciebie jakie tętno?
Nie chcę się negatywnie nastawiać ale jak czytam, że dziewczyny w tym samym czasie mają fasolki po 1cm prawie to jak tu się nie stresować…
Trzymam mocno kciuki za Twoją dzidzię! -
Elllla wrote:Wiem, też się.martwie, ale najważniejsze, że serducho jest. Tak sobie tłumacze... U nas 115, lekarz mówi, że na ten etap prawidłowe, bo chyba powyzej 90 powinno być.
Musimy wierzyć, że będzie dobrze:) może nasze dzieciaki będą drobne po prostu😅 tak sobie to tłumacze;)